Verwijder Search.pandaviewer.com virus (Verwijdering Handleiding) - mrt 2021 update

door Lucia Danes - - | Het type: Browser hijacker

Search.pandaviewer.com virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Search.pandaviewer.com virus?

Panda viewer is een browser hijacker die je browser instellingen in gevaar brengt zonder toestemming

De Panda viewer malware wordt gebruikt voor affiliate marketing

Panda viewer werd geclassificeerd als een browser hijacker en potentieel ongewenste toepassing (POT). Hoewel zijn ontwerper, Banana Summer Technology Inc., de Panda Image Viewer app voorsteld als een “snelle, stabiele, makkelijk te gebruiken image viewer voor pc, laptop, tablet en smartphone,” rapporteerden cyberbeveiliging experts dat het betrokken is bij verdachte activiteiten.

Zodra het op het systeem raakt, injecteerd het een extensie in Chrome, Firefox, IE, Edge, en andere browsers en stelt het Search.pandaviewer.com in als je startpagina en Panda Viewer als je zoekmachine. Na deze wijzigingen, zal je browser beginnen met omleidingen naar de sites van de partners van Panda viewer.

Naam Panda viewer
Type Browser hijacker (kan typisch adware gedrag vertonen)
Gevaar Niveau Laag. Kan omleiden naar potentieel gevaarlijke websites of dubieuze programma’s promoten
Distributie Freeware bundling
Gerelateerde bestanden Pandaviewer.exe
Andere kenmerken Is gerelateerd aan de Search.pandaviewer.com zoekmachine
Download ReimageIntego en voer een volledige systeemscan uuit om verlost te worden van de Panda Viewer POT

De relatie tussen Panda Viewer en Search.pandaviewer.com is niet duidelijk bij een eerste inspectie omdat de zoekmachine er uitziet als een normale zoekmachine die beloofd gebruikers te voorzien van “een snelle en gemakkelijke manier om het web te doorzoeken.” Als je het echter een tijdje gebruikt zal je merken dat het vooral gebruikt wordt voor het promoten van Panda Viewer services en de websites van zijn partners.

In feite is het zo, dat de mensen achter de Panda viewer malware kunnen proberen om dit programma stiekem op computers te plaatsen tegen de wil van de gebruiker in, door het te bundelen met freeware of shareware toepassingen. Zodra het op de computer zit kunnen adverteerders een gelijkaardig proces doorlopen als ze gebruikers de Panda Image Viewer Beveiligde Zoek extensie proberen aan te smeren.

Terwijl we niet kunnen zeggen of dit product veilig is om te gebruiken of niet, moeten we je er wel op wijzen dat betrouwbare service providers zelden zo’n dubieuze methodes kiezen om hun werk kenbaar te maken aan de wereld. Als je niet blij bent met de plotse verandering van je standaard zoekmachine en startpagina, kun je maar één ding doen om deze wijzgingen terug te draaien en dat is het Panda viewer virus zonder aarzelen van je pc verwijderen.

Wij bevelen aan om de verwijdering van Panda viewer uit te voeren met een betrouware antivirus software zoals ReimageIntego. Zorg ervoor dat je de beveiliging software bijwerkt, en je zal zien dat dit programma gedetecteerd wordt als een pontentieel ongewenste browser hijacker . De meeste antivirussen herkennen het PandaViewer.exe bestand als potentieel gevaarlijk.

Snapshots van de officiële website van Search.pandaviewer.comSearch.pandaviewer.com is een zoekmachine die ontworpen werd om software van derden te promoten ipv het tonen van betrouwbare zoekresultaten. Wees er voorzichtig mee!

Als Panda viewer reeds de Search.pandaviewer.com URL ingesteld heeft op je browser, moet je voorzichtig zijn met het surfen op het net. Het NoVirus.uk team waarschuwt ervoor dat deze malware in staat is tot:

 • Het instellen van de Search.pandaviewer.com URL als standaard startpagina en zoekmachine zonder toestemming;
 • Het installeren van Browser Helper Objects (BHO) om de verwijdering van Panda viewer te voorkomen;
 • Het wijzigen van zoekresultaten door links naar de sites van partners te injecteren. Weet dat sommigen potentieel gevaarlijk kunnen zijn;
 • De app neemt geen verantwoordelijkheid op voor de inhoud van derden die het mogelijk promoot:

This Software does not provide any representations, guarantees or warranties with respect to security, legality, compatibility and/or harmlessness regarding the installation, upgrade and/or other aspects of any third-party software involved. Any disputes arising thereof shall be settled by the third party, and Banana Summer will assume no responsibility or liability whatsoever.

 • Het injecteerd tracking cookies en verzamelt continu data over je zoekopdrachten;
 • Het kan een overvloed aan Panda viewer advertenties tonen;
 • Verhoogt het CPU gebruik tot bijna 100%, waardoor het systeem trager en kwetsbaar wordt;

In een notendop, we raden je af het op je pc te laten staan. Aarzel niet en verwijder het met de hulp van een beveiligingstool of door de onderstaande handmatige verwijderingshandleiding te volgen.

POT verspreiden zich op een misleidende manier

Het probleem met deze POT is dat het niet ernstig genoeg is om gedetecteerd te worden door automatische malware detectie software, dus kan het verdeeld worden in een bundel met freeware en shareware en geïnstalleerd worden zonder dat de gebruiker het merkt.

Panda viewer EULA printscreen

Dit wordt vooral bepaald door het feit dat gebruikers hun installatie niet correct uitvoeren. Ze keizen vaak voor de snelle installatie ipv een meer uitgebreide, op deze manier staan ze onwetend toe dat apps op de computer komen. Om dit te voorkomen moet je steeds kiezen voor de Geavanceerde installatie optie en alle standaard aangevinkte “aanbevolen” tools deselecteren.

Een gids voor het verwijderen van het Panda viewer virus

Als de Panda viewer malware stiekem je pc binnendrong en de instellingen van je browser wijzigde, reageer dan onmiddellijk door je antivirus te activeren en de wijzigingen ongedaan te maken.

Aangezien de app meestal verdeeld wordt in een bundel met freeware, is het misschien niet de enige POT op je systeem. We raden je dus ten stelligste aan een volledige systeemscan uit te voeren om het Panda viewer virus samen met al zijn metgezellen te verwijderen. Hierna moet je Search.pandaviewer.com uit je browser verwijderen. Dit kan je doen door de browser instellingen handmatig te resetten. Hieronder vind je een volledige POT verwijderingshandleiding.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Search.pandaviewer.com virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Search.pandaviewer.com van Windows systems

Hier vind je instructies over hoe verlost te worden van Panda viewer zonder het gebruiken van bijkomende software.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Search.pandaviewer.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Search.pandaviewer.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Search.pandaviewer.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Search.pandaviewer.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het Search.pandaviewer.com virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge kan makkelijk worden bevrijdt van het Panda viewer virus door de browser te resetten en verdachte waarden op te ruimen.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Search.pandaviewer.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Search.pandaviewer.com van Mozilla Firefox (FF)

Herstel Mozilla door deze stappen te volgen:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Search.pandaviewer.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Search.pandaviewer.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Search.pandaviewer.com van Google Chrome

Dit programma kan weigeren je Google Chrome te verlaten, zelfs na het verwijderen van het virus. In dit geval moet je onderstaande stappen volgen:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Search.pandaviewer.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Search.pandaviewer.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Search.pandaviewer.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Search.pandaviewer.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Search.pandaviewer.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Search.pandaviewer.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen