Gevaarlijkheidsmeter:  
  (11/100)

Verwijder Qtipr.com virus (Gratis Instructies) - jan 2021 update

door Linas Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

Het Qtipr.com virus blijft zich verspreiden

Het Qtipr.com virus werkt als een browser-hijacker die doet alsof hij een nuttig en vermakelijk domein is. Het duurt echter niet lang voordat u zich zult realiseren hoe louche en onbetrouwbaar dit domein in werkelijkheid is. De Chinese links die aan de site zijn toegevoegd, kunnen u leiden naar de website van sogou.com en soortgelijke sites die gevaarlijk zouden kunnen zijn. Uiteraard is dit de online-inhoud die elke gebruiker graag wil vermijden, omdat het kan leiden tot zeer onaangename verrassingen, namelijk: malware. Hoewel moderne browsers een potentieel gevaarlijke website min of meer detecteren , bestaat het risico om er tegen een aan te lopen nog altijd. Daarom is het raadzaam om Qtipr.com direct te verwijderen. U kunt ReimageIntego gebruiken voor een volledige verwijdering van deze browser-hijacker.

Browser-hijackers variëren qua complexiteit en ontwerp. Sommigen proberen gebruikers te lokken met hun kleurrijke en mooie ontwerpen, anderen richten zich meer op de kwaliteit dan op het uiterlijk. Deze website laat echter geen enkele positieve indruk achter. Als uw computer slecht beschermd is tegen bedreigingen van buitenaf, is het waarschijnlijk dat u de hinderlijke naweeën van een kaping van uw computer door Qtipr.com zult ervaren. Gezien het feit dat het virus u ongewild leidt naar de domeinen met storende inhoud, zou u zijn verwijdering niet moeten uitstellen. Deze zoekmachine kan uw zoekmachine kwetsbaarder maken voor bedreigingen van buitenaf. Meer informatie over de verwijdering van Qtipr.com vindt u hieronder.

Voorbeeld van Qtipr.comDe beveiligingsexpert toont het Qtipr.com virus en de discussies over deze website

Als u aarzelt om deze hijacker direct te verwijderen, krijgt hij de gelegenheid om additionele werkbalken toe te voegen aan uw browser. Hoewel sommige gebruikers een voorkeur hebben voor browserextensies, is het van essentieel belang om waakzaam te blijven wanneer u er een uitkiest. Er zijn namelijk veel werkbalken en extensies die gebruikers bespioneren . Hun aanwezigheid verlaagt niet alleen de snelheid van uw browsers, maar kan uw computer ook infecteren met schadelijke elementen. Het zou misschien slechts een kwestie van tijd kunnen zijn voordat een meer schadelijke cyberinfectie zich in uw systeem nestelt. Evenzo kan het ongewild doorgeleiden door Qtipr.com meer dan een irritant fenomeen blijken te zijn. Aangezien deze browser-hijacker wordt gecategoriseerd in de familie van Adware/ShortcutHijacker PUP’s, is het waarschijnlijk dat u in aanraking zult komen met de adware-website die op eenzelfde manier te werk gaat als zwendels op het gebied van technische ondersteuning . Laatstgenoemde malware is meestal complexer van aard, omdat het begint met het genereren van valse alarmerende systeemwaarschuwingen. Er is echter een tendens geweest om websites te creëren die proberen om gebruikers een bepaald nummer te laten bellen. Het doel van dergelijke misdrijven is om geld afhandig te maken van gebruikers . Als u tegen een dergelijk domein aanloopt, verlaat het dan weer meteen.

De verspreiding van de hijacker

U bent misschien in de val van deze PUP gelopen door te surfen op geïnfecteerde websites, zoals bijvoorbeeld domeinen op het gebied van gokken of pornografie. Gewoonlijk staan deze bol van de flitsende advertenties en verdachte links . Menselijke nieuwsgierigheid kan later mogelijkerwijs resulteren in een zwaar geïnfecteerde computer. Anderzijds kan het ook zijn dat de kaping van uw computer door Qtipr.com heeft plaatsgevonden op het moment dat u een nieuwe applicatie heeft geïnstalleerd zonder dat u de installatiewizard kritisch heeft bekeken. Dergelijke browser-hijackers worden vaak gekoppeld aan freeware. Hun ontwikkelaars zijn zich ervan bewust dat internetters door de instellingen heen stuiven zonder rekening te houden met mogelijke optionele instrumenten. Als gevolg daarvan installeren ze uiteindelijk een browser-hijacker of een andere ongewenste toepassing. We raden u aan om te kiezen voor de ‘Aangepaste instellingen’. Op dezelfde manier kunt u potentiële ongewenste toepassingen detecteren.

Het op een effectieve manier verwijderen van Qtipr.com

Als u het liever rustig aan doet, kunt u het Qtipr.com-virus handmatig verwijderen. De instructies daarvoor staan onderaan dit artikel. Internetters die verschillende browsers gebruiken, vinden daar ook de specifieke verwijderinstructies voor de browsers die ze gebruiken. Als u echter geen kostbare tijd aan een browser-hijacker wilt verspillen, kunt u Qtipr.com laten verwijderen door een anti-spywaretoepassing. Dat is ook praktisch bij het omgaan met meer uitgebreide virtuele infecties van uw computer. Houd er rekening mee dat voorzichtigheid en waakzaamheid uiterst belangrijke eigenschappen zijn, zelfs in de virtuele wereld. Ze kunnen u erbij helpen om een ​​lastige PUP of een virus te vermijden.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Qtipr.com virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Qtipr.com van Windows systems

Als u het Qtipr.com virus van uw computer wilt verwijderen, dient u elke component die bij deze hijacker hoort, te verwijderen. Zorg ervoor dat u alle Qtipr.com en Sougou.com-vermeldingen vindt. Vervolgens gaat u naar de instructies wat betreft ‘Browser reset’.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Qtipr.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Qtipr.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Qtipr.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Qtipr.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Qtipr.com van Internet Explorer (IE)

Om uw IE te herstellen na een kaping van uw computer, dient u de verschillende stappen zorgvuldig  te doorlopen. Het kan nuttig zijn om de instellingen te resetten om zo alle verborgen scripts en bestanden te verwijderen die geïnjecteerd zijn door de Qtipr browser-hijacker. Zorg er ook voor dat u het veld ‘Target’(Engels: Doel) verwijdert in het tabblad ‘Snelkoppeling’ (Engels: Shortcut’).

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Qtipr.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Qtipr.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Qtipr.com virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Qtipr.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Qtipr.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Qtipr.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Qtipr.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Qtipr.com van Google Chrome

Om de Qtipr.com-hijacker uit Google Chrome te verwijderen, moet u alle extensies verwijderen die verband houden met dit virus. Zorg er ook voor dat u de browser reset om de aanpassingen volledig te bevestigen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Qtipr.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Qtipr.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Qtipr.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Qtipr.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Qtipr.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Qtipr.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen