Gevaarlijkheidsmeter:  
  (11/100)

Verwijder Pokki virus (Verwijdering Instructies) - mrt 2018 update

door Linas Kiguolis - - | Het type: Adware

Het Pokki-virus: een Windows-applicatie die mogelijk ongewenste advertenties weergeeft

Screenshots van de Pokki-app

Pokki van SweetLabs Inc is een toepassing voor Windows 8 en 10 waarmee het startmenu op Windows 8 kan worden gewijzigd. Met behulp van deze app kunnen gebruikers de interface voor mobiele apps simuleren. Over het algemeen is deze applicatie veilig en bevat deze zelf geen schadelijke functies. Hij heeft echter een aantal negatieve functies waardoor gebruikers het een 'virus' noemen. Het is echter een mogelijk ongewenst programma (PUP) dat andere apps kan promoten en agressieve advertenties kan weergeven.

Summary:
Naam Pokki-virus
AV- detectie- naam Win32/Pokki
Type Adware
Gevaren-niveau Gemiddeld. De advertentie-ondersteunde applicaties kunnen het systeem of de bestanden niet beschadigen. Ze kunnen echter potentieel gevaarlijke inhoud weergeven en de kansen vergroten dat uw systeem met een ​​ernstig computervirus wordt besmet
Symptomen

Levering van agressieve pop-ups, advertenties of banners, willekeurige tekst die wordt omgezet in hyperlinks, vult zoekresultatenpagina met advertenties, plotselinge browser doorverwijzingen naar verdachte websites

Distributie- methodes  Softwarebundels, freeware of shareware downloadsites

Hoewel het programma een officiële downloadsite heeft, het kan met behulp van de bundelingstechniek onopgemerkt in het systeem binnensluipen Om deze reden noemen gebruikers het vaak het Pokki-virus. Technisch gezien is dit echter geen juiste term om het te beschrijven. Het is een mogelijk ongewenste toepassing (PUP) die alleen problemen kan veroorzaken tijdens het surfen op internet. Dit betekent echter niet dat deze activiteiten moeten worden getolereerd.

De afbeelding van de officiële site van Pokki

Verschillende antivirusprogramma's detecteren deze applicatie als Win32/Pokki Virus BrowserModifier en vergelijkbaar. Het lijdt geen twijfel dat u Pokki moet verwijderen zodra het op uw computer is geïnstalleerd. Het maakt niet uit of u het zelf hebt geïnstalleerd om de menu-interface van Windows Start te wijzigen, of dat het in het softwarepakket is terechtgekomen, het is belangrijk om er vanaf te komen, omdat het mogelijk:

 • meer advertenties kan weergeven die kunnen omleiden naar misleidende of zelfs geïnfecteerde websites;
 • de getoonde banners, pop-ups en andere soorten advertenties kunnen noodzakelijke inhoud op de site bevatten;
 • doorverwijzen naar frauduleuze websites zodra u op zoekresultaten of links klinkt, of het opent plots een nieuw browsertabblad;
 • informatie verzamelt over gebruikers.

Voorbeeld van de Pokki-app

De auteurs van Pokki bieden promotionele diensten aan voor app-ontwikkelaars. De ontwikkelaars vertellen dat ze een partnerschap hebben met computerfabrikanten en programma's kunnen promoten via het Windows Start-menu, de App Store en Game Arcade. Vandaar dat een dergelijke beschrijving bewijst dat het een door advertenties ondersteund programma is.

Beveiligingsspecialisten van LosVirus waarschuwen dat ontwikkelaars van PUP's of zelfs kwaadaardige apps van deze service gebruik kunnen maken. Om deze reden raden we aan om de Pokki-verwijdering onmiddellijk uit te voeren. Als het in een softwarebundel op het systeem is binnengekomen, moet u anti-malwaresoftware gebruiken, zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, om alle bijbehorende componenten te verwijderen.

Foto van het Pokki-virusDe ontwikkelaars claimen dat Pokki het grootste aanbevelingsplatform voor apps is

Pokki verzamelt informatie over gebruikers

Voordat u een programma gebruikt, is het belangrijk om het privacybeleid te lezen, waarin ontwikkelaars aangeven of zij informatie over gebruikers verzamelen en hoe zij de gegevens van gebruikers behandelen. Pokki-ontwikkelaars geven duidelijk aan dat ze geïnteresseerd zijn in specifieke informatie:

Generally, our Services automatically collect usage information regarding the software, apps and services you use or have downloaded or installed from us, such as the frequency with which an app or Service has been clicked or opened, and how long an app or Service remains open. We also collect installation information, which may include information on whether certain apps or Services have been installed or uninstalled, and how long a Service has been installed or used on your system.

Hoewel zij beweren dat dergelijke informatie uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt, vermelden zij ook dat derden die hun inhoud via de Pokki-app promoten, ook trackingtools kunnen gebruiken. Ze kunnen dus niet aansprakelijk worden gesteld voor welke tools deze partijen gebruiken en hoe ze verzamelde informatie beheren. Kortom, tijdens het gebruik van deze app, merkt u misschien dat u meer overmatige reclame-uitingen ontvangt.

Infiltratiemethoden van het potentieel ongewenste programma

Naast de genoemde distributiemethode via freeware, kunt u het programma ook downloaden van de officiële website. Bovendien kan deze app worden gepromoot via gesponsorde domeinen. Pokki-advertenties kunnen worden vermomd. Met andere woorden, u kunt klikken op de link die dit programma niet aangeeft, maar u dan doorverwijzen naar dit domein.

De officiële download-website van Pokki

Om te voorkomen dat soortgelijke programma's worden geïnstalleerd, moet u aandacht besteden aan de installatiewizard. Los van welk programma u gaat installeren, kunnen optionele add-ons worden gepromoot. Om ze te detecteren, kiest u de installatiemodus “Geavanceerd”. Deselecteer irrelevante programma's en ga verder. Evenzo kunt u een “kaping door Pokki” en vergelijkbare dubieuze tools voorkomen.

Verwijder het Pokki-virus om af te komen van vervelende advertenties

U kunt Pokki handmatig verwijderen via het configuratiescherm. Als u nog steeds merkt dat pokki.exe wordt uitgevoerd in Taakbeheer, kunt u het systeem scannen met de malware-eliminatietool. Als u er geen hebt, installeert u deze omdat het van pas zal komen als u te maken krijgt met meer ingewikkelde bedreigingen.

Controleer de lijst met systeem-apps nadat u de Pokki-verwijdering hebt voltooid. Mogelijk zijn er ook extra programma's geïnstalleerd. Verwijder ze direct zonder er verder enige aandacht aan te besteden. Bovendien moet u browserextensies bekijken en onbekende vermeldingen verwijderen. Het resetten van de browser wordt ook aanbevolen om trackingcookies of andere spionage-technologieën te verwijderen. 

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Pokki virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Pokki van Windows systems

Volg deze stappen om Pokki en de bijbehorende componenten te verwijderen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Pokki en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Pokki en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Pokki van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Pokki of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Pokki van Internet Explorer (IE)

Deze instructies helpen om wijzigingen veroorzaakt door adware terug te draaien:

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Pokki en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Pokki verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Pokki virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Pokki uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Pokki van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Pokki en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Pokki. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Pokki van Google Chrome

Het resetten van Chrome wordt aanbevolen om de Pokki-advertenties te stoppen:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Pokki en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Pokki. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Pokki van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Pokki of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Pokki te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-pokki-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Pokki virus