Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Go.mail.ru virus (Verwijdering Instructies) - geüpdatet jan 2021

door Lucia Danes - - | Het type: Browser hijacker

Het Mail.ru virus – een cyberdreiging die zicht richt op Chrome en Firefox browsers

afbeelding van het Go.mail.ru virus

Go.mail.ru is een Russische nieuwssite die actief gepromoot wordt met de hulp van potentieel ongewenste toepassingen (POT). Het werkt als een browser hijacker welke zich vooral richt op de browser van  Russisch sprekende gebruikers. Deze cyberdreiging richt zich voornamelijk op Google Chrome en Mozilla Firefox.

Het Mail.ru virus wordt verspreid in een bundel met freeware en shareware installers. Deze distributiemethode helpt bij het infiltreren van de computers van onoplettende gebruikers, die niet de nodige aandacht besteden aan het installatieproces. Ondanks het feit dat de browser hijacker meestal onopgemerkt blijft, zullen gebruikers al snel de problemen beginnen opmerken die hij veroorzaakt en online naar antwoorden zoeken voor “как удалить go.mail.ru из chrome/firefox”.

Het Mail ru virus is ontworpen om de controle over zijn doelwit browser over te nemen. Deze hijacker kan:

 • hxxp://go.mail.ru/search instellen als zoekmachine en standaard startpagina;
 • gesponsorde links tussen de zoekresultaten plaatsen;
 • omleiden naar verdachte sites van derden;
 • advertenties, pop-ups, in-tekst en andere soorten commerciële inhoud tonen op bezochte sites;
 • informatie over gebruikers registreren;
 • het verwijderen van Go.mail.ru verhinderen.

Zoals je ziet, is het programma dat go.mail.ru вирус promoot ontworpen om het surfen op de aangetaste computer ingewikkelder te maken. Een van de meest vervelende kenmerken is dat gebruikers niet in staat zijn om hun voorkeur startpagina en zoekmachine in te stellen vanwege de functionaliteit van de hacker.

Het Mail.ru virus beschermt zichzelf door bijkomende browser add-ons en extensies te installeren die het kwaadaardige domein automatisch instellen als startpagina van zodra je probeert om het te verwijderen of je instellingen te resetten. Het is ook geweten dat de hijacker C:\Program Files (x86)\Mail.Ru\ and C:\Users\Home\AppData\Local\Mail.Ru mappen aanmaakt op je systeem.

Het verwijderen van Mail.ru is echter ook aangeraden vanwege verdachte omleidingen en privacy-gerelateerde problemen. Voor het snel uitschakelen van de hijacker, moet je ReimageIntego gebruiken en de instellingen van de aangetaste browser resetten.

Go.mail.ru virusGo.mail.ru is een vervelende zoekmachine die volstaat met links naar externe sites. Er wordt aangenomen dat het gepromoot wordt met de hulp van potentieel ongewenste toepassingen zoals browser hijackers.

Het Mail.ru virus kan je misleiden tot het bezoeken van zeer verdachte websites

Het Mail.ru virus verplicht mensen om een dubieuze zoekmachine die links naar zeer verdachte sites kan bevatte. Sommige van de links op de resultatenpagina kunnen gewzijzigd zijn, wat betekent dat je misleid kan worden tot het klikken op gesponsorde links die nauwelijks iets te maken hebben met de informatie die je zoekt.

Het voornaamste probleem met Go.mail.ru is echter dat de omleidingen van de hijacker je kunnen misleiden tot het bezoeken van phising, tech ondersteuning scam of geïnfecteerde sites. Dus neemt de kans, dat je te maken krijgt met een cyberaanval toe na een browser hijack.

Desalniettemin is het Mail ru virus op zichzelf niet gevaarlijk; het creëert de juiste omstandigheden om doorheen onveilige of potentieel schadelijke sites te surfen. Denk eraan dat hetzelfde probleem zich ook voordoet met advertenties die getoond kunnen worden op elke site.

Het probleem met de advertenties die getoond worden door het Mail.ru virus is dat ze er legitiem en betrouwbaar kunnen uitzien. De reden hiervoor is echter zeer simpel. De POT kan informatie verzamelen over je surf activiteiten, inclusief zoekopdrachten, surfgeschiedenis, IP-adres en andere persoonlijk niet identificeerbare informatie, dankzij het gebruik van tracking cookies and web beacons.

De verzamelde gegevens helpen om doelgerichte advertenties te tonen waarop je meer geneigd bent te klikken. Denk eraan dat de ontwerpers van de hijacker geld verdienen aan het klikken op advertenties en het boosten van verkeer naar gesponsorde sites. Om zoveel mogelijk geld te verdien, kunnen de hackers een enorm aantal aan commerciële inhoud tonen wat je surf ervaring vermindert. Daarom is het nodig dat je de mail.ru malware verwijdert om terug te kunnen keren naar veilig surfen.

Elk freeware pakket kan een browser hijacker bevatten

Zoals je reeds weet is Go.mail.ru een Russische website, maar dit betekent niet dat je computer enkel geïnfecteerd kan worden als je in deze regio woont, Russische websites bezoekt of software uit dit land download. In feite is het zo dat deze potentieel ongewenste toepassing vooral verdeeld worden via software bundels, het maakt hen niets uit aan welk programma ze gehecht worden.

Het belangrijkste is te weten hoe zulke programma's te onthullen en ervoor te zorgen dat ze niet op je computer geïnstalleerd worden. Gelukkig is dat vrij simpel. Als je nieuwe programma's installeert moet je kiezen voor de “Geavanceerde” installatie instellingen en het volledige installatieproces aandachtig volgen. Als er een verdacht software pakket opduikt, elimineer het dan onmiddellijk en ga pas daarna verder met het installeren.

Hoe mail.ru verwijderen

Na de browser hijack, hebben veel mensen problemen met het verwijderen van Mail.ru. De hijacker kan moeilijk te verwijderen zijn omdat het browser instellingen en het Windows register kan wijzigen. Daarom zijn alle pogingen om deze Russische site met zijn voorkeur startpagina te wijzigen, gedoemd om te mislukken.

Als je echter op zoek bent naar een manier op eindelijk na ontelbare pogingen go.mail.ru van je systeem te verwijderen, raden we je aan om een anti-malware software te installeren en er je pc mee te scannen. Hieronder vind je onze aanbevolen verwijderingstools, of je kan natuurlijk ook een andere betrouwbare anti-malware/anti-spyware gebruiken.

Daarnaast kan je ook onze instructies volgen op het einde van dit artikel en kiezen voor de handmatige verwijdering van Go.mail.ru. Deze methode vereist het verwijderen van verdachte programma's, add-ons en andere dubieuze waarden. Het restten van je browser is ook nodig om tracking cookies te verwijderen.

.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Go.mail.ru virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Go.mail.ru van Windows systems

Om het Go.mail.ru virus te verwijderen uit Windows, moet je alle programma's verwijderen die eraan gerelateerd zijn. Deze op je computer laten staan is een ernstig probleem en niet alle antivirussen zijn in staat om hen te definiëren aangezien sommige thuishoren in de spyware categorie en niet in de malware categorie.

Daarom hebben we deze instructies opgesteld om je te helpen het virus handmatig te verwijderen. We hopen dat je erin slaagt het virus te vinden (het kan zich onder verschillende namen verbergen) en het succesvol van je systeem verband.

Wat nog belangrijker is, is dat je de snelkoppelingen van Chrome, Firefox, en andere populaire browsers controleert op de manier hieronder beschreven. Soms compromitteren browser hijackers deze snelkoppelingen zodat je telkens je de browser opent omgeleid wordt naar een verdachte zoekmachine.

TIP. Deze browser hijacker probeert vaak Register waarden, browser snelkoppelingen en andere systeeminstellingen te wijzigen om zodoende op het systeem te kunnen blijven. Systeeminstellingen, in het bijzonder het Windows Register zouden enkel mogen gewijzigd worden door ervaren IT-professionals, dus als je niet de hele dag wilt spenderen aan het verwijderen van het virus, raden we je ten stelligste aan een automatische spyware/malware verwijdering te gebruiken. Zorg ervoor dat je deze update naar de nieuwste versie en voer een paar scans uit om de dreiging volledig te verwijderen.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Go.mail.ru en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Go.mail.ru en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder Go.mail.ru uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder Go.mail.ru van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Go.mail.ru of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Go.mail.ru van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Go.mail.ru en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Go.mail.ru verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Go.mail.ru virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Go.mail.ru uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Go.mail.ru van Mozilla Firefox (FF)

Om het  go.mail.ru redirect virus uit Firefox te verwijderen moet je al de gerelateerde add-ons verwijderen. We raden je aan te zoeken naar allerlei verdachte add-ons, specifiek deze die je een “verbeterde zoek ervaring” beloven. Zodra je de verdachte Firfox add-ons verwijdert hebt, vernieuw je de browser.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Go.mail.ru en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Go.mail.ru. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Go.mail.ru van Google Chrome

Om go.mail.ru uit Chrome te verwijderen, moet je:

1. Gerelateerde browser extensies verwijderen.

2. Verdachte URL verwijderen uit de “Bij Start” en “Standaard Zoek” instellingen.

3. De Chrome browser resetten.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Go.mail.ru en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Go.mail.ru. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Go.mail.ru van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Go.mail.ru of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door Go.mail.ru verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Go.mail.ru te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-go-mail-ru-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Go.mail.ru virus