Gevaarlijkheidsmeter:  
  (26/100)

Haal Mac Ads Cleaner weg (Makkelijke Verwijdering Handleiding) - Handboek

door Jake Doevan - - | Het type: Adware

Mac Ads Cleaner – een nep systeemoptimalisatie-tool die niet helpt

Mac Ads Cleaner-adwareMac Ads Cleaner is een adware-programma dat onopgemerkt in het systeem komt en valse positieven weergeeft.

Mac Ads Cleaner is een adware-programma dat alleen een overmatige hoeveelheid commerciële inhoud weergeeft, maar helemaal niet helpt als optimalisatietool. Dit programma wordt geclassificeerd als typische PUP die het systeem infiltreert zonder toestemming van gebruikers en valselijk aangeeft van potentiële waarde voor hen te zijn. Volgens de ontwikkelaars zou Mac Ads Cleaner veel nuttige functies moeten bieden, waaronder het verwijderen van virussen; schoonmaken van junk-bestanden en systeemscans. Deze constante systeemscans geven echter overdreven dreigberichten weer die niets gemeen hebben met echte virusaanvallen, omdat de gratis versie van dit virus zijn volledige versie probeert te verkopen.

Overzicht
Naam Mac Ads Cleaner
Gericht OS Mac OS X
Symptomen Doorverwijzingen naar verdachte sites, opdringerige advertenties
Gerelateerde software Mac Adware Cleaner, Advanced Mac Cleaner
Distributie Verspreidt zich samen met MPlayerX en 7zip-uitpakker
Eliminatie De beste tool voor het verwijderen van Mac Ads Cleaner is ReimageIntego

Daarom hebben de ontwikkelaars van Mac Ads Cleaner dit gratis programma verspreid om de verkoop van de licentie te verhogen. Beveiligingsspecialisten raden echter niet aan ervoor te betalen. Deze tool is nutteloos en een gratis scan toont altijd valse meldingen. Als u moet controleren of uw Mac OS X niet is geïnfecteerd, gebruikt u legitieme beveiligingssoftware die is geïnstalleerd vanaf de website van de officiële ontwikkelaar.

Mac Ads Cleaner adware is zeer agressief. Na infiltratie wordt hij altijd op de achtergrond uitgevoerd en worden prompts weergegeven waarin wordt gevraagd om infecties van Mac te verwijderen. Bovendien ontvangen gebruikers vaak rapporten dat geïnstalleerde webbrowsers niet onveilig zijn en ook moeten worden opgeschoond.

Het programma vraagt ​​om het cachegeheugen, de browsergeschiedenis, de downloadgeschiedenis en andere gerelateerde items op te schonen, maar zelfs als u dat handmatig doet, blijft het dezelfde waarschuwing weergeven. Het lijdt geen twijfel dat het scareware is die uit uw computer moet worden verwijderd.

Het is echter niet eenvoudig om Mac Ads Cleaner te verwijderen. Als u de installatie ongedaan maakt, wordt deze meestal weer weergegeven nadat het systeem opnieuw is opgestart. Daarom moet een betrouwbare anti-malware tool zoals ReimageIntego of Malwarebytes worden gebruikt voor een juiste adware-eliminatie. Hij helpt niet alleen om deze door advertenties ondersteunde app op te schonen, maar ook om andere verwante applicaties te verwijderen.

Mac Ads Cleaner is left-over garbage from the Advanced Mac Cleaner scumware, which I stupidly downloaded attached to a fake Flash update notification. I thought I had deleted everything and the popups disappeared for a week or so. I even did the latest OSX update to 10.12.3. But today they showed up again.

Bovendien, terwijl de Mac Ads Cleaner-virustoepassing zich op het apparaat bevindt, kunt u ook meer verdachte activiteiten opmerken. Uw browser kan bijvoorbeeld overspoeld worden door vreemde commerciële aanbiedingen of waarschuwingen over verouderd Flash. Gewoonlijk promoot het andere twijfelachtige Mac-software zoals:

Geen van deze tools moet worden geïnstalleerd, omdat ze ook functies van adware en scareware hebben die alleen worden gebruikt voor het promoten van betaalde versies van de nutteloze software. Gelukkig helpt de verwijdering van Mac Ads Cleaner om onbedoelde installatie van ongewenste apps te voorkomen, stopt het omleidingen naar dubieuze sites en vermindert het het aantal gevaarlijke advertenties dat verschijnt terwijl u surft op het web.

We raden aan om Mac Ads Cleaner zo snel mogelijk te verwijderen, omdat deze advertentie-ondersteunde applicatie mogelijk ook in staat is om verschillende informatie over u te volgen. Deze gegevens worden mogelijk niet alleen voor reclamedoeleinden gebruikt, maar ook aan onbekende derden verkocht. Dit kan dus ook leiden tot privacy-gerelateerde problemen.

Mac Ads Cleaner-virusMac Ads Cleaner - een louche applicatie die werkt als scareware om de verkoop van de nutteloze Mac-optimalisatiesoftware te vergroten.

Freeware helpt bij het verspreiden en installeren van adware op Mac-computers

Onderzoekers van losvirus.es melden dat de adware zich meestal verspreidt via MPlayerX en 7zip-uitpakker. Wees dus voorzichtig bij het downloaden van deze hulpmiddelen. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is echter belangrijk bij het installeren van freeware of shareware. Gratis programma's bevatten meestal extra componenten die gemakkelijk kunnen worden geannuleerd.

Om een ​​onplezierig uiterlijk van onbekende apps te voorkomen, moet u betrouwbare downloadbronnen gebruiken, de Algemene voorwaarden lezen en de Geavanceerde/Aangepaste installatie-instellingen gebruiken. De laatste tip is erg belangrijk omdat het merendeel van de PUP's wordt verspreid via een bundelingstechniek die zich kan verbergen of in stilte kan worden geïnstalleerd, wanneer een gebruiker afhankelijk is van Snelle/Standaard-instellingen die niet onthullen welke spreads ook zijn gekoppeld aan het primaire programma.

Bovendien werd deze Mac-adware opgemerkt door het verspreiden van nep-Flash-updates. U moet er dus rekening mee houden dat officiële software-updates niet in de vorm van pop-ups of advertenties op websites binnenkomen. Klik er nooit op om infiltratie van PUP's of malware te voorkomen.

Elimineer Mac-Ads Cleaner en soortgelijke programma's van het apparaat

Als u Mac Ads Cleaner wilt verwijderen, moet u anti-malwaretools gebruiken. Zoals we al hebben vermeld, kan de adware terugkomen. Hij is in staat om systeeminstellingen te wijzigen en de componenten ervan in het systeem te verbergen, dus handmatige eliminatie is vrij moeilijk. Als u echter toch handmatig wilt verwijderen, vindt u onderstaand de gids.

Als u besluit te kiezen voor handmatige verwijdering van Mac Ads Cleaner, willen we benadrukken dat u ook Google Chrome, Safari en Mozilla Firefox opnieuw moet instellen. De laatste browser wordt gerapporteerd als het meest getroffen. Als u onze instructies aandachtig hebt gevolgd, maar deze vervelende app of de bijbehorende advertenties worden toch opnieuw weergegeven, aarzel dan niet en gebruik anti-malwaretools om de overgebleven resten op te schonen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Mac Ads Cleaner Verwijdering Handleiding:

Verwijder Mac Ads Cleaner van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Mac Ads Cleaner en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Mac Ads Cleaner en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Mac Ads Cleaner van Mac OS X systeem

Elimineer Mac Ads Cleaner adware van uw Mac

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Mac Ads Cleaner of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Mac Ads Cleaner van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Mac Ads Cleaner en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Mac Ads Cleaner verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Mac Ads Cleaner van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Mac Ads Cleaner uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Mac Ads Cleaner van Mozilla Firefox (FF)

Volg deze stappen om de advertenties van Mac Ads Cleaner en de programma-gerelateerde componenten uit Mozilla Firefox te verwijderen

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Mac Ads Cleaner en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Mac Ads Cleaner. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Mac Ads Cleaner van Google Chrome

Verwijder de verdachte extensie en reset Google Chrome om adware te verwijderen:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Mac Ads Cleaner en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Mac Ads Cleaner. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Mac Ads Cleaner van Safari

Deze leidraad helpt bij het opschonen van adware-gerelateerde items uit Safari:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Mac Ads Cleaner of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Mac Ads Cleaner te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Mac Ads Cleaner register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen