Verwijder Launchpage.org virus (Verwijdering Handleiding) - jul 2017 update

Launchpage.org virus Verwijdering Handleiding

Wat is Launchpage.org virus?

Launchpage.org virus blijft de pc’s van gebruikers infecteren

Launchpage.org virus

Het Launchpage.org virus is een browser-hijacker die zonder uw toestemming uw browser kan overnemen. Zodra de kaping heeft plaatsgevonden, begint het zijn eigen hoofdtaak uit te voeren: het vertoont gesponsorde zoekresultaten tussen de normale en verwijst zijn slachtoffers door naar websites van derden.

U kunt er ook achter komen dat Launch page is ingesteld als uw startpagina en standaard zoekmachine, en ook is toegewezen aan de standaard nieuwe parameter van uw tabblad. Wanneer dit URL elke keer zichtbaar is wanneer u uw webbrowser opent, zou uw gevoel van virtuele beveiliging u moeten vertellen dat er iets niet in orde is. Ten eerste oogt deze zoekmachine precies hetzelfde als de standaard startpagina van Chrome, die acht sneltoetsen bevat die gekoppeld zijn aan de door u meest bezochte websites.

Het enige verschiltussen de twee is dat Launchpage.org snelkoppelingen naar virale aanbiedingen doorverwijst naar de populairste websites op internet. Deze browser-hijacker bootst zelfs het menupaneel na dat beschikbaar is op de startpagina van Google Chrome, maar vult het wel zelf met diverse extra snelkoppelingen die verwijzen naar Facebook, Youtube, Amazon en andere bekende websites.

Maar, zelfs wanneer deze ‘verbeterde’ kopie van de Google-startpagina voor iemand nuttig lijkt, dienen we de gebruikers ervoor te waarschuwen dat het erg gevaarlijk is om te vertrouwen op dergelijke zoekmachines. De verwijdering van Launchpage.org wordt ten sterkste aangeraden om verdere computerproblemen te voorkomen.

Launchpage.org virusOnderzoeker toont hoe de site van Launchpage.org er uitziet. Ze ziet er bijna hetzelfde uit als de standaard startpagina van Google Chrome.

Het blijkt namelijk dat de beschreven zoekmachine simpelweg wordt gebruikt voor het promoten van de aan haar verbonden ondernemingen en dat zijn enige doel is om geld te verdienen voor degenen die deze zoekmachine hebben ontwikkeld. Het lijkt erop dat de zoekmachine als zoekresultaten gesponsorde links opgeeft en hoopt dat gebruikers daarop zullen klikken.

Zo wil men het internetverkeer naar bepaalde websites laten toenemen. Helaas geven de ontwikkelaars van zoekmachines nauwelijks om hun klanten en streven ze er niet naar om hun zoekervaring te veraangenamen. En wat misschien nog erger is, is dat ze gewoonlijk niet eens de inhoud onderschrijven die wordt gedeeld op door hen geadverteerde websites van derden.

Daardoor kan de gebruiker ongewaarschuwd gevaarlijke websites bezoeken en zich niet eens bewust zijn van het feit dat deze onbetrouwbaar zijn wanneer hij gebruik maakt van Launchpage.org-virus. We raden dan ook ten sterkste aan om geen gebruik te maken van deze zoekmachine omdat ze alleen is opgezet vanuit winstoogmerk. Als u betrouwbare zoekresultaten wilt ontvangen, is het beter om een andere zoekmachine te gebruiken en Launchpage.org te verwijderen van uw systeem.

Als u van mening bent dat het moeilijk is om browser-Hijackers van uw systeem te verwijderen, zult u mogelijk van mening veranderen na gebruik te maken van FortectIntego of van de hieronder beschreven verwijderinstructies voor het handmatig verwijderen ervan.

Hoe komen browser-hijackers in computersystemen?

Browser-hijackers zijn niet-betrouwbare programma's die proberen om controle te krijgen over de webbrowsers van computergebruikers. Hun ontwikkelaars zijn vanzelfsprekend altijd op zoek naar manieren om ze ongemerkt te injecteren in computersystemen, terwijl ze op hetzelfde moment gebruik maken van erkende softwaredistributiemethoden.

Hierbij is de techniek van softwarebundeling handig wanneer gepoogd wordt om Launchpage.org-hijack op te starten. Het geeft softwareontwikkelaars de mogelijkheid om meerdere producten samen te groeperen in één pakket en laat gebruikers alle programma’s installeren, zelfs zonder dat ze dat bemerken. Het kan voorkomen dat u softwarebundels downloadt zonder dat u zich dat realiseert omdat vrijwel alle op het internet beschikbare gratis programma’s samengebundeld zijn met een aantal applicaties van derden.

Om een ​​softwarepakket te kunnen ontleden, moet u de ‘aangepaste/geavanceerde-instellingen’ in het installatieprogramma selecteren en de aanbevolen producten van derden de een na de ander deselecteren. Daarna kunt u de installatie op de gebruikelijke manier afronden: ga gewoon door, en volg de richtlijnen die door de installateur zijn verstrekt volledig op, totdat u de laatste stap bereikt.

Het verwijderen van de hijacker van Launchpage.org van het systeem

Als u niet kunt verdragen dat deze browser-hijacker in uw systeem zit ​of als u op zoek bent naar een wijze om uw webbrowser na de kaping te herstellen, raden we u aan om de instructies op te volgen die wehieronder voor u op een rijtje hebben gezet. In tegenstelling tot ernstige computervirussen zijn browser-hijackers vrij gemakkelijk van het systeem te verwijderen, dus u kunt dat nu direct zelf doen, met behulp van onze aanwijzingen.

Hieronder vindt u een handleiding voor de verwijdering van Launchpage.org, maar als u op het moment geen tijd heeft om deze te lezen en de tips uit te testen, kunt u uw webbrowser ook automatisch laten herstellen. Zorg er dan wel eerst voor dat uw anti-spyware programma is bijgewerkt voordat u dat programma het Launchpage.org-virus met slechts één klik voor u laat verwijderen.

[GI =mozilla-firefox][/GI]

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Launchpage.org virus Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Volg de hier opgegeven instructies en verwijder de programma's die geassocieerd zijn met Launchpage van uw computer. Volgens de meest recente gegevensis dit virus gerelateerd aan ilitil.com, teeion.com, zhinku.info en vergelijkbare browser-hijackers. Het is duidelijk dat u deze verdachte applicatiesdient te verwijderen.

Om Launchpage.org virus van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Launchpage.org virus (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Launchpage.org van Mac OS X systeem

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Launchpage.org van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Launchpage.org van Mac OS X systeem

Reset Google Chrome

Open ‘Chrome’, ga naar ‘Instellingen’ en daarna naar het tabblad ‘Uitbreidingen’. Als u dit paneel niet kunt vinden, volg dan de onderstaande instructies met foto's en u zult het zeker alsnog vinden. Verwijder hier de verdachte uitbreidingen, inclusief launchpage.org, ilitil.com, teeion.com, zhinku.info, enzovoort. U kunt Chrome ook opnieuw instellen oftewel resetten.

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Launchpage.org virus en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Launchpage.org register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen