Verwijder Liveadexchanger.com advertenties (Verwijdering Handleiding) - sep 2017 update

Liveadexchanger.com advertenties Verwijdering Handleiding

Wat is Liveadexchanger.com advertenties?

Liveadexchanger – een adware-type programma dat zich nog steeds verder verspreid in 2017

Verschillende voorbeelden van Liveadexchanger.com advertenties

Het Liveadexchanger virus is een andere naam om een potentieel ongewenste software te omschrijven, welke advertenties vanop een bepaald advertentie netwerk toont. De adware gebruikt een advertentie netwerk om je aanbiedingen van derden te tonen tijdens het surfen, deze aanbiedingen verschijnen waarschijnlijk in een nieuw venster, tabblad of als in-tekst links.

De activiteit van zo'n adware kan opgemerkt worden op Windows, Mac en zelfs Android besturingssystemen, hierdoor noemen sommige slachtoffer van Liveadexchanger het een Android virus. De meest aangetaste broer is Chrome. Het programma kan echter ook op andere browsers opgemerkt worden. Alsjeblieft, negeer deze advertenties NIET omdat ze niet enkel de kwaliteit van het surfen verminderen, maar ook zeer vervelend kunnen zijn.

Tenslotte, als Liveadexchanger advertenties erin slagen je aandacht te trekken en je klikt erop, kun je eindigen op een gevaarlijke site en je pc infecteren met kwaadaardige programma's. Daarom moet je zeer voorzichtig zijn als je ziet dat je browser onverwachts opent en onmiddellijk een bepaalde URL laad. Meestal rapporteren slachtoffers omleidingen naar hxxp://liveadexchanger[random code].

Het adware programma dat deze advertenties toont, doet dit meestal regelmatig gedurende hele dag, dit zal danig op je zenuwen beginnen werken. Agressieve advertenties van derden kunnen je scherm bedekken, je activiteiten verstoren en een gevaar voor je computer betekenen.

Als deze advertenties begonnen zijn met je te storen, vergeet dan je andere activiteiten en overweeg van het verwijderen van Liveadexchanger je prioriteit te maken. Denk eraan – zulke nutteloze programma's zijn niet enkel vervelend maar vormen ook een risico op besmetting met andere infecties.

Klik niet op deze pop-up advertenties of vul geen enquêtes in die ze je voorstellen; anders kan je gedwongen worden om setes te bezoeken die vol staan met twijfelachtige of, in het slechtste geval, geïnfecteerde inhoud. Volgens meldingen kan één klik op zo'n advertentie een omleiding naar een onbekend domein veroorzaken, wees dus voorzichtig!

De enige manier om Liveadexchanger advertenties te blokkeren is het verwijderen van het advertentie-ondersteunde programma dat ze toont. Helaas melden internetgebruikers dat dit een eerder moeilijke opgave is omdat ze geen uninstaller voor dit programma kunnen vinden. Het is eigen aan zulke programma's dat ze proberen om zo lang mogelijk op je systeem te blijven, en als je een onervaren gebruiker bent, ben je misschien niet in staat om Liveadexchanger te identificeren, localiseren en te verwijderen.

Dit is echter waarom malware onderzoekers de databases van anti-malware programma's elke dag updaten en deze tools aanbieden aan computergebruikers. Ons team beveeltFortectIntego aan om deze adware te verwijderen, omdat ze makkelijk te gebruiken en krachtige malware verwijderaars zijn. We hebben ook handmatige verwijderingsinstructies gemaakt voor hen die deze adware handmatig wensen te verwijderen.

Het Liveadexchanger.com virusOnderzoek toont verschillende Liveadexchanger.com advertenties die slachtoffers kunnen bereiken tijdens het surfen

Naar welke websites leiden deze advertenties?

Aangaande de gevolgen van de infiltratie van het beschreven programma, kunnen we stellen dat het potentieel ongewenst is. Men heeft gemerkt dat de inhoud van Liveadexchanger advertenties kan verschillen. Er werden drie soorten inhoud gevonden:

 1. Live Ad Exchanger kan je verschillende winkelen gerelateerde deals tonen. In tdit geval, kan je omgeleid worden naar een nieuw tabblad dat vol staat met verschillende deals, kortingen, promo codes, prijsvergelijkingen en gelijkaardige sinkelen-gerelateerde zaken. Het klikken op zo'n advertenties wordt niet aangeraden vanwege het hoge risico op omleidingen naar niet relevante online winkelpagina's of gelijkaardige, gerelateerde pagina's.
 2. Sommige advertenties kunnen stellen dat je software moet updaten. De pop-up kan directe download links voor Java, Media Player, Flash Player, Web browser, download manager of andere gereputeerde software bevatten. Het downloaden van een software die gepromoot wordt door dit pop-up virus is riskant, omdat dit domein misbruikt kan worden door cybercriminelen en betrokken kan zijn bij het verdelen van malware/POT (adware, browser hijacker, etc).
 3. De gegijzelde browsers kunnen je pop-up advertenties tonen die je vragen om een online enquête in te vullen om een prijs te claimen. Men kan je een iPad, iPhone, MacBook enz. beloven. Jammer genoeg is dit gewoon een poging om je persoonlijk identificeerbare info te verzamelen, zoals je volledige naam, telefoonnummer, adres, enz. We geloven niet dat er wcht iemand is die deze prijzen ook wint. Waarschijnlijk krijg je toegang tot een “exclusief” programma dat gevraagd wordt om te installeren. Weet dat zulke programma's eigenlijk gevaarlijk kunnen zijn.

Om alle risico te vermijden, raden we je ten zeerste aan het installeren van potentieel ongewenste toepassingen te vrmijden. Als je te maken hebt met omleidingen naar dit domein, bevelen we je aan dit te voorkomen met de hulp van FortectIntego of een ander malware verwijdering tool.

Hoe potentieel ongewenste toepassingen weghouden?

Zoals je waarschijnlijk reeds weet, worden adware-type programma's gepromoot via andere freeware. Dus, als het Liveadexchanger virus nu ronddwaalt op je pc, wil dit zeggen dat je in het verleden misleid werd tot het installeren van een software pakket.

Hoe jezelf beschermen tegen het installeren van een software pakket? Dat is vrij gemakkelijk. Je moet meer tijd nemen voor het installeren van freeware en de installatie nauwgezet volgen. Ook het kiezen voor de Geavanceerde/Aangepaste installatiemethode wordt sterk aanbevolen, deze instellingen zullen alle bonus componenten die samen met je gekozen programma komen tonen, hierdoor kan je deze weigeren.

Je moet gewoon de bijkomende componenten vinden en deze deselecteren. De meerderheid van de mensen denkt verkeerdelijk dat de Standaard instellingen de veiligste zijn. In feite bevatten deze instellingen vooraf aangevinkte toestemmingen om bijkomende software te installeren en in de meeste gevallen krijgt de gebruiker niet de kans dit te wijzigen.

Het verwijderen van LiveAdExchanger uitgelegd

Als je, jezelf afvraagt hoe je het Liveadexchanger virus uit Chrome en andere browsers kan verwijderen, moet je de onderstaande handleiding lezen. Technisch gezien, moet je enkel de adware verwijderen en je browsers resetten.

Het is echter niet zo simpel, zeker niet als je er rekening mee houdt dat je de echte naam van het virus niet kent. Bovendien is het ook niet duidelijk welke freeware er verantwoordelijk is voor het promoten van dit adverteer platform.

We raden je dan ook aan om je systeem te scannen met een anti-malware software. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je de sotware bijwerkt voor je een scan uitvoert. Als je ervoor kiest om Liveadexchanger handmatig te verwijderen, zorg er dan voor dat je voorzichtig genoeg bent om niet de verkeerde apps of bestanden te verwijderen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Liveadexchanger.com advertenties Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Om het Liveadexchanger virus uit Windows te verwijderen, gebruik je deze handleiding. Je moet de programma's identificeren die de vervelende advertenties veroorzaken tijdens het surfen.

Om Liveadexchanger.com advertenties van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Liveadexchanger.com advertenties (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Liveadexchanger.com van Mac OS X systeem

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Liveadexchanger.com van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Liveadexchanger.com van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Om Firefox te herstellen, start je de browser en volg dan deze instructies om verdachte elementen, die deze advertenties aan je kunnen tonen, te detecteren en te verwijderen. Zorg ervoor dat je ook dit adres uit het Target field verwijdert: …exe http://liveadexchanger.com.

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Liveadexchanger.com advertenties en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Liveadexchanger.com advertenties niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Liveadexchanger.com advertenties moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Om liveadexchanger uit Chrome te verwijderen, moet je alle dubieuze extensies die gerelateerd kunnen zijn aan deze adware vinden. Zorg er dan voor dat je dit adres verwijdert uit het Target field: …exe http://liveadexchanger.com.

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Liveadexchanger.com advertenties en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Liveadexchanger.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen