Verwijder Chromesearch.today virus (Verwijdering Instructies) - geüpdatet jan 2021

door Olivia Morelli - - | Het type: Browser hijacker

Chromesearch.today virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Chromesearch.today virus?

Chromesearch.today – een misleidende zoekmachine die zijn oorsprong vindt in dezelfde familie als het Cleanserp virus

Chrome Zoek Tool someday

Het Chromesearch virus is een browser hijacker die probeert om het beeld op te hangen dat het gerelateerd is aan de officiële Chromen Google zoekmachine. Helaas, is Chromesearch.today gewoon een andere POT die ingesteld werd om je favoriete sites te overvleugelen met advertenties of links naar domeinen van derden. Hoe veilig het er ook mag uitzien, je moet eraan denken dat ChromeSearch gerelateerd is aan Cleanserp.

Chromesearch.today is nog beruchter geworden vanwege de problemen die men ondervind als men probeert het te verwijderen. Als je zijn naam opzoekt op het internet, zal je zien dat er een indrukwekkend aantal gebruiker is, die klagen over het storende gedrag van deze zoekmachine.

Jammer genoeg zijn er tal van beveiligingstools die er niet in slagen het te detecteren, dus is het ook geen verrassing dat sommige gebruikers moeite ondervinden bij het vinden van een manier om Chromesearch.today van hun computers te verwijderen. In dit geval, raden we je aan om de handmatige verwijderingsinstructies te volgen, welke je op het einde van deze post vindt.

De voornaamste reden waarom je voorzichtig moet zijn met deze hijacker is, dat het bijna identiek is aan het Cleanserp virus. Na ze te hebben getest, werd het duidelijk dat beiden hetzelfde startpagina design, privacy beleid en algemene voorwaarden gebruiken.

Het enige verschil tussen deze twee hijackers is dat Cleanserp een handleiding voorziet om het te verwijderen. Als je echter op zoek bent naar een manier om Chromesearch.today van je computer te verwijderen, ben je hier aan het juiste adres. We raden je aan om de handmatige verwijderingshandleiding te gebruien welke aangemaakt werd na het testen van het virus of om gewoon je systeem te scannen en deze hijacker automatisch te verwijderen. Gebruik ReimageIntego om het proces te versnellen.

Storende “neveneffecten“

Hier zijn de belangrijkste eigenschappen die van deze zoekmachine een browser hijacker maken:

 • problemen bij het verwijderen
 • occasionele pop-ups
 • omleidingen naar gesponsorde domeinen
 • onveilige verbinding

Als je de site per ongeluk tegenkomt of over het hoofd ziet bij de installatie van een nieuwe gratis app, zal ChromeSearch.today verschijnen als je standaard zoekmachine of startpagina. Als je het echter een paar dagen behoudt of nadat je probeerde het te vewijderen, zal het duidelijk zijn dat dit een POT is.

In dit geval, moet je weten dat pc beveveligingsexperts hard werken om bij te blijven met zulke ontwerpers en gebruikers te beschermen tegen de meeste browser hijackers. Als je ChromeSearch.today wilt verwijderen, vind je hiet zijn verwijderingsinstructies. Maak jezelf ondertussen bekend met zijn distributiemethodes.

Afbeelding van de Chromesearch.today hijackerDe Chromesearch.today hijacker lijkt gewoon een andere versie te zijn van Cleansertp.

Dubieuze transmissie trends

Als je jezelf niet kan herinneren hoe deze browser hijakcer ingesteld werd als standaard zoekmachine, heb je hem zeer waarschijnlijk samen met een ander programma geïnstalleerd, misschien een gratis bestand converteerder of een mediaspeler. Om de een mogelijke hijack te vermijden, kies je best voor de “Aangepaste” installatie. Deze zal alle optionele aapps onthullen en je zal ze ook kunnen deselecteren.

Daarnaast, moet je ook weten dat het gepromoot wordt als een link op gesponsorde sites. Als je een keertje omgeleid wordt naar deze POT, sluit het dan onmiddellijk. Je scant best ook je browser, gewoon voor het geval dat. Laat ons je nu vertellen hoe je deze hijacker correct kunt verwijderen.

Verwijder Chromesearch.today van het systeem met een enkele klik

Om je browser te herstellen en hem opnieuw te gebruiken zoals je gewend was, moet je dezze hijacker samen met al zijn componenten verwijderen. Daarna moet je ChromeSearch.today uit alle aangetaste browsers verwijderen. Met andere woorden, je moet je gegijzelde browsers resetten. Als je hier niet zo goed in bent, weet dan dat ons team speciale instructies heeft opgesteld, welke je onder dit artikel terugvindt.

Bovendien, als je niet goed bent met computers, kan je steeds kiezen voor de automatische verwijdering van Chromesearch.today. Er rekening mee houdend dat deze POT niet echt kieskeurig is – richt het zich ook op niet-Engels sprekende mensen, bijvoorbeeld, Kroaten, – de onderstaande programma's kunnen handig zijn.

Je moet ook de Register Editor nakijken omdat het Chromesearch.today virus registerwaarden op je systeem plaatst, welke moeten worden verwijdert om de infectie volledig uit te roeien. Hiervoor volg je deze stappen van zodra je de pc opgestart hebt in Veilige Modus:

 1. Druk op de Windows toets+R en typ regedit.
 2. Voer dan HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Chrome/Main in.
 3. Vind de waarde Startpage rechtermuisklik erop en kies Verwijderen.

Deze aanbevelingen zouden je vraag over hoe chromesearch.today te verwijderen moeten beantwoorden. Er zijn ook Google ondersteunde tools die ontworpen werden om meer complexe hackers te verwijderen. Je kan er misschien eentje vinden in deze post. Volgens sommige gebruikers, hielp het hen chromesearch virus te verwijderen. Scan de gedownloadde bestanden voor je ze uitvoert.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Chromesearch.today virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Chromesearch.today van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Chromesearch.today en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Chromesearch.today en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Chromesearch.today van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Chromesearch.today of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het Chromesearch.today virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Chromesearch.today uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Chromesearch.today van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Chromesearch.today en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Chromesearch.today. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Chromesearch.today van Google Chrome

Volg elke stap zorgvuldig om de verwijdering van Chromesearch.today te voltooien.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Chromesearch.today en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Chromesearch.today. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Chromesearch.today van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Chromesearch.today of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Chromesearch.today te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Chromesearch.today register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Olivia Morelli
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen