Gevaarlijkheidsmeter:  
  (11/100)

Verwijder Motious.com virus (Verwijdering Instructies) - geüpdatet jan 2021

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

Hoe gevaarlijk is het Motious.com-virus?

Het Motious.com-virus is een browser-hijacker die elk van uw webbrowsers in de war kan sturen. Deze cyberparasiet kan de instellingen van uw browser wijzigen, uw huidige startpagina vervangen, en doorlopend omleidingen doorgeven aan gesponsorde websites. Het laat u niet op een aangename wijze surfen op het internet omdat het u constant doorverwijst naar gesponsorde domeinen die zich met behulp van deze strategie beroemd proberen te maken. Daarnaast kunnen u ook diverse pop-ups, banners en andere online advertenties opvallen die u misschien vervelend vindt als u geen fan bent van motorfietsen. Echter, zelfs als u een persoon bent die van motorfietsen houdt, kan Motious.com op uw zenuwen werken door uw zoekopdracht op te vullen met zijn advertenties.

Zoals u waarschijnlijk al heeft begrepen, biedt deze pagina de zoekbalk die beweert zoekresultaten te leveren van Google Custom Search. Helaas is deze functie niet zo nuttig als u misschien wel denkt. Houd er rekening mee dat deze browser-hijacker een commercieel instrument is dat gesponsorde links in uw zoekresultaten aanlevert. Met hun hulp hebben ontwikkelaars betaal-per-klik inkomen opgebouwd dat wordt gegenereerd via het aanklikken van gebruikers op links of advertenties van derden. Als u niet naar kwaadaardige websites wilt worden geleid die uw apparaat proberen te infecteren met malware, moet u zo ver mogelijk weg blijven van dergelijke pseudo-zoekmachines. Zorg er ook voor dat u het Motious.com-virus verwijdert zodra het op uw webbrowser verschijnt.

Het belangrijkste feit dat verband houdt met de activiteit van deze hijacker is dat het links en advertenties van derden bevat op de potentieel gevaarlijke websites. U heeft vast al gehoord over ‘malvertising’ die door de ontwikkelaars van de gijzelsoftware of trojans worden gebruikt als een van de belangrijkste distributiestrategieën. Daarom hebben kapers vertrouwd op gesponsorde inhoud. Wanneer de browser-hijacker stiekem uw computer binnensluipt, verandert hij de instellingen van de hoofdinstellingen van uw browser (de startpagina), de standaard zoekmachine, een nieuwe URL-tab, en begint te proberen om de slachtoffers op specifieke links te laten klikken. Daartoe volgt het zijn slachtoffers al enige tijd om informatie te verzamelen over hun zoekopdrachten en interesses. Als u niet opgescheept wilt raken met een phishingsite of met een met malware-geïnfecteerde website, moet u onmiddellijk met de verwijdering van Motious.com beginnen. Sommige van zijn slachtoffers moesten hun Windows-besturingsprogramma helemaal opnieuw installeren; zorg er dus voor dat u de verwijdering niet uitstelt.

Afbeelding van het Motious.com-virusHet kan zijn dat het Motious.com-virus uw browser-instellingen verandert, omleidingen initieert naar zijn eigen domeinen en naar domeinen van derden, en advertenties aanbiedt.

Het tracken van het my Motious.com-virus is door het merendeel van zijn gebruikers niet als verdacht ervaren. U moet echter weten dat aanspraken zoals degene die hieronder is vermeld, aantonen dat deze site u bespiedt: 

Door gebruik te maken van deze website accepteert u het gebruik van cookies voor marketingdoeleinden.

De term “marketingdoeleinden” betekent dat u deze site informatie laat verzamelen die betrekking heeft op uw zoekopdrachten, zoals uw zoektermen, e-mailadres, specifieke gegevens die u op internet opzoekt, enz. Ongeacht het feit dat deze informatie niet als persoonlijk identificeerbaar wordt beschouwd, kunt u ongewild in ernstige problemen komen. Bijvoorbeeld, als deze informatie in de handen van oplichters terecht komt, kunnen ze u via uw e-mailadres bereiken en u misleiden door u een persoonlijk bericht te sturen. U kunt ook tegen een misleidende pop-upadvertentie op uw favoriete website aanlopen en de beloftes die erin worden gepresenteerd serieus nemen. Let op, want dergelijke rapporten die zeggen dat u een iPhone of een vergelijkbare prijs heeft gewonnen, zijn meestal nep. 

Hoe kan mijn computer besmet raken?

Als het u is opgevallen dat Motious.com problemen met uw computer heeft opgeleverd, moet u eraan denken om uw computer te controleren op de aanwezigheid van deze browser-hijacker. Let op, want zijn ontwikkelaars hebben vertrouwd op het gebruik van bundeltechniek die het programma toevoegt als extra onderdeel in het softwarepakket. Daarom kan uw computersysteem gekaapt worden door Motious.com na het installeren van een gratis programma dat via internet is gedownload. Bij het installeren van nieuwe programma's moet u altijd kiezen voor de functie ‘Geavanceerde’ of ‘Aangepaste instellingen’, waarmee het proces kan worden gecontroleerd en indien nodig aangepast. Tijdens de installatie ziet u mogelijk de lijst met aanvullende downloads of verklaringen die toestaan om een bepaalde website als uw startpagina in te stellen. Hier moet u alles deselecteren. Houd er rekening mee dat de functie ‘Snelle’ of ‘Standaard installatie’ deze functie niet toestaat. Wanneer u programma's installeert met gebruik van deze instellingen, kan uw computer niet alleen geïnfecteerd worden met het virus van Motious.com, maar ook andere potentiële ongewenste toepassingen binnenkrijgen.

De verwijderingsprocedure voor het Motious.com- virus

Het handmatig verwijderen van Motious.com vereist dat u door het gehele systeem van de computer controleert en alle browser-hijacker-gerelateerde componenten van de pc en alle webbrowsers verwijdert. Ons team heeft een stap-voor-stap handleiding opgesteld voor het op eenvoudige wijze uitvoeren van deze taak. Echter, ongeacht hoe ervaren u zich ook voelt, moet u altijd voorzichtig zijn, omdat uw computer  door een ander programma kan worden gekaapt, net na het opnieuw opstarten van uw computer als heeft verzuimd om alle resterende onderdelen van dit mogelijk ongewenste programma volledig te verwijderen. Alhoewel, als u 100% zeker wilt zijn dat het verwijderen van het virus uit uw computer succesvol is geweest, kiest u beter voor de automatische verwijderingsoptie. Om Motious.com automatisch te verwijderen, moet u een anti-malware-programma installeren en met zijn hulp een volledige systeemscan uitvoeren.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Motious.com virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Motious.com van Windows systems

U moet Motious en soortgelijke componenten van deze browser-hijacker verwijderen van uw computer. Zorg ervoor dat u programma's die op uw computer zijn weergegeven, nog op dezelfde dag dubbel controleert en de verdachte ook daadwerkelijk verwijdert.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Motious.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Motious.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Motious.com uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Motious.com van Mac OS X systeem

Om de Motious.com-browser-hijacker uit uw systeem te verwijderen, moet u elk van zijn componenten verwijderen. U kunt dat doen door onderstaande instructies op te volgen.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Motious.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Motious.com van Internet Explorer (IE)

Met deze instructies kunt u verdachte add-ons (Motious en anderen) verwijderen en Internet Explorer na de kaping weer repareren. Dan kunt u uw browser ook resetten.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Motious.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Motious.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Motious.com virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Motious.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Motious.com van Mozilla Firefox (FF)

Controleer de lijst met extensies en vind Motious. Zorg ervoor dat u het verwijdert. U moet zich ook ontdoen van elke onbekende extensie, plugin, enz., die ongewild op Mozilla Firefox wordt weergegeven. Ze zijn mogelijk gerelateerd aan de browser-hijacker, en verantwoordelijk voor ongewenste advertenties.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Motious.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Motious.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Motious.com van Google Chrome

U moet zich ontdoen van Motious add-on in de webbrowser van Google Chrome. We raden u ook aan om alle louche extensies ervan te verwijderen en de instellingen te resetten zoals hieronder wordt getoond.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Motious.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Motious.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Motious.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Motious.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Motious.com verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Motious.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-motious-com-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Motious.com virus