Gevaarlijkheidsmeter:  
  (18/100)

Haal Nsmaking.com weg (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet mrt 2021

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Adware

Nsmaking is een potentieel gevaarlijke website die Android en Windows apparaten kan aantasten

De Nsmaking.com adware

Nsmaking com is een agrassief virus dat je Android smartphone kan spammen met ongewenste advertenties, nep waarschuwingen en gelijkaardige inhoud. In werkelijkheid zijn deze meldingen gerelateerd aan een potentieel ongewenste toepassing die gedetecteerd wordt als Android.Fakeyouwon Het kan Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari of andere browsers aanpassen om verdachte omleidingen te initialiseren naar sites zoals 59.nsmaking.com, 7.nsmaking.com, 85.nsmaking.com, en dergelijke. In het begin promoot het dubiueze programma een video die bekeken kan worden na het klikken op de “Toestaan” knop . De grootste fout die gebruikers echter kunnen maken is het klikken om deze knop pmdat dit gemakkelijkste manier is om browser instellingen te wijzigen. Dit heeft tot resultaat dat je, je kan verwachten aan tal van advertenties die zeggen dat je een Samsung smartphone, Amazon Lidmaatschap beloning, Walmart Geschenkbon of gelijkaardige prijs gewonnen hebt welke meestal geselecteerd wordt aan de hand van de locatie van het slachtoffer. Als je deze pagina probeert te sluiten kan het virus nieuwe vensters openen op de aangetaste browser. Je moet weten dat de adware ook Windows en iOS kan aantasten.

Naam Nsmaking
Type Adware/PUP/Android virus
Sommige versies gedetecteerd als
Android.Fakeyouwon
Infiltratie Software bundelen, onveilige websites, nep apps, geïnfecteerde advertenties
Aangetast systeem Android, Windows
Meest aangestaste landen
Frankrijk, Italië, Spanje
Symptomen Ongewenste omleidingen naar allerlei Nsmaking.com subdomeinen, pop-up advertenties, en andere ongewenste inhoud
Voornaamste gevaren
Malware infectie, verlies van gegevens
Verwijdering Gebruik onze stap voor stap handleiding onder het artikel
Optimalisatie Download ReimageIntego om de schade aangericht door de POT te herstellen

Het Nsmaking virus verschijnt vooral op Android. Er werden echter ook Windows en iOS apparaten aangevallen. Naar verluidt kan men de webpagina onmogelijk afsluiten en is ook de startpagina van de browser onbereikbaar. Het virus bombardeert zijn slachtoffer met onstopbare meldingen over gratis smartphones en gelijkaardige prijzen. Je moet echter weten dat die een social engeneering techniek is die gebruikt wordt om je geld of persoonlijke informatie afhandig te maken.

Het Nsmaking com Android virus begint zijn misleidende activiteit met de hulp van zo'n bericht:

Can’t play this video!
Perhaps your browser doesn’t allow video playback. Please click the Allow button to watch the video.

Daarnaast wordt het slachtoffer ook “begroet” door de Gefeliciteerd u heeft gewonnen scam:

Congratulations User!
You have been selected today to receive a Samsung Galaxy S9!
Please click OK to claim the prize before we giveaway to somebody else!

Laat je niet misleiden aangezien de Nsmaking spam een scam is. Er is geen prijs, en je moet dus nergens op klikken op deze pagina omdat je misleid zal worden tot het onthullen van je persoonlijke gegevens. Meestal vragen scammers om persoonlijke gegevens in te voeren, een specifiek nummer te bellen of soms zelfs om hen een aanbetaling te sturen.

Daarnaast is er ook steeds het risico blootgesteld te worden aan malware die je ongewild kunt downloaden. Veel sites op het net zijn ontworpen om er legitiem uit te zien, hoewel ze virussen kunnen verbergen. Bijvoorbeeld, één van de meest beruchte malware infiltratietechnieken is nep FLah updates, en adware zoals Nsmaking.com kan dienen als een link die gebruikers ernaar omleid. Bovendien is het ook normaal voor POT om gebruikers om te leiden naar scam sites, waar hen gevraagd wordt om nep software te downloaden en te installeren of om naar een nep tech ondersteuning te bellen.

Daarom moet je dus gewoon de browser afsluiten en verdergaan met het verwijderen van Nsmaking van Android ofWindows. Dit kun je doen door onze onderstaande handleiding te volgen of door antivirussoftware te gebruiken die gespecialiseerd is in het detecteren van POT. TOm zulke activiteit een halt toe te roepen op je Android smartphone, moet je proberen de meldingen te verwijderen door de cache te wissen . Als dit niet werkt, installeer dan je browser opnieuw en scan je apparaat met anti-malware software. Bovendien raden we je ten zeerste aan je apparaat na te kijken op de “OnliveVideoConverter.” Zorg ervoor dat je ook deze app verwijdert.

Zoals nu wel duidelijk is, is deze website niet te vertrouwen, het is dus niet nodig om te klikken op “Blokkeren” of “Toestaan” omdat dit waarschijnlijk niets zal uithalen. Anders zal het gewoon nog meer opdringerige advertenties op je browser plaatsen. In plaats hiervan moet je Nsmaking com voorgoed verwijderen en dan je computer scannen met ReimageIntego om hem volledig te zuiveren en hem opnieuw te herstellen in een volledig werkende staat.

Nsmaking.com push melding virusNsmaking.com is een push melding virus dat gebruikers wil overtuigen om meldingen toe te staan die later hun browser zullen spammen met allerlei ongewenste inhoud

Software bundels kunnen potentieel ongewenste toepassingen verbergen onder de Geavanceerde installatie instelling l

Heb je jezelf ooit afgevraagd vanwaar potentieel ongewenste toepassingen kwamen? Nee, controleer dan je recentelijk geïnstalleerde freeware en shareware eens. Veel gratis software sites zijn in feite niet echt gratis omdat ze vertrouwen op overvloedige reclame die op elke downloadpagina geplaatst wordt en ze kunnen ook extra componenten verwerken in de installatie (het betaal-per-installatie schema wordt gebruikt).

Dit is evenzeer van toepassing voor Android en iPhone gebruikers, aangezien vele gemene apps verborgen zitten op sites van derden. Vertrouw daarom op gereputeerde bronnen zoals Google Play, Amazon of Apple store om je apps te downloaden en vermijdt bronnen van derden. Bovendien kunnen verdachte websites niet alleen adware maar ook malware op je telefoon of tablet leveren.

Om POT te vermijden bij het downloaden en installeren van nieuwe toepassingen, mag je nooit een installatiestap overslaan en moet je steeds kiezen voor de Geavanceerde/Aangepaste installatie optie. Zodra gevraagd verwijder je alle vinkjes naast browser extensies, systeem optimaliseerders, nep anti spyware tools, driver updaters en gelijkaardige nutteloze software.

Verwijder het Nsmaking.com push melding virus

Het Nsmaking.com virus is niet het eerste en zal zeker ook niet het laatste zijn dat de misdadigers gemaakt hebben om gebruikers te wikkelen in een eeuwigdurende reclame campagne die hen winst oplevert. Vergeet alle beloftes en de zogenaamde video's; ze zijn niet echt. Gebruik gereputeerde websites om video's te streamen (zoals YouTube, Vimeo, Netflix, en dergelijke), blijf weg van dubieuze converters en gelijkaardige apps die gemakkelijk kunnen worden toegevoegd aan de Google Play store en voorgesteld worden als veilig zijnde.

Om de Nsmaking meldingen te verwijderen van Android, moet je de aangetaste browser resetten en de cache wissen. Je kunt je apparaat ook nakijken op verdachte apps door deze stappen uit te voeren:

 1. Herstart je apparaat in Veilige Modus met de hulp van bovenstaande stappen.
 2. In Veilige Modus, ga je naar Instellingen. Daar klik je op Apps of Applicatie manager (dit kan verschillen afhankelijk van je apparaat).
 3. Zoek hier naar kwaadaardige app(s) en verwijder ze allemaal.

Om Nsmaking.com te verwijderen uit Windows, kan je ofwel een beveiligingssoftware downloaden en installeren die de POT kan verwijderen of de onderstaande, gedetailleerde handleiding gebruiken.Als je de meldingen op Google Chrome wilt stoppen, volg dan deze stappen:

 • Kies Menu en selecteer Instellingen
 • Klik op Geavanceerd
 • Onder Privacy en beveiliging ga je naar Inhoud Instellingen
 • Klik op Meldingen
 • Zoek naar Nsmaking.com onder Toestaan
 • Klik op Meer Acties en kies Blokkeren

Mozilla Firefox:

 • Selecteer Menu en kies Opties
 • Klik op Privacy & Beveiliging
 • Onder Toelatingen selecteer je Meldingen
 • Ga naar Instellingen
 • Zoek Nsmaking.com en kies Blokkeren uit het drop-down menu

Safari:

 • Kies Safari en selecteer Voorkeuren
 • Kies Meldingen
 • Selecteer Weigeren voor Nsmaking.com en alle andere dubieuze websites

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Nsmaking.com Verwijdering Handleiding:

Verwijder Nsmaking.com van Windows systems

Om Nsmaking.com uit Windows OS te verwijderen, volg je deze stappen carefully:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Nsmaking.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Nsmaking.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Nsmaking.com van Mac OS X systeem

Als je Mac te maken heeft met een adware infectie, onderneem dan deze stappen om de dreiging uit te schakelen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Nsmaking.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Nsmaking.com van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Nsmaking.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Nsmaking.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Nsmaking.com van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Nsmaking.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Nsmaking.com van Mozilla Firefox (FF)

Om verlost te worden van ongewenste pop-ups en andere verdachte inhoud op Firefox, reset je hem aan de hand van deze handleiding:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Nsmaking.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Nsmaking.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Nsmaking.com van Google Chrome

Op Chrome (hetzij Windows of Android), gebruik je de volgende stappen om verlost te worden van het Nsmaking virus:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Nsmaking.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Nsmaking.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Nsmaking.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Nsmaking.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Nsmaking.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Nsmaking.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen