Gevaarlijkheidsmeter:  
  (11/100)

Verwijder Search.chill-tab.com virus (Virus Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Olivia Morelli - - | Het type: Browser hijacker

Het Chill Tab-virus is een browser-hijacker die nepadvertenties en ongewenste omleidingen veroorzaakt

Het Search.chill-tab.com-virus

Chill Tab is een serieus probleem voor Mac-gebruikers geworden. Wanneer uw computer is geïnfecteerd, ziet u een neppop-up met de tekst “Scanning for browserupdates”. Volgens slachtoffers wordt deze advertentie elke keer weergegeven wanneer ze beginnen te browsen op Safari, Chrome of een andere webbrowser. Het Search.chill-tab.com-virus kan ook hxxp://Search.chill-tab.com/ toewijzen aan uw standaard start- en zoekinstellingen zonder uw voorafgaande goedkeuring.

De Chill Tab-extensie werd voor het eerst gespot in juli 2017. Sindsdien is het verspreid met behulp van verschillende componenten, waaronder “MacSearch”, “hkijingy.me”, “updates.ijnewhb.com”, ” cdn.macapproduct.com”, en andere. Zorg ervoor dat u deze allemaal uit uw systeem verwijdert om bijkomend onaanvaardbaar gedrag op uw computer te voorkomen.

Browser-hijackers zijn programma’s die zijn ontworpen om de webbrowser van het slachtoffer vaak een specifieke website te laten openen. In dit geval is datt Search.chill-tab.com. Het presenteert een normaal ogende zoekmachine, hoewel het gesponsorde resultaten aanbiedt telkens wanneer u probeert om online wat informatie te vinden.

De advertenties die zijn opgenomen in de zoekresultaten bevatten koppelingen naar externe websites met een privacybeleid dat kan verschillen van het beleid van Search.chill-tab.com. Sommige van deze webpagina’s kunnen zeer gevaarlijk zijn en pushen u om browserplug-ins, software-updates of andere verdachte softwarepakketten te installeren om op die manier toegang te kunnen krijgen tot bepaalde inhoud. Andere misleidende sites kunnen u vragen om uw e-mailadres op te geven, enkel en alleen om u later spamberichten te sturen.

Elke geslaagde omleiding naar externe websites die samenwerken met de ontwikkelaar van deze vage browser-hijacker, genereert opbrengst per klik. Helaas is de enige die daarvan profiteert de auteur van deze browser-hijacker. Om het Chill Tab-virus uit uw browser te verwijderen, moet u deze dubieuze extensie vinden en verwijderen.

Als u niet vastbesloten bent om handmatig de strijd met dit mogelijk ongewenste programma aan te gaan, kun u misschien tools gebruiken zoals ReimageIntego. Het controleert op zeer precieze wijze het hele systeem en elimineert alles wat betrekking heeft op spyware/malware. U kunt ook onder dit artikel een diepgaande zelfstudie vinden over het handmatig verwijderen van deze kaper.

De Search.chill-tab.com browser-hijackerSearch.chill-tab.com is een dubieuze zoeksite die de zoekopdrachten van gebruikers traceert en gesponsorde links in de zoekresultaten integreert.

Tekenen van besmetting van het systeem

Wanneer uw systeem  is geïnfecteerd door deze kaper, kunt u uw browser nauwelijks opstarten zonder de volgende waarschuwing te krijgen:

Scanning for Browser updates

Zodra het scannen is voltooid, geeft het virus een melding weer als deze:

Your browser is now up to date! Click to continue.

Op dit moment probeert de kaper de Chill Tab-extensie te installeren, die door Safari zou moeten worden geblokkeerd, omdat deze niet in de oorspronkelijke Apple-extensie staat. Ga NIET in op deze meldingen en negeer ze gewoon, want als u dat niet doek kunt u eindigen met een ander virus op uw computer!

Voorkom de installatie van browser-hijackers met behulp van deze eenvoudige truc

Er is maar één manier om browser-hijackers en andere mogelijk ongewenste programma’s op afstand te houden. U moet voorzichtig zijn bij het gebruik van de computer, vooral wanneer u op het internet surft. Het heeft zeker veel te bieden, inclusief gevaarlijke inhoud.

Wees alert bij het installeren van programma’s die u van internet hebt gedownload. Het is erg belangrijk om software niet te installeren met behulp van vooraf geselecteerde installatie-instellingen, omdat ze zijn ontworpen om optionele componenten op uw systeem te plaatsen. In feite genereert dit vaak betaal-per-installatie inkomsten. U kunt deze extra’s gemakkelijk omzeilen door gebruik te maken van de aangepaste of geavanceerde installatie-instellingen.

Aanbiedingen om browser-hijackers te installeren kunnen ook in de vorm van pop-up advertenties binnenkomen in uw systeem. Als u deze dagelijks op uw scherm ziet verschijnen, moet u mogelijk uw systeem controleren op adware-type software. Dat is weer een ander lid van de groep van potentieel ongewenste programma’s.

Elimineer het zoekvirus genaamd Search.chill-tab.com

Volgens onze experts verspreidt de extensie van de Chill Tab-extensie zich alleen tussen Mac-besturingssystemen. Als uw systeem is geïnfecteerd, moet u weten dat de verwijderingsprocedure handmatig of automatisch kan worden opgestart.

Hoewel de automatische verwijderingsoptie altijd een betere keuze is om te maken, kunt u het browser omleidingsvirus ook zonder speciale software verwijderen. Het kost eenvoudigweg meer tijd en vereist geduld om de procedure af te ronden. Let op dat de versie van het huidige programma Chill Tab 1.0 is.

Voor een succesvolle verwijdering van Search.chill-tab.com, moet u de instructies volgen die onder dit artikel worden gegeven. Ze leggen uit hoe alle componenten die aan deze browser-hijacker zijn gekoppeld te verwijderen.

We moedigen PC-gebruikers altijd aan om spyware-achtige programma’s handmatig te verwijderen; dat moet echter wel worden volbracht met een grondige systeemscan. Om die uit te voeren, heeft u een betrouwbare anti-spyware of anti-malware software nodig.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Search.chill-tab.com virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Search.chill-tab.com van Mac OS X systeem

Om het Chill Tab-virus van uw Mac te verwijderen, moet u ervoor zorgen dat u alle onderdelen van deze kaper verwijdert. Zoek naar MacSearch, hkijingy.me, updates.ijnewhb.com, cdn.macapproduct.com en vergelijkbare items die er voor u onbekend uitzien.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Search.chill-tab.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Search.chill-tab.com van Windows systems

In het geval dat dit potentieel ongewenste programma op uw Windows OS is verschenen, zoekt u de componenten ervan op via het Configuratiescherm. U moet programma’s zoeken die er louche uitzien of waarvan u niet meer weet dat u ze heeft geïnstalleerd, selecteer deze en klik op Installatie ongedaan maken

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Search.chill-tab.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Search.chill-tab.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Search.chill-tab.com uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Search.chill-tab.com van Google Chrome

Als u Search.chill-tab.com wilt verwijderen uit Chrome, gaat u naar de pagina chrome://extensies. U kunt deze regel gewoon invoeren in de adresbalk en op Enter drukken. Verwijder hier de Chill-tab NewTab-extensie.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Search.chill-tab.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Search.chill-tab.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Search.chill-tab.com van Safari

Om Chill Tab uit Safari te verwijderen, moet u deze browser resetten. Dit is de gemakkelijkste manier om van deze kaper af te komen. U kunt echter ook uw extensielijst door  lopen en diegene verwijderen die u onbekend lijken. Wees zeker dat u MacSearch, hkijingy.me, updates.ijnewhb.com, cdn.macapproduct.com en soortgelijke vermeldingen verwijdert.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Search.chill-tab.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Search.chill-tab.com verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Search.chill-tab.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Verwijder Search.chill-tab.com van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Search.chill-tab.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Search.chill-tab.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Search.chill-tab.com virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Search.chill-tab.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Search.chill-tab.com van Mozilla Firefox (FF)

Verwijder de Chill Tab NewTab-extensie uit Firefox om deze vervelende omleidingen door het Search.chill-tabblad te stoppen.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Search.chill-tab.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Search.chill-tab.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-search-chill-tab-com-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Search.chill-tab.com virus