Gevaarlijkheidsmeter:  
  (11/100)

Haal Pokki Start Menu weg (Verwijdering Handleiding) - Gratis Instructies

door Olivia Morelli - - | Het type: Adware

Pokki Start Menu — een potentieel ongewenste toepassing die Windows machines binnendringt via softwar bundeling

Pokki Start Menu POT

Pokki Start Menu is een legitieme toepassing die gemaakt werd door Sweet Labs Inc. voor het Windows 8 en 10 besturingssysteem. Dit programma komt meestal vooraf geïnstalleert met gebrundelde software, omdat computefabrikanten vaan deze techniek gebruiken om geld te verdienen aan derden. De app vervangt het standaard startmenu met eentje dat erg lijkt op dat van Windows 7 – dit is een van de voornaamste redenen waarom gebruikers het leuk vinden. Ze genieten ook van de aanpassingsmogelijkheden – de grootte van het icoontje en de plaats ervan kan worden aangepast, alsook gelijkaardige parameters. Niettemin zijn sommige gebruikers kritisch over zijn functionaliteit, omdat het geweten is dat het allerlei informatie verzamelt over gebruikers en opdringerige advertenties toont.

SAMENVATTING
Naaam Pokki Start Menu
Type Potentially unwanted program (adware)
Compatibele besturingssystemen Windows 10, Windows 8
Ontwerper Sweet Labs Inc.
Symptomem Aangepast standaard startmenu, verhoogd aantal advertenties, etc.
Distributie Software bundelen, verdachte websites, advertentie banners, etc.
Verwijdering Automatisch – gebruik ReimageIntego of handmatig – bekijk onderstaande handleiding

De toepassing wordt door beveiligingsexperts beschouwd als een adware. Sommige gebruikers, die zijn vervelende advertentie en spionage beu zijn noemen het, het Pokki virus. Technisch gezien is het programma geen virus omdat het niet rechtstreeks het bestand of persoonlijke bestanden schaadt. Desalniettemin is het geen verrassing dat gebruikers snel op zoek gaan naar manieren om Pokki Start Menu te verwijderen. Gelukkig is dit niet zo moeilijk, hoewel het handmatig detecteren van extra geïnstalleerde software moeilijk kan zijn.

Aangezien Pokki Start Menu een potentieel ongewenste toepassing is, kan het de installatie van andere ongewenste apps veroorzaken, namelijk browser extensies, bloatware, scareware, werkbalken, mediaspelers, pdf-convertors en dergelijke. Daarom is het cruciaal dat je adware op een afstand houdt – het injecteerd systemen met allerlei rommel welke het apparaat na een tijdje zelfs trager zal laten werken.

Gebruikers kunnen ook een toename aan advertentis opmerken in de vorm van pop-ups, deals, aanbiedingen, in-tekst links, auto-afspelen video's, etc. Deze advertenties kunnen uit het niets opduiken, ongeacht of je Google Chrome, Internet Explorer, of Mozilla Firefox gebruikt. Het ergste aan deze advertenties is dat ze onveilig kunnen zijn en je naar dubieuze websites kunnen brengen. Beveiligingsexperts raden je dus aan om niet op deze advertenties te klikken en ze onmiddellijk af te sluiten.

Een van de ergste eigenschappen van de Pokki Start Menu adware is waarschijnlijk zijn informatie tracering. Hiervoor kunnen de ontwerpers allerlei tracking technologieën gebruiken, inclusief:

 • Tracking cookies
 • Beacons
 • Pixels
 • JavaScripts, etc.

De verzamelde data (zoekopdrachten, bezochte sites, IP-adres, klikken op links, etc.) is van vitaal belang voor elke marketing firma. omdat zij het kunnen gebruiken voor gerichte reclame. 

Samengevat, wij raden je aan om het Pokki Start Menu virus van je computer te verwijderen. Deze toepassing kan je privacy in gevaar brengen en je advertenties tonen of je dit nu wilt of niet. Om er zeker van te zijn dat alle componenten uitgeschakeld zijn, raden we je aan je machine te scannen met ReimageIntego. Bovendien. als je graag een ouder type startmenu hebt, raden we je aan je besturingssysteem te downgraden naar een van de vorige versies.

Het Pokki Start Menu virus

POT vieren hoogtij dankzij software bundeling

Hoewel de app gedownload kan worden vanop de officiële site – is dit niet de manier waarop het op zijn doelen raakt. Het komt als geen verrassing dat potentieel ongewenste toepassingen meestal niet bedoeld geïnstalleerd worden – ze worden geïnjecteerd met andere software die online verkregen word of ze zijn op voorhand geïnstalleerd op laptops of andere apparaten.

Gebruikers besteden vaak niet genoeg aandacht bij het downloaden van freeware of shareware, omdat ze het proces zo snel mogelijk ahcter de rug willen hebben. Dit is een van de grootste fouten die mensen maken, aangezien het uiteindelijk leidt tot de installatie van ongewenste apps, die je startpagina kunnen wijzigen, advertenties tonen en je dagelijkse surf routine verstoren.

Om te vermijden dat adware en andere ongewenste apps op je systeem raken, stellen we je voor om steeds te kiezen voor de Geavanceerde of Aangepaste installatiemethode i.p.v. de aanbevolen. Als je de Aanbevolen instellingen kiest, zal je de volledige lijst met programma's die samen met je gewenste programma geïnstalleerd worden niet te zien krijgen.

Verwijder Pokki Start Menu in slechts een paar minuten

Ook al heb je net een nieuwe laptop of computer gekocht, als je merkt dat er wat dubieuze software aanwezig is, doe dan wat online onderzoek ernaar. Laat adware je machine niet vervuilen met ongewenste advertenties en stiekem informatie traceren, of het installeren van extra ongewenste programma's. We raden je dus aan om Pokki Start Menu zo snel mogelijk te verwijderen.

Er zijn twee manieren waarop je dit kan bereiken: of je download en installeert een beveiliging software, of je schakelt het handmatig uit door onze onderstaande stap voor stap instructies te volgen. Als je een snelle oplossing wilt, raden we je aan om een anti-virus software te gebruiken. Bovendien kan het ook controleren op andere mogelijke infecties – voer een volledige systeemscan uit.

Je kan Pokki Start Menu ook handmatig verwijderen, zonder extra software te installeren. In dit geval moet je alle onderdelen handmatig verwijderen en elk van de browsers resetten. We leggen je hieronder uit hoe je dit moet doen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Pokki Start Menu Verwijdering Handleiding:

Verwijder Pokki Start Menu van Windows systems

Verwijder Pokki Start Menu uit Windows op deze manier:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Pokki Start Menu en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Pokki Start Menu en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Pokki Start Menu van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Pokki Start Menu of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Pokki Start Menu van Internet Explorer (IE)

Om er zeker van te zijn dat Internet Explorer vrij van adware is, voer je de volgende stappen uit:

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Pokki Start Menu en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Pokki Start Menu verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Pokki Start Menu van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Pokki Start Menu uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Pokki Start Menu van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Pokki Start Menu en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Pokki Start Menu. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Pokki Start Menu van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Pokki Start Menu en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Pokki Start Menu. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Pokki Start Menu van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Pokki Start Menu of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Pokki Start Menu te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-pokki-start-menu.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Pokki Start Menu