Haal Search Encrypt weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet mrt 2018

Search Encrypt Verwijdering Handleiding

Wat is Search Encrypt?

Search Encrypt: een virus dat verwarrende diensten aanbiedt aan onervaren computergebruikers

Afbeelding van Search Encrypt

Search Encrypt is geclassificeerd als een browser-hijacker die zich als een extensie in de Chrome Web Store verspreidt. Hoewel de ontwikkelaars van dit potentieel ongewenste programma (PUP) beweren dat dit een op privacy gerichte zoekmachine is, neemt het reguliere browsers, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari en anderen, over om er daarna hxxps://www.searchencrypt.com/ als startpagina aan toe te wijzen, en verder een standaardzoekmachine en een nieuwe tabbladpagina.

Als u zich afvraagt ​​of Search Encrypt een virus is, zou je moeten weten dat het eerder een potentieel ongewenste app is dan malware. Echter, net als deze computerparasieten kan het zonder uw toestemming in uw systeem binnendringen. Een dergelijke willekeurige activiteit zou de vraag naar Search Encrypt moeten afremmen, want het is duidelijk dat dit potentieel ongewenste programma geen toestemming van de gebruiker vereist om browserwijzigingen aan te brengen.

De wijzigingen die meestal worden geïnitieerd door het Search Encrypt-virus, kunnen van negatieve invloed zijn op uw browser-ervaring. U kunt bijvoorbeeld worden gestoord door continue pop-upadvertenties en ook worden omgeleid naar websites die u niet had willen bezoeken. De ontwikkelaars van deze extensie bieden geen enkele garantie met betrekking tot “de nauwkeurigheid, relevantie, tijdigheid of volledigheid” van de inhoud, dus er is een groot risico dat uw systeem geïnfecteerd zal raken.

En of dat nog niet genoeg is, kunnen mensen niet gemakkelijk van deze onbetrouwbare applicatie van Mac en Windows OS afkomen. Daarom raden we ten zeerste aan om automatische tools te gebruiken om Search Encrypt van uw systeem te verwijderen. FortectIntego zou een daarvan kunnen zijn.

Illustratie van Search EncryptSearch Encrypt wordt aangeboden als op privacy gerichte zoekmachine, terwijl het in werkelijkheid wordt gecategoriseerd als een mogelijk ongewenst programma.

Veel mensen slagen er niet in om Search Encrypt van Google Chrome te verwijderen, omdat het is geprogrammeerd om de hierboven genoemde instellingen opnieuw toe te wijzen als de gebruiker ze probeert te veranderen naar de vorige staat. Let op: er zijn ook andere versies van deze browser-hijacker zoals Searchencrypt.navigateto.net en Searchencrypt.com-virus die ook uw systeem kunnen infecteren.

Zoals we al hebben vermeld, worden zoekresultaten die door Search Encrypt worden geleverd en de varianten daarvan, vervormd door gesponsorde advertenties. Meestal promoten ze gekoppelde websites of producten die de ontwikkelaars helpen inkomsten te genereren door de betalen-per-klik marketingzwendel. Merk op dat intrusieve advertenties niet alleen vervelend, maar ook schadelijk kunnen zijn.

Volgens de Service Voorwaarden-pagina neemt de app geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van de gepromote advertenties:

Search Encrypt has no control over, and assumes no responsibility for the content, privacy policies, practices or availability of any third party sites or resources or the products, services or other materials on or available from such sites or resources.

Dit betekent dat het mogelijk ook gevaarlijke advertenties kan weergeven die u naar een louche website omleiden of een automatische installatie van malware starten zodra u op hebt geklikt. Daarom raden we aan dat u de Search Encrypt-verwijdering opstart zonder tijd te verspillen. Daarvoor kunt u de onderstaande handleiding voor eliminatie gebruiken of een volledige systeemscan uitvoeren met uw antivirusprogramma.

Distributietechnieken die worden gebruikt om verdachte extensies te verspreiden

Zoals hierboven vermeld, kan deze browser-hijacker bewust worden gedownload via de Chrome Web Store. Gebruikers melden echter dat dit potentieel ongewenste programma ook zonder toestemming in het systeem kan binnensluipen. Dit gebeurt wanneer mensen op onoplettende wijze gratis software installeren.

Gewoonlijk kiest de gebruiker de Snelle of Aanbevolen instellingen van het installatieprogramma en slaat hij veel stappen over. Dit is de reden waarom hij of zij de browser-hijacker die is gebundeld met freeware niet kan zien. Op dezelfde manier zegt het NoVirus.uk -team dat men moet kiezen voor de Geavanceerde / Aangepaste opties.

Potentieel ongewenste programma’s verschijnen als vooraf geselecteerde vinkjes tijdens de download / installatieprocedure. Als u uw systeem wilt beschermen, vink ze dan weg en controleer uw computer met betrouwbare anti-spyware software.

Kom van Search Encrypt af op Mac en Windows

Hoewel het Search Encrypt-virus geen schade kan toebrengen aan uw computer, kan het uw systeemkwetsbaarheden blootleggen en helpen bij het infiltreren van malware. Merk op dat er extra componenten zijn die de activiteit kunnen ondersteunen en zich onder verschillende namen kunnen verbergen. Het verwijderen van hen kan een uitdaging zijn. Daarom bevelen we de automatische eliminatieprocedure aan.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het verwijderen van Search Encrypt van Mac of Windows: download alleen een antivirusprogramma uit de onderstaande lijst en voer daarna een volledige systeemscan uit. Merk op dat u een andere beveiligingssoftware van uw keuze kunt gebruiken zolang deze betrouwbaar en krachtig genoeg is om met mogelijk ongewenste programma’s om te gaan.

We hebben handmatige richtlijnen opgesteld voor het verwijderen van zoekmachines voor degenen die op zoek zijn naar een uitdaging. Ze worden aan het einde van dit artikel gepresenteerd samen met de handleiding om uw browser terug te zetten naar de primaire status. Als u de instructies aandachtig volgt, is uw computer na de beëindigingsprocedure vrij van kapers.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Search Encrypt Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Als u de kaping van uw Windows bent tegengekomen, volgt u de onderstaande instructies om dit mogelijk ongewenste programma uit Windows te verwijderen.

Om Search Encrypt van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Search Encrypt (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Search Encrypt van Mac OS X systeem

U moet alle verdachte waarden verwijderen die mogelijk verband houden met de browser-hijacker om uw Mac op te schonen.

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Search Encrypt van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Search Encrypt van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Search Encrypt en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Search Encrypt niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Search Encrypt moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

U kunt Chrome herstellen door de Search Encrypt-extensie te verwijderen. Zoek daarnaast naar andere verdachte waarden die u tijdens het browsen kunnen storen en verwijderen hen ook. Stel later uw browser opnieuw in om de procedure te voltooien.

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Search Encrypt en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Search Encrypt register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen