Verwijder “Is that you” Facebook virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet apr 2018
“Is that you” Facebook virus Verwijdering Handleiding
Wat is Het "Is that you" Facebook virus?
Het “Is that you” Facebook virus is weer maar eens een andere malware campagne om accountgegevens van gebruikers te ontfrutselen
“Is that you” op Facebook’s messenger is weer maar eens een ander type van Facebook virus en wordt verdeeld door scammers om de aanmeldgegevens van mensen te verkrijgen of om malware te verdelen. Het is it you facebook virus werd voor het eerst gedetecteerd in 2017. Het team van Facebook verhielp de kwetsbaarheid snel, zo te zien was het echter niet volledig uitgeschakelt aangezien er recent een nieuwe golf van scam campagnes werd ontdekt.
Het “Is that you” Facebook virus lijkt op het “hahaha” Facebook virus en andere Facebook virus types. Mensen ontvangen een bericht op Facebook’s Messengers dat hun naam bevat, een link naar een “video” en de vraag ben jij dat? Meestal wordt het video of you virus gegenereerd van de account van een van je vrienden. Soms kan de afzender echter ook een nep Facebook Support team zijn.
Deze sociale media scam is gevaarlijk omdat het je private informatie kan lekken. Van zodra de gebruiker op een “video” link klikt, leidt het is it virus Facebook om naar een nep Youtube website en opent dan een Messenger-achtige aanmeldpagina. De scam die vraagt dat jij het bent in dit facebook virus zal je niet toelaten de video te bekijken zondar dat je, je aanmeldgegvens invoert. Dat is het addertje onder het gras.
Het “Is that you” virus zal je geen video tonen ook al voer je je wachtwoord en gebruikersnaam in. Deze truc wordt gebruikt door scammers die toegang willen krijgen tot je Facebook account. De kwaadaardige links op sociale media kunnen ook worden gebruikt voor het verdelen van malware of ernstige cyberinfecties, dus voor je klikt op twijfelachtige berichten die eruitzien alsof ze niet vloeiend geschreven werden, vraag je best even aan je vriend of kennis of hij/zij je dit bericht verstuurde. Waarschijnlijk is zijn/haar account geïnfecteerd met het Facebook virus, en dus automatisch kwaadaardige berichten genereert.
De "Is that you" Facebook virus scam misleid mensen tot het onthullen van hun Facebook aanmeldgegevens
Als je denkt dat je Facebook account geïnfecteerd werd met deze “Is that you” malware, moet je dit onmiddellijk nelden aan het Facebook support team enhet wachtwoord van je account wijzigen. Daarna download je best een professionele anti-malware of update je deze die je al hebt en voer je een volledige systeemscan uit. Dit is de snelste en meest betrouwbare manier om het “Is that you” Facebook virus te verwijderen. Wij raden je aan om FortectIntego hiervoor te gebruiken, maar je kan ook een andere betrouwbare beveiligingstool kiezen.
De distributie van Facebook virus varianten is hetzelfde
Hoewel niet altijd, maar toch zeer vaak, worden Facebook gebruikers aangevallen via berichten van een van hun contacten. De infectie verspreid via een kettingreactie, d.w.z. mensen worden geïnfecteerd door elkaar, door het klikken op kwaadaardige links.
Het is this you virus genereert berichten volgens het volgende formaat – de naam van het potentiële slachtoffer, dan het woord “video” gelinkt aan een kwaadaardig domein en een willekeurig emoji. Cyberbeveiligingsexperts hebben ontdekt dat het virus vertaald werd in verschillende talen, dus als het slachtoffer zich in Italië bevindt, zal hij of zij een bericht in het Italiaans ontvangen.
Om je Facebook account te beschermen tegen de aanval, moet je wegblijven van misleidende advertenties en nieuws feeds die voorzien worden op het platform. Trap niet in de val van het winnen van Ryanair tickets of een iPhone voor 1 euro aanbiedingen. Nieuws feeds over een half-naakte vrouw met slogans zoals “Het meisje verwoeste haar leven in twee minuten” zijn ook een scam, die je kan omleiden naar phishing websites.
Beveiligingsexperts van NoVirus.co raden mensen aan een twee-factorige authenticatie in te schakelen. Deze eigenschap is een nuttige voorzorgsmaatregel die helpt om het hacken van je account te vermijden. Als deze eigenschap ingeschakelt is, zal je elke keer iemand probeert om in te loggen op je Facebook account, een bevestiging gevraagd worden, welke vereist dat je een unieke beveiligingscode invoert.
Leer hoe je het “Is that you” Facebook virus kunt verwijderen
Het “Is that you” virus is eengevaarlijk stukje malware, die je uitsluit van je Facebook account of probeert je te misleiden tot het installeren van een andere cyberinfectie. Dus van zodra een vriend je vertelt dat je berichten aan het versturen bent via Messenger, vragend ben jij dit in dit video facebook virus, moet je onmiddellijk het systeem scannen met een professionele beveliging software, zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.
Vergeet bovendien ook niet om ASAP je Facebook wachtwoord te veranderen om identitietsdiefstal en informatie lekken te voorkomen. Het wordt ook aanbevolen om je vrienden te verwittigen dat je account mogelijk gehackt is en dat ze geen verdachte berichten mogen openen die via jouw account aan hen verstuurd werden.
Het verwijderen van “Is that you” vereist ook een diepgaand onderzoek naat de app instellingen op Facebook. Om kwaadaardige add-ons uit te schakelen, moet je volgende stappen ondernemen:
- Meld je aan op je Facebook account en klik op de kleine driehoek aan de rechterkant;
- Klik op Instellingen om het Algemene Account Instellinge venster te openen;
- Kijk naar links en selecteer Apps;
- Klik op de Bewerken knop bij de Apps, Websites en Plugins optie;
- Selecteer Uitschekelen om je account te beschermen tegen niet-toegestane toegang van apps van derden.
Aanbevolen voor jou
Laat u niet bespioneren door de overheid
De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen.
U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.
Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst.
Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval
Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.
Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.
Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.