Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Moatads virus (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Jake Doevan - -   Z.moatads.com | Het type: Browser hijacker

Ontdek waarom deze vervelende Moatads-advertenties en omleidingen u blijven lastigvallen

Moatads-advertenties kunnen echt storend zijn

Het Moatads-virus is een zeer irritante applicatie die advertenties aflevert door ze te openen via de standaardbrowser van de gebruiker of doorverwijzingen veroorzaakt naar subdomeinen zoals Z.moatads.com, px.moatads.com, v4.moatads.com en js.moatads.com. De beschreven domeinen kunnen u stiekem aanraden om twijfelachtige programma's te installeren of onophoudelijk vervelende advertenties weergeven.

Dergelijke activiteiten van adware-type software worden natuurlijk door de computergebruiker als onaangenaam ervaren. Om deze reden adviseren beveiligingsdeskundigen om de Moatads-adware uit het systeem te verwijderen.

Volgens 2 experts op het gebied van spyware wordt het geassocieerd met de tak van heimelijke computervirussen die browser-hijackers worden genoemd en mogelijk ongewenste programma's. Deze virussen infiltreren heimelijk in computers en beginnen daarna de instellingen van de browser te wijzigen zonder medeweten of toestemming van de gebruiker. Daarom zou het waarschijnlijk niet lang moeten duren voordat u de infiltratie door deze PUP opmerkt, omdat het domein moatads.com al snel opduikt in de URL-balk van uw browser.

Internet Explorer wordt beschouwd als de meest getroffen webbrowser, maar deze kaper is ook al gespot op Mozilla, Chrome en Safari. Wat ook verrassend is, is dat het verdachte programma zich niet alleen richt op Windows-gebruikers, maar dat mensen ook al beginnen te klagen over de Moatads Mac-versie. De meerderheid van de klachten bereikt de experts van virusler.info.tr, omdat het probleem voornamelijk bij Turks sprekende computergebruikers optreedt.

Wanneer u deze kaper in uw computer heeft zitten, kunt u constant last hebben van ongewilde omleidingen door Z.moatads.com. Het verschijnt telkens wanneer u uw browser opent en het door u gewenste URL invoert. Dat zijn echter nog maar de aanvangsproblemen nadat de computer is geïnfecteerd.

De Moatads-malware kan ook enkele functies van een adware-achtig programma bevatten en opdringerige gesponsorde advertenties en links injecteren in de door u bezochte websites. We raden u aan om niet op deze advertenties en links te klikken omdat u dan terecht kunt komen op zeer verdachte websites die worden gebruikt om kwaadaardige programma's te promoten.

Bovendien kan het uw browsergedrag volgen met behulp van cookies of Javascript. Zodra het een bepaalde hoeveelheid gegevens heeft verzameld, stuurt het die naar zijn ontwikkelaars die eraan werken om uw zoekopdrachten te vullen met in het oog springende advertenties en links. Om te voorkomen dat al deze louche activiteiten op uw apparaat plaatsvinden, raden we u aan het Moatads-virus zo snel mogelijk van uw systeem te verwijderen. Een snelle verwijdering kan worden bereikt met gerenommeerde antivirusprogramma's, zoals ReimageIntego.

De foto van de Moatads pop-upsBinnen korte tijd werd Moatads een irritant probleem dat de prestaties van uw browser negatief kan beïnvloeden.

Moatads kan alle populaire browsers infiltreren, dus gebruikers van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Chrome moeten twee keer nadenken over hun computerbeveiliging. Als uw systeem echter al met dit virus is besmet, zijn er een paar dingen die u ook in gedachten moet houden als u geen extra schade aan uw computer wilt toebrengen.

 • Om te beginnen moet u niet klikken op zichtbare advertenties die gelabeld zijn als '[virusnaam] Ads', ‘Brought to you by [virusnaam]' of 'Ads by [virusnaam]'. Deze advertenties zijn meestal gekoppeld aan onbetrouwbare sites, dus ongeacht hoe legitiem ze eruit kunnen zien, is de interactie ermee niet veilig.
 • Blijf uit de buurt van advertenties die u worden aangeboden door px.moatads of andere subdomeinen die zijn gekoppeld aan het beschreven door advertenties ondersteunde programma. Bovendien hebben sommige gebruikers hun ervaringen op online forums gedeeld, waarbij ze stelden dat het js.moatads.com-virus hen de laatste tijd lastig viel. Vergeet niet dat ongewenste browseromleidingen en advertenties op het scherm waarschuwingssignalen zijn een ​​directe uit te voeren scan van uw computer nodig maken.
 • Het is niet ongebruikelijk dat dit virus nepadvertenties voor ondersteunende dienstverlening genereert, advertenties voor software-updates en soortgelijke pop-upmeldingen die technieken voor sociale manipulatie gebruiken, zoals de tactiek van de angst, om mensen ertoe te misleiden om onnodige of besmette programma’s te downloaden of te kopen.
 • Het is overbodig om te zeggen dat het verwijderen van Moatads essentieel is om het systeem van uw computer stabiel en beschermd te houden.

Ontdek hoe de adware in uw computersysteem terecht komt

Voordat we u kennis laten maken met de methoden die u kunt toepassen voor het verhelpen van omleidingen naar dergelijke domeinen zoals https://z.moatads.com/advertis…&zMoatDevice=1_device_category:56, willen we u informeren over de stappen die u kunt nemen om uw computer te beschermen tegen dergelijke virussen. Misschien heeft u er al over gelezen op een tech-gerelateerde website, maar we moeten ze herhalen om uw computer te redden.

 • Eerst en vooral moet u een betrouwbaar antivirussysteem aanschaffen om uw computer te beschermen tegen mogelijke cyberaanvallen. Vergeet niet om uw antivirus te updaten naar de nieuwste versie en voer frequent systeemscans uit.
 • Ten tweede, als u het installatieproces van de software tot nu toe slechts als een verplichte procedure hebt gevolgd voordat u kunt genieten van uw nieuwe programma's, zou u uw houding op dat gebied moeten veranderen. U moet namelijk weten dat de kaping van uw systeem door Moatads kan worden geïnitieerd met behulp van de softwarepakketten.
 • Gewoonlijk distribueren onbetrouwbare ontwikkelaars hun PUP's in een bundel samen met andere populaire applicaties. Het merendeel van dergelijke softwarepakketten is niet naar behoren bekendgemaakt aan de gebruiker.
 • De enige manier om deze optionele installaties te beheren, is door gebruik te maken van de geavanceerde installatie-instellingen, die alle opgenomen programma's weergeven en u dus ook de mogelijkheid bieden om hun installatie afzonderlijk te annuleren.
 • Op deze manier kunt u zelf bepalen welke toepassingen moeten worden geïnstalleerd en welke applicaties het beste buiten uw computersysteem worden gehouden.

Blokkeer met gemak de Moatads-advertenties

U kunt Moatads handmatig van uw computer verwijderen door de gedetailleerde verwijderingsgids op te volgen die onder dit artikel staat. Potentieel ongewenste programma's zijn er in zeer verschillende vormen en sommige daarvan zijn minder gevaarlijk, terwijl een besmetting van uw computer met anderen kan resulteren in een volledig verwoeste pc.

Daarom is het belangrijk om ze direct uit uw computer te verwijderen. De richtlijnen van ons team zullen u begeleiden bij het verwijderingsproces en u helpen om het ongewenste door advertenties ondersteunde programma met gemak te elimineren.

Als u echter denkt dat het handmatig verwijderen van virussen te moeilijk is voor u, raden we u aan om automatische hulpprogramma's te gebruiken, zoals anti-malware of antivirussoftware, om u bij het uitvoeren van het proces te helpen. Het grote voordeel van dergelijke programma's is dat ze niet alleen snel en veilig de verwijdering van Moatads voor hun rekening nemen, maar dat ze u ook beschermen tegen soortgelijke aanvallen in de toekomst.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Moatads virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Moatads van Windows systems

We moeten u ervoor waarschuwen dat het handmatig verwijderen van Moatads een erg gecompliceerde taak is, omdat u alle componenten van deze kaper moet vinden en verwijderen. Zorg ervoor dat u alle Z.moatads.com, v4.moatads.com, js.moatads.com en soortgelijke vermeldingen verwijdert.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Moatads en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Moatads en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Moatads van Mac OS X systeem

Om Mac OS X na een kaping door Moatads te repareren, zorgt u ervoor dat u alle vermeldingen verwijdert die gerelateerd kunnen zijn aan deze kaper. In dit geval moet u zoeken naar de volgende vermeldingen: Z.moatads.com, v4.moatads.com, js.moatads.com, etc.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Moatads of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Moatads van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Moatads en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Moatads verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Moatads virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Moatads uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Moatads van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Moatads en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Moatads. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Moatads van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Moatads en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Moatads. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Moatads van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Moatads of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Moatads te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Moatads register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen