Gevaarlijkheidsmeter:  
  (12/100)

Haal QSearch weg (Gratis Instructies) - Verwijdering Handleiding

door Olivia Morelli - - | Het type: Browser hijacker

QSearch is een browser-kaper die zich richt op Mac-computers en populaire browsers kaapt

QSearch browser-kaper

QSearch wordt beschreven als een browser-kaper die alleen voor Mac-toestellen is gemaakt. De meest populaire geviseerde webbrowsers zijn Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari. Dit betekent echter niet dat dit mogelijk ongewenste programma niet op andere browsertoepassingen kan verschijnen. Het QSearch-virus is zeker niet het programma dat u op uw Mac-computer wilt hebben. Na een geheime installatie via secundaire bronnen, of wanneer de gebruiker zelf de browser-kapergerelateerde plug-in downloadt, stelt deze onbetrouwbare toepassing de standaard zoekmachine in op qsearch.cc. of analytics.qsearch.cc. Bovendien worden de hoofdpagina, de nieuwe tabblad-URL en andere onderdelen van de gekaapte webbrowser aangepast, waardoor het programma dubieuze activiteiten kan veroorzaken, zoals het omleiden naar door ontwikkelaars gesponsorde webpagina's, het promoten van malafide producten via pop-upadvertenties en het leveren van twijfelachtige zoekresultaten.

Naam QSearch
Type Browser-kaper
Subtype Potentieel ongewenst programma
OS-geïnfecteerd Mac-computers zijn het belangrijkste doelwit van deze onbetrouwbare toepassing
Gekaapte browserapplicaties Meestal Chrome, Safari en Firefox
Zoekmachine Het virus blijft omleiden naar qsearch.cc
Distributiebronnen Gebundelde software. De originele website biedt ook aan om de onbetrouwbare plug-in te downloaden
Het virus opsporen en de schade herstellen Als u klaar bent met de volledige systeemscan en het verwijderen van geïnfecteerde bestanden, repareer dan de virusschade met ReimageIntego

QSearch wordt een browser-kaper genoemd omdat het in staat is de geviseerde webbrowser te kapen en de standaard zoekmachine aan te passen. Zodra de zoekmachine is gewijzigd, worden gebruikers gedwongen om deze bij een zoekopdracht telkens te gebruiken. In sommige gevallen kan dit leiden tot het ontvangen van misleidende zoekresultaten en informatie.

Als u zich wilt ontdoen van het QSearch-virus van uw webbrowsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Internet Explorer of Microsoft Edge, moet u onmiddellijk actie ondernemen. Als u wilt dat het proces eenvoudig wordt uitgevoerd, gebruik dan een hulpmiddel zoals SpyHunter 5Combo Cleaner om alle mogelijk ongewenste inhoud op uw Mac-computer op te sporen. Daarnaast kunt u zich met ReimageIntego ontdoen van virusschade, zoals bijvoorbeeld beschadigde bestanden.

Een andere manier om QSearch te verwijderen is door gebruik te maken van de handmatige stapsgewijze handleiding die u onderaan dit artikel kunt vinden. Zorg er echter voor dat u elke stap correct uitvoert, anders is het mogelijk dat de verwijdering niet lukt en dat de browser-kaper zijn activiteiten opnieuw opstart bij de volgende opstart van uw webbrowser.

QSearch is zeker geen applicatie die u voordelen zal opleveren. Hoewel sommige browser-kapers nuttige functies bieden, zoals snelle toegang tot de meeste bezochte websites (bijvoorbeeld Facebook, Twitter of Youtube), is het slechts een manier om nog meer gebruikers aan te trekken om de gepromote toepassing te gebruiken en op de computer te houden.

QSearch kan leiden tot verdachte omleidingen naar ongewenste en misschien zelfs malware-gerelateerde websites. U moet heel voorzichtig zijn als u geïnfecteerd bent met dit mogelijk ongewenste programma, anders kunt u op een gevaarlijke pagina terechtkomen en een virus met gijzelsoftware of een Trojaans paard op uw computer installeren zonder dat u het merkt.

De kans is groot dat QSearch niet-persoonlijke gegevens die gerelateerd zijn aan uw surfgewoonten, -ervaring en -geschiedenis zal verzamelen. Dergelijke informatie omvat meestal de meest bezochte websites, aangeklikte links, opgeslagen bladwijzers en andere relevante informatie die wordt gedeeld met derde partijen om nog meer inkomsten te verwerven.

QSearch PUPQSearch is een browser-kaper die kan verschijnen op eender welke webbrowser, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari en Microsoft Edge

Browser-kapers hebben verschillende distributietechnieken ontwikkeld

Als een browser-kaper uw computersysteem is binnengedrongen, heeft u waarschijnlijk een fout gemaakt toen u op uw browser aan het werken was. Volgens computerexperts van de website Virusai.lt is de onzorgvuldigheid van de gebruiker zelf de belangrijkste manier waarop browser-kapers en soortgelijke toepassingen geruisloos op een computer terechtkomen.

Meestal worden browser-kapers geleverd samen met andere software die u downloadt van onveilige websites en websites van derden. In plaats van alle downloads zelf uit te voeren, gebruikt u best de Aangepaste/Geavanceerde installatiemethode om al uw downloads te controleren, te volgen en u af te melden voor items die u niet wilt installeren.

Een andere techniek die erg in trek is bij PUP-ontwikkelaars is het injecteren van schadelijke componenten in hyperlinks of pop-up-advertenties. Zodra de gebruiker op dergelijke content klikt, wordt hij doorgestuurd naar een geïnfecteerde webpagina of begint hij soms zelfs met het downloadproces van de onbetrouwbare toepassing. Blijf dus zoveel mogelijk weg van onbetrouwbare websites.

QSearch kan worden verwijderd met behulp van automatische hulpmiddelen of stapsgewijze richtlijnen

U moet het QSearch-virus direct na de opsporing verwijderen. Als u dit zelf gaat doen, moet u ervoor zorgen dat u over de nodige vaardigheden beschikt. Open alle webbrowsers op uw Mac-computer en controleer dat ze geen browser-kaperspecifieke content hebben. Als dit wel het geval is, zorg er dan voor dat u alle browsertoepassingen, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Microsoft Edge of Internet Explorer zorgvuldig schoonmaakt.

Als u echter niet zeker genoeg bent van uw vaardigheden op het gebied van computergebruik en virusverwijdering, kunt u deze taken overlaten aan gerenommeerde anti-malwarehulpmiddelen. Het QSearch-virus verwijderen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn als u kiest voor betrouwbare programma's. Vergeet niet dat alle verdachte content van verschillende locaties van uw computer moet worden verwijderd, anders kan de browser-kaper zichzelf bij een volgende heropstart vernieuwen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele QSearch Verwijdering Handleiding:

Verwijder QSearch van Mac OS X systeem

Als u de browser-kaper op uw Mac-computersysteem hebt ontdekt, gebruik dan deze instructies om het mogelijk ongewenste programma van de machine te verwijderen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar QSearch of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder QSearch van Internet Explorer (IE)

Sluit alle malafide content af die u in uw Internet Explorer webbrowser hebt gevonden. Als u hulp nodig heeft, kunt u de volgende instructies volgen:

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar QSearch en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de QSearch verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder QSearch van Microsoft Edge

Verwijder alle verdachte componenten, zoals browserextensies, add-ons en plug-ins, van uw Microsoft Edge-webbrowser door volgende stappen te volgen:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou QSearch uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder QSearch van Mozilla Firefox (FF)

Als u wijzigingen in de homepage van uw browser, de nieuwe tab URL en de standaard zoekmachine-secties heeft gezien, kunt u deze terugdraaien met behulp van volgende handleiding:[/GI

[GI=google-chrome] Verwijder alle onbetrouwbare content die is toegevoegd door de QSearch-browser-kaper. Maak Google Chrome schoon met behulp van deze instructieve richtlijnen:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier QSearch en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van QSearch. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder QSearch van Safari

Als uw Safari-webbrowser is gekaapt door het mogelijk ongewenste programma, gebruik dan deze handleiding om u te ontdoen van alle toegevoegde malafide content:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar QSearch of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van QSearch te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de QSearch register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen