Haal Mac Ads Cleaner weg (Makkelijke Verwijdering Handleiding) - Handboek

Mac Ads Cleaner Verwijdering Handleiding

Wat is Mac Ads Cleaner?

Mac Ads Cleaner – een nep systeemoptimalisatie-tool die niet helpt

Mac Ads Cleaner-adwareMac Ads Cleaner is een adware-programma dat onopgemerkt in het systeem komt en valse positieven weergeeft.

Mac Ads Cleaner is een adware-programma dat alleen een overmatige hoeveelheid commerciële inhoud weergeeft, maar helemaal niet helpt als optimalisatietool. Dit programma wordt geclassificeerd als typische PUP die het systeem infiltreert zonder toestemming van gebruikers en valselijk aangeeft van potentiële waarde voor hen te zijn. Volgens de ontwikkelaars zou Mac Ads Cleaner veel nuttige functies moeten bieden, waaronder het verwijderen van virussen; schoonmaken van junk-bestanden en systeemscans. Deze constante systeemscans geven echter overdreven dreigberichten weer die niets gemeen hebben met echte virusaanvallen, omdat de gratis versie van dit virus zijn volledige versie probeert te verkopen.

Overzicht
Naam Mac Ads Cleaner
Gericht OS Mac OS X
Symptomen Doorverwijzingen naar verdachte sites, opdringerige advertenties
Gerelateerde software Mac Adware Cleaner, Advanced Mac Cleaner
Distributie Verspreidt zich samen met MPlayerX en 7zip-uitpakker
Eliminatie De beste tool voor het verwijderen van Mac Ads Cleaner is FortectIntego

Daarom hebben de ontwikkelaars van Mac Ads Cleaner dit gratis programma verspreid om de verkoop van de licentie te verhogen. Beveiligingsspecialisten raden echter niet aan ervoor te betalen. Deze tool is nutteloos en een gratis scan toont altijd valse meldingen. Als u moet controleren of uw Mac OS X niet is geïnfecteerd, gebruikt u legitieme beveiligingssoftware die is geïnstalleerd vanaf de website van de officiële ontwikkelaar.

Mac Ads Cleaner adware is zeer agressief. Na infiltratie wordt hij altijd op de achtergrond uitgevoerd en worden prompts weergegeven waarin wordt gevraagd om infecties van Mac te verwijderen. Bovendien ontvangen gebruikers vaak rapporten dat geïnstalleerde webbrowsers niet onveilig zijn en ook moeten worden opgeschoond.

Het programma vraagt ​​om het cachegeheugen, de browsergeschiedenis, de downloadgeschiedenis en andere gerelateerde items op te schonen, maar zelfs als u dat handmatig doet, blijft het dezelfde waarschuwing weergeven. Het lijdt geen twijfel dat het scareware is die uit uw computer moet worden verwijderd.

Het is echter niet eenvoudig om Mac Ads Cleaner te verwijderen. Als u de installatie ongedaan maakt, wordt deze meestal weer weergegeven nadat het systeem opnieuw is opgestart. Daarom moet een betrouwbare anti-malware tool zoals FortectIntego of Malwarebytes worden gebruikt voor een juiste adware-eliminatie. Hij helpt niet alleen om deze door advertenties ondersteunde app op te schonen, maar ook om andere verwante applicaties te verwijderen.

Mac Ads Cleaner is left-over garbage from the Advanced Mac Cleaner scumware, which I stupidly downloaded attached to a fake Flash update notification. I thought I had deleted everything and the popups disappeared for a week or so. I even did the latest OSX update to 10.12.3. But today they showed up again.

Bovendien, terwijl de Mac Ads Cleaner-virustoepassing zich op het apparaat bevindt, kunt u ook meer verdachte activiteiten opmerken. Uw browser kan bijvoorbeeld overspoeld worden door vreemde commerciële aanbiedingen of waarschuwingen over verouderd Flash. Gewoonlijk promoot het andere twijfelachtige Mac-software zoals:

Geen van deze tools moet worden geïnstalleerd, omdat ze ook functies van adware en scareware hebben die alleen worden gebruikt voor het promoten van betaalde versies van de nutteloze software. Gelukkig helpt de verwijdering van Mac Ads Cleaner om onbedoelde installatie van ongewenste apps te voorkomen, stopt het omleidingen naar dubieuze sites en vermindert het het aantal gevaarlijke advertenties dat verschijnt terwijl u surft op het web.

We raden aan om Mac Ads Cleaner zo snel mogelijk te verwijderen, omdat deze advertentie-ondersteunde applicatie mogelijk ook in staat is om verschillende informatie over u te volgen. Deze gegevens worden mogelijk niet alleen voor reclamedoeleinden gebruikt, maar ook aan onbekende derden verkocht. Dit kan dus ook leiden tot privacy-gerelateerde problemen.

Mac Ads Cleaner-virusMac Ads Cleaner - een louche applicatie die werkt als scareware om de verkoop van de nutteloze Mac-optimalisatiesoftware te vergroten.

Freeware helpt bij het verspreiden en installeren van adware op Mac-computers

Onderzoekers van losvirus.es melden dat de adware zich meestal verspreidt via MPlayerX en 7zip-uitpakker. Wees dus voorzichtig bij het downloaden van deze hulpmiddelen. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is echter belangrijk bij het installeren van freeware of shareware. Gratis programma's bevatten meestal extra componenten die gemakkelijk kunnen worden geannuleerd.

Om een ​​onplezierig uiterlijk van onbekende apps te voorkomen, moet u betrouwbare downloadbronnen gebruiken, de Algemene voorwaarden lezen en de Geavanceerde/Aangepaste installatie-instellingen gebruiken. De laatste tip is erg belangrijk omdat het merendeel van de PUP's wordt verspreid via een bundelingstechniek die zich kan verbergen of in stilte kan worden geïnstalleerd, wanneer een gebruiker afhankelijk is van Snelle/Standaard-instellingen die niet onthullen welke spreads ook zijn gekoppeld aan het primaire programma.

Bovendien werd deze Mac-adware opgemerkt door het verspreiden van nep-Flash-updates. U moet er dus rekening mee houden dat officiële software-updates niet in de vorm van pop-ups of advertenties op websites binnenkomen. Klik er nooit op om infiltratie van PUP's of malware te voorkomen.

Elimineer Mac-Ads Cleaner en soortgelijke programma's van het apparaat

Als u Mac Ads Cleaner wilt verwijderen, moet u anti-malwaretools gebruiken. Zoals we al hebben vermeld, kan de adware terugkomen. Hij is in staat om systeeminstellingen te wijzigen en de componenten ervan in het systeem te verbergen, dus handmatige eliminatie is vrij moeilijk. Als u echter toch handmatig wilt verwijderen, vindt u onderstaand de gids.

Als u besluit te kiezen voor handmatige verwijdering van Mac Ads Cleaner, willen we benadrukken dat u ook Google Chrome, Safari en Mozilla Firefox opnieuw moet instellen. De laatste browser wordt gerapporteerd als het meest getroffen. Als u onze instructies aandachtig hebt gevolgd, maar deze vervelende app of de bijbehorende advertenties worden toch opnieuw weergegeven, aarzel dan niet en gebruik anti-malwaretools om de overgebleven resten op te schonen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Mac Ads Cleaner Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Om Mac Ads Cleaner van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Mac Ads Cleaner (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Mac Ads Cleaner van Mac OS X systeem

Elimineer Mac Ads Cleaner adware van uw Mac

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Mac Ads Cleaner van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Mac Ads Cleaner van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Volg deze stappen om de advertenties van Mac Ads Cleaner en de programma-gerelateerde componenten uit Mozilla Firefox te verwijderen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Mac Ads Cleaner en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Mac Ads Cleaner niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Mac Ads Cleaner moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder de verdachte extensie en reset Google Chrome om adware te verwijderen:

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Deze leidraad helpt bij het opschonen van adware-gerelateerde items uit Safari:

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Mac Ads Cleaner en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Mac Ads Cleaner register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen