Gevaarlijkheidsmeter:  
  (9/100)

Verwijder Mobifoth advertenties (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Adware

Het Mobifoth virus is een kwaadaardig programma wat je wil overtuigen dat je geïnfecteerd bent

Afbeelding van Mobifoth advertenties

Het Mobifoth virus is een adware die pop-up advertenties veroorzaakt op Windows computers en Android apparaten. Zodra het op je systeem zit, probeert het je te overtuigen dat je computer/telefoon geïnfecteerd werd. Natuurlijk laten mensen zich misleiden door zulke advertenties en worden ze omgeleid naar kwaadaardige sites.

Zowel, computer als mobiele gebruikers, kunnen het slachtoffer worden van Mobifoth. Volgens de laatste rapporten, is het gerelateerd aan de FB Unseen extensie, Choomium, Chromium browser, en eFast. Als je deze of ndere verdachte programma's hebt kan je het slachtoffer worden van deze malware. Wees alsjeblieft voorzichtig met het downloaden van apps omdat sommige geïnfecteerd kunnen zijn.

Mobifoth kan alle browsers op je systeem gijzelen. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer of andere browsers zijn niet immuun. Zodra het klaar is, begint het omleidingen naar verdachte sites te veroorzaken:

 • die vragen om browser extensies te installeren voor je ze kan verlaten;
 • die informeren over verouderde software of plug-ins en vragen om deze onmiddellijk te installeren;
 • technische support scam sites;
 • phishing websites;
 • spelletjes en gok domeinen;
 • prnografische of seksueel getinte;
 • andere reclame websites.

Het Mobifoth virus leid je meestal om naar de Go.Mobifoth.com site welke een andere omleiding veroorzaakt naar een gesponsorde website. Dus, als je browser gedwongen wordt een nieuw tabblad of venster te openen, kan je de URL zien veranderen. Je mag echter niet wachten om te zien wat deze site te bieden heeft. Sluit gewoon je browser.

Jammer genoeg is het sluiten van het tabblad of overschakelen op een andere browser niet voldoende. Deze omleidingen kunnen meerdere malen per uur worden opgestart. Je zal dus niet in staat zijn om te werken of je favoriete online magazines te lezen. Het spreekt voor zich dat de situatie enkel verergerd wordt door Mobifoth advertenties.

De adware verantwoordelijk voor de omleidingen kan ook in staat zijn om advertenties te tonen op sites die je bezoekt. Deze kunnen verschijnen in de vorm van pop-ups, pop-unders, banners, vakken, en andere soorten van online advertenties. Het grootste probleem is niet hun vreemde en hinderlijke locatie (bijv. in het midden van de tekst), maar hun mogelijkheid om om te leiden naar potentieel gevaarlijke sites.

Volgens spyware onderzoekers van SemVirus, zijn adware-type infecties vaak in staat om in het oog springnde en op interesses gebaseerde advertenties te maken omdat ze misschien informatie over gebruikers verzamelen. Normaaal verzamelen advertentie ondersteunde programma's niet-persoonlijk identificeerbare info, je kan echter nooit 100% zeker zijn. Als je dus je privacy op prijs stelt, moet je Mobifoth ASAP verwijderen.

Het maakt niet uit of je te maken hebt met omleidingen op je telefoon of computer, we raden je dezelfde Mobifoth verwijderingsmethode aan. Naar onze mening, is de beste manier om verlost te worden van cyberdreigingen, het gebruiken van beveiliging software. We raden aan te kiezen voor ReimageIntego, dit zal niet alleen de adware verwijderen maar ook je apparaat beschermen tegen andere parasieten.

Voorbeeld van het Mobifoth virusDe Mobifoth adware veroorzaakt omleidingen naar dubieuze sites en levert een overvloed aan online advertenties

Software bundelen helpt bij het verspreiden van adware

Je computer kan geïnfecteerd worden met adware na het installeren van een nep toepassing. Freeware, shareware, en apps die gedownload worden vanop onbetrouwbare app winkels kunnen bijkomende onderdelen bevatten.

Je moet kiezen voor betrouwbare download bronnen en ontwerpers om de infiltratie van verdachte of zelfs kwaadaardige toepassingen te voorkomen. Voor je begint te installeren, moet je kiezen voor de Geavanceerde/Aangepaste instellingen i.p.v. de Snelle/Aanbevolen.

Zoek tijdens de installatie naar de “optionele downloads” welke meestal reeds op voorhand geselecteerd werden. Om de aanbieding te weigeren, moet je de vinkjes ernaast verwijderen. Denk eraan dat als je te snel gaat, je deze belangrijke stap misschien over het hoofd ziet.

Het is tijd om het Mobifoth virus te verwijderen

De verwijdering van Mobifoth vereist het identificeren en verwijderen van adware van je appraat. We raden aan dit te doen met beveiliging software. Het maakt niet uit of het virus je telefoon of computer aantaste, je kan steeds een programma vinden dat compatibel is met je apparaat.

Daarnaast kan je Mobifoth ook handmatig verwijderen. Op het einde van het artikel, vind je instructies die je doorheen de adware verwijdering uit Windows en Mac OS X zullen leiden. Als je adware wilt verwijderen van je Android apparaat moet je de volgende stappen volgen:

 1. Ga naar Instellingen en open Apps (of Applicatie manager);
 2. Je krijgt de lijst met geïnstalleerde toepassingen te zien. Doorzoek de lijst en verwijder verdachte programma's die recentelijk geïnstalleerd werden;
 3. Klik op de app die je wilt verwijderen om het App Info scherm te openen. Hier moet je op Forceer stop klikken;
 4. Klik op Wis cache;
 5. Klik op Wis data;
 6. Selecteer Verwijderen;
 7. In het verschenen bevestigingsbericht, klik je op OK om de POT te verwijderen;
 8. Herstart je telefoon.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Mobifoth advertenties Verwijdering Handleiding:

Verwijder Mobifoth van Windows systems

Om Mobifoth uit Windows te verwijderen, moet je alle gerelateerde componenten verwijderen. We raden je ten zeerste aan om Chomium, Choomium, eFast, en Fb UnSeen van je computer te verwijderen.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Mobifoth en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Mobifoth en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Mobifoth van Mac OS X systeem

Om Mac OS X te herstellen, moet je verdachte toepassengen, zoals Chomium, Choomium, eFast, en Fb UnSeen verwijderen.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Mobifoth of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Mobifoth van Internet Explorer (IE)

Om de IE hijack uit te schakelen, moet je verdachte componenten uit Internet Explorer verwijderen. Zorg er ook voor dat je de browser reset.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Mobifoth en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Mobifoth verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Mobifoth advertenties uit Microsoft Edge

Om deze parasiet volledig uit Microsoft Edge te verwijderen, volg je deze handleiding.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Mobifoth uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Mobifoth van Mozilla Firefox (FF)

Om het Mobifoth virus uit te schakelen in de Firefox browser, moet je deze resetten. Deze procedure zal je helpen om ook verdachte extensies te verwijderen.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Mobifoth en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Mobifoth. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Mobifoth van Google Chrome

Om het virus uit Chrome te verwijderen en de omleidingen naar Go.Mobifoth.com een halt toe te roepen, moet je deze extensies verwijderen: Chomium, Choomium, eFast-related add-ons, Fb UnSeen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Mobifoth en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Mobifoth. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Mobifoth van Safari

Om Safari te herstellen, volg je deze stappen:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Mobifoth of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Mobifoth te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-mobifoth-ads.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Mobifoth ads