Verwijder Maxthon Browser virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jan 2021

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Browser hijacker

Maxthon Browser virus Verwijdering Handleiding

Wat is Maxthon Browser-virus?

De Maxthon browser wordt bekritiseerd door zijn louche distributiemethode

De afbeelding van de Maxthon-browser

Maxthon is een browser die veel wordt besproken in de online community. Het programma wordt gepresenteerd als “de veiligste browser op het web zonder virussen en malware”. Maar cyber-beveiligingsexperten zijn het niet eens met zulke uitspraken. De browser is toegevoegd aan de categorie van de potentieel ongewenste programma's (PUP's) en is geclassificeerd als een browser-hijacker.

Vanaf de dag van de release van Maxthon Cloud Browser discussiëren beveiligingsdeskundigen en pc-gebruikers over zijn betrouwbaarheid. Volgens de onderzoekers van SemVirus is het meest dwingende kenmerk van deze browser het volgen van gegevens. Natuurlijk kunnen legitieme browsers (Google, Firefox, enz.) ook worden gebruikt voor het verzamelen van diverse informatie over hun gebruikers. Er is echter geen risico dat ze het aanvaardbare niveau zouden overschrijden.

Het Maxthon-virus verzamelt daarentegen allerlei hardware- en software-informatie. De verzamelde gegevens bevatten de huidige versie van het besturingssysteem, CPU-type en snelheid, schermresolutie, browsergeschiedenis, de status van uw advertentieblokker en veel andere details die niet persoonlijk kunnen worden geïdentificeerd, maar nuttig zijn als de kwaadwillende partijen besluiten om uw informatie te gebruiken in online marketing.

Ook is er geen garantie dat de verzamelde informatie niet zal worden gebruikt om systeembeveiligingen te identificeren en extra aantrekkingskracht uit te oefenen op extra malware. Onnodig te zeggen, dat legitieme en erkende browsers niet bij dergelijke gegevensverzameling en exploitatie betrokken zouden zijn. Dus, voordat dit virus u blootstelt aan nog grotere datalekken of identiteitsdiefstal, verwijdert u Maxthon het beste direct van uw computer met behulp van betrouwbare antivirusprogramma's, zoals ReimageIntego.

Het probleem met de malware van de Maxthon Cloud Browser

Bij het uitvoeren van de analyse ontdekten deskundigen ook dat het virus een ueipdat.zip-bestand op de geïnfecteerde computer creëert dat regelmatig de verzamelde gegevens naar China verzendt, waar de Maxthon-servers staan. Het ZIP-bestand zelf bevat een ander document dat.txt heet, en dat een wachtwoord vereist om het te bekijken omdat het bestand is gecodeerd.

De computeranalist slaagde erin om deze AES-128-ECB-encryptie te omzeilen door het wachtwoord uit de binary van de Maxthon-browser te verwijderen. Er bleek dat dit precies is waar alle voornoemde gegevens zijn opgeslagen. In de tussentijd draaien de vertegenwoordigers van het bedrijf alles af op de gebruikers en beweren dat de gegevensverzameling in de instellingen van de browser door hen kan worden voorkomen.

Helaas is dat niet wat er echt gebeurt. Zelfs nadat deze instellingen zijn uitgeschakeld, stopt de browser niet met het versturen van de informatie naar vooraf bepaalde diensten. Dus blijft er voor de gebruikers die hun privacy waarderen slechts één optie over, en dat is de verwijdering van Maxthon.

De afbeelding van de instellingen van de Maxthon-browserDe Maxhton-browser zou indirect kunnen worden geïnstalleerd, samengebundeld met freeware of shareware.

Het probleem met de Maxthon Update Tool

De Maxthon Update Tool is een onderdeel van de derde versie van Maxthon. Het is echter een zwak punt van een browser die door cybercriminelen zou kunnen worden gebruikt. Het probleem kan worden opgelost met de huidige 5e versie van de browser. Zoals we eerder al hebben gezegd, is deze cloud-browser echter niet zo veilig als hij wordt geadverteerd.

Hackers kunnen de Maxthon-tool gebruiken voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld, dit beveiligingslek kan de installatie van diverse tracking technologieën toestaan ​​om gevoelige informatie te stelen. De browser kan ook advertenties met malware laden of doorzetten naar potentiële gevaarlijke websites. Daarom moet deze computerinfectie niet op het systeem worden toegelaten.

Het zogenaamde Maxthon Update Tool-virus maakt geen vakpictogram aan en verschijnt niet in het systeemvak. Het loopt echter onder het parent-proces C:\Program Files\Maxthon3\Bin\MxUp.exe en neemt 77,3 KB aan schijfruimte in beslag. Daarom zou het niet gemakkelijk kunnen zijn om het virus op te sporen.

Het Maxthon tool-virus is echter geassocieerd met de browser zelf. Om mogelijke bedreigingen of browsergerelateerde problemen te voorkomen, moet u zich zo snel mogelijk van dit programma ontdoen. We raden ten zeerste aan om te vertrouwen op traditionele en bekende browsers, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

De browser kan eventueel zonder het medeweten van de gebruiker worden geïnstalleerd

U kunt de Maxthon-browser direct van de officiële website, de download-sites voor bestanden of door middel van peer-to-peer-bestandsplatforms downloaden. Aangezien hij wordt gepromoot als een innovatieve en nuttige applicatie, ontbreekt het niet aan directe downloads, maar gebruikt het nog steeds louche softwaredistributietechnieken zoals “bundeling”.

Door deze methode kan het programma worden afgeleverd op de computers van de gebruikers, samen met andere gratis applicaties. En de gebruikers hoeven niet eens te weten dat de kaping zelfs is gebeurd. Met behulp van de “Quick” of “Recommended” installatie-instellingen van het aanvankelijk gedownloade programma, laten ze automatisch de mogelijk ongewenste app toe op de computer.

Daarna wordt de snelkoppeling naar deze browser gewoon op het bureaublad weergegeven, en de computergebruiker kan hem gebruiken. Om dergelijke onvrijwillige installaties te voorkomen, moet u altijd kiezen voor de “Advanced” of “Custom” setup en niet kiezen voor ongewenste toepassingen, zoals Maxthon.

De verwijdering van de installatie van Maxthon van Windows of Mac OS X

Dit is zo simpel als het op een paar knoppen klikken op uw antivirus suite en direct een professionele service te ontvangen. U hoeft niet te zoeken naar de verborgen onderdelen van het virus of het risico lopen dat u belangrijke systeembestanden per ongeluk verwijdert. Het enige onderhoud dat dergelijke hulpprogramma’s nodig hebben zijn regelmatige updates en vernieuwingen van de virusdatabases. Voor het overige is het de snelste en meest gegarandeerde Maxthon-verwijderingsmethode.

Sommige gebruikers kunnen echter opperen dat het veel meer voldoening geeft om het virus zelf te verslaan. Als u één van die mensen bent, moet u ervoor zorgen dat u elk element van deze browser van uw computer verwijdert. U kunt Maxthon uit het systeem verwijderen door de onderstaande stappen op te volgen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Maxthon Browser virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Maxthon Browser van Windows systems

Ga naar Configuratiescherm. Ga naar de geïnstalleerde programma's en zoek naar de Maxthon-browser.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Maxthon Browser en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Maxthon Browser en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Maxthon Browser van Mac OS X systeem

Met deze instructies kunt u de Maxthon Cloud Browser verwijderen van Mac OS X:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Maxthon Browser of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het Maxthon Browser virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Maxthon Browser uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Maxthon Browser van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Maxthon Browser en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Maxthon Browser. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Maxthon Browser van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Maxthon Browser en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Maxthon Browser. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Maxthon Browser van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Maxthon Browser of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Maxthon Browser te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Maxthon Browser register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen