Gevaarlijkheidsmeter:  
  (14/100)

Verwijder Nova.Rambler.ru virus (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Julie Splinters - - | Het type: Browser hijacker

Nova.Rambler.ru is een Russische browser-hijacker

Rambler

Het Nova.Rambler.ru-virus (ookwel bekend als Rambler Search) is een browser-hijacker die probeert om er uit te zienals een betrouwbare zoekmachine gevuld met verschillende functies. U vindt spelletjes, nieuws, horoscopen en dergelijke op de hoofdpagina.

Echter, val niet te snel voor zijn levendige ontwerp en prachtige afbeeldingen, omdat er al is gerapporteerd dat het ongewenste omleidingen veroorzaaktnaar hxxps://r0.ru, vervelende pop-up advertenties en soortgelijke problemen. Rambler Search kan al uw browsers kapen, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox en andere veelgebruikte browsers.

Vervolgens start het met het voortdurend omleiden naar de websites van zijn partners, om het aantal bezoekers daarvan te verhogen. Bovendien kan deze verdachte zoekmachine zijn gebruikers volgen en achter hun rug om niet-persoonlijke informatie verzamelen.

Als u nog nooit nagedacht heeft over het gevaar dat verband houdt met dergelijke activiteiten, moet u weten dat het IP-adres van uw computer, uw aanmeldingen en dergelijke informatie aan dubieuze derden kunnen worden verkocht. U kunt deze activiteiten echter altijd voorkomen door Nova.Rambler.ru te verwijderen van Chrome en andere webbrowsers.

Zoals we al eerder hebben vermeld, wordenomleidingen naar dit domein en soortgelijke ongewenste activiteiten gedaan voor het genereren van bezoekersverkeer naar specifieke websites. Dergelijke activiteiten zijn illegaal, vooral als er loucheadverteerders bij worden ingeschakeld. Houd er rekening mee dat dit mogelijk ongewenste programma u alles kan tonen wat het maar wil.

Met andere woorden, het kan u gesponsorde zoekresultaten tonen tussen uw normale. Bovendien kan het Rambler-virus ze vullen met misleidende advertenties en nep-veranderingen die melding maken van benodigde software-updates. Houd er rekening mee dat dergelijke “aanbiedingen” moeten worden vermeden, aangezien de meeste van hen worden gebruikt om malware te promoten.

Bovendien zijn IT-analisten er zeker van dat de verspreiding van dergelijke kapers wordt uitgevoerd met behulp van illegale technieken. Als u deze zoekmachine op uw browser aantreft, heeft u te maken met een “kaping”.

Ongeacht hoe aantrekkelijk en verfrissend deze website er ook uit lijkt te zien, raden we u ten zeerste aan om Nova.Rambler.ru direct te verwijderen. U kunt dat doen met ReimageIntego of andere betrouwbare anti-spyware, direct na het installeren ervan en het bijwerken naar de nieuwste versie.

De uiterlijke verschijning van Nova RamblerHet hoofdbeeld van Nova.Rambler.ru trekt de aandacht van zijn potentiële slachtoffers met prachtige foto's.

Voordat u zich haast om de website als de primaire in te stellen, moet u kennis nemen van de bepalingen van het privacybeleid van Nova.Rambler.ru. Het is normaal geworden om dit document met zijn gedetailleerde en saaie tekst te negeren.

Het privacybeleid, de eindgebruikersovereenkomst en soortgelijke informatie zijn echter altijd als zeer waardevol beschouwd omdat ze laten zien of u de software wel of niet zou moeten gebruiken. Het belangrijkste is dat Rambler Search de gesponsorde inhoud en andere details over websitegebruik onthult.

De webpagina geeft echter geen informatie over hoe het de bescherming van de persoonlijke gegevens van gebruikers waarborgt. Daarom moeten we u waarschuwen dat de verzamelde gegevens over u kunnen worden gedeeld met onbekende bedrijven.

Internet privacy is uitgegroeid tot een grootschalig probleem, vooral omdat gebruikers het al jaren hebben vergeten. Om uzelf te beschermen tegen het verlies van uw email adres, logins en soortgelijke informatie, zorgt u ervoor dat u Nova.Rambler.ru permanent verwijdert.

De distributiemethoden van deze kaper

“Bundeling” wordt beschouwd als de belangrijkste methode die door deze browser-hijacker wordt gebruikt. Deze veelgebruikte techniek blijft een winstgevend instrument, omdat internetgebruikers zelden iets eerst controleren voordat de “Installatie” knop aan te klikken.

Als gevolg daarvan missen ze de aanvullende add-ons die vaak ongewenste adware, browserkapers, werkbalken en plug-ins bevatten. Evenzo installeren ze het samen met een voorkeursapplicatie. Houd er rekening mee dat deze methode wordt toegepast, zelfs als u Skype of Adobe Flash Player installeert.

De populariteit van de laatste is aanzienlijk verslechterd door voortgaande rapporten over beveiligingsfouten. Bovendien heeft deze applicatie als een vermomming gediend voor een aantal kapingstechnieken.

In het kort, of u nu een bekend of compleet nieuw gereedschap downloadt, selecteer altijd “Aangepaste” instellingen. Ze zullen optionele toolsonthullen, en u kunt die dan afmelden voordat ze in uwcomputersysteem terecht komen. Zo kuntu in de toekomst aan kapers ontsnappen.

De verwijderingshandleiding voor Nova.Rambler.com

U kunt Nova.Rambler.ru en andere browser-hijackers op twee manieren verwijderen: met of zonder anti-spyware. Zoals we al eerder hebben vermeld, is het een mogelijk ongewenst programma, geen virus, dus kunt u ook de handmatige verwijderingsoptie gebruiken.

Echter, als u denkt dat u niet ervaren genoeg bent wat betreft het verwijderen van een computervirus, moet u Nova.Rambler.ru door een anti-spyware applicatie laten verwijderen. Dat hulpprogramma zal alle componenten vinden en ze permanent verwijderen.

Bovendien zorgt het ook voor de verdere bescherming van uw computer. Bovendien, als u denkt dat u zelf de handmatige virusverwijdering op uw computer kunt uitvoeren, raden we u aan om automatische en handmatige methodes te combineren voor een extra beschermingslaag.

Verwijder het virus door de onderstaande handleiding op te volgen. Zorg ervoor dat u elke browser op uw computer repareert, zelfs als u er geen virus op kunt zien.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Nova.Rambler.ru virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Nova.Rambler.ru van Windows systems

Om deze kaper uit Windows te verwijderen, moet u alle vermeldingen verwijderen die toebehoren aan dezelfde ontwikkelaar, Rambler, behoren. U kunt ook van andere programma's afkomen die zonder uw medeweten op uw computer zijn geïnstalleerd.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Nova.Rambler.ru en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Nova.Rambler.ru en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Nova.Rambler.ru van Mac OS X systeem

Om u te ontdoen van Rambler Search op uw Mac OS X, moet u alle verdachte vermeldingen verwijderen. We raden u ten zeerste aan om alle programma's van dezelfde ontwikkelaar te verwijderen.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Nova.Rambler.ru of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Nova.Rambler.ru van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Nova.Rambler.ru en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Nova.Rambler.ru verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Nova.Rambler.ru virus uit Microsoft Edge

Om Microsoft Edge te repareren, moet u de onderstaande handleiding  opvolgen. Ze zal u helpen om het Rambler-virus volledig uit uw computer te verwijderen.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Nova.Rambler.ru uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Nova.Rambler.ru van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Nova.Rambler.ru en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Nova.Rambler.ru. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Nova.Rambler.ru van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Nova.Rambler.ru en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Nova.Rambler.ru. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Nova.Rambler.ru van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Nova.Rambler.ru of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Nova.Rambler.ru te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Nova.Rambler.ru register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen