Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Haal Search Encrypt weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet feb 2021

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

Search Encrypt: een virus dat verwarrende diensten aanbiedt aan onervaren computergebruikers

Afbeelding van Search Encrypt

Search Encrypt is geclassificeerd als een browser-hijacker die zich als een extensie in de Chrome Web Store verspreidt. Hoewel de ontwikkelaars van dit potentieel ongewenste programma (PUP) beweren dat dit een op privacy gerichte zoekmachine is, neemt het reguliere browsers, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari en anderen, over om er daarna hxxps://www.searchencrypt.com/ als startpagina aan toe te wijzen, en verder een standaardzoekmachine en een nieuwe tabbladpagina.

Als u zich afvraagt ​​of Search Encrypt een virus is, zou je moeten weten dat het eerder een potentieel ongewenste app is dan malware. Echter, net als deze computerparasieten kan het zonder uw toestemming in uw systeem binnendringen. Een dergelijke willekeurige activiteit zou de vraag naar Search Encrypt moeten afremmen, want het is duidelijk dat dit potentieel ongewenste programma geen toestemming van de gebruiker vereist om browserwijzigingen aan te brengen.

De wijzigingen die meestal worden geïnitieerd door het Search Encrypt-virus, kunnen van negatieve invloed zijn op uw browser-ervaring. U kunt bijvoorbeeld worden gestoord door continue pop-upadvertenties en ook worden omgeleid naar websites die u niet had willen bezoeken. De ontwikkelaars van deze extensie bieden geen enkele garantie met betrekking tot “de nauwkeurigheid, relevantie, tijdigheid of volledigheid” van de inhoud, dus er is een groot risico dat uw systeem geïnfecteerd zal raken.

En of dat nog niet genoeg is, kunnen mensen niet gemakkelijk van deze onbetrouwbare applicatie van Mac en Windows OS afkomen. Daarom raden we ten zeerste aan om automatische tools te gebruiken om Search Encrypt van uw systeem te verwijderen. ReimageIntego zou een daarvan kunnen zijn.

Illustratie van Search EncryptSearch Encrypt wordt aangeboden als op privacy gerichte zoekmachine, terwijl het in werkelijkheid wordt gecategoriseerd als een mogelijk ongewenst programma.

Veel mensen slagen er niet in om Search Encrypt van Google Chrome te verwijderen, omdat het is geprogrammeerd om de hierboven genoemde instellingen opnieuw toe te wijzen als de gebruiker ze probeert te veranderen naar de vorige staat. Let op: er zijn ook andere versies van deze browser-hijacker zoals Searchencrypt.navigateto.net en Searchencrypt.com-virus die ook uw systeem kunnen infecteren.

Zoals we al hebben vermeld, worden zoekresultaten die door Search Encrypt worden geleverd en de varianten daarvan, vervormd door gesponsorde advertenties. Meestal promoten ze gekoppelde websites of producten die de ontwikkelaars helpen inkomsten te genereren door de betalen-per-klik marketingzwendel. Merk op dat intrusieve advertenties niet alleen vervelend, maar ook schadelijk kunnen zijn.

Volgens de Service Voorwaarden-pagina neemt de app geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van de gepromote advertenties:

Search Encrypt has no control over, and assumes no responsibility for the content, privacy policies, practices or availability of any third party sites or resources or the products, services or other materials on or available from such sites or resources.

Dit betekent dat het mogelijk ook gevaarlijke advertenties kan weergeven die u naar een louche website omleiden of een automatische installatie van malware starten zodra u op hebt geklikt. Daarom raden we aan dat u de Search Encrypt-verwijdering opstart zonder tijd te verspillen. Daarvoor kunt u de onderstaande handleiding voor eliminatie gebruiken of een volledige systeemscan uitvoeren met uw antivirusprogramma.

Distributietechnieken die worden gebruikt om verdachte extensies te verspreiden

Zoals hierboven vermeld, kan deze browser-hijacker bewust worden gedownload via de Chrome Web Store. Gebruikers melden echter dat dit potentieel ongewenste programma ook zonder toestemming in het systeem kan binnensluipen. Dit gebeurt wanneer mensen op onoplettende wijze gratis software installeren.

Gewoonlijk kiest de gebruiker de Snelle of Aanbevolen instellingen van het installatieprogramma en slaat hij veel stappen over. Dit is de reden waarom hij of zij de browser-hijacker die is gebundeld met freeware niet kan zien. Op dezelfde manier zegt het NoVirus.uk -team dat men moet kiezen voor de Geavanceerde / Aangepaste opties.

Potentieel ongewenste programma’s verschijnen als vooraf geselecteerde vinkjes tijdens de download / installatieprocedure. Als u uw systeem wilt beschermen, vink ze dan weg en controleer uw computer met betrouwbare anti-spyware software.

Kom van Search Encrypt af op Mac en Windows

Hoewel het Search Encrypt-virus geen schade kan toebrengen aan uw computer, kan het uw systeemkwetsbaarheden blootleggen en helpen bij het infiltreren van malware. Merk op dat er extra componenten zijn die de activiteit kunnen ondersteunen en zich onder verschillende namen kunnen verbergen. Het verwijderen van hen kan een uitdaging zijn. Daarom bevelen we de automatische eliminatieprocedure aan.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het verwijderen van Search Encrypt van Mac of Windows: download alleen een antivirusprogramma uit de onderstaande lijst en voer daarna een volledige systeemscan uit. Merk op dat u een andere beveiligingssoftware van uw keuze kunt gebruiken zolang deze betrouwbaar en krachtig genoeg is om met mogelijk ongewenste programma’s om te gaan.

We hebben handmatige richtlijnen opgesteld voor het verwijderen van zoekmachines voor degenen die op zoek zijn naar een uitdaging. Ze worden aan het einde van dit artikel gepresenteerd samen met de handleiding om uw browser terug te zetten naar de primaire status. Als u de instructies aandachtig volgt, is uw computer na de beëindigingsprocedure vrij van kapers.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Search Encrypt snapshot
Search Encrypt snapshotSearch Encrypt snapshot
Search Encrypt snapshot

Manuele Search Encrypt Verwijdering Handleiding:

Verwijder Search Encrypt van Windows systems

Als u de kaping van uw Windows bent tegengekomen, volgt u de onderstaande instructies om dit mogelijk ongewenste programma uit Windows te verwijderen.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Search Encrypt en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Search Encrypt en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Search Encrypt van Mac OS X systeem

U moet alle verdachte waarden verwijderen die mogelijk verband houden met de browser-hijacker om uw Mac op te schonen.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Search Encrypt of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Search Encrypt van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Search Encrypt en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Search Encrypt verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Search Encrypt van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Search Encrypt uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Search Encrypt van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Search Encrypt en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Search Encrypt. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Search Encrypt van Google Chrome

U kunt Chrome herstellen door de Search Encrypt-extensie te verwijderen. Zoek daarnaast naar andere verdachte waarden die u tijdens het browsen kunnen storen en verwijderen hen ook. Stel later uw browser opnieuw in om de procedure te voltooien.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Search Encrypt en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Search Encrypt. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Search Encrypt van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Search Encrypt of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Search Encrypt te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Search Encrypt register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen