Gevaarlijkheidsmeter:  
  (11/100)

Haal ChromeSearch.club weg (Verwijdering Instructies) - geüpdatet jan 2021

door Jake Doevan - - | Het type: Browser hijacker

ChromeSearch.club – onbetrouwbare zoekmachine die niets gemeen heeft met Google

De startpagina van ChromeSearch.club

ChromeSearch.club is een andere versie van de browser-hijackers Chromesearch.win en Cleanserp.

Dit potentieel ongewenste programma doet zich voor als een legitieme zoekmachine die zorgt voor de privacy van gebruikers. Chrome Search Club kan echter niet alleen uw startpagina kapen, maar vereist ook dat u bepaalde informatie onthult als u deze service wilt blijven gebruiken.

Het ChromeSearch.club-virus verspreidt zich in de softwarebundels in de vorm van een browser-add-on, of u kunt een vooraf geselecteerde verklaring zien om uw standaardzoekopdracht te wijzigen met dit louche hulpmiddel met behulp van de geavanceerde installatiewizard. Als de PUP echter in het systeem sluipt, kan het:

 • wijzigingen aanbrengen in het systeem;
 • browserinstellingen veranderen;
 • hxxp: //ChromeSearch.club/ instellen als uw startpagina en standaardzoekmachine;
 • het door de browser ingebouwde zoekvak vervangen;
 • omleiden naar dubieuze sites;
 • verdachte advertenties weergeven;
 • informatie verzamelen over gebruikers.

Zoals u kunt zien, kan een kaping van uw systeem voor veel problemen zorgen. Een van de meest bedreigende zijn echter ChromeSearch.club-omleidingsproblemen en activiteiten wat betreft het bijhouden van gegevens.

Desondanks stuurt de kaper zoekopdrachten door naar de resultatenpagina van Google; het kan u nog steeds dwingen om sites van derden te bezoeken zodra u op een gewenste resultaatlink klikt. Deze sites kunnen worden gemaakt door cybercriminelen die malware willen verspreiden, een phishing-aanval willen starten of een andere techniek willen gebruiken om u in de problemen te brengen.

Het Privacybeleid vertelt dat ChromeSearch.club niet-persoonlijk identificeerbare informatie verzamelt en cookies gebruikt die persoonlijke instellingen opslaan. De ontwikkelaars zeggen echter ook dat:

“Als u ervoor kiest om de informatie te weigeren of de informatie te verwijderen, bestaat de mogelijkheid dat u beperkt bent in het gebruik van de diensten van de Website.”

Bovendien toont het programma advertenties van derden die hun cookies op de computer plaatsen. Daarom kunnen onbekende bedrijven uw stappen online volgen. Sommige van deze advertenties kunnen echter ook schadelijk zijn.

Daarom raden we aan om ChromeSearch.club te verwijderen zodra deze uw startpagina heeft gekaapt. De snelste methode om alle PUP’s te deïnstalleren die mogelijk in het systeem zijn geïnfiltreerd, is het gebruik van ReimageIntego of een ander anti-malware programma.

Als u echter geen aanvullende software wilt gebruiken, kunt u ChromeSearch.club handmatig verwijderen. Aan het einde van het artikel vindt u de gedetailleerde handleiding voor verwijdering.

Het ChromeSearch.club-virusChromeSearch.club is een louche zoekmachine die zich voordoet als een legitieme en veilige zoekfunctie voor Chrome.

Bundelen helpt bij het verspreiden van de verdachte Chrome-zoekmachine

Ontwikkelaars van mogelijk ongewenste programma’s vertrouwen meestal op de misleidende software-marketingmethode die bundeling wordt genoemd. Het maakt het mogelijk om verdachte applicaties aan de primaire gratis programma’s te koppelen en hoopt dat onoplettende computergebruikers ze niet zullen opmerken.

Beveiligingsspecialisten van Bedynet vertellen dat gebruikers niet weten hoe ze programma’s correct moeten installeren en vaak PUP’s installeren zonder het zelf te beseffen. De kaping van het systeem door ChromeSearch.club gebeurt vaak wanneer mensen freeware installeren via de Snelle/Standaard/Aanbevolen instellingen.

Het probleem met deze instellingen is dat ze niet openlijk informatie verschaffen over componenten van derden, maar deze nog steeds installeren. Om deze onaangename verrassingen te voorkomen, moet u de geavanceerde/aangepaste instellingen gebruiken en de stappen zorgvuldig volgen om vooraf geselecteerde “optionele downloads” niet over het hoofd te zien.

Verwijder Chrome Search volledig uit de browser

Er zijn twee manieren om ChromeSearch.club uit de browser te verwijderen – handmatig en automatisch. Als u denkt aan de eerste methode, vindt u een gedetailleerde en geïllustreerde handleiding onder dit artikel. Maar wees alsjeblieft voorzichtig en volg de aanwijzingen zorgvuldig op. Als u bepaalde aan de kaper gerelateerde handelingen achterlaat, wordt Chrome Search opnieuw weergegeven op de startpagina.

Als u er zeker van wilt zijn dat de kaper niet terugkomt, moet u kiezen voor de automatische verwijdering van ChromeSearch.club. Het vereist het scannen van het systeem met betrouwbare anti-malware en het opnieuw instellen van de browser na een systeemscan. 

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele ChromeSearch.club Verwijdering Handleiding:

Verwijder ChromeSearch.club van Windows systems

Na de ChromeSearch.club-kaping moet u het systeem controleren en alle verdachte componenten die mogelijk verband houden met de kaper verwijderen. De, zorgt voor de webbrowser Google Chrome.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder ChromeSearch.club en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar ChromeSearch.club en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder ChromeSearch.club uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder ChromeSearch.club van Mac OS X systeem

Volg deze stappen om verdachte waarden te vinden en te verwijderen van Mac OS X die mogelijk te maken hebben met de kaper.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar ChromeSearch.club of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder ChromeSearch.club van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar ChromeSearch.club en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de ChromeSearch.club verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder ChromeSearch.club van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou ChromeSearch.club uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder ChromeSearch.club van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier ChromeSearch.club en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van ChromeSearch.club. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder ChromeSearch.club van Google Chrome

Als u Chrome Search wilt verwijderen, moet u verdachte browserextensies verwijderen en Google Chrome opnieuw instellen, zoals hieronder wordt weergegeven:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier ChromeSearch.club en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van ChromeSearch.club. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder ChromeSearch.club van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar ChromeSearch.club of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door ChromeSearch.club verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van ChromeSearch.club te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-chromesearch-club.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande ChromeSearch.club