Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Launchpage.org virus (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Linas Kiguolis - - | Het type: Browser hijacker

Launchpage.org virus blijft de pc’s van gebruikers infecteren

Launchpage.org virus

Het Launchpage.org virus is een browser-hijacker die zonder uw toestemming uw browser kan overnemen. Zodra de kaping heeft plaatsgevonden, begint het zijn eigen hoofdtaak uit te voeren: het vertoont gesponsorde zoekresultaten tussen de normale en verwijst zijn slachtoffers door naar websites van derden.

U kunt er ook achter komen dat Launch page is ingesteld als uw startpagina en standaard zoekmachine, en ook is toegewezen aan de standaard nieuwe parameter van uw tabblad. Wanneer dit URL elke keer zichtbaar is wanneer u uw webbrowser opent, zou uw gevoel van virtuele beveiliging u moeten vertellen dat er iets niet in orde is. Ten eerste oogt deze zoekmachine precies hetzelfde als de standaard startpagina van Chrome, die acht sneltoetsen bevat die gekoppeld zijn aan de door u meest bezochte websites.

Het enige verschiltussen de twee is dat Launchpage.org snelkoppelingen naar virale aanbiedingen doorverwijst naar de populairste websites op internet. Deze browser-hijacker bootst zelfs het menupaneel na dat beschikbaar is op de startpagina van Google Chrome, maar vult het wel zelf met diverse extra snelkoppelingen die verwijzen naar Facebook, Youtube, Amazon en andere bekende websites.

Maar, zelfs wanneer deze ‘verbeterde’ kopie van de Google-startpagina voor iemand nuttig lijkt, dienen we de gebruikers ervoor te waarschuwen dat het erg gevaarlijk is om te vertrouwen op dergelijke zoekmachines. De verwijdering van Launchpage.org wordt ten sterkste aangeraden om verdere computerproblemen te voorkomen.

Launchpage.org virusOnderzoeker toont hoe de site van Launchpage.org er uitziet. Ze ziet er bijna hetzelfde uit als de standaard startpagina van Google Chrome.

Het blijkt namelijk dat de beschreven zoekmachine simpelweg wordt gebruikt voor het promoten van de aan haar verbonden ondernemingen en dat zijn enige doel is om geld te verdienen voor degenen die deze zoekmachine hebben ontwikkeld. Het lijkt erop dat de zoekmachine als zoekresultaten gesponsorde links opgeeft en hoopt dat gebruikers daarop zullen klikken.

Zo wil men het internetverkeer naar bepaalde websites laten toenemen. Helaas geven de ontwikkelaars van zoekmachines nauwelijks om hun klanten en streven ze er niet naar om hun zoekervaring te veraangenamen. En wat misschien nog erger is, is dat ze gewoonlijk niet eens de inhoud onderschrijven die wordt gedeeld op door hen geadverteerde websites van derden.

Daardoor kan de gebruiker ongewaarschuwd gevaarlijke websites bezoeken en zich niet eens bewust zijn van het feit dat deze onbetrouwbaar zijn wanneer hij gebruik maakt van Launchpage.org-virus. We raden dan ook ten sterkste aan om geen gebruik te maken van deze zoekmachine omdat ze alleen is opgezet vanuit winstoogmerk. Als u betrouwbare zoekresultaten wilt ontvangen, is het beter om een andere zoekmachine te gebruiken en Launchpage.org te verwijderen van uw systeem.

Als u van mening bent dat het moeilijk is om browser-Hijackers van uw systeem te verwijderen, zult u mogelijk van mening veranderen na gebruik te maken van ReimageIntego of van de hieronder beschreven verwijderinstructies voor het handmatig verwijderen ervan.

Hoe komen browser-hijackers in computersystemen?

Browser-hijackers zijn niet-betrouwbare programma's die proberen om controle te krijgen over de webbrowsers van computergebruikers. Hun ontwikkelaars zijn vanzelfsprekend altijd op zoek naar manieren om ze ongemerkt te injecteren in computersystemen, terwijl ze op hetzelfde moment gebruik maken van erkende softwaredistributiemethoden.

Hierbij is de techniek van softwarebundeling handig wanneer gepoogd wordt om Launchpage.org-hijack op te starten. Het geeft softwareontwikkelaars de mogelijkheid om meerdere producten samen te groeperen in één pakket en laat gebruikers alle programma’s installeren, zelfs zonder dat ze dat bemerken. Het kan voorkomen dat u softwarebundels downloadt zonder dat u zich dat realiseert omdat vrijwel alle op het internet beschikbare gratis programma’s samengebundeld zijn met een aantal applicaties van derden.

Om een ​​softwarepakket te kunnen ontleden, moet u de ‘aangepaste/geavanceerde-instellingen’ in het installatieprogramma selecteren en de aanbevolen producten van derden de een na de ander deselecteren. Daarna kunt u de installatie op de gebruikelijke manier afronden: ga gewoon door, en volg de richtlijnen die door de installateur zijn verstrekt volledig op, totdat u de laatste stap bereikt.

Het verwijderen van de hijacker van Launchpage.org van het systeem

Als u niet kunt verdragen dat deze browser-hijacker in uw systeem zit ​of als u op zoek bent naar een wijze om uw webbrowser na de kaping te herstellen, raden we u aan om de instructies op te volgen die wehieronder voor u op een rijtje hebben gezet. In tegenstelling tot ernstige computervirussen zijn browser-hijackers vrij gemakkelijk van het systeem te verwijderen, dus u kunt dat nu direct zelf doen, met behulp van onze aanwijzingen.

Hieronder vindt u een handleiding voor de verwijdering van Launchpage.org, maar als u op het moment geen tijd heeft om deze te lezen en de tips uit te testen, kunt u uw webbrowser ook automatisch laten herstellen. Zorg er dan wel eerst voor dat uw anti-spyware programma is bijgewerkt voordat u dat programma het Launchpage.org-virus met slechts één klik voor u laat verwijderen.

[GI =mozilla-firefox][/GI]

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Launchpage.org virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Launchpage.org van Windows systems

Volg de hier opgegeven instructies en verwijder de programma's die geassocieerd zijn met Launchpage van uw computer. Volgens de meest recente gegevensis dit virus gerelateerd aan ilitil.com, teeion.com, zhinku.info en vergelijkbare browser-hijackers. Het is duidelijk dat u deze verdachte applicatiesdient te verwijderen.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Launchpage.org en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Launchpage.org en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Launchpage.org uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Launchpage.org van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Launchpage.org of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Launchpage.org van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Launchpage.org en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Launchpage.org verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Launchpage.org van Google Chrome

Open ‘Chrome’, ga naar ‘Instellingen’ en daarna naar het tabblad ‘Uitbreidingen’. Als u dit paneel niet kunt vinden, volg dan de onderstaande instructies met foto's en u zult het zeker alsnog vinden. Verwijder hier de verdachte uitbreidingen, inclusief launchpage.org, ilitil.com, teeion.com, zhinku.info, enzovoort. U kunt Chrome ook opnieuw instellen oftewel resetten.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Launchpage.org en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Launchpage.org. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Launchpage.org van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Launchpage.org of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Launchpage.org verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Launchpage.org te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-launchpage-org-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Launchpage.org virus