Verwijder Shmokiads virus (Verwijdering Instructies)

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Adware

Shmokiads virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Shmokiads-virus?

Het Shmokiads-virus dringt erop aan dat zijn slachtoffers nog meer onbetrouwbare programma's installeren

De advertenties door het Shmokiads-virus zijn uiterst irritant

Shmokiads is een dubieus advertentienetwerk dat verdachte advertenties door het Shmokiads.com-domein heen drukt. Het staat ook bekend als Shmoki-advertentienetwerk. Het lijkt erop dat het gebruik maakt van een software van het spyware-type om computergebruikers te infecteren en alle advertenties door te geven. Twee spyware-onderzoekers merkten op dat dit advertentienetwerk voornamelijk verschillende potentiële ongewenste programma's (PUP's), zoals browser-hijackers of adware, adverteert.

Blijkbaar beoogt de ontwikkelaar van Shmokiads om geld te verdienen met behulp van de betaal-per-installatie-oplichterij. Hij duwt allerlei gratis software naar het slachtoffer, waaronder spelletjes, toolbars voor browsers, bedenkelijke systeemoptimalisatoren en soortgelijke inhoud. Volgens onderzoek valt dit advertentienetwerk meestal de Franse computergebruikers lastig.

Enkele van de verdachte programma's die via het netwerk van Shmokiads werden gepromoot waren Screen Addict, VideoDownloadConverter Toolbar, Slither.io game en anderen. U moet nooit akkoord gaan met het installeren van deze programma's, omdat ze typische door advertenties ondersteunde tools zijn die helemaal geen nuttige functies bevatten. Daarnaast hebben ze de neiging om informatie te verzamelen over het surfgedrag van het slachtoffer, en dat is nog een reden temeer om weg te blijven van software die via de Shmoki-advertenties wordt gepromoot.

Het adwareprogramma dat is geassocieerd met Shmokiads lijkt meedogenloos te zijn. Het adresseert voortdurend verschillende advertentie-ID's van de server en toont deze op het scherm van het slachtoffer. Slachtoffers hebben gemeld dat de beschreven adware zowel Windows als Mac-besturingssystemen beïnvloedt. Het is ook bekend dat het zeer moeilijk is om het Shmokiads-virus te verwijderen omdat het niet kan worden verwijderd via het Configuratiescherm zoals bij gewone computerprogramma’s het geval is.

Als u het virus handmatig wilt verwijderen, moet u de instructies die u onder dit artikel aantreft zorgvuldig bestuderen. Als u echter wilt dat deze adware niet meer terugkomt, kiest u voor de automatische Shmokiads-verwijderingsoptie. U kunt wellicht de software van ReimageIntego of Malwarebytes gebruiken.

Pas op want deze adware verzamelt informatie over u als hun gebruiker. Ze kunnen alle gegevens pakken die u in de enquêtes invoert, uw zoekvragen bijhouden, browsergeschiedenis, downloads, IP-adres, geolocatie en andere details die u als gebruiker beschrijven.

Shmokiads-malwareHet Shmokiads-virus opent telkens weer het Shmokiads.com-domein en laadt verschillende advertenties, meestal suggesties om speciale derden-programma's te installeren.

De adware kan verzamelde gegevens gebruiken om doelgerichte advertenties te leveren, hoewel het de verzamelde gegevens ook kan verkopen aan derden. Om uw privacy te beschermen, verwijdert u dit irriterende programma uit uw systeem en herstelt u uw browsers zo snel mogelijk. Zie de volledige handleiding onderaan dit artikel.

De distributie van de Shmoki-adware

De besproken adware begint computergebruikers lastig te vallen die onbetrouwbare freeware installeerden zonder aandacht te besteden aan de details die in de software-setup worden verstrekt. Meestal reizen browserkapers in een bundel samen met freeware of shareware, en daarom installeren gebruikers ze zonder dat ze zich dat realiseren.

Het is belangrijk om nauwkeurig aandacht te besteden aan de informatie die bij de software-installaties wordt geleverd. Indien mogelijk, kiest u voor de Aangepaste of Geavanceerde instellingen voor de installatie. Dit geeft u de kans om alle extra bestanden en programma's die u voorgesteld krijgt, te bekijken. Uiteraard krijgt u de kans om ongewenste items uit te schakelen. Helaas bieden de betrouwbaar uitziende standaard installatie-instellingen niet de mogelijkheid om het softwarepakket op die manier te ontleden.

Wees voorzichtig bij het kiezen van te installeren software en blijf uit de buurt van bestanden die toegankelijk zijn via P2P-software voor het delen van bestanden. Het spreekt vanzelf dat u ook nooit moet proberen om illegale software te installeren. Dergelijke downloads bevatten vaak onverwachte bestanden die een bedreiging voor het computersysteem kunnen zijn.

Verwijder het Shmokiads.com-virus voorgoed van uw computer

Er zijn verschillende technieken om het Shmokiads-virus te verwijderen, dus geef niet op als een bepaalde methode u niet helpt om het probleem op te lossen. We hebben een gedetailleerde handleiding opgesteld over hoe u zich van de Shmoki-advertenties kunt ontdoen en deze direct onder deze beschrijving van de bedreiging toegevoegd.

Nadat u alle bestanden die met het virus zijn gekoppeld, heeft verwijderd, voert u een systeemscan uit met anti-malware software. Het automatische Shmokiads-verwijderingsprogramma zal dit specifieke virus niet alleen verwijderen maar zal het systeem opschonen door alle andere bestanden die als mogelijk ongewenst of gevaarlijk worden beoordeeld eveneens te verwijderen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Shmokiads virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Shmokiads van Windows systems

Gebruik de meegeleverde handleiding om de Shmoki-adware uit uw systeem te verwijderen. Verwijder elk programma dat u als verdacht beschouwd. Repareer gecompromitteerde snelkoppelingen met behulp van het onderstaande voorbeeld. U kunt ook proberen om toegang te krijgen tot het Windows-register (gebruik gewoon Windows-zoeken om regedit te vinden), ga naar het menu Bewerken en kies Zoeken. Zoek hier naar Shmoki of Shmokiads. Verwijder alle bijbehorende vermeldingen.

WAARSCHUWING. U moet alleen het Windows-register moeten wijzigen als u een ervaren pc-gebruiker bent. Het verwijderen van de verkeerde registersleutels leidt tot problemen zoals systeemfouten en dergelijke.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Shmokiads en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Shmokiads en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Shmokiads van Mac OS X systeem

Als uw Mac voortdurend Shmoki-advertenties laat zien, doe dan het volgende:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Shmokiads of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het Shmokiads virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Shmokiads uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Shmokiads van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Shmokiads en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Shmokiads. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Shmokiads van Google Chrome

Om het Schmokiads-virus uit Chrome te verwijderen, doet u het volgende:

1. Open de lokale schijf (C 🙂 > GEBRUIKERS > [Uw computernaam]-map.

2. Klik op de optie Kijken en selecteer in hetToon/verberg-deelvenster een vinkje op Verborgen items.

3. Open AppData-map> Roaming > Google > Chrome > Gebruikersgegevens > Standaard. Hier vind u het Voorkeuren-bestand en DELETE IT.

4. Open Google Chrome en reset het. Gebruik daar de onderstaande instructies voor.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Shmokiads en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Shmokiads. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Shmokiads van Safari

Gebruik de meegeleverde instructies om de Shmoki-adware uit Safari te verwijderen. Vergeet niet om Safari daarna te resetten.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Shmokiads of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Shmokiads te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Shmokiads register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen