Gevaarlijkheidsmeter:  
  (9/100)

Verwijder Cleanserp.net virus (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Alice Woods - - | Het type: Browser hijacker

Het Cleanserp-virus kan verantwoordelijk zijn voor een eindeloos aantal advertenties op uw browser

De afbeelding van Cleanserp.net

Cleanserp.net is een nep zoekmachine die wordt geadverteerd met behulp van een extensie voor Google Chrome en Mozilla Firefox. Door zijn negatieve eigenschappen wordt het echter gecategoriseerd als een browser-hijacker. Volgens de laatste rapporten verbergt de bedrieglijke extensie zich achter namen als “CleanSerp” of “QueryRouter”.

Beiden behoren tot de categorie van mogelijk ongewenste programma's (PUP’s). Een dergelijke categorisatie belooft niets goed, vooral omdat geïnfecteerde browsers op willekeurige tijden beginnen om te leiden naar hxxp://search.cleanserp.net/, moet u deze URL thuis als standaard instellen en een nieuw tabbladadres en dat ook toewijzen aan de standaard zoekinstelling.

De beschreven browser-hijacker (de nep-extensie) kan stiekem het systeem binnensluipen verborgen in de software bundel, de instellingen van web browsers kapen, zoekresultaten wijzigen, storende advertenties weergeven en informatie verzamelen over gebruikers. Het zogenaamde Cleanserp-virus is geen kwaadaardige cyberbedreiging; het kan echter wel de kans vergroten dat u wordt omgeleid naar websites die door cybercriminelen worden beheerd.

Dat kan gebeuren als u klikt op een misleidende online advertentie of een link die is opgenomen in zoekresultaten. De belangrijkste problemen zijn echter gerelateerd aan het onvermogen om Cleanserp makkelijk te verwijderen en niet de gewenste zoekmachine als standaard in te kunnen instellen. Zoals eerder vermeld, verschijnt de zoeksite telkens wanneer een gebruiker Chrome of Firefox opent of daar een nieuw tabblad in opent.

Daarom, als deze site u vanaf het begin het leven lastig maakt wanneer u de browser opstart, moet u het apparaat scannen met ReimageIntego en dit anti-malware programma uw pc laten opschonen van mogelijke ongewenste toepassingen.

Het ontwerp van Cleanserp lijkt op dat van Google. Het heeft snelle toegang tot Gmail en G+, evenals het uitvoeren van web-, beeld- en video-zoekopdrachten. In feite lijkt het ontwerp op een andere beruchte browser-hijacker – Launchpage.org-virus.

Zorgwekkende feiten over deze zoekmachine

Deze zoekmachine wordt gepromoot als een instrument dat de privacy van de gebruiker respecteert; u moet zich echter niet door deze slogan om de tuin laten leiden. De gebruiksvoorwaarden hebben alleen betrekking op de verantwoordelijkheden van de gebruiker. Daar tegenover staat dat de ontwikkelaarsverplichtingen niet worden gedefinieerd. In het privacybeleid van Cleanserp wordt opgemerkt dat de zoekmachine cookies gebruikt om bepaalde informatie over gebruikers te verzamelen en op te slaan, te weten:

 1. Uw IP-adres;
 2. Uw zoekopdrachten;
 3. Uw browsegeschiedenis;
 4. Soortgelijke browsergerelateerde details.

Daarnaast kan het ook een aantal van uw persoonlijke gegevens verzamelen en opslaan als u besluit om per e-mail contact op te nemen met de ontwikkelaars of uw naam op de een of andere manier te openbaren, bijvoorbeeld door te zoeken naar uw naam en achternaam met dit zoekgereedschap. Bovendien kan het verdachte zoekprogramma ook advertenties van derden bij u afleveren.

In het privacybeleid staat ook dat cookies van derden mogelijk op uw browser kunnen worden geïnstalleerd. Zo kunnen onbekende reclame-netwerken of derden elk van uw stappen online bespioneren en advertenties weergeven op basis van stiekem verzamelde en geanalyseerde details.

Ten slotte dient u er rekening mee te houden dat het document verklaart dat verzamelde informatie wordt gebruikt om de service te verbeteren. Het betekent echter in de praktijk dat deze browser-extensie gerichte advertenties zal gaan afleveren. Het probleem is dat u niet alleen zeer grote aantallen pop-ups, banners of in-tekst advertenties gaat zien. U kunt wellicht ook geconfronteerd worden met gesponsorde inhoud die onderdeel uitmaakt van de zoekresultatenpagina.

De illustratie van het Cleanserp.net-virusCleanserp.net kan de instellingen van de browser wijzigen en de opstart van Firefox en Chrome-webbrowsers kapen.

Het belangrijkste probleem met CleanSerp is zijn vermogen om mensen naar gesponsorde websites om te leiden en op die manier de gebruikerservaring te verminderen. Als gevolg hiervan, kunt u gedwongen worden om door irrelevante websites te moeten bladeren, en kunt u uiteindelijk op potentieel gevaarlijke websites terecht komen. Inderdaad, sommige van de advertenties of links kunnen omleiden naar misleidende websites waar u kunt worden verleid tot het installeren van slechte software, het onthullen van persoonlijke gegevens of dat uw systeem kan worden besmet met malware.

Daarom raden we u aan om uit de buurt van deze problemen te blijven door Cleanserp te verwijderen. Het is de enige manier om zich te ontdoen van mogelijke bedreigingen en weer volledige controle over uw browser te krijgen. Deze hijacker beïnvloedt meestal Duitse computergebruikers, dus als u er daar een van bent, raden wij u aan om de nodige informatie op de Dieviren.de site op te zoeken.

Vermijd het gehaast installeren van nieuwe programma's om browser-hijackers te vermijden

Net zoals veel andere PUP’s verspreidt degene die we vandaag bespreken zich ook in de softwarebundels als een optionele component daarvan. Als gebruikers akkoord gaan met het installeren van freeware of shareware onder de “Snelle” of “Aanbevolen” instellingen, geven ze indirect toestemming aan alle optionele downloads om hun systeem binnen te komen zonder dat ze dat zelf weten.

Het is van cruciaal belang om het proces goed te monitoren en alle voorgeprogrammeerde vermeldingen uit te vinken. Als u deze belangrijke stap vergeet, zou u misschien verrast kunnen zijn over hoeveel ongewenste apps op uw apparaat zijn geïnstalleerd.

Verwijder Cleanserp.net nu meteen van uw getroffen webbrowsers

Om het Cleanserp virus uit het systeem te verwijderen, moet u alle programma's en browser extensies die zonder uw medeweten zijn geïnstalleerd, verwijderen. Ons team heeft gedetailleerde en geïllustreerde instructies opgesteld die u hieronder kunt vinden. Lees ze zorgvuldig door, en als ze helder lijken, start dan de procedure om deze hijacker te elimineren.

Zorg ervoor dat u alle aan de hijacker gerelateerde invoer verwijdert. Als u iets mist, kunt u uw favoriete startpagina niet instellen en kan het zijn u dat men u blijft lastig vallen met ongewenste advertenties. Om dit probleem te voorkomen, kunt u de automatische verwijderingsoptie voor de verwijdering van Cleanserp kiezen en een volledige systeemscan uitvoeren met een anti-malware en/of anti-spyware programma uitvoeren.

We raden u niet aan om de instructies op de zoekmachine van de hijacker op te volgen, omdat ze zeer onduidelijk zijn en op zijn minst verwarrend zijn. U moet er geen tijd aan verspillen omdat het erop lijkt dat ze alleen maar aan de neppagina zijn toegevoegd om de slachtoffers te verwarren en hen de hoop te ontnemen dat ze deze lastige hijacker uit hun browsers kunnen verwijderen.

use victims and make them lose hope trying to delete the pesky hijacker from their browsers.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Cleanserp.net virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Cleanserp.net van Windows systems

Om dit virus van Windows te verwijderen, volgt u onderstaande instructies op. Zorg ervoor dat u geen aan het virus gerelateerde vermeldingen achterlaat. Als u niet zeker weet of u alle programma's hebt verwijderd of deze website nog steeds op de browser verschijnt, moet u de automatische verwijderingoptie kiezen en het apparaat scannen met een anti-malware-programma.

BELANGRIJK. Lees alstublieft de bijgeleverde instructies van het begin tot het einde van deze pagina goed door. Veel gebruikers weten hoe ze toegang krijgen tot het configuratiescherm en negeren de handleiding op dit onderdeel. De instructies die we verstrekken leggen uit hoe u de ingebouwde browser-snelkoppelingen kunt repareren, dus zorg ervoor dat u de handleiding goed opvolgt!

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Cleanserp.net en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Cleanserp.net en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Cleanserp.net van Mac OS X systeem

Om Mac OS X te repareren, moet u ook nagaan of er geen onbekende applicaties zijn geïnstalleerd op uw apparaat. Om dit te doen, volgt u de onderstaande stappen op.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Cleanserp.net of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Cleanserp.net van Internet Explorer (IE)

Om deze hijacker van een IE-browser te verwijderen, raden wij u aan om dit te repareren door het meegeleverde hijacker-ritueel te verrichten.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Cleanserp.net en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Cleanserp.net verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Cleanserp.net virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Cleanserp.net uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Cleanserp.net van Mozilla Firefox (FF)

Om Firefox te repareren, moet u de lijst met extensies openen en er doorheen bladeren. Zoek naar iets verdachts? Zo ja, verwijder dan alle onbekende add-ons, extensies en werkbalken van Firefox. We raden u aan om naar de QueryRouter-extensie te zoeken – waarschijnlijk is die namelijk geassocieerd met het virus dat de omleidingen veroorzaakt. Zodra dat is gebeurd, moet u de browser opnieuw instellen om af te geraken van traceer-cookies en andere rubrieken die betrekking hebben op de hijacker. Daarna zult u in staat zijn om Search.Cleanserp te veranderen in uw favoriete zoekhulpmiddel.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Cleanserp.net en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Cleanserp.net. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Cleanserp.net van Google Chrome

Als u Cleanserp uit Chrome wilt verwijderen, moet u het nep-adres gewoon verwijderen uit de startpagina-instellingen. Het kan echter niet genoeg zijn om helemaal van dit virus af te komen. U moet alle onbekende extensies (zoals CleanSerp) verwijderen en Google Chrome opnieuw instellen. De onderstaande instructies tonen u hoe u dat moet doen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Cleanserp.net en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Cleanserp.net. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Cleanserp.net van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Cleanserp.net of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Cleanserp.net te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Cleanserp.net register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen