Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Ntuserlitelist advertenties (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Alice Woods - - | Het type: Adware

De Ntuserlitelist adware verbergt zich in het systeem onder de naam van legitieme systeemprocessen

Het Ntuserlitelist virus

Ntuserlitelist is een potentieel ongewenste toepassing (POT) die zich gedraagt als een advertentie-ondersteunde toepassing. Uit het onderzoek blijkt dat het gerelateerd kan zijn aan de Yelloader adware en Trojaans paard. Het is echter duidelijk dat deze adware de betaal per klik methode gebruikt om geld te verdienen voor zijn ontwerpers.

Na de Ntuserlitelist hijack, kan de POT zijn eigen map aanmaken in een van deze mappen:

 • C:\Users\-\AppData\Local\llssoft
 • C:\Users\-\AppData\Local\ntuserlitelist

Bovendien verdoezelt de adware zijn bestanden onder legtiem uitziende processen, zoals:

 • vmxclient.exe;
 • dataup.exe;
 • winscr.exe;
 • svcvmx.exe.

Gelukkig kan software zoalsReimageIntego makkelijk potentieel gevaarlijke bestanden onderscheiden van legitieme dus kan je zulke tools gerust gebruiken om Ntuserlitelist van de pc te verwijderen. Het verwijderen van dit programma is nodig omdat het niet enkel je browsers overspoeld met agressieve advertenties maar het je ook kan omleiden naar potentieel gevaarlijke sites.

Deze programma's hebben de neiging om samen te werken met dubieuze derden en verspreiden vaak potentieel ongewenste toepassingen, rogue systeem optimalisatie tools, phishing sites of tech ondersteuning scams. Natuurlijk weten gebruikers vaak niet dan zo'n virus bezit genomen heeft van hun computers wat betekent dat ze op de Ntuserlitelist advertenties kunnen klikken, ervan uitgaande dat ze betrouwbaar zijn.

Ntuserlitelist tast niet enkel de kwaliteit van het surfen aan. Het heeft ook het potentieel om je privacy te schenden. De parasiet zal zoveel als mogelijk is te weten over je komen door het implementeren van cookies alsook het installeren van bijkomende extensies op je browser. De adware wil te weten komen wat je interesses zijn om in staat te zijn je te voorzien van advertenties die aan je profiel voldoen, en je er, hopelijk, op klikt.

Om dit gedrag een halt toe te roepen, moet je Ntuserlitelist verwijderen. Zoals we reeds vermelden, kan je dit gemakkelijk doen met een automatische malware verwijdering software, maar las je er geen hebt of je krijgt het niet geïnstalleerd, kan je het ook handmatig verwijderen, volg hiervoor de instructies op het einde van het artikel.

Voorbeeld van Ntuserlitelist adware advertentiesAls Ntuserlitelist computers infecteert, overspoeld het de browsers met zijn advertenties.

Het updaten van software en voorzichtig zijn met het installeren van freeware kan een adware aanval vermijden

De adware kan op je systeem komen als je misleid werd tot het updaten van je Flash Player of het downloaden van een nieuwe beveiliging patch voor het besturingssysteem. Weet echter een ding – een software update aankondiging zal NOOIT online verschijnen. Als dit toch gebeurt, is dit waarschijnlijk het werk van scammers.

Een onderzoeksteam uit Noorwegen waarschuwt ervoor dat Ntuserlitelist ook op je pc kan komen met de hulp van freeware of shareware. De POT kan gepresenteerd worden als een nuttige app, of het kan verborgen zitten onder de Snelle/Aanbevolen instellingen. Om de hijack dus te voorkomen, mag je niet vertrouwen op aanbevolen instellingen. Maar vergeet niet dat ook tijdens de geavanceerde installatie je aandacht moet zijn.

Ntuserlitelist en zijn verdachte advertenties verwijderen

Het zal niet lang duren voor je begint te zoeken naar manieren om het Ntuserlitelist virus te verwijderen omdat zijn gedrag op de pc gewoonweg vervelend en agressief is. Gelukkig moet je om het te verwijderen geen raketgeleerde zijn, zeker niet als je een professionele antivirus softwar gebruikt voor deze taak. Desalniettemin zijn er een aantal acties die een antivirus software niet zal uitvoeren. En dat is het resetten van je browser. Dit is een essentieel onderdeel om verlost te worden van ongewenste advertenties.

Je kan echter Ntuserlitelist ook handmatig verwijderen. Als je echter probeert om adware gerelateerde bestanden en mappen te verwijderen, kan je problemen ondervinden. Het virus kan deze mappen beschermen en je hebt misschien geen toelating om ze te verwijderen. In dit geval kan enkel een anti-spyware je helpen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Ntuserlitelist advertenties Verwijdering Handleiding:

Verwijder Ntuserlitelist van Windows systems

De onderstaande handleiding zal je doorheen het handmatige Ntuserlitelist verwijderingsproces loodsen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Ntuserlitelist en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Ntuserlitelist en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Ntuserlitelist van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Ntuserlitelist of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Ntuserlitelist van Internet Explorer (IE)

Deze stappen zullen je helpen om Internet Explorer uit de klauwen van de adware te redden:

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Ntuserlitelist en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Ntuserlitelist verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Ntuserlitelist advertenties uit Microsoft Edge

Heb je er genoeg van dat adware je surfen controlleerd? Als het antwoord JA is, moet je onderstaande stappen doorlopen en de ongewenste advertenties een halt toeroepen.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Ntuserlitelist uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Ntuserlitelist van Mozilla Firefox (FF)

Volg deze stappen om alle aan Ntuserlitelist gerelateerde waarden uit Firefox te verwijderen:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Ntuserlitelist en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Ntuserlitelist. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Ntuserlitelist van Google Chrome

Verwijder de POT uit de Google Chrome browser door onderstaande handleiding te volgen:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Ntuserlitelist en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Ntuserlitelist. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Ntuserlitelist van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Ntuserlitelist of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Ntuserlitelist te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Ntuserlitelist register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen