Verwijder MacKeeper pop-up advertenties (geüpdatet sep 2017)

MacKeeper pop-up advertenties Verwijdering Handleiding

Wat is MacKeeper pop-up-advertenties?

MacKeeper is volgens gebruikers GEEN betrouwbare applicatie. Hebben ze gelijk?

Pop-ups van MacKeeper op verschillende websites

“MacKeeper-virus” is een term die wordt gebruikt door Mac-gebruikers die zijn misleid om dit programma te installeren zonder zich dat zelf te realiseren. Meestal wordt het gepresenteerd als een verbeteringsprogramma dat de prestaties van de computer kan verbeteren. Echter, door zijn agressieve distributie- en promotiemethoden zijn mensen op blogs, IT-gerelateerde websites en forumsdit programma gaan betitelen als malware.

De meeste van hen beweren dat het niets meer is dan een virus, malware of oplichterij. Over het algemeen beschouwen gebruikers MacKeeper als echt kwaadaardig. Als u tot deze groep mensen behoort, hebben we enig nieuws voor u. In werkelijkheid is MacKeeper geen virus, en ook niet kwaadaardig.

Desondanks verspreiden tal van promotiecampagnes dit programma en bundelen het vaak samen met adware of soortgelijke applicaties die de MacKeeper-software ongemerkt installeren. Dit gebeurt waarschijnlijk niet wanneer het programma is verkregen uit een originele bron. Door het adware-achtige gedrag classificeren de beveiligingsexperts dit product soms als een potentieel ongewenst programma (PUP) en adviseren de gebruikers om MacKeeper van hun computers te verwijderen als ze denken dat het programma niet aan hun verwachtingen voldoet.

En nog meer, hetmoet verbannen worden van de computer als het er op terecht is gekomen zonder uw kennis of toestemming. We raden u als extra aan om uw apparaat te scannen met een antivirussoftware om malware te ontmaskeren die mogelijk kan zijn geïnstalleerd samen met de door u gedownloade applicatie.

Het MacKeeper-virusMacKeeper is gepresenteerd als zijnde een zeer populair produkt. Desondanks raden we af om dit dubieuze hulpmiddel te gebruiken.

MacKeeper werd enkele jaren geleden vrijgegeven door het Zeobit-bedrijf; het begon echter sinds 2013tal van discussies en klachten op te roepen, toen het bedrijf Kromtech Alliance Corp deze app verwierf.

Mensen begonnen met klagen over het feit dat dit twijfelachtige programma op hun computers verschijnt zonder het te downloaden. We moeten nogmaals benadrukken dat het programma niet alleen vanaf de officiële website kan worden gedownload, maar ook via andere freeware in de gebruikerscomputers kan sluipen zonder te worden opgemerkt.

Eenmaal geïnstalleerd, kan het beginnen met het afleveren van storende en misleidende pop-up advertenties. MacKeeper-advertenties kunnen u op de hoogte stellen van verschillende zaken, afkomstig van commerciële aanbiedingen, kortingen en coupons. De meeste gebruikers beweren dat ze nadat ze daarop hebbengeklikt, zijn doorgestuurd naar de websites waar het programma wordt gepromoot.

Daarnaast hebben we ook berichten van mensen ontvangen over 'Ads by MacKeeper' (advertenties afkomstig van MacKeeper), die als voorwaarde hebben dat de vergunning en geactualiseerde versie van dit programma voor een aanzienlijk bedrag geld moet wordengekocht. U mag eensoortgelijke waarschuwing als de onderstaande ontvangen:

Please be informed that we have released new application MacKeeper. You can upgrade your version here #### for additional $19.95, note that it has much more advanced Antivirus engine, a more sophisticated Files recovery feature and lots of more improvements

Het maakt niet uit wat voor soort pop-ups u bereiken (de nieuwste wordt Mackeeperapp.mackeeper.com ads genoemd), we raden u af om op een van hen te klikken, omdat u kunt worden misleid om geld te betalen voor een nutteloze ‘geüpdatet versie’ of u kunt onbewust een ander mogelijk ongewenst programma installeren.

Daarom raden weten zeerste u aan om alle inhoud die dit programma levert, te negeren en direct te verwijderen. De gebruikelijke verwijdering van MacKeeper elimineert de pop-ups niet omdat ze worden gegenereerd door een volledig ander programma. Om de adware te decontamineren, kunt uMalwarebytes uitproberen.

Ongewenste applicaties zoals MacKeeper worden samengebundeld met andere programma's

Tegenwoordig kan Mac OS op dezelfde manier worden beïnvloed door adware als Windows. Dit betekent dat uw Mac kan wordengeïnfecteerd met een adware, direct na het installeren van een andere freeware. Beveiligingsdeskundigen hebben vastgesteld dat het MacKeeper mogelijkerwijs wordt gepromootvia de MacSheild, MacKeeper, MacProtecter en Nauseum-programma's.

Daarom raden we u ten zeerste aan bij hen uit de buurt te blijven. Daarnaast moet u beginnen met freeware te controleren voordat u deze op uw computer downloadt. Om erachter te komen ofhet door u geselecteerde programma is gevuld met “optionele downloads”, selecteert u de installatie-optie “Geavanceerd” of “Aangepast” en controleert u elk selectievakje zorgvuldig.

Het belangrijkste wat u moet doen is om de lijst van 'optionele downloads' te vinden en alle extra programma’s te verwijderen. Als de pop-ups van MacKeeper u al storen, moet u onmiddellijk de nodige acties ondernemen en uw Mac meteen herstellen.

Tips voor het verwijderen van MacKeeper:

MacKeeper is zeker niet de meest toepasselijke beschrijving van dit programma, maar de zijn persistentie om op de computer te blijven, kan echt als parasitair worden beschouwd . De volledige verwijdering van MacKeeper is moeilijk te bereiken omdat het programma restbestanden op de computer achterlaat.

Hoewel deze bestanden niet noodzakelijkerwijs kwaadaardig hoeven te zijn, nemen ze geheugen in beslag en verstoppen ze de computer. Het opschonen van uw PC wat betreft dergelijke ongewenste bestanden moet aan de professionele antivirusprogramma's worden toevertrouwd, terwijl hun handmatige verwijdering moet worden overgelaten aan de ervaren gebruikers. Aanvullende beveiligingsmaatregelen kunnen ook nuttig zijn . Echter, de meest eenvoudige stappen die moeten worden genomen om MacKeeper te verwijderen, verlopen als volgt:

 • Klik op ‘Start’ -> Ga naar het ‘Configuratiescherm’ -> ‘Verwijder een programma’
 • Kijk op MacKeeper in de catalogus “Toevoegen/Verwijderen programma's’
 • Klik op ‘Uninstall’ en ‘OK’ om de wijzigingen te bevestigen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele MacKeeper pop-up advertenties Verwijdering Handleiding

Verwijder MacKeeper pop-up van Mac OS X systeem

Als de antivirus-software of de handmatige verwijdering van het programma niet werkt, aarzel dan niet om de onderstaande methode uit te proberen.

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder MacKeeper pop-up van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder MacKeeper pop-up van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan MacKeeper pop-up-advertenties en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval MacKeeper pop-up-advertenties niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van MacKeeper pop-up-advertenties moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan MacKeeper pop-up-advertenties en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de MacKeeper pop-up register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen