Gevaarlijkheidsmeter:  
  (30/100)

Haal Olpair.com weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet mrt 2021

door Jake Doevan - - | Het type: Adware

Olpair.com – een koppelingsservice die vervelende pop-ups veroorzaakt na het seleteren ervan voor video-streaming

Het Olpair.com virus

Olpair.com is een service die Kodi gebruikers helpt om hun apparaat te koppelen met Openload.co om video, muziek en andere content te streamen op Android, Windows, en andere besturingssystemen. Kodi is een open-source mediaspeler software die oorspronkelijk uitgebracht werd in 2002 en sindsdien aan populariteit won. Om content te streamen via de app, moeten gebruikers een bron van derden gebruiken, en eentje ervan is https://olpair.com, welke vrij populair is bij de gebruikers. Ze moeten de website bezoeken, hun IP-adres valideren en dan kunnen ze tot 4u streamen. Dit wordt gedaan voor slechts één reden – de ontwerpers willen geld verdienen aan de advertenties die de koppelingspagina vullen. Het neveneffect voor gebruikers dat veroorzaakt wordt door het Olpair.com virus is talloze advertenties en omleidingen naar onbekende sites, zoals Directlinkkpush.com of Cgg.peakexc.com. Het belangrijkste is echter dat beveiligingsonderzoekers te weten gekomen zijn dat de site gebruikt wordt voor crypto-jacking terwijl gebruikers video's bekijken, waardoor de service zelfs nog gevaarlijker wordt.

Samenvatting
Naam Olpair.com
Type Adware
Gerelateerd Openload.co
Voornaamste gevaren
Dubieuze omleidingen die naar malware geladen sites kunnen leiden
Symptomen Overvloedige en onveilige advertenties
Verwijdering Om de Olpair.com gerelateerde pop-ups uit te schakelen, gebruik je een anti-malware software of volg je onze instructies hieronder
Optimalisatie We raden je ook aan je apparaat te scannen met ReimageIntego ,dat je het zuiverde om de schade te herstellen die aangericht werd als de infectie aanwezig was

op zichzelf is de service niet gevaarlijk, hoewel sommige gebruikers ernaar refereren als het “Olpair.com virus” omwille van de overvloedige en onveilige reclame praktijken. De vervelende advertenties op Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox of Safari kunnen gestopt worden door gewoon de site te verlaten. Veel gebruikers geven echter nog steeds de voorkeur aan het gebruiken van de service voor een gratis dienstverlening die multimedia streaming toelaat.

Voor hen onder jullie die in de verleiding komen om de service te gebruiken, vergeet niet dat Olpair.com je browser zal bombarderen met pop-up advertenties zolang je het gebruikt. Bovendien als je op de content klikt (vrijwillig op per ongeluk) kan dit gevaarlijke software installeren op je apparaat. In dit geval moet je Olpair.com verwijderen met geavanceerde anti-malware software.

Sommige malware vertoont echter geen tekenen of symptomen omdat het je systeem binnendringt via software kwetsbaarheden of met de hulp van phishing campagnes opgestart door criminelen. Het is dus verstandig om een beveiligingssoftware te gebruiken met de real-time bescherming functie steeds aan. Bovendien kan deze ook de gevaarlijke Olpair.com meldingen die kunnen leiden naar drive-by download sites voorkomen.

Aangezien de onbetrouwbare service jouw IP-adres gebruikt om het apparaat te koppen, kunnen meerdere platformen zoals tablets en telefoons eveneens aangetast worden door Olpair.com spam. Advertenties, banners, aanbiedingen, deals, hyperlinks, auto-play video's en andere rommel zullen je browsers vullen. Zelfs het per ongeluk klikken kan resulteren in een adware, browser hijacker of andere POT infiltratie. Daarom moet je Olpair.com activiteiten verwijderen van Chrome en andere browsers.

Als je de service al een tijdje gebruikt en je browsers leiden je om naar meerdere verdachte websites, raden we je ten zeerste aan je machine te scannen met ReimageIntego. PC repair software kan alle instellingen die gecorrumpeerd werden door ongewenste toepassingen herstellen in hun normale staat.

Olpair.com pop-up advertentiesOlpair.com is een koppelingsservice voor de Kodi toepassing, die zelf gerelateerd werd aan verschillende malware aanvallen.

Manieren waarop adware reist in cyberspace

Adware is een vervelende soort infectie die computers, zelfs deze van hen die veel van computers afweten, kan infiltreren. Er is echter een manier om de kans op infectie te verminderen, gewoon door het volgen van deze simpele tips van experts:

 • Gebruik anti-malware software;
 • Update alle software op je PC zodra er patches uitgebracht worden;
 • klik niet op verdachte advertenties;
 • Klik niet op content op dubieuze sites;
 • Bezoek geen bestanden delen websites;
 • Download geen gekraakte software;
 • Gebruik gereputeerde bronnen om software te downloaden;
 • Kies steeds de Geavanceerde of Aangepaste installatiemethode bij het installeren van freeware en shareware.

Je moet weten dat gratis streaming sites altijd proberen geld te verdienen ( vaak op duistere manieren). Terwijl één partij echter voordeel haalt, kan de andere beduidende verliezen leiden, inclusief OS defecten omwille van cyberinfecties of het verlies van persoonlijke gegevens.

Verwijder het Olpair.com ads virus van je PC

Het hangt van vele zaken af of het verwijderen van Olpair.com moeilijk is of niet. Als je machine niet geïnfecteerd werd met dubieuze toepassingen, is het gewoon verstandig om de site te verlaten en nooit meer terug te keren. Als je echter één van die gebruikers bent die op alles en overal klikt, is het tijd om een volledige systeemscan uit te voeren om te zien of er zich geen adware op het systeem schuilhoudt. De tweede tip zou zijn om Chrome, Firefox, en de andere browsers te resetten.

Als je niet zeker weet of je machine geïnfecteerd werd met een gemene POT, kun je ook het Controlepaneel (Windows), Finder (macOS) of Apps & Meldingen (Android) nakijken op verdachte apps die geïnstalleerd werden zonder je toestemming. Zorg ervoor dat je ze verwijderd. Hieronder krijg je gedetailleerde instructies te zien over hoe het Olpair.com virus van je Windows en Mac apparaat te verwijderen. Als je te maken hebt met ongewenste pop-ups op Android, volg dan deze handleiding:

 1. Ga naar de Instellingen app op je apparaat;
 2. Ga naar Apps & meldingen;
 3. Vink alle apps aan die er verdacht uitzien of waarvan je jezelf niet herinnert ze te hebben geïnstalleerd en klik op Verwijderen;
 4. Als je geen apps ziet, klik dan eerst op Toon alle apps of App info.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Olpair.com Verwijdering Handleiding:

Verwijder Olpair.com van Windows systems

Om Olpair.com pop-up advertenties uit te schakelen in Windows, volg je deze stappen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Olpair.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Olpair.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Olpair.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Olpair.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Olpair.com van Internet Explorer (IE)

Zorg ervoor dat je IE reset nadat de POT verwijdert werd:

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Olpair.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Olpair.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Olpair.com van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Olpair.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Olpair.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Olpair.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Olpair.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Olpair.com van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Olpair.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Olpair.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Olpair.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Olpair.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Olpair.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Olpair.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen