Verwijder Moatads virus (Verwijdering Handleiding) - nov 2017 update

Moatads virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Moatads-virus?

Ontdek waarom deze vervelende Moatads-advertenties en omleidingen u blijven lastigvallen

Moatads-advertenties kunnen echt storend zijn

Het Moatads-virus is een zeer irritante applicatie die advertenties aflevert door ze te openen via de standaardbrowser van de gebruiker of doorverwijzingen veroorzaakt naar subdomeinen zoals Z.moatads.com, px.moatads.com, v4.moatads.com en js.moatads.com. De beschreven domeinen kunnen u stiekem aanraden om twijfelachtige programma's te installeren of onophoudelijk vervelende advertenties weergeven.

Dergelijke activiteiten van adware-type software worden natuurlijk door de computergebruiker als onaangenaam ervaren. Om deze reden adviseren beveiligingsdeskundigen om de Moatads-adware uit het systeem te verwijderen.

Volgens 2 experts op het gebied van spyware wordt het geassocieerd met de tak van heimelijke computervirussen die browser-hijackers worden genoemd en mogelijk ongewenste programma's. Deze virussen infiltreren heimelijk in computers en beginnen daarna de instellingen van de browser te wijzigen zonder medeweten of toestemming van de gebruiker. Daarom zou het waarschijnlijk niet lang moeten duren voordat u de infiltratie door deze PUP opmerkt, omdat het domein moatads.com al snel opduikt in de URL-balk van uw browser.

Internet Explorer wordt beschouwd als de meest getroffen webbrowser, maar deze kaper is ook al gespot op Mozilla, Chrome en Safari. Wat ook verrassend is, is dat het verdachte programma zich niet alleen richt op Windows-gebruikers, maar dat mensen ook al beginnen te klagen over de Moatads Mac-versie. De meerderheid van de klachten bereikt de experts van virusler.info.tr, omdat het probleem voornamelijk bij Turks sprekende computergebruikers optreedt.

Wanneer u deze kaper in uw computer heeft zitten, kunt u constant last hebben van ongewilde omleidingen door Z.moatads.com. Het verschijnt telkens wanneer u uw browser opent en het door u gewenste URL invoert. Dat zijn echter nog maar de aanvangsproblemen nadat de computer is geïnfecteerd.

De Moatads-malware kan ook enkele functies van een adware-achtig programma bevatten en opdringerige gesponsorde advertenties en links injecteren in de door u bezochte websites. We raden u aan om niet op deze advertenties en links te klikken omdat u dan terecht kunt komen op zeer verdachte websites die worden gebruikt om kwaadaardige programma's te promoten.

Bovendien kan het uw browsergedrag volgen met behulp van cookies of Javascript. Zodra het een bepaalde hoeveelheid gegevens heeft verzameld, stuurt het die naar zijn ontwikkelaars die eraan werken om uw zoekopdrachten te vullen met in het oog springende advertenties en links. Om te voorkomen dat al deze louche activiteiten op uw apparaat plaatsvinden, raden we u aan het Moatads-virus zo snel mogelijk van uw systeem te verwijderen. Een snelle verwijdering kan worden bereikt met gerenommeerde antivirusprogramma's, zoals FortectIntego.

De foto van de Moatads pop-upsBinnen korte tijd werd Moatads een irritant probleem dat de prestaties van uw browser negatief kan beïnvloeden.

Moatads kan alle populaire browsers infiltreren, dus gebruikers van Internet Explorer, Mozilla Firefox en Chrome moeten twee keer nadenken over hun computerbeveiliging. Als uw systeem echter al met dit virus is besmet, zijn er een paar dingen die u ook in gedachten moet houden als u geen extra schade aan uw computer wilt toebrengen.

 • Om te beginnen moet u niet klikken op zichtbare advertenties die gelabeld zijn als '[virusnaam] Ads', ‘Brought to you by [virusnaam]' of 'Ads by [virusnaam]'. Deze advertenties zijn meestal gekoppeld aan onbetrouwbare sites, dus ongeacht hoe legitiem ze eruit kunnen zien, is de interactie ermee niet veilig.
 • Blijf uit de buurt van advertenties die u worden aangeboden door px.moatads of andere subdomeinen die zijn gekoppeld aan het beschreven door advertenties ondersteunde programma. Bovendien hebben sommige gebruikers hun ervaringen op online forums gedeeld, waarbij ze stelden dat het js.moatads.com-virus hen de laatste tijd lastig viel. Vergeet niet dat ongewenste browseromleidingen en advertenties op het scherm waarschuwingssignalen zijn een ​​directe uit te voeren scan van uw computer nodig maken.
 • Het is niet ongebruikelijk dat dit virus nepadvertenties voor ondersteunende dienstverlening genereert, advertenties voor software-updates en soortgelijke pop-upmeldingen die technieken voor sociale manipulatie gebruiken, zoals de tactiek van de angst, om mensen ertoe te misleiden om onnodige of besmette programma’s te downloaden of te kopen.
 • Het is overbodig om te zeggen dat het verwijderen van Moatads essentieel is om het systeem van uw computer stabiel en beschermd te houden.

Ontdek hoe de adware in uw computersysteem terecht komt

Voordat we u kennis laten maken met de methoden die u kunt toepassen voor het verhelpen van omleidingen naar dergelijke domeinen zoals https://z.moatads.com/advertis…&zMoatDevice=1_device_category:56, willen we u informeren over de stappen die u kunt nemen om uw computer te beschermen tegen dergelijke virussen. Misschien heeft u er al over gelezen op een tech-gerelateerde website, maar we moeten ze herhalen om uw computer te redden.

 • Eerst en vooral moet u een betrouwbaar antivirussysteem aanschaffen om uw computer te beschermen tegen mogelijke cyberaanvallen. Vergeet niet om uw antivirus te updaten naar de nieuwste versie en voer frequent systeemscans uit.
 • Ten tweede, als u het installatieproces van de software tot nu toe slechts als een verplichte procedure hebt gevolgd voordat u kunt genieten van uw nieuwe programma's, zou u uw houding op dat gebied moeten veranderen. U moet namelijk weten dat de kaping van uw systeem door Moatads kan worden geïnitieerd met behulp van de softwarepakketten.
 • Gewoonlijk distribueren onbetrouwbare ontwikkelaars hun PUP's in een bundel samen met andere populaire applicaties. Het merendeel van dergelijke softwarepakketten is niet naar behoren bekendgemaakt aan de gebruiker.
 • De enige manier om deze optionele installaties te beheren, is door gebruik te maken van de geavanceerde installatie-instellingen, die alle opgenomen programma's weergeven en u dus ook de mogelijkheid bieden om hun installatie afzonderlijk te annuleren.
 • Op deze manier kunt u zelf bepalen welke toepassingen moeten worden geïnstalleerd en welke applicaties het beste buiten uw computersysteem worden gehouden.

Blokkeer met gemak de Moatads-advertenties

U kunt Moatads handmatig van uw computer verwijderen door de gedetailleerde verwijderingsgids op te volgen die onder dit artikel staat. Potentieel ongewenste programma's zijn er in zeer verschillende vormen en sommige daarvan zijn minder gevaarlijk, terwijl een besmetting van uw computer met anderen kan resulteren in een volledig verwoeste pc.

Daarom is het belangrijk om ze direct uit uw computer te verwijderen. De richtlijnen van ons team zullen u begeleiden bij het verwijderingsproces en u helpen om het ongewenste door advertenties ondersteunde programma met gemak te elimineren.

Als u echter denkt dat het handmatig verwijderen van virussen te moeilijk is voor u, raden we u aan om automatische hulpprogramma's te gebruiken, zoals anti-malware of antivirussoftware, om u bij het uitvoeren van het proces te helpen. Het grote voordeel van dergelijke programma's is dat ze niet alleen snel en veilig de verwijdering van Moatads voor hun rekening nemen, maar dat ze u ook beschermen tegen soortgelijke aanvallen in de toekomst.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Moatads virus Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

We moeten u ervoor waarschuwen dat het handmatig verwijderen van Moatads een erg gecompliceerde taak is, omdat u alle componenten van deze kaper moet vinden en verwijderen. Zorg ervoor dat u alle Z.moatads.com, v4.moatads.com, js.moatads.com en soortgelijke vermeldingen verwijdert.

Om Het Moatads-virus van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Het Moatads-virus (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Moatads van Mac OS X systeem

Om Mac OS X na een kaping door Moatads te repareren, zorgt u ervoor dat u alle vermeldingen verwijdert die gerelateerd kunnen zijn aan deze kaper. In dit geval moet u zoeken naar de volgende vermeldingen: Z.moatads.com, v4.moatads.com, js.moatads.com, etc.

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Moatads van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Moatads van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Het Moatads-virus en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Het Moatads-virus niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Het Moatads-virus moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Het Moatads-virus en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Moatads register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen