Haal Online Video Converter weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet sep 2018

Online Video Converter Verwijdering Handleiding

Wat is Online Video Converter?

Online Video Converter – een mogelijk ongewenste webapplicatie die vertrouwt op agressieve advertenties

Weergave van Online Video Converter

Online Video Converter is een adware-type virus dat talloze advertenties veroorzaakt terwijl mensen online browsen. Hoewel het een legitieme online webtoepassing is die de conversie van snelle bestanden van YouTube en vergelijkbare bronnen aanbiedt, heeft het OnlineVideoConverter-virus al vele slachtoffers geërgerd door hun zoekopdrachten te vullen met in-tekstkoppelingen, banneradvertenties en vergelijkbare inhoud. De app kan worden gebruikt via hxxps://www.onlinevideoconverter.com/ of een extensie kan worden gedownload voor Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari-browsers. Ondanks dat het legitieme, gevaarlijke neigingen tot omleidingen, twijfelen de meeste gebruikers over zijn functionaliteit.

Naam OnlineVideoConverter-virus
Typ PUP, adware
Grootste Problemen die het veroorzaakt

Continue pop-upadvertenties, oplichting en doorverwijzingen naar onbekende websites

Grootste gevaren

Er bestaat een mogelijkheid omgeleid te worden naar een schadelijke website die probeert om op een slinkse wijze persoonlijke informatie te achterhalen of het systeem te infecteren met malware

Verwijdering

Om de adware te verwijderen, gebruikt u FortectIntego

Als gebruikers hun browseropslag controleren, zullen ze de genoemde extensie niet vinden. Het kan alleen worden gedownload van de officiële website. Niettemin, de meest voorkomende distributiemethode van deze dubieuze toepassing is bundelen. Adware-programma's worden vaak verspreid via deze methode.

Veel mensen zullen de app misschien handig vinden omdat deze verschillende videobestanden van het ene formaat naar het andere kan converteren. Deze service is echter niet zonder reden gratis. Het grootste probleem met het OnlineVideoConverter-virus is dat het een groot aantal advertenties, pop-ups, aanbiedingen, deals, banners en dergelijke non-stop weergeeft. In de meeste gevallen is de browserextensie de boosdoener.

In sommige gevallen kunnen pop-ups phishing-berichten weergeven (zoals ' Win an iPhone X scam' of 'E.tre456_worm_osx scam'), wat kan leiden tot geldverlies of het vrijgeven van persoonlijke informatie. Het datalek kan door cybercriminelen worden gebruikt om slachtoffers aan te vallen en hun identiteit en/of hun geld te stelen. Daarom moet u de advertenties van Online Video Converter zo snel mogelijk uit uw computersysteem verwijderen.

Deze extensie kan ook leiden tot aanhoudende omleidingen terwijl gebruikers op het internet surfen. Deze omleidingsneigingen kunnen potentieel gevaarlijk zijn en slachtoffers kunnen terechtkomen op websites die schadelijke JavaScripts kunnen uitvoeren om malware op hun pc's te downloaden en te installeren.

Daarom is het essentieel om de verwijdering van Online Video Converter te starten voordat deze schade aan uw computer kan veroorzaken. De eenvoudigste manier om ongewenste toepassingen te verwijderen, is door een betrouwbaar beveiligingshulpmiddel te gebruiken zoals FortectIntego. Deze applicatie is ontworpen om niet alleen adware en PUP's te behandelen, maar ook veel gevaarlijkere virussen, zoals gijzelsoftware of spyware.

Gebruikers die geen extensie hebben geïnstalleerd en besluiten om de service te gebruiken, lopen mogelijk nog steeds risico. Zodra een gebruiker de link van het te converteren bestand invoert, wordt hij blootgesteld aan tal van advertenties en pop-ups. Ontwikkelaars van de service vermelden in het privacybeleid van de website dat zij geen verantwoordelijkheid nemen voor de inhoud van derden:

The Website may contain links to third party websites that are not owned or controlled by OnlineVideoConverter.com. OnlineVideoConverter.com is not affiliated with those websites, has no control over, and assumes no responsibility for, the content, privacy policies, or practices of any third party websites.

Het Online Video Converter-virusOnline Video Converter lijkt misschien een nuttige service die bestanden naar verschillende formaten kan converteren. Zijn neigingen tot omleidingen zijn echter alarmerend.

Twijfelachtige distributiemethoden van ongewenste applicaties

Onderzoek uitgevoerd door wubingdu.cn concludeerde dat adware typisch wordt gedistribueerd door gebruik te maken van de bundelingstactiek. Helaas is deze verdachte distributiemethode volkomen legitiem en wordt deze door veel gratis softwareontwikkelaars over de hele wereld gebruikt. Daarom is het essentieel om attent te zijn tijdens het surfen op internet en het installeren van freeware.

 • Twijfelachtige applicaties kunnen worden vermeden door deze regels te volgen:
 • Download nooit programma's van websites van derden. Kies een officiële downloadbron;
 • Voordat u een onbekende toepassing installeert, moet u altijd online beoordelingen controleren – deze kunnen u helpen beslissen of u de app nodig heeft;
 • Zorg er bij het installeren van gratis software voor dat u de geavanceerde/aangepaste instellingen kiest in plaats van de aanbevolen/standaardinstellingen. Bundeling stelt ontwikkelaars in staat aanvullende componenten te verbergen in de aanbevolen/standaardmodus. Verwijder daarom alle vooraf aangebrachte vinkjes in vakjes als u er een ziet;
 • Lees het EULA/Privacybeleid voordat u doorgaat met de installatie. Heel vaak wordt daar de meest kritische informatie over het programma beschreven;
 • Vermijd websites met dubieuze inhoud (zoals online gokken, porno, gratis online gamen, enz.).

Verwijder Online Video Converter-advertenties en bewaar uw browser veilig

Als u merkt dat advertenties van onlinevideoconverter.com uw browsersessies voortdurend verstoren, moet u zich haasten en ongewenste extensies van uw pc verwijderen. Als u zich afvraagt ​​hoe u Online Video Converter-advertenties kunt verwijderen, zijn er twee eenvoudige manieren om dat te doen. U kunt een handmatige of automatische methode kiezen.

We raden u af om Online Video Converter handmatig te verwijderen, omdat u dan bekend moet zijn met computerprocessen en vergelijkbare componenten. Als u er echter zeker van bent dat u zelf handmatige eliminatie kunt uitvoeren, kunt u onze stapsgewijze handleiding onder dit artikel raadplegen. Vergeet niet dat de uitvoering van dit proces uiterst nauwkeurig moet zijn, omdat u het risico loopt dat het virus opnieuw wordt geïnfecteerd.

Iedereen kan het automatische verwijderen van het OnlineVideoConverter-virus uitvoeren. Het enige wat u hoeft te doen is het downloaden van robuuste beveiligingssoftware. Volg daarna de instructies die tijdens de installatie zijn gegeven, werk het programma bij naar de nieuwste versie en voer een volledige computerscan uit.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Online Video Converter Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Om Online Video Converter van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Online Video Converter (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Online Video Converter van Mac OS X systeem

We raden u ten zeerste aan om potentieel ongewenste toepassingen te verwijderen door deze richtlijnen te volgen:

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Online Video Converter van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Online Video Converter van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Online Video Converter en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Online Video Converter niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Online Video Converter moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Vergeet niet uw Safari-browser opnieuw in te stellen na verwijdering van Online Video Converter.

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Online Video Converter en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Online Video Converter register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen