Verwijder Chrominio Message Center virus (Verwijdering Handleiding) - Handboek

Chrominio Message Center virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Chrominio Message Center virus?

Het Chrominio virus is een pop-up bericht dat de installatie van dubieuze programma's aanbiedt

Het Chrominio Message Center virus

Het Chrominio Message Center virus is een adware programma en één van de varianten van het Chromium virus. De nep pop-up toont een bericht dat mensen aanspoort om Chromium te updaten. De slachtoffers worden echter naar een dubieuze site geleid, die nep software promoot, zoals optimalisatie tools, add-ons, werkbalken, browser extensies en dergelijke. Daarnaast kan het Chrominio virus allerlei andere gesponsorde inhoud opstarten door het tonen van misleidende zoekresultaten die rechtstreeks verankerd zitten in Google Chrome, Mozilla Firefox of andere browsers, alsook door gebruikers om te leiden naar gevaarlijke domeinen.

Naam Chrominio Message Center virus; Chrominio virus
Geassocieerd met Chromium virus
Type Adware
Gevaar niveau Medium. Kan nep voorzieningen installeren, maar beschadigt de systeemmap niet
Symptomen Toont pop-up advertenties met aanbieding om nep tools te kopen
Distributie Software bundelen, kwaadaardige websites, pop-up advertenties
Verwijdering Het beste tool om POT te verwijderen is ReimageIntego

Er zijn verschillende posts op Google fora die klagen over het verdachte Chrominio bericht. Bijvoorbeeld, het onderwerp zegt “Is Chrominio Message Center jullie werk?.” Het is duidelijk dat gebruikers in de war zijn of Google en Chrome nu wel of niet gerelateerd zijn aan deze nep pop-ups. We kunnen je verzekeren dat dit niet het geval, deze nep waarschuwingen hebben niets te zien met de gerespecteerde organisatie. Daarnaast stelden gebruikers ook dat het scannen van de machine met anti-malware software veel problemen detecteerde, en al snel verwijderden ze adware programma's.

De vervelende Chrominio Message Center waarschuwing kan op elk ogenblik tijden shet surfen op het internet veroorzaakt worden. Omdat de pop-up onverwachts opduikt en alle legiteme logo's van Chromium (een legitiem, open-source browsing tool uitgebracht door Google) lijkt te hebben, kunnen gebruikers in de war raken en deze hoax voor echt nemen. Het venster heeft geen “X” knop om het te sluiten, en de enige die beschikbaar is, is “Configureren.”

Het volgende bericht verschijnt in het pop-up venster:

Chromino Message Center
New Chromium version is available
Would you like to install the latest version?
[configure] button

Als gebruikers op de “Configureren” knop drukken wordt hen gevraagd om hun persoonlijke gegevens in te vullen, zoals naam, e-mail of zelfs bankgegevens, of er wordt hen nep software aangeboden, welke volledig nutteloos is. Daarnaast kunnen gebruikers zich per ongeluk abonneren om services die ze noet nodig hebben en zal hun creditkaart in rekening gebracht worden (meestal voor rond de $50) maandelijks of zelfs wekelijks. Helaas beseffen slachtoffers zelfs vaak niet eens dat ze hiermee akkoord gaan. Wees dus waakzaam online – leer scams te herkennen.

De Chrominio Message Center adwareHet Chrominio Message Center virus is een programma dat meerdere misleidende berichten met commerciële inhoud toont.

Het Chrominio virus werd voor een enkel doel gecreëerd – geld opbrengen. Elke keer de gebruiker misleid wordt tot het installeren van de verdachte toepassing, ontvangt de ontwerper van de adware geld. Dit soor van schema noemt men betaal per installatie, en komt tengoede van neop software ontwikkelaars alsook van adware makers. Wacht dus niet met het verwijderen van het Chrominio Message Center virus, laat misdadigers geen geld verdienen aan jouw gecompromitteerde surf ervaring.

Adware programma's verzamelen meestal verschillende soorten niet-persoonlijk identificeerbare informatie (in sommige gevallen, kan sommige dubieuze software ook gevoelige informatie verzamelen – beveiligingsexperts noemen deze spyware), en het Chrominio Message virus is geen uitzondering. Het programma kan:

 • toezien op je activiteit op Twitter of andere sociale media;
 • je zoekgeschiedenis openen en nakijken welke verkopen, deals en aanbiedingen je leuk vindt;
 • films, spelletjes of muziek zien die je voorkeur genietens;
 • informatie zien over je internet provider, en je IP-adres.

Deze informatie wordt later gebruikt voor reclame doeleinden. Het Virusai.lt team wil dat je weet dat uitgevers hun inhoud creëren, aanpassen en wijzigen op basis van jouw voorkeuren en dit om je te kunnen misleiden. Op deze manier kunnen adverteerders ervoor zorgen dat de producten die je leuk vindt van hen gekocht worden i.p.v. bij legitieme winkeliers.

Je moet het Chrominio virus van je computer verwijderen samen met al zijn onderdelen. De beste manier om dit te doen is door ReimageIntego of een andere anti-malware software te gebruiken. Deze professionele programma's kunnen je volledige systeem scannen en alle dreigingen verwijderen, inclusief deze die de adware geïnstalleerd kan hebben zonder je medeweten.

Het Chrominio virus

Chrominio Message Center kan verborgen zitten in software bundels

Potentieel ongewenste toepassingen worden ontworpen om de ontwerpers voordeel op te leveren en niet de eindgebruikers. Daarom injecteren de slachtoffers van adware hun apparaten ook niet bewust met een ogewenste advertentie pest die hen elke dag spamt – niemand vind dat leuk. Dus gebruiken de dubieuze software makers de software bundelen techniek om zo veel computers als mogelijk is te infiltreren.

Deze marketing techniek laat toe dat de ontwerpers van freeware en shareware optionele componenten toevoegen aan installers en deze verbergen onder de Geavanceerde of Aangepaste installatiemethode. Het is zeer gebruikelijk voor gebruikers om niet veel aandacht te schenken aan het installeren van gratis toepassingen, omdat ze dit zo snel mogelijk klaar willen hebben. Daarom kiezen ze ook steeds voor de Aanbevolen of Snelle installatiemethode wat resulteert in het installeren van adware of andere POT.

Na het selecteren van de Geavanceede instellingen, moet je ervoor zorgen dat je alle optimalisatie tools, browser extensies, PDF-makers en andere dubieuze toepassingen uitvinkt. We kunnen je verzekeren dat de meeste van de aangeboden programma's nutteloos zijn en je pc enkel volproppen met junk.

Chrominio Message Center virus verwijdering

Om het Chrominio virus correct te verwijderen, zou je een professioneel anti-malware tool moeten gebruiken en een volledige systeemscan uitvoeren. Deze optie stelt je in staat om moeiteloos elk component dat de adware mogelijk geïnstalleerd heeft, te detecteren en ze snel allemaal te verwijderen.

Chrominio Message nep waarschuwing

Als je de nodige computer kennis hebt, kun je ook proberen om Chrominio Message Center handmatig te verwijderen. Deze methode kan wat langer duren en vereis je volledige aanfacht. Na het volledig verwijderen van de adware, moet je ervoor zorgen dat je alle browser instellingen reset, aangezien sommige POT deze wijzigen zonder je te waarschuwen. Scroll dus omlaag en kom te weten hoe je alle browsers kunt resetten.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Chrominio Message Center virus Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Verwijder het Chrominio Message Center virus uit Windows OS aan de hand van deze stappen:

Om Het Chrominio Message Center virus van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Het Chrominio Message Center virus (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Chrominio Message Center van Mac OS X systeem

Als je de POT wilt verwijderen uit Mac OS X, hou je dan aan deze instructies:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Chrominio Message Center of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het Chrominio Message Center virus uit Microsoft Edge

Om Microsoft Edge te resetten, doe je het volgende:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Chrominio Message Center uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Maak Firefox opnieuw zuiver:

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Het Chrominio Message Center virus en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Het Chrominio Message Center virus niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Het Chrominio Message Center virus moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Google Chrome moet op deze manier worden gereset:

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins die gerelateerd kunnen zijn aan Het Chrominio Message Center virus door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website zoals Het Chrominio Message Center virus in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle Het Chrominio Message Center virus-componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering van Het Chrominio Message Center virus te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Als een potentieel ongewenste toepassing Safari infecteerde, breng je de volgende wijzigingen aan:

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Het Chrominio Message Center virus en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Chrominio Message Center register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen