Haal SaveFrom.net helper weg (Verwijdering Instructies) - jan 2021 update

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Adware

SaveFromNet is geen nuttige browser add-on

Het Savefromnet virus

Het SaveFromNet virus beweert dat het een nuttig programma is. Mensen die het leuk vinden om video's te downloaden van op het internet, kunnen denken dat dit een handige tool is omdat het je toelaat video's te downloaden vanop sites zoals may Youtube, Facebook, Vimeo en andere. Mensen die deze tool probeerden waren echter ontgoocheld. Het lijkt erop dat Save from net helper nauwelijks werkt.

Deze add-on is net hetzelfde als KeepVid.com, Chameleon, en.Savefrom.net en vele andere adware programma's die kunnen opduiken zonder dat je ze downloadde. Als je er echter aan dacht om deze app vrijwillig te installeren, zorg er dan voor dat je eerst de beoordelingen en commentaren over het tool dat je interesseert leest. Negatieve feedback is steeds een waarschuwing dat er iets niet pluis is aan de software. Beveiligingsonderzoekers hebben echter meerdere redenen gevonden om deze video downloader te mijden.

Als eerste, het kan ongemerkt je systeem infiltreren via een software pakket. Daarna kan het verschillende browsers aantasten en ongewenste extensies toevoegen. Tenslotte is het ook in staat om informatie over je te verzamelen.

Vanwege deze kenmerken werden Savefrom.net helper en gelijkaardige versies gecategoriseerd als potentieel ongewenste toepassingen (POT) en adware-type virussen. Als je er dus aan dacht om deze tool te installeren, ga je beter op zoek naar een ander.

Als je het geïnstalleerd hebt, bevelen we je aan het apparaat te scannen met ReimageIntego. Dit zalje helpen om Savefromnet samen met al zijn onderdelen, die voor problemen kunnen zorgen, te verwijderen.

Afbeelding van SaveFrom.net helperSaveFrom.net helper is een potentieel ongewenste toepassing dat je geen aangename ervaring of nuttige eigenschappen zal bezorgen.

Het blijkt dat deze add-on niet alleen werd gebruikt voor het promoten van dit dubieuze programma. We hebben ontdekt dat deze dubieuze site ookl POT zoals Video Downloader Pro, Free Video Converter, The Best Online Video Player, HD Youtube Downloader promote. Zorg ervoor dat je zeer voorzichtig bent met deze apps.

Van zodra het op je systeem zit, toont een POT waartoe het in staat is en tast het vele browsers aan – inclusief Google Chrome, Yandex.Browser, Mozilla Firefox, Safari, Opera, Chromium, en zelfs Firefox Mobile.

Zodra het geïnstalleerd werd op, bijvoorbeeld, Chrome, voegt Savefromnet twee browser extensies toe – de Chameleon extensie en zijn helper. Hoewel er van deze programma's verondersteld wordt dat ze je helpen om gratis video's te downloaden vanop het internet, zal je snel genoeg de nadelen van deze potentieel ongewenste software ondervinden. Het verwijderen van Savefromnet is dus noodzakelijk!

Is SaveFrom.net veilig?

Dat is afhankelijk van hoe je tegenover je niet-persoonlijk identificeerbare informatie staat. Als je denkt dat je IP-adres, technische en routing informatie over je pc, surf- en zoekgeschiedenis en gelijkaardige data, gevoelige data is dan moet je voorzichtig zijn met deze app. Na het verzamelen van al deze gegevens, begint dit programma met het gebruik van een betaal per klik adverteer model om geld te verdienen.

Dit is waarom je Savefrom advertenties, onderlijnde woorden en gelijkaardige meldingen te zien krijgt. Weet dat hun doel het promoten van derden en gerelateerde bedrijven is. Het maakt niet uit of een deel ervan veilig en onschadelijk is, andere kunnen riskant zijn.

We hebben zijn Privacy Beleid onder de lope genomen en ontdekten dat derden “algemene informatie over je bezoeken aan de Website alsook andere sites mogen gebruiken om je advertenties over goederen en diensten te tonen die je kunnen interesseren.” Bovendien, “Inhoud op sites van derden geven niet noodzakelijk producten, diensten, en/of informatie voorzien door SaveFrom weer.” Zulke verklaringen komen verdacht over en geven mogelijk een hint dat advertenties waarop je klikt je kunnen leiden naar sites die niets te maken hebben met de deals die deze advertenties tonen!

Hoe wordt adware verspreid en hoe infiltreert het computers?

Deze potentieel ongewenste toepassing (POT) wordt vaak geïnstalleerd zonder medeweten van de gebruiker. Je vraagt jezelf waarschijnlijk af hoe de SaveFrom spyware op je systeem raakt zonder je toestemming? Over het algemeen, komt deze toepassing samen met andere freeware of shareware, en de enige manier om ervoor te zorgen dat je geen optionele apps installeert is, het kiezen van de correcte installatie instellingen.

Om zijn infiltratie te vermijden, mag je niet kiezen voor de “standaard” installatiemethode – dit is een truc die de ontwerpers van POT gebruiken om mensen te misleiden. Het is namelijk zo dat meestal het akkoord om programma's zoals adware, browser hijackers, add-ons of plug-ins te installeren verborgen zit achter deze optie.

Als je geen ongewenste installaties wilt toestaan, moet je kiezen voor de “aangepaste” of “geavanceerde” installatiemethode, omdat deze je de mogelijkheid geven te zien wat er zich in het software pakker bevindt en wat je wil uitvinken en wat niet. Als je dus ongewenste toepassingen wilt vermijden, moet je gewoon de verklaringen ''Ik ga akkoord met de installatie van […]'' etc., uitvinken. Dat is alles wat je moet doen om de Savefrom.net hijack te voorkomen.

Hoe Savefromnet volledig van je apparaat verwijderen?

Als je dit programma zelf hebt geïnstalleerd, kan je proberen om SaveFromNet helper te verwijderen via het Controle paneel, net zoals elk ander programma. Als het je apparaat infiltreerde in een bundel met andere sotware, moet je ook naar andere POT zoeken. Ongewenste toepassingen komen zelden alleen en hebben de neiging om samen chaos te veroorzaken op een computer.

De onderstaande instructies zullen je helpen om deze adware samen met al zijn waarden te vinden en handmatig te verwijderen. Als je dat wenst, is er echter ook een gemakkelijkere manier om het te verwijderen. Je kan SaveFrom.Net helper verwijderen met de hulp van een betrouwbaar anti-malware/anti-spyware programma. Alles wat je hoeft te doen is er eentje installeren of je huidige updaten en een volledige systeenscan uitvoeren.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele SaveFrom.net helper Verwijdering Handleiding:

Verwijder SaveFrom.net helper van Windows systems

Om deze adware uit Windows te verwijderen, open je het Controle Paneel en ga je naar Toevoegen/Verwijderen programma's. Daar zoek je naar verdachte programma's zoals KeepVid, Chameleon, Savefrom.net helper, Savefrom, en dergelijke. Verwijder ze zonder aarzelen! 

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder SaveFrom.net helper en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar SaveFrom.net helper en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder SaveFrom.net helper van Mac OS X systeem

Om savefrom.net van een Mac te verwijderen, moet je zijn helper en de Chameleon extensie verwijderen. Ook elk ander verdacht programma moet je verwijderen.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar SaveFrom.net helper of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder SaveFrom.net helper van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar SaveFrom.net helper en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de SaveFrom.net helper verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder SaveFrom.net helper van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou SaveFrom.net helper uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder SaveFrom.net helper van Mozilla Firefox (FF)

Om Firefox te herstellen, verwijder je de helper's extensie samen met alle andere browser extensies die je niet zelf hebt toegevoegd aan Firefox.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier SaveFrom.net helper en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van SaveFrom.net helper. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder SaveFrom.net helper van Google Chrome

Om de adware uit te schakelen in Google Chrome, ga je naar Extensies en verwijder je Chameleon, en Savefrom.net helper. Verwijder ook alle andere verdachte extensie die je tegenkomt.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier SaveFrom.net helper en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van SaveFrom.net helper. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder SaveFrom.net helper van Safari

Om de Savefrom.net helper add-on te verwijderen uit Safari, moet je ook op zoek gaan naar de Chameleon extensie. Verwijder ook alle andere verdachte extensie die je tegenkomt. 

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar SaveFrom.net helper of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van SaveFrom.net helper te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de SaveFrom.net helper register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen