Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder NavSmart.info virus (Verwijdering Instructies) - jan 2021 update

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

Kan ik NavSmart.info als startpagina gebruiken?

NavSmart.info virus

Het NavSmart.info virus kan er uitzien alsof het een geweldig tool is om te zoeken op het interenet. Helaas moet je deze zoekmachine zoveel als mogelijk is mijden. Volgens beveiligignsexperten moet dit programma toegevoegd worden aan de “browser hijacker” categorie omdat hey je gewijzigde zoekresultaten toont en je omleid naar gesponsorde sites.

Zo'n activiteit wordt gebruikt om geld te verdienen in ruil voor het verhogen van web verkeer. Als je startpagina en standaard zoekmachine gewijzigt werden in deze dubieuze site, betekent dit dat je pc gegijzeld werd door NavSmart.information. In dit geval, moet je dit oplossen en wel zo snel mogelijk. De makkelijkste manier om dit te doen is door je pc te scannen met een betrouwbaar anti-spyware program.

Je kan deze browser hijacker installeren zonder dt je het beseft omdat het actief gepromoot wordt als een optioneel onderdeel van download managers, PDF creators, video streaming software en gelijkaardige freeware. Zodra het op je systeem raakt, wijzigt NavSmart.information de startpagina, standaard zoekmachine en het nieuwe tabblad.

Dit heeft als resultaat dat het onmogelijk wordt om deze hijacker te mijden omdat hij telkens opduikt als je d browser start of als je een nieuw tabblad opent. Deze pagina staat vol met snelkoppelingen die naar allerlei plaatsen op het internet leiden. Terwijl sommige van deze sites zeker betrouwbaar zijn, kunnen anderen dat dan weer niet zijn.

NavSmart.info virusNavSmart.info

Het wordt ten stelligste afgeraden om op deze snelkoppelingen te klikken omdat je onverwachts omgeleid kan worden naar totaal verschillende pagina's. NavSmart.info omleidingen en gelijkaardige activiteiten zijn bedoeld om gebruikers om te leiden naar bepaalde sites en web verkeer er naar toe te leiden, maar denk eraan dat deze omleidingen je kunnen tevens dwingen om zeer riskante sites te bezoeken.

Hetzelfde kan gebeuren als je gebruik maakt van de diensten van zijn zoekmachine, welke voorzien wordt bovenaan de pagina.

Volgens ons is de site onbetrouwbaar en mag je hem nooit gebruiken in de plaats van Google of een andere bekende zoekmachine. Als je het net ontdekt het op je browser, verwijder NavSmart.info dan zonder twijfelen. Je kan het makkelijk detecteren en verwijderen met de hulp van een anti-spyware program zoals ReimageIntego.

Hoe wordt dit programma verspreid?

Je kan misschien wel toestaan dat de NavSmart.info hijack gebeurt tijdens het installeren van programma's en het niet voldoende aandacht schenken aan het installatieproces. Helaas geloven sommige gebruikers dat alles wat nodig is om een programma te installeren gewoon op Volgende klikken is in de installatie setup.

Dit is compleet fout omdat als je programma's op zo'n manier installeert je makkelijk het systeen kan infecteren met onnodige en zelfs potentieel ongewenste toepassingen. We willen je nu even uitleggen wat de correcte manier is om programma's op je pc te installeren.

Als je een installatie start, haast je dan niet. Het is ten stelligste aangeraden om alle voorziene documenten door te nemen, en we hebben het hier over het Privacy beleid en de Gebruiksvoorwaarden. Als je klaar bent met het lezen ervan, denk dan eens na of je iets gelezen hebt dat je doet twijfelen aan de betrouwbaarheid van je geselecteerde programma.

Pas vervolgens de installatie instellingen aan om te vermijden dat NavSmart.information op je computer raakt. In plaats van de vooraf geselecteerde optie (Standaard) te gebruiken, moet je kiezen voor de Geavanceerde of aangepaste instellingen.

Dan zal je een lijst met bonus apps die toegevoegd werden aan je download te zien krijgen – deze zijn zeer waarschijnlijk potentieel ongewenste toepassingen. Deselecteer ze en ga door met de installatie.

Hoe NavSmart.info uit de browser verwijderen?

Om dit omleiding virus uit je browser te verwijderen moet je al zijn componenten van je pc verwijderen. Hiervoor moet je verschillende locaties controleren, inclusief je browser instellingen en de lijst met recent geïnstalleerde programma's. Je kan hieronder meer gedetailleerde informatie vinden over hoe deze potentieel ongewenste te verwijderen.

Om de verwijdering van NavSmart.information te verwijderen, moet je de computer scannen met een betrouwbare anti-spyware software en je ervan vergewissen dat je alle onderdelen verwijdert hebt.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele NavSmart.info virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder NavSmart.info van Windows systems

Als je probeert om NavSmart uit Windows OS te verwijderen en te voorkomen dat het terug opduikt in de toekomst, moet je alle dubieze programma's verwijderen via Toevoegen/Verwijderen programma's. Denk eraan dat je niet verlost wordt van deze POT door een app te verwijderen die je misleid heeft tot de installatie van deze browser hijacker.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder NavSmart.info en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar NavSmart.info en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder NavSmart.info uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder NavSmart.info van Mac OS X systeem

Je moet elk aan NavSmart.information gerelateerd component vinden. Dit is de enige manier om deze browser hijacker te verwijderen en er zeker van te zijn dat hij niet opnieuw opduikt als je het systeem herstart.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar NavSmart.info of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder NavSmart.info van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar NavSmart.info en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de NavSmart.info verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder NavSmart.info van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier NavSmart.info en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van NavSmart.info. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder NavSmart.info van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier NavSmart.info en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van NavSmart.info. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder NavSmart.info van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar NavSmart.info of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door NavSmart.info verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van NavSmart.info te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-navsmart-info-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande NavSmart.info virus