Haal ChromeSearch.club weg (Verwijdering Instructies) - geüpdatet jan 2018

door Jake Doevan - - | Het type: Browser hijacker

ChromeSearch.club Verwijdering Handleiding

Wat is ChromeSearch.club?

ChromeSearch.club – onbetrouwbare zoekmachine die niets gemeen heeft met Google

De startpagina van ChromeSearch.club

ChromeSearch.club is een andere versie van de browser-hijackers Chromesearch.win en Cleanserp.

Dit potentieel ongewenste programma doet zich voor als een legitieme zoekmachine die zorgt voor de privacy van gebruikers. Chrome Search Club kan echter niet alleen uw startpagina kapen, maar vereist ook dat u bepaalde informatie onthult als u deze service wilt blijven gebruiken.

Het ChromeSearch.club-virus verspreidt zich in de softwarebundels in de vorm van een browser-add-on, of u kunt een vooraf geselecteerde verklaring zien om uw standaardzoekopdracht te wijzigen met dit louche hulpmiddel met behulp van de geavanceerde installatiewizard. Als de PUP echter in het systeem sluipt, kan het:

 • wijzigingen aanbrengen in het systeem;
 • browserinstellingen veranderen;
 • hxxp: //ChromeSearch.club/ instellen als uw startpagina en standaardzoekmachine;
 • het door de browser ingebouwde zoekvak vervangen;
 • omleiden naar dubieuze sites;
 • verdachte advertenties weergeven;
 • informatie verzamelen over gebruikers.

Zoals u kunt zien, kan een kaping van uw systeem voor veel problemen zorgen. Een van de meest bedreigende zijn echter ChromeSearch.club-omleidingsproblemen en activiteiten wat betreft het bijhouden van gegevens.

Desondanks stuurt de kaper zoekopdrachten door naar de resultatenpagina van Google; het kan u nog steeds dwingen om sites van derden te bezoeken zodra u op een gewenste resultaatlink klikt. Deze sites kunnen worden gemaakt door cybercriminelen die malware willen verspreiden, een phishing-aanval willen starten of een andere techniek willen gebruiken om u in de problemen te brengen.

Het Privacybeleid vertelt dat ChromeSearch.club niet-persoonlijk identificeerbare informatie verzamelt en cookies gebruikt die persoonlijke instellingen opslaan. De ontwikkelaars zeggen echter ook dat:

“Als u ervoor kiest om de informatie te weigeren of de informatie te verwijderen, bestaat de mogelijkheid dat u beperkt bent in het gebruik van de diensten van de Website.”

Bovendien toont het programma advertenties van derden die hun cookies op de computer plaatsen. Daarom kunnen onbekende bedrijven uw stappen online volgen. Sommige van deze advertenties kunnen echter ook schadelijk zijn.

Daarom raden we aan om ChromeSearch.club te verwijderen zodra deze uw startpagina heeft gekaapt. De snelste methode om alle PUP’s te deïnstalleren die mogelijk in het systeem zijn geïnfiltreerd, is het gebruik van ReimageIntego of een ander anti-malware programma.

Als u echter geen aanvullende software wilt gebruiken, kunt u ChromeSearch.club handmatig verwijderen. Aan het einde van het artikel vindt u de gedetailleerde handleiding voor verwijdering.

Het ChromeSearch.club-virusChromeSearch.club is een louche zoekmachine die zich voordoet als een legitieme en veilige zoekfunctie voor Chrome.

Bundelen helpt bij het verspreiden van de verdachte Chrome-zoekmachine

Ontwikkelaars van mogelijk ongewenste programma’s vertrouwen meestal op de misleidende software-marketingmethode die bundeling wordt genoemd. Het maakt het mogelijk om verdachte applicaties aan de primaire gratis programma’s te koppelen en hoopt dat onoplettende computergebruikers ze niet zullen opmerken.

Beveiligingsspecialisten van Bedynet vertellen dat gebruikers niet weten hoe ze programma’s correct moeten installeren en vaak PUP’s installeren zonder het zelf te beseffen. De kaping van het systeem door ChromeSearch.club gebeurt vaak wanneer mensen freeware installeren via de Snelle/Standaard/Aanbevolen instellingen.

Het probleem met deze instellingen is dat ze niet openlijk informatie verschaffen over componenten van derden, maar deze nog steeds installeren. Om deze onaangename verrassingen te voorkomen, moet u de geavanceerde/aangepaste instellingen gebruiken en de stappen zorgvuldig volgen om vooraf geselecteerde “optionele downloads” niet over het hoofd te zien.

Verwijder Chrome Search volledig uit de browser

Er zijn twee manieren om ChromeSearch.club uit de browser te verwijderen – handmatig en automatisch. Als u denkt aan de eerste methode, vindt u een gedetailleerde en geïllustreerde handleiding onder dit artikel. Maar wees alsjeblieft voorzichtig en volg de aanwijzingen zorgvuldig op. Als u bepaalde aan de kaper gerelateerde handelingen achterlaat, wordt Chrome Search opnieuw weergegeven op de startpagina.

Als u er zeker van wilt zijn dat de kaper niet terugkomt, moet u kiezen voor de automatische verwijdering van ChromeSearch.club. Het vereist het scannen van het systeem met betrouwbare anti-malware en het opnieuw instellen van de browser na een systeemscan.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele ChromeSearch.club Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Na de ChromeSearch.club-kaping moet u het systeem controleren en alle verdachte componenten die mogelijk verband houden met de kaper verwijderen. De, zorgt voor de webbrowser Google Chrome.

Om ChromeSearch.club van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan ChromeSearch.club (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder ChromeSearch.club van Mac OS X systeem

Volg deze stappen om verdachte waarden te vinden en te verwijderen van Mac OS X die mogelijk te maken hebben met de kaper.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar ChromeSearch.club of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder ChromeSearch.club van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou ChromeSearch.club uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan ChromeSearch.club en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval ChromeSearch.club niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van ChromeSearch.club moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Als u Chrome Search wilt verwijderen, moet u verdachte browserextensies verwijderen en Google Chrome opnieuw instellen, zoals hieronder wordt weergegeven:

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins die gerelateerd kunnen zijn aan ChromeSearch.club door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website zoals ChromeSearch.club in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle ChromeSearch.club-componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering van ChromeSearch.club te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan ChromeSearch.club en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de ChromeSearch.club register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen