Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder MacKeeper pop-up advertenties (geüpdatet jan 2021)

door Alice Woods - -   Mac Keeper | Het type: Adware

MacKeeper is volgens gebruikers GEEN betrouwbare applicatie. Hebben ze gelijk?

Pop-ups van MacKeeper op verschillende websites

“MacKeeper-virus” is een term die wordt gebruikt door Mac-gebruikers die zijn misleid om dit programma te installeren zonder zich dat zelf te realiseren. Meestal wordt het gepresenteerd als een verbeteringsprogramma dat de prestaties van de computer kan verbeteren. Echter, door zijn agressieve distributie- en promotiemethoden zijn mensen op blogs, IT-gerelateerde websites en forumsdit programma gaan betitelen als malware.

De meeste van hen beweren dat het niets meer is dan een virus, malware of oplichterij. Over het algemeen beschouwen gebruikers MacKeeper als echt kwaadaardig. Als u tot deze groep mensen behoort, hebben we enig nieuws voor u. In werkelijkheid is MacKeeper geen virus, en ook niet kwaadaardig.

Desondanks verspreiden tal van promotiecampagnes dit programma en bundelen het vaak samen met adware of soortgelijke applicaties die de MacKeeper-software ongemerkt installeren. Dit gebeurt waarschijnlijk niet wanneer het programma is verkregen uit een originele bron. Door het adware-achtige gedrag classificeren de beveiligingsexperts dit product soms als een potentieel ongewenst programma (PUP) en adviseren de gebruikers om MacKeeper van hun computers te verwijderen als ze denken dat het programma niet aan hun verwachtingen voldoet.

En nog meer, hetmoet verbannen worden van de computer als het er op terecht is gekomen zonder uw kennis of toestemming. We raden u als extra aan om uw apparaat te scannen met een antivirussoftware om malware te ontmaskeren die mogelijk kan zijn geïnstalleerd samen met de door u gedownloade applicatie.

Het MacKeeper-virusMacKeeper is gepresenteerd als zijnde een zeer populair produkt. Desondanks raden we af om dit dubieuze hulpmiddel te gebruiken.

MacKeeper werd enkele jaren geleden vrijgegeven door het Zeobit-bedrijf; het begon echter sinds 2013tal van discussies en klachten op te roepen, toen het bedrijf Kromtech Alliance Corp deze app verwierf.

Mensen begonnen met klagen over het feit dat dit twijfelachtige programma op hun computers verschijnt zonder het te downloaden. We moeten nogmaals benadrukken dat het programma niet alleen vanaf de officiële website kan worden gedownload, maar ook via andere freeware in de gebruikerscomputers kan sluipen zonder te worden opgemerkt.

Eenmaal geïnstalleerd, kan het beginnen met het afleveren van storende en misleidende pop-up advertenties. MacKeeper-advertenties kunnen u op de hoogte stellen van verschillende zaken, afkomstig van commerciële aanbiedingen, kortingen en coupons. De meeste gebruikers beweren dat ze nadat ze daarop hebbengeklikt, zijn doorgestuurd naar de websites waar het programma wordt gepromoot.

Daarnaast hebben we ook berichten van mensen ontvangen over 'Ads by MacKeeper' (advertenties afkomstig van MacKeeper), die als voorwaarde hebben dat de vergunning en geactualiseerde versie van dit programma voor een aanzienlijk bedrag geld moet wordengekocht. U mag eensoortgelijke waarschuwing als de onderstaande ontvangen:

Please be informed that we have released new application MacKeeper. You can upgrade your version here #### for additional $19.95, note that it has much more advanced Antivirus engine, a more sophisticated Files recovery feature and lots of more improvements

Het maakt niet uit wat voor soort pop-ups u bereiken (de nieuwste wordt Mackeeperapp.mackeeper.com ads genoemd), we raden u af om op een van hen te klikken, omdat u kunt worden misleid om geld te betalen voor een nutteloze ‘geüpdatet versie’ of u kunt onbewust een ander mogelijk ongewenst programma installeren.

Daarom raden weten zeerste u aan om alle inhoud die dit programma levert, te negeren en direct te verwijderen. De gebruikelijke verwijdering van MacKeeper elimineert de pop-ups niet omdat ze worden gegenereerd door een volledig ander programma. Om de adware te decontamineren, kunt uMalwarebytes uitproberen.

Ongewenste applicaties zoals MacKeeper worden samengebundeld met andere programma's

Tegenwoordig kan Mac OS op dezelfde manier worden beïnvloed door adware als Windows. Dit betekent dat uw Mac kan wordengeïnfecteerd met een adware, direct na het installeren van een andere freeware. Beveiligingsdeskundigen hebben vastgesteld dat het MacKeeper mogelijkerwijs wordt gepromootvia de MacSheild, MacKeeper, MacProtecter en Nauseum-programma's.

Daarom raden we u ten zeerste aan bij hen uit de buurt te blijven. Daarnaast moet u beginnen met freeware te controleren voordat u deze op uw computer downloadt. Om erachter te komen ofhet door u geselecteerde programma is gevuld met “optionele downloads”, selecteert u de installatie-optie “Geavanceerd” of “Aangepast” en controleert u elk selectievakje zorgvuldig.

Het belangrijkste wat u moet doen is om de lijst van 'optionele downloads' te vinden en alle extra programma’s te verwijderen. Als de pop-ups van MacKeeper u al storen, moet u onmiddellijk de nodige acties ondernemen en uw Mac meteen herstellen.

Tips voor het verwijderen van MacKeeper:

MacKeeper is zeker niet de meest toepasselijke beschrijving van dit programma, maar de zijn persistentie om op de computer te blijven, kan echt als parasitair worden beschouwd . De volledige verwijdering van MacKeeper is moeilijk te bereiken omdat het programma restbestanden op de computer achterlaat.

Hoewel deze bestanden niet noodzakelijkerwijs kwaadaardig hoeven te zijn, nemen ze geheugen in beslag en verstoppen ze de computer. Het opschonen van uw PC wat betreft dergelijke ongewenste bestanden moet aan de professionele antivirusprogramma's worden toevertrouwd, terwijl hun handmatige verwijdering moet worden overgelaten aan de ervaren gebruikers. Aanvullende beveiligingsmaatregelen kunnen ook nuttig zijn . Echter, de meest eenvoudige stappen die moeten worden genomen om MacKeeper te verwijderen, verlopen als volgt:

 • Klik op ‘Start’ -> Ga naar het ‘Configuratiescherm’ -> ‘Verwijder een programma’
 • Kijk op MacKeeper in de catalogus “Toevoegen/Verwijderen programma's’
 • Klik op ‘Uninstall’ en ‘OK’ om de wijzigingen te bevestigen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele MacKeeper pop-up advertenties Verwijdering Handleiding:

Verwijder MacKeeper pop-up van Mac OS X systeem

Als de antivirus-software of de handmatige verwijdering van het programma niet werkt, aarzel dan niet om de onderstaande methode uit te proberen.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar MacKeeper pop-up of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder MacKeeper pop-up advertenties uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou MacKeeper pop-up uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder MacKeeper pop-up van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier MacKeeper pop-up en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van MacKeeper pop-up. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder MacKeeper pop-up van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier MacKeeper pop-up en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van MacKeeper pop-up. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder MacKeeper pop-up van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar MacKeeper pop-up of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van MacKeeper pop-up te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de MacKeeper pop-up register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen