Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Haal Chromesearch.info weg (Virus Verwijdering Handleiding) - Gratis Instructies

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Browser hijacker

Chromesearch.info claimt een privacy-respecterende zoekmachine te zijn

Afbeelding van Chromesearch.info

Chromesearch.info is een mogelijk ongewenst programma dat werkt als een frauduleuze zoekmachine. Meestal worden mensen verleidt tot het gebruiken van hun services door zijn misleidende uiterlijk: het programma lijkt ongelooflijk veel op Google. Ondanks de bewering dat het de privacy van gebruikers respecteert, wijzen experts erop dat Chrome Search verschillende soorten informatie kan verzamelen en uw browser kan kapen.

Normaal gesproken laten mensen deze browserhijacker tijdens de installatie van gratis software binnen in hun systeem als een Chrome Search-extensie. Dit potentieel ongewenste programma heeft geen toestemming nodig om het systeem te betreden en steelt op een stiekeme manier normale browsers zoals Google Chrome, Safari, Internet Explorer, Mozilla Firefox, enz.

Na de infiltratie wil Chromesearch.info zichzelf als primaire zoekmachine instellen. Met andere woorden, het past de instellingen van uw browser aan, inclusief de URL van het nieuwe tabblad, de startpagina en de standaardzoekmachine door deze toe te wijzen aan https://chromesearch.info/search/?q=%s&uid=. Weet dat u niet van die wijzigingen af ​​kunt komen, omdat deze PUP ze weer verandert.

Echter, de kaping door Chrome Search is niet het enige probleem dat optreedt als gevolg van deze nep-zoekmachine. Helaas verzamelt het informatie die als potentieel gevaarlijk voor uw privacy wordt beschouwd. Alsof dat niet al genoeg is, maakt deze browser-kaper ook nog eens gebruik van dergelijke gegevens om advertenties te plaatsen die betrekking hebben op uw interesses.

Illustratie van de Chromesearch.info-zoekmachineChromesearch.info valt in de categorie browser-hijackers die erop gericht zijn uw browser over te nemen en ongewenste wijzigingen aan te brengen.

Houd er rekening mee dat er verschillende versies van Chrome Search zijn die als volgt kunnen worden weergegeven:

Ondanks alle eerder genoemde redenen, raden we u aan Chromesearch.info te verwijderen om gegevensverzameling, omleidingen en gevaarlijke advertenties te voorkomen. U kunt de handleiding voor de eliminatie ervan die aan het einde van dit artikel is weergegeven gebruiken of een robuust antivirusprogramma kiezen om u daarbij te helpen.

ReimageIntego kan de verwijdering van Chromesearch.info binnen enkele seconden voltooien en de beveiliging van uw computer in de toekomst waarborgen. Op dezelfde manier is deze professionele beveiligingssoftware onze primaire aanbeveling voor mensen die last hebben van browser-hijackers en andere mogelijk ongewenste programma's.

Onzorgvuldige gebruikers kunnen browser-hijackers downloaden samen met applicaties van derden

Meestal reizen browser-hijackers in een bundel met gratis software. Omdat mensen de installatieprocedure snel doorlopen, verbergen de ontwikkelaars van dergelijke onbetrouwbare programma's de informatie over hun betalen-per-installatie marketingplan. Evenzo hebben gebruikers die software met behulp van de snelle / aanbevolen parameters installeren geen idee wat betreft de aanvullende programma's.

U kunt uzelf beschermen tegen alle niet-transparante acties als u bij het installeren van gratis software telkens kist voor aangepaste / geavanceerde instellingen. Zoek naar verdachte markeringen die zonder uw toestemming zijn geselecteerd, omdat deze mogelijk ongewenste programma's op uw computer infiltreren. Deselecteer ze altijd om uw systeem te beschermen.

Bovendien moet u voorzorgsmaatregelen nemen om te voorkomen dat u PUP’s uit andere bronnen installeert. Het betekent dat u nooit op gepromote advertenties moet klikken en niet door louche websites moet gaan bladeren. Als u er zeker van wilt zijn dat uw pc te allen tijde is beveiligd, gebruik dan een antivirussoftware.

Het verwijderen van het Chromesearch.info-virus vereist slechts een paar klikken

De gemakkelijkste manier om het potentieel ongewenste programma op uw computer te identificeren, is door tijdens uw browsersessies op te letten. Meestal, na de kaping, bent u genoodzaakt om een ​​louche zoekmachine te gebruiken die elke keer verschijnt dat u een nieuw tabblad of venster opent. U kunt ook vervelende omleidingen ervaren en een overmatig aantal advertenties ontvangen.

In dit geval is uw computer geïnfecteerd met een mogelijk ongewenst programma. U moet beslissen welke eliminatiemethode u wilt gaan gebruiken: handmatig of automatisch. Weet dat we u altijd aanraden om Chromesearch.info en andere PUP's te verwijderen met behulp van beveiligingssoftware.

Het is echter ook mogelijk om de Chromesearch.info-verwijdering handmatig te voltooien. Experts van LosVirus.es zeggen dat gewone computergebruikers niet moeten proberen om mogelijk ongewenste programma's te verwijderen, omdat ze daarbij hun systemen kunnen beschadigen. In dit kader hebben we de instructies voorbereid die u zouden moeten helpen omgaan met browser-hijackers. U treft ze hieronder aan.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Chromesearch.info Verwijdering Handleiding:

Verwijder Chromesearch.info van Windows systems

Als uw Windows-systeem is geïnfecteerd met het Chrome Search-virus, kunt u dit verwijderen met behulp van deze instructies.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Chromesearch.info en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Chromesearch.info en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Chromesearch.info van Mac OS X systeem

Als u een kaping door Chrome Search op uw Mac heeft opgemerkt, verwijdert u dan onmiddellijk de PUP met al zijn elementen uit uw systeem.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Chromesearch.info of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Chromesearch.info van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Chromesearch.info en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Chromesearch.info verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Chromesearch.info van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Chromesearch.info uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Chromesearch.info van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Chromesearch.info en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Chromesearch.info. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Chromesearch.info van Google Chrome

Ondanks hoeveel Chromesearch.info dan ook op Google kijkt, moet deze toch worden verwijderd door middel van het verwijderen van verdachte extensies uit Chrome en door de browser daarna opnieuw in te stellen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Chromesearch.info en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Chromesearch.info. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Chromesearch.info van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Chromesearch.info of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Chromesearch.info te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Chromesearch.info register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen