Verwijder Nova.Rambler.ru virus (Verwijdering Handleiding) - okt 2017 update

Nova.Rambler.ru virus Verwijdering Handleiding

Wat is Nova.Rambler.ru-virus?

Nova.Rambler.ru is een Russische browser-hijacker

Rambler

Het Nova.Rambler.ru-virus (ookwel bekend als Rambler Search) is een browser-hijacker die probeert om er uit te zienals een betrouwbare zoekmachine gevuld met verschillende functies. U vindt spelletjes, nieuws, horoscopen en dergelijke op de hoofdpagina.

Echter, val niet te snel voor zijn levendige ontwerp en prachtige afbeeldingen, omdat er al is gerapporteerd dat het ongewenste omleidingen veroorzaaktnaar hxxps://r0.ru, vervelende pop-up advertenties en soortgelijke problemen. Rambler Search kan al uw browsers kapen, waaronder Google Chrome, Mozilla Firefox en andere veelgebruikte browsers.

Vervolgens start het met het voortdurend omleiden naar de websites van zijn partners, om het aantal bezoekers daarvan te verhogen. Bovendien kan deze verdachte zoekmachine zijn gebruikers volgen en achter hun rug om niet-persoonlijke informatie verzamelen.

Als u nog nooit nagedacht heeft over het gevaar dat verband houdt met dergelijke activiteiten, moet u weten dat het IP-adres van uw computer, uw aanmeldingen en dergelijke informatie aan dubieuze derden kunnen worden verkocht. U kunt deze activiteiten echter altijd voorkomen door Nova.Rambler.ru te verwijderen van Chrome en andere webbrowsers.

Zoals we al eerder hebben vermeld, wordenomleidingen naar dit domein en soortgelijke ongewenste activiteiten gedaan voor het genereren van bezoekersverkeer naar specifieke websites. Dergelijke activiteiten zijn illegaal, vooral als er loucheadverteerders bij worden ingeschakeld. Houd er rekening mee dat dit mogelijk ongewenste programma u alles kan tonen wat het maar wil.

Met andere woorden, het kan u gesponsorde zoekresultaten tonen tussen uw normale. Bovendien kan het Rambler-virus ze vullen met misleidende advertenties en nep-veranderingen die melding maken van benodigde software-updates. Houd er rekening mee dat dergelijke “aanbiedingen” moeten worden vermeden, aangezien de meeste van hen worden gebruikt om malware te promoten.

Bovendien zijn IT-analisten er zeker van dat de verspreiding van dergelijke kapers wordt uitgevoerd met behulp van illegale technieken. Als u deze zoekmachine op uw browser aantreft, heeft u te maken met een “kaping”.

Ongeacht hoe aantrekkelijk en verfrissend deze website er ook uit lijkt te zien, raden we u ten zeerste aan om Nova.Rambler.ru direct te verwijderen. U kunt dat doen met FortectIntego of andere betrouwbare anti-spyware, direct na het installeren ervan en het bijwerken naar de nieuwste versie.

De uiterlijke verschijning van Nova RamblerHet hoofdbeeld van Nova.Rambler.ru trekt de aandacht van zijn potentiële slachtoffers met prachtige foto's.

Voordat u zich haast om de website als de primaire in te stellen, moet u kennis nemen van de bepalingen van het privacybeleid van Nova.Rambler.ru. Het is normaal geworden om dit document met zijn gedetailleerde en saaie tekst te negeren.

Het privacybeleid, de eindgebruikersovereenkomst en soortgelijke informatie zijn echter altijd als zeer waardevol beschouwd omdat ze laten zien of u de software wel of niet zou moeten gebruiken. Het belangrijkste is dat Rambler Search de gesponsorde inhoud en andere details over websitegebruik onthult.

De webpagina geeft echter geen informatie over hoe het de bescherming van de persoonlijke gegevens van gebruikers waarborgt. Daarom moeten we u waarschuwen dat de verzamelde gegevens over u kunnen worden gedeeld met onbekende bedrijven.

Internet privacy is uitgegroeid tot een grootschalig probleem, vooral omdat gebruikers het al jaren hebben vergeten. Om uzelf te beschermen tegen het verlies van uw email adres, logins en soortgelijke informatie, zorgt u ervoor dat u Nova.Rambler.ru permanent verwijdert.

De distributiemethoden van deze kaper

“Bundeling” wordt beschouwd als de belangrijkste methode die door deze browser-hijacker wordt gebruikt. Deze veelgebruikte techniek blijft een winstgevend instrument, omdat internetgebruikers zelden iets eerst controleren voordat de “Installatie” knop aan te klikken.

Als gevolg daarvan missen ze de aanvullende add-ons die vaak ongewenste adware, browserkapers, werkbalken en plug-ins bevatten. Evenzo installeren ze het samen met een voorkeursapplicatie. Houd er rekening mee dat deze methode wordt toegepast, zelfs als u Skype of Adobe Flash Player installeert.

De populariteit van de laatste is aanzienlijk verslechterd door voortgaande rapporten over beveiligingsfouten. Bovendien heeft deze applicatie als een vermomming gediend voor een aantal kapingstechnieken.

In het kort, of u nu een bekend of compleet nieuw gereedschap downloadt, selecteer altijd “Aangepaste” instellingen. Ze zullen optionele toolsonthullen, en u kunt die dan afmelden voordat ze in uwcomputersysteem terecht komen. Zo kuntu in de toekomst aan kapers ontsnappen.

De verwijderingshandleiding voor Nova.Rambler.com

U kunt Nova.Rambler.ru en andere browser-hijackers op twee manieren verwijderen: met of zonder anti-spyware. Zoals we al eerder hebben vermeld, is het een mogelijk ongewenst programma, geen virus, dus kunt u ook de handmatige verwijderingsoptie gebruiken.

Echter, als u denkt dat u niet ervaren genoeg bent wat betreft het verwijderen van een computervirus, moet u Nova.Rambler.ru door een anti-spyware applicatie laten verwijderen. Dat hulpprogramma zal alle componenten vinden en ze permanent verwijderen.

Bovendien zorgt het ook voor de verdere bescherming van uw computer. Bovendien, als u denkt dat u zelf de handmatige virusverwijdering op uw computer kunt uitvoeren, raden we u aan om automatische en handmatige methodes te combineren voor een extra beschermingslaag.

Verwijder het virus door de onderstaande handleiding op te volgen. Zorg ervoor dat u elke browser op uw computer repareert, zelfs als u er geen virus op kunt zien.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Nova.Rambler.ru virus Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Om deze kaper uit Windows te verwijderen, moet u alle vermeldingen verwijderen die toebehoren aan dezelfde ontwikkelaar, Rambler, behoren. U kunt ook van andere programma's afkomen die zonder uw medeweten op uw computer zijn geïnstalleerd.

Om Nova.Rambler.ru-virus van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Nova.Rambler.ru-virus (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Nova.Rambler.ru van Mac OS X systeem

Om u te ontdoen van Rambler Search op uw Mac OS X, moet u alle verdachte vermeldingen verwijderen. We raden u ten zeerste aan om alle programma's van dezelfde ontwikkelaar te verwijderen.

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Nova.Rambler.ru van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Nova.Rambler.ru van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Om Microsoft Edge te repareren, moet u de onderstaande handleiding  opvolgen. Ze zal u helpen om het Rambler-virus volledig uit uw computer te verwijderen.

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Nova.Rambler.ru-virus en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Nova.Rambler.ru-virus niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Nova.Rambler.ru-virus moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Nova.Rambler.ru-virus en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Nova.Rambler.ru register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen