Verwijder Maxthon Browser virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet okt 2017

Maxthon Browser virus Verwijdering Handleiding

Wat is Maxthon Browser-virus?

De Maxthon browser wordt bekritiseerd door zijn louche distributiemethode

De afbeelding van de Maxthon-browser

Maxthon is een browser die veel wordt besproken in de online community. Het programma wordt gepresenteerd als “de veiligste browser op het web zonder virussen en malware”. Maar cyber-beveiligingsexperten zijn het niet eens met zulke uitspraken. De browser is toegevoegd aan de categorie van de potentieel ongewenste programma's (PUP's) en is geclassificeerd als een browser-hijacker.

Vanaf de dag van de release van Maxthon Cloud Browser discussiëren beveiligingsdeskundigen en pc-gebruikers over zijn betrouwbaarheid. Volgens de onderzoekers van SemVirus is het meest dwingende kenmerk van deze browser het volgen van gegevens. Natuurlijk kunnen legitieme browsers (Google, Firefox, enz.) ook worden gebruikt voor het verzamelen van diverse informatie over hun gebruikers. Er is echter geen risico dat ze het aanvaardbare niveau zouden overschrijden.

Het Maxthon-virus verzamelt daarentegen allerlei hardware- en software-informatie. De verzamelde gegevens bevatten de huidige versie van het besturingssysteem, CPU-type en snelheid, schermresolutie, browsergeschiedenis, de status van uw advertentieblokker en veel andere details die niet persoonlijk kunnen worden geïdentificeerd, maar nuttig zijn als de kwaadwillende partijen besluiten om uw informatie te gebruiken in online marketing.

Ook is er geen garantie dat de verzamelde informatie niet zal worden gebruikt om systeembeveiligingen te identificeren en extra aantrekkingskracht uit te oefenen op extra malware. Onnodig te zeggen, dat legitieme en erkende browsers niet bij dergelijke gegevensverzameling en exploitatie betrokken zouden zijn. Dus, voordat dit virus u blootstelt aan nog grotere datalekken of identiteitsdiefstal, verwijdert u Maxthon het beste direct van uw computer met behulp van betrouwbare antivirusprogramma's, zoals FortectIntego.

Het probleem met de malware van de Maxthon Cloud Browser

Bij het uitvoeren van de analyse ontdekten deskundigen ook dat het virus een ueipdat.zip-bestand op de geïnfecteerde computer creëert dat regelmatig de verzamelde gegevens naar China verzendt, waar de Maxthon-servers staan. Het ZIP-bestand zelf bevat een ander document dat.txt heet, en dat een wachtwoord vereist om het te bekijken omdat het bestand is gecodeerd.

De computeranalist slaagde erin om deze AES-128-ECB-encryptie te omzeilen door het wachtwoord uit de binary van de Maxthon-browser te verwijderen. Er bleek dat dit precies is waar alle voornoemde gegevens zijn opgeslagen. In de tussentijd draaien de vertegenwoordigers van het bedrijf alles af op de gebruikers en beweren dat de gegevensverzameling in de instellingen van de browser door hen kan worden voorkomen.

Helaas is dat niet wat er echt gebeurt. Zelfs nadat deze instellingen zijn uitgeschakeld, stopt de browser niet met het versturen van de informatie naar vooraf bepaalde diensten. Dus blijft er voor de gebruikers die hun privacy waarderen slechts één optie over, en dat is de verwijdering van Maxthon.

De afbeelding van de instellingen van de Maxthon-browserDe Maxhton-browser zou indirect kunnen worden geïnstalleerd, samengebundeld met freeware of shareware.

Het probleem met de Maxthon Update Tool

De Maxthon Update Tool is een onderdeel van de derde versie van Maxthon. Het is echter een zwak punt van een browser die door cybercriminelen zou kunnen worden gebruikt. Het probleem kan worden opgelost met de huidige 5e versie van de browser. Zoals we eerder al hebben gezegd, is deze cloud-browser echter niet zo veilig als hij wordt geadverteerd.

Hackers kunnen de Maxthon-tool gebruiken voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld, dit beveiligingslek kan de installatie van diverse tracking technologieën toestaan ​​om gevoelige informatie te stelen. De browser kan ook advertenties met malware laden of doorzetten naar potentiële gevaarlijke websites. Daarom moet deze computerinfectie niet op het systeem worden toegelaten.

Het zogenaamde Maxthon Update Tool-virus maakt geen vakpictogram aan en verschijnt niet in het systeemvak. Het loopt echter onder het parent-proces C:\Program Files\Maxthon3\Bin\MxUp.exe en neemt 77,3 KB aan schijfruimte in beslag. Daarom zou het niet gemakkelijk kunnen zijn om het virus op te sporen.

Het Maxthon tool-virus is echter geassocieerd met de browser zelf. Om mogelijke bedreigingen of browsergerelateerde problemen te voorkomen, moet u zich zo snel mogelijk van dit programma ontdoen. We raden ten zeerste aan om te vertrouwen op traditionele en bekende browsers, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

De browser kan eventueel zonder het medeweten van de gebruiker worden geïnstalleerd

U kunt de Maxthon-browser direct van de officiële website, de download-sites voor bestanden of door middel van peer-to-peer-bestandsplatforms downloaden. Aangezien hij wordt gepromoot als een innovatieve en nuttige applicatie, ontbreekt het niet aan directe downloads, maar gebruikt het nog steeds louche softwaredistributietechnieken zoals “bundeling”.

Door deze methode kan het programma worden afgeleverd op de computers van de gebruikers, samen met andere gratis applicaties. En de gebruikers hoeven niet eens te weten dat de kaping zelfs is gebeurd. Met behulp van de “Quick” of “Recommended” installatie-instellingen van het aanvankelijk gedownloade programma, laten ze automatisch de mogelijk ongewenste app toe op de computer.

Daarna wordt de snelkoppeling naar deze browser gewoon op het bureaublad weergegeven, en de computergebruiker kan hem gebruiken. Om dergelijke onvrijwillige installaties te voorkomen, moet u altijd kiezen voor de “Advanced” of “Custom” setup en niet kiezen voor ongewenste toepassingen, zoals Maxthon.

De verwijdering van de installatie van Maxthon van Windows of Mac OS X

Dit is zo simpel als het op een paar knoppen klikken op uw antivirus suite en direct een professionele service te ontvangen. U hoeft niet te zoeken naar de verborgen onderdelen van het virus of het risico lopen dat u belangrijke systeembestanden per ongeluk verwijdert. Het enige onderhoud dat dergelijke hulpprogramma’s nodig hebben zijn regelmatige updates en vernieuwingen van de virusdatabases. Voor het overige is het de snelste en meest gegarandeerde Maxthon-verwijderingsmethode.

Sommige gebruikers kunnen echter opperen dat het veel meer voldoening geeft om het virus zelf te verslaan. Als u één van die mensen bent, moet u ervoor zorgen dat u elk element van deze browser van uw computer verwijdert. U kunt Maxthon uit het systeem verwijderen door de onderstaande stappen op te volgen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Maxthon Browser virus Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Ga naar Configuratiescherm. Ga naar de geïnstalleerde programma's en zoek naar de Maxthon-browser.

Om Maxthon Browser-virus van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Maxthon Browser-virus (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Maxthon Browser van Mac OS X systeem

Met deze instructies kunt u de Maxthon Cloud Browser verwijderen van Mac OS X:

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Maxthon Browser van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Maxthon Browser van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Maxthon Browser-virus en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Maxthon Browser-virus niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Maxthon Browser-virus moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Maxthon Browser-virus en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Maxthon Browser register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen