Gevaarlijkheidsmeter:  
  (20/100)

Verwijder Four virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet mrt 2021

door Julie Splinters - - | Het type: Adware

Het Four virus is een nep waarschuwing die gebruikt wordt om gebruikers angst aan te jagen zodat we een nutteloze software zouden downloaden

Four virus scam

Het Four virus is een scam die beweert dat de computer van de gebruiker ernstig beschadigt is. Het misleidende bericht kan op verschillende platformen opduiken, inclusief computers, smartphones en tablets. Net zoals het Android virus en het iPhone virus, toont het een dubieuze melding met de hulp van adware die door tussenkomst van de gebruiker geïnstalleerd werd. Adware, welke ook beschouwd wordt als een potentieel ongewenste toepassing, kan zowel Safari, Chrome, Firefox als andere browsers gijzelen. Dit heeft tot resultaat dat het slachtoffer omgeleid wordt naar scam websites die het volgende beweren: Je systeem werd ernstig beschqdigt door (4) virus.

Door gebruik te maken van kwaadaardige social engineering, proberen de ontwerpers van de Four virus scam gebruikers dubieuze software te laten installeren op hun machines, te betqlen voor nutteloze service of hun gevoelige informatie te onthullen. Zoals je kunt zien is het een zeer gevaarlijke waarschuwing waarop je niet mag reageren.

SAMENVATTING
Naam Four virus
Type Adware
Versies
Voornaamste gevaren
Installatie van nep software, gestolen of nutteloos besteed geld, injectie van andere POT of zelfs malware, onthullen van persoonlijke gegevens
Symptomen Agressieve advertenties die uit het niets verschijnen, omleidingen naar dubiueze gebieden, verspreiden van nep software installatie enz.
Distributie Software bundeling
Verwijdering Automatisch – met ReimageIntego of handmatig – bekijk de onderstaande instructies

Ongeacht het motief wijzigt de scam de frequentie dat het verschijnt, de browser en blijft het terugkomen. Een deel van de waarschuwing die door één van de versies van het Four virus getoond wordt leest als volgt:

Your system is heavily damaged by (4) virus!

We have detected that your Windows 7 is 28.1% DAMAGED because of (4) harmful viruses from recent
adult sites,
If you do not remove the virus now, it will cause permanent damage to your system, corrupt your photos,
data, applications, etc.
Here’s what you NEED to do (step by step):
Step 1: Tap the button and install PC SmartCIeanup for free now!
Step 2: Open the app to fix your system now!

REMOVE VIRUSES>>

Je moet weten dat je een nep virus melding nooit mag geloven omdat het je kan misleiden tot het downloaden van meer potentieel ongewenste toepassingen of zelfs malware. Slachtoffer melden dat hen een “betrouwbare” beveiliging software aangeboden werd om van het (4) virus verlost te worden. Dit is echter de manier waarop misdadigers onbetrouwbare programma's promoten of malware verdelen.

Daarnaast bestaat er ook een groot risico misleid te worden tot het onthullen van je persoonlijke informatie, zoals:

 • volledige naam
 • thuisadres
 • socialezekerheidsnummer
 • bankrekening gegevens

Tenslotte kun je ook omgeleid worden naar de “Your system is heavily damaged by Four virus” waarschuwing via een verdachte website. We raden je dan ook ten zeerste aan om het bezoeken van verdachte plaatsen te vermijden aangezien dit één van de manieren is waarop je misleid kunt worden door hackers tot het handmatig infecteren van je systeem. Negeer alsjeblieft deze scam en verwijder het Four virus onmiddellijk van je systeem.

Four virus nep waarschuwingHet Four virus werkt als een misleidend bericht dat je aanbiedt een onbetrouwbare antivirus te installeren om je te beschermen tegen een onbestaande malware.

Als je de Four virus waarschuwing te zien krijgt op je iPhone of computer, sluit dan het tabblad of venster onmiddellijk. Als je geblokkeerd wordt, annuleer dan de browser taak en dit zou deze waarschuwing moeten uitschakelen. Weet wel dat dit slechts een tijdelijke oplossing is om velost te worden van de melding, hoewel het je zal beschermen tegen het installeren van andere potentieel ongewenste toepassingen of gevaarlijke cyberdreigingen op je systeem.

Later, moet je het Four virus verwijderden door het adware programma, dat de oorzaak is voor het ontvangen van deze nep meldingen, te deïnstalleren. Helaad bevat advertentie ondersteunde software vaak extra onderdelen die diep in je systeem verborgen zitten. Het kan dus een hele uitdaging zijn om deze allemaal te identificeren en te verwijderen.

We raden je evenzeer aan om een professionele antivirus aan te schaffen voor het verwijderen van het Four virus. Gebruik ReimageIntego of een andere betrouwbare beveiliging software om de adware voor goed te verwijderen. Daarnaast zul je ook richtlijnen terugvinden die je tonen hoe je de browser instellingen reset om het verwijderingsproces te voltooien.

Waarschuwing! Er worden tal van Four virus versies verspreid

Er zijn drie verschillende varianten van het Four virus. Elke versie verschilt minimaal, inclusief the naam, aanpassingen en het bericht zelf, ook worden er verschillende logo's en icoontjes gebruikt (misdadigers gebruiken de merken van legitieme bedrijven, zoals Microsoft of Google). Ze hebben echter allemaal hetzelfde doel – op de één of andere manier geld verdienen.

Je Computer is ersntig beschadigt door het (4) virus

Deze scam verschijnt rechtstreeks op de browser met de tabblad naam “VIRUS FOUND!” en het Google logo. Het is duidelijk dat de URL onzin uitkraamt maar de content van het bericht kan gebruikers in de war brengen. Er wordt gewaarschuwd dat de machine van het slachtoffer ernstig beschadigt is en herstel moet worden met PCKeeper of een gelijkaardig nutteloos programma. Het stelt ook dat gebruikers slechts een aantal minuten hebben om dit te doen – anders worden foto's, contacten en andere gegevens gewist.

Dit is niet hoe malware werkt. Een legitieme antivirus software zou onmiddellijk de dreiging melden maar je zou niets moeten downloaden. Bovendien zou het bericht ook niet willekeugig op je browser verschijnen. Helaas is er een beduidend aantal mensen die niet op de hoogte zijn van hoe een virus werkt en dus scams zoals dit kunnen geloven.

Four virus op Android en iPhone

Je systeem is ersntig beschadigt door het (4) virus!

Je systeem is ersntig beschadigt door het (4) virus! is een nep foutmelding fie gebruikers kunnen tegenkomen als ze omgeleid worden naar een dubieuze website, maar het kan tevens veroorzaakt worden door omleidingen omwille van een adware. De tabblad naam is “Windows” en toont ook het nep bericht. Daarnaast kunnen gebruikers soms ook een pop-up te zien krijgen die de webpagina vergezeld met daarop een exacte kopie van het oorspronkelijke bericht.

Gebruikers worden dan aangespoord om verdachte software op hun apparaten te installeren (slachtoffers worden ook aangespoord om apps te downloaden uit Google Play op hun mobieltjes). In sommige gevallen vermeld het virus de informatie van het apparaat (bijvoorbeeld, Samsung Galaxy S6) om de scam geloofwaardiger te maken. Zoals gebruikelijk zouden gebruikers dit bericht moeten negeren en de Je systeem is ersntig beschadigt door het (4) virus! nep melding van hun systemen moeten verwijderen.

Je Windows Computer Is Geïnfecteerd Met (4) Virussen

Je Windows Computer Is Geïnfecteerd Met (4) Virussen richt zich op mensen die het Windows besturingssysteem gebruiken. Deze keer gebruiken misdadigers officiële Windows en Microsoft logo's om gebruikers te overtuigen dat het bericht echt is. De dubieuze URL wordt getoond op een tabblad met de naam “Scanner.”

Het nep bericht informeert de gebruikers dat “een pre-scan” sporen van malware vond alsook van phishing en spyware. Dit is ironisch aangezien het bericht zelf een phishing aanval is. Zoals gebruikelijk proberen de misdadigers gebruikers te misleiden tot het downloaden van dubieuze softaware door een timer toe te voegen alsook door het gebruiken van attributen van legitieme (beveiliging) bedrijven – Microsoft, Norton, McAfee, etc. Bovendien is het meer waarschijnlijk dat gebruikers ermee doorgaan als ze zien dat hun wachtwoorden en andere gegevens gestolen kunnen worden.

Desalniettemin mag je nooit waarschuwingen geloven die van een browser komen, tnezij het een legitieme is. Om je ervan te verzekeren dat het echt is – controleer de URL van het tabblad, en dat is meestal alles wat nodig is om te beseffen dat het een nep bericht is. Je moet echter wel weten dat cybercriminelen domeinnamen kunnen creëren die erg veel lijken op de originele, bijvoorbeeld, microsoft-[random word].com.

Four virus scam

Je kunt POT op je systeem toelaten tijdens het installeren van freeware

Zoals we reeds vermeld hebben worden, “Je systeem is ernstig beschadigt door het (4) virus!” advertenties geleverd door een adware programma. Deze software is één van de vele die geclassificeerd werd als potentieel ongewenste toepassing en verdeeld wordt via een populaire marketing techniek genaamd bundelen. Met andere woorden, het wordt stiekem op je computer geïnstalleerd tijdens de installatieprocedure van gratis toepassingen.

Weet dat deze distributiemethode volledig legaal is, maar niet echt eerlijk. Als je voor de Snelle of Aanbevolen instellingen kiest tijdens het proces blijft de informatie over adware verborgen en zal deze uiteindelijk op je systeem geïnstalleerd worden. Daarom raden we je ook aan om je systeem te beschermen door STEEDS voor de Geavanceerde of aangepaste modus te kiezen.

Zodra je verdergaat met de installatie moet je elke stap aandachtig volgen en zoeken naar verdachte aanbiedingen om onbekende programma's te installeren. Als je er vind, verwijder dan de vinkjes die toestemming geven om deze te installeren en controleer je systeem op POT met een professionele beveiliging software.

Four virus

Four virus verwijdering van iPhone en Android

Volgens experts, moet je om het Four virus te verwijderen van Android en iPhone beginnen met het volledig annuleren van de browser. Als de scam niet van je browser verdwijnt, reset het Android apparaat dan volledig aan de hand van de volgende richtlijnen:

 • Klik op het Instellingen icoontje op je apparaat. Je kunt dit vinden tussen andere apps;
 • Selecteer Privacy (of Persoonlijk) en Fabrieksinstellingen herstellen (je kunt het ook vinden als Fabriek gegevens reset, Backup & reset, etc.);
 • Wij raden aan om Back up mijn gegevens te selecteren om deze te beschermen tegen verlies;
 • Klik op Reset apparaat om het Four virus volledig te verwijderen.

iPhone instructies om verlost te worden van het nep pop-up bericht vind je hieronder:

 • Ga naar Instellingen;
 • Navigeer naar Algemeen;
 • Tik op de Wis Alle Inhoud optie.

Reageer niet op deze scam! We garanderen je dat je of misleid wordt tot het downloaden van een dure en nutteloze antivirus of malware zal laten infiltreren.

Het Four virus verwijderen van Windows en Mac

Om er zeker van te zijn dat het Four virus verwijdert wordt uit Windows, download je een professionele en door experts geteste software. Hieronder vind je de top keuzes. Het automatisch verwijderen vereist enkel het downloaden van de antivirus en deze je computer grondig laten scannen. Snel hierna zal je geen nep meldingen meer ontvangen tijdens he browsen sessies.

Daarnaast kun je ook handmatig het Four virus verwijderen door de onderstaande richtlijnen te volgen. Deze methode vereist echter dat je een ervaren computergebruiker bent om de procedure correct uit te voeren en systeemschade te voorkomen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Four virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Four van Windows systems

Als er zich een adware programma op je windows systeem bevindt, moet je het verwijderen smamen met alle extra componenten.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Four en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Four en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Four van Mac OS X systeem

Als je het Four virus bericht te zien krijgt op Mac, zoek en verwijder de adware.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Four of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Four van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Four en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Four verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Four virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Four uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Four van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Four en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Four. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Four van Google Chrome

Je kunt Chrome herstellen door verdachte plug-ins en extenties die de browser activiteit verstoren te verwijderen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Four en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Four. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Four van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Four of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Four te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Four register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen