Gevaarlijkheidsmeter:  
  (18/100)

Haal Online Video Converter weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet feb 2021

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Adware

Online Video Converter – een mogelijk ongewenste webapplicatie die vertrouwt op agressieve advertenties

Weergave van Online Video Converter

Online Video Converter is een adware-type virus dat talloze advertenties veroorzaakt terwijl mensen online browsen. Hoewel het een legitieme online webtoepassing is die de conversie van snelle bestanden van YouTube en vergelijkbare bronnen aanbiedt, heeft het OnlineVideoConverter-virus al vele slachtoffers geërgerd door hun zoekopdrachten te vullen met in-tekstkoppelingen, banneradvertenties en vergelijkbare inhoud. De app kan worden gebruikt via hxxps://www.onlinevideoconverter.com/ of een extensie kan worden gedownload voor Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari-browsers. Ondanks dat het legitieme, gevaarlijke neigingen tot omleidingen, twijfelen de meeste gebruikers over zijn functionaliteit.

Naam OnlineVideoConverter-virus
Typ PUP, adware
Grootste Problemen die het veroorzaakt

Continue pop-upadvertenties, oplichting en doorverwijzingen naar onbekende websites

Grootste gevaren

Er bestaat een mogelijkheid omgeleid te worden naar een schadelijke website die probeert om op een slinkse wijze persoonlijke informatie te achterhalen of het systeem te infecteren met malware

Verwijdering

Om de adware te verwijderen, gebruikt u ReimageIntego

Als gebruikers hun browseropslag controleren, zullen ze de genoemde extensie niet vinden. Het kan alleen worden gedownload van de officiële website. Niettemin, de meest voorkomende distributiemethode van deze dubieuze toepassing is bundelen. Adware-programma's worden vaak verspreid via deze methode.

Veel mensen zullen de app misschien handig vinden omdat deze verschillende videobestanden van het ene formaat naar het andere kan converteren. Deze service is echter niet zonder reden gratis. Het grootste probleem met het OnlineVideoConverter-virus is dat het een groot aantal advertenties, pop-ups, aanbiedingen, deals, banners en dergelijke non-stop weergeeft. In de meeste gevallen is de browserextensie de boosdoener.

In sommige gevallen kunnen pop-ups phishing-berichten weergeven (zoals ' Win an iPhone X scam' of 'E.tre456_worm_osx scam'), wat kan leiden tot geldverlies of het vrijgeven van persoonlijke informatie. Het datalek kan door cybercriminelen worden gebruikt om slachtoffers aan te vallen en hun identiteit en/of hun geld te stelen. Daarom moet u de advertenties van Online Video Converter zo snel mogelijk uit uw computersysteem verwijderen.

Deze extensie kan ook leiden tot aanhoudende omleidingen terwijl gebruikers op het internet surfen. Deze omleidingsneigingen kunnen potentieel gevaarlijk zijn en slachtoffers kunnen terechtkomen op websites die schadelijke JavaScripts kunnen uitvoeren om malware op hun pc's te downloaden en te installeren.

Daarom is het essentieel om de verwijdering van Online Video Converter te starten voordat deze schade aan uw computer kan veroorzaken. De eenvoudigste manier om ongewenste toepassingen te verwijderen, is door een betrouwbaar beveiligingshulpmiddel te gebruiken zoals ReimageIntego. Deze applicatie is ontworpen om niet alleen adware en PUP's te behandelen, maar ook veel gevaarlijkere virussen, zoals gijzelsoftware of spyware.

Gebruikers die geen extensie hebben geïnstalleerd en besluiten om de service te gebruiken, lopen mogelijk nog steeds risico. Zodra een gebruiker de link van het te converteren bestand invoert, wordt hij blootgesteld aan tal van advertenties en pop-ups. Ontwikkelaars van de service vermelden in het privacybeleid van de website dat zij geen verantwoordelijkheid nemen voor de inhoud van derden:

The Website may contain links to third party websites that are not owned or controlled by OnlineVideoConverter.com. OnlineVideoConverter.com is not affiliated with those websites, has no control over, and assumes no responsibility for, the content, privacy policies, or practices of any third party websites.

Het Online Video Converter-virusOnline Video Converter lijkt misschien een nuttige service die bestanden naar verschillende formaten kan converteren. Zijn neigingen tot omleidingen zijn echter alarmerend.

Twijfelachtige distributiemethoden van ongewenste applicaties

Onderzoek uitgevoerd door wubingdu.cn concludeerde dat adware typisch wordt gedistribueerd door gebruik te maken van de bundelingstactiek. Helaas is deze verdachte distributiemethode volkomen legitiem en wordt deze door veel gratis softwareontwikkelaars over de hele wereld gebruikt. Daarom is het essentieel om attent te zijn tijdens het surfen op internet en het installeren van freeware.

 • Twijfelachtige applicaties kunnen worden vermeden door deze regels te volgen:
 • Download nooit programma's van websites van derden. Kies een officiële downloadbron;
 • Voordat u een onbekende toepassing installeert, moet u altijd online beoordelingen controleren – deze kunnen u helpen beslissen of u de app nodig heeft;
 • Zorg er bij het installeren van gratis software voor dat u de geavanceerde/aangepaste instellingen kiest in plaats van de aanbevolen/standaardinstellingen. Bundeling stelt ontwikkelaars in staat aanvullende componenten te verbergen in de aanbevolen/standaardmodus. Verwijder daarom alle vooraf aangebrachte vinkjes in vakjes als u er een ziet;
 • Lees het EULA/Privacybeleid voordat u doorgaat met de installatie. Heel vaak wordt daar de meest kritische informatie over het programma beschreven;
 • Vermijd websites met dubieuze inhoud (zoals online gokken, porno, gratis online gamen, enz.).

Verwijder Online Video Converter-advertenties en bewaar uw browser veilig

Als u merkt dat advertenties van onlinevideoconverter.com uw browsersessies voortdurend verstoren, moet u zich haasten en ongewenste extensies van uw pc verwijderen. Als u zich afvraagt ​​hoe u Online Video Converter-advertenties kunt verwijderen, zijn er twee eenvoudige manieren om dat te doen. U kunt een handmatige of automatische methode kiezen.

We raden u af om Online Video Converter handmatig te verwijderen, omdat u dan bekend moet zijn met computerprocessen en vergelijkbare componenten. Als u er echter zeker van bent dat u zelf handmatige eliminatie kunt uitvoeren, kunt u onze stapsgewijze handleiding onder dit artikel raadplegen. Vergeet niet dat de uitvoering van dit proces uiterst nauwkeurig moet zijn, omdat u het risico loopt dat het virus opnieuw wordt geïnfecteerd.

Iedereen kan het automatische verwijderen van het OnlineVideoConverter-virus uitvoeren. Het enige wat u hoeft te doen is het downloaden van robuuste beveiligingssoftware. Volg daarna de instructies die tijdens de installatie zijn gegeven, werk het programma bij naar de nieuwste versie en voer een volledige computerscan uit.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Online Video Converter Verwijdering Handleiding:

Verwijder Online Video Converter van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Online Video Converter en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Online Video Converter en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Online Video Converter van Mac OS X systeem

We raden u ten zeerste aan om potentieel ongewenste toepassingen te verwijderen door deze richtlijnen te volgen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Online Video Converter of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Online Video Converter van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Online Video Converter en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Online Video Converter verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Online Video Converter van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Online Video Converter uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Online Video Converter van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Online Video Converter en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Online Video Converter. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Online Video Converter van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Online Video Converter en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Online Video Converter. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Online Video Converter van Safari

Vergeet niet uw Safari-browser opnieuw in te stellen na verwijdering van Online Video Converter.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Online Video Converter of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Online Video Converter te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Online Video Converter register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen