Private Internet Access mening

Private Internet Access is een op privacy gerichte VPN-dienst die derden en de overheid ervan weerhoudt u te bespioneren.

Private Internet Access VPN (a.k.a PIA) is een VPN-dienstverlener die in 2010 is gelanceerd door een in de VS gevestigd bedrijf dat onder dezelfde naam is geregistreerd. De belangrijkste focus van deze tool is om de privacy te beschermen en te voorkomen dat bedrijven, cybercriminelen en de overheid de gebruikers bespioneren door een verbinding tot stand te brengen via een externe server en het IP-adres van de gebruiker te versleutelen.

Deze VPN-dienstverlener is gevestigd in de VS en wordt momenteel erkend als een van de meest populaire VPN's in de VS, China, Europa, Rusland en op andere continenten. Het zorgt voor een stabiele verbinding op 3303 servers in 48 landen en heeft een uitstekende reputatie dankzij de geavanceerde VPN-tunneling, gelaagde beveiliging, werking op TCP/IP-interface- of kernelniveau, een strikt nullogbeleid, versleuteling van online gegevens van militaire kwaliteit en uitzonderlijk snelle prestaties. 

Private Internet Access VPN is compatibel met alle OS-types, inclusief Windows, Linux, macos, iOS en Android. Bovendien kan het ook dienstdoen als een extensie voor de webbrowsers Opera, Mozilla Firefox en Google Chrome en kan het aangepast worden aan de voorkeuren van de gebruiker.

Naast het maskeren van de IP's van de gebruikers, is de Private Internet Access tool uitgerust met verschillende extra functies, waaronder Kill Switch, DNS-lekbeveiliging en IP-lekbescherming. Met deze VPN-klant hoeft u geen extra geld uit te geven voor het blokkeren van applicaties, omdat het een ingebouwde Mace-functie heeft. Deze herkent en blokkeert automatisch advertenties van derden.  

Alle diensten die door de Private Internet Access VPN-klant worden geleverd, zijn door miljoenen mensen getest. De meesten van hen geven toe dat de tool een krachtige en betaalbare VPN-service met veel functies is. In deze review zullen we uitleggen waarom u een van de VPN-klanten zou moeten worden, wat de pluspunten van deze app zijn, welke mogelijkheden het biedt en hoe u het kunt krijgen.

Naam Private Internet Access
Privacy De tool houdt geen gebruikersgerelateerde informatie bij
Het is gebaseerd op een strikt nullogbeleid
Versleutelt gegevens, verbergt IP-adres om de gebruiker anoniem te houden
Plannen Drie plannen beschikbaar: 1 maand, 6 maanden, 18 maanden. De prijs is afhankelijk van het plan en de kortingen variëren van € 2,66 tot € 9,29.
Protocollen IKEv2/IPSec, L2TP/IPSec, OpenVPN (TCP/UDP), WireGuard
Codering AES-128, AES-256
Veiligheidskenmerken
 • DNS-lekblokkering
 • Eerste partij DNS
 • IPV6 Lekkage Blokkering
 • Ondersteunt TCP-poort 443
 • VPN-noodschakelaar
 • WebRTC Lekkage Blokkering
Extra kenmerken Ad Blocker, SOCKS, Split Tunneling

Private Internet Access VPN zorgt voor absolute online anonimiteit

Private Internet Access VPN houdt geen logboeken bij van welke aard en periode dan ook. Dat is een van de kenmerken waardoor deze software zich kan onderscheiden van andere VPN's. De software-ontwikkelaars volgen een strikt nullogbeleid, wat betekent dat er nooit enige loginformatie wordt vastgelegd die via het netwerk wordt verzonden. 

Het strikte beveiligingsbeleid zorgt ervoor dat er geen persoonlijke gegevens lekken als u online gaat, content downloadt of iets online opzoekt. Private Internet Access-logboeken worden nooit op hard-drives geschreven en activiteitenlogs zijn niet zichtbaar voor derden. Het Privacybeleid zegt:

The data controller does not collect or log any traffic or use of its Virtual Private Network (“VPN”) or Proxy.

Sterk beveiligings- en versleutelingsmodel

Private Internet Access of PIA is een van de veiligste VPN's op de markt. Het is gebaseerd op een betrouwbaar versleutelingsmodel om het IP-adres en het internetverkeer van de gebruiker te verbergen. De tool ondersteunt verschillende protocollen, waaronder OpenVPN, WireGuard, IKEv2 en L2TP/IPSec. Bovendien biedt het gebruikers de mogelijkheid om te kiezen tussen UDP- en TCP-verbindingen. 

Standaard versleutelt PIA de internetverbinding met het OpenVPN en AES 128-bit versleutelingsalgoritme. Toch kunnen gebruikers het versleutelingsmodel aanpassen en in plaats daarvan het AES-256 (CBC of GCM) versleutelingsalgoritme gebruiken. De versleuteling voor gegevensauthenticatie en VPN-handshake is standaard ingesteld op RSA-2048 en SHA-256, maar gebruikers kunnen het versleutelingsniveau wijzigen, RSA-4096 en SHA-384 instellen of de versleuteling helemaal omdraaien. De mogelijkheid om versleutelingsmethoden aan te passen wordt zeer gewaardeerd, omdat een sterkere versleuteling leidt tot een tragere internetsnelheid. Om de snelheid van deze dienst te verhogen, kunt u daarom ook kiezen voor een zwakker versleutelingsmodel. 

PIA encryption model

Momenteel ontwikkelt PIA nieuwe ondersteuning voor het WireGuard VPN-protocol. Op basis van de laatste tests verbetert dit de snelheid van de VPN-service en draagt het bij aan het hoogst mogelijke niveau van privacybescherming en -beveiliging. 

Een andere functie die door PIA wordt ondersteund, is ingebouwde bescherming tegen IPv4-, IPv6- en DNS-lekkages en VPN-noodschakelaars op platformen (sommige problemen zijn te vinden op de browserextensie van PIA). 

Naast de versleuteling van het internetverkeer en het IP-adres, biedt deze VPN-klant verschillende extra functies. De meeste zijn gericht op ervaren gebruikers om geavanceerde beveiligingsopties te bieden. Enkele voorbeelden hiervan zijn: 

 • SOCKS5 proxy
 • Malware- en traceerbescherming
 • Split tunneling
 • Port forwarding

Deze instellingen kunnen handmatig worden ingeschakeld via de instellingen van PIA. Degenen die gebruik maken van PIA's extensie voor Chrome, kunnen de functies inschakelen om de toegang tot de locatie, cookies en websiteverwijzingen te blokkeren.

Installatie en compatibiliteit van Private Internet Access

Personal Internet Access for Macs

In tegenstelling tot de meeste van zijn concurrenten, ondersteunt het Private Internet Access VPN alle soorten besturingssystemen, inclusief:

 • Windows
 • Linux
 • macOS
 • iOS
 • Android

Er zijn mobiele en desktop versies beschikbaar, evenals een soort extensie voor de Mozilla Firefox-, Opera- en Google Chrome-webbrowsers. Daarnaast is het compatibel met streamingapparaten, zoals de Amazon Fire TV Stick. Bovendien kan dit VPN tot tien apparaten tegelijkertijd gebruiken, waardoor het toonaangevend is voor apparaatoverschrijdend gebruik. 

De installatie van de app is eenvoudig. Selecteer het plan dat het best bij u past (maandelijks, 6 maanden, jaarlijks), betaal het overeenkomstige bedrag en voer het gedownloade installatieprogramma uit. Hoewel de interface op het eerste gezicht misschien nogal ingewikkeld lijkt, veroordeelt u deze best niet vanwege zijn verfijnde uiterlijk. 

Eigenlijk is de interface gebruiksvriendelijk en vereist de aanpassing van de instelling geen technische kennis. Stel de donkere of lichte modus in, selecteer de taalvoorkeur (19 beschikbare talen), en kies tussen een compacte standaardmodus en een gedetailleerde modus (geeft een snel instelmenu weer, een prestatierapport, een abonnementstype en nog veel meer). 

PIA works on most of the platforms

Snelheid, Prestaties, Onbeperkte Internettoegang

Het is bekend dat VPN's vaak de internetverbinding en de downloadsnelheid vertragen. Toch hoeft een professionele VPN-dienst de internetsnelheid in het algemeen niet te vertragen. PIA is het type VPN dat de internetsnelheid niet negatief beïnvloedt. Degenen die geen sterke versleuteling nodig hebben, kunnen aangepaste instellingen toepassen en de versleuteling verzwakken. Zo kunnen ze de snelheid verhogen wanneer deze te traag lijkt. 

Personal Internet Access speed

Toch krijgen mensen dankzij PIA onbeperkte toegang tot internetdiensten die in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Canada, Roemenië, Duitsland, Frankrijk, Zweden en Zwitserland gevestigd zijn. Het omzeilen van landsbeperkingen is vaak de topprioriteit voor gebruikers die niet per se hun privacy willen beschermen, maar wel toegang willen krijgen tot diensten zoals Netflix, BBC, Player, Hulu, Disney+ en vele andere.

Verschillende diensten zijn gebaseerd op een strikt censuurbeleid. Zo hebben mensen uit China een beperkte toegang tot het internet. PIA kan dus helpen om deze beperkingen te omzeilen. Naast het deblokkeren van de ISP of firewall, kan het PIA VPN ook verschillende P2P's, die door uw ISP worden geblokkeerd, ontsluiten. 

Personal Internet Access opens Netflix

Apparaten, Prijzen en Plannen

Als u overweegt om een abonnement op de Private Internet Access-dienst aan te schaffen, kunt u kiezen uit drie basisplannen. Wie de dienst wil testen, krijgt een abonnement van een maand aangeboden voor de prijs van € 9,29. Als u tevreden bent over PIA, kunt u geld besparen door te kiezen voor een abonnement voor zes maanden voor een eenmalige betaling van € 55,74. De serviceprovider biedt echter vaak kortingen aan.

Op dit moment kunt u een halfjaarabonnement kopen voor een eenmalige betaling van € 34,00 of € 5,67 per maand. Het meest interessante tarief is voor degenen die zich voor een jaar abonneren op de dienst; het maandbedrag is dan € 2,66. Op dit moment kunnen mensen echter gebruikmaken van een korting van 71%, wat betekent dat ze € 2,66 per maand betalen en twee gratis maanden als geschenk aangeboden krijgen.  

Personal Internet Access pricing

De prijzen voor PIA-diensten kunnen variëren, maar hoe langer het abonnement duurt, hoe lager de prijs. Bovendien biedt de ontwikkelaar vaak kortingen aan voor deze dienst. Het tarief voor PIA is voor iedereen betaalbaar. Bovendien is de aankoop risicoloos, omdat iedereen die de licentie heeft aangeschaft en niet tevreden is, kan profiteren van een 30-dagen geld-terug-garantie.

U kunt de diensten van een PIA-abonnement op maximaal 10 apparaten tegelijk gebruiken, waardoor u al uw apparaten met één serviceabonnement kunt beschermen. Bovendien krijgen geregistreerde gebruikers de klok rond ondersteuning (alleen in het Engels), live chat-ondersteuning (van maandag tot vrijdag), een volledige database met FAQ's en gerelateerde artikelen die helpen bij het oplossen van de PIA-gerelateerde problemen. 

Het oordeel over Private Internet Access VPN 

In de beoordeling over het Private Internet Access VPN hebben we de nadruk gelegd op de belangrijkste redenen waarom deze dienst nuttig is en waarom mensen moeten kiezen voor deze tool. In de eerste plaats biedt PIA privacybescherming, zorgt het ervoor dat u anoniem op het internet kunt surfen, slaat het geen activiteitenlogs op en registreert het geen gebruikersinformatie.

Bovendien kan niet alleen de overheid u niet bespioneren. Door PIA te gebruiken, kunt u ook het censuurbeleid, firewalls, cookies van derden, spyware en apps van derden omzeilen en uitschakelen. Zo kunt u veiliger op het internet surfen. 

Hoewel VPN's vaak de downloadsnelheid kunnen vertragen of de snelheid van de internetbelasting enigszins kunnen beïnvloeden, zet het huidige digitale tijdperk mensen ertoe aan om voorzorgsmaatregelen te nemen om hun privacy te beschermen en zich te ontdoen van malware die overal op de loer kan liggen. 

De aankoop van het PIA-abonnement is een goede keuze, want u krijgt een dienst met verschillende mogelijkheden voor een betaalbare prijs. Met één abonnement kunt u tot 10 gebruikte apparaten beschermen, ongeacht het platform, of dat nu Windows, Mac, iPhone of Linux is. Als u nog steeds twijfelt, raden wij u ten zeerste aan om een maandabonnement te proberen. U kunt niets verliezen, omdat u binnen 30 dagen uw geld terugkrijgt als blijkt dat u toch geen VPN-service nodig heeft. 

Aanbieding
doe het nu!
Download
Private Internet Access Tevredenheid
Garantie
Download
Private Internet Access Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met OS X
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Private Internet Access, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Private Internet Access has a free limited scanner. Private Internet Access offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Expert in het bestrijden van malware, virussen en spyware...

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Beoordelingen in andere talen