Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Amazon Assistant virus (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Systeemtools

Het Amazon Assistant virus biedt een verscheidenheid aan diensten en speculaties over zijn betrouwbaarheid

Afbeelding van Amazon Assistant

Amazon Assistant (ook wel gekend als het Amazon Assistant aa.hta virus) definieert een browser extensie welke verondersteld wordt gebruikers te helpen bij het vinden van de beste aanbieding tegen de laagste prijs. Hoewel het technisch gezien geen virus is, roept het nog steeds vragen op bij IT experten of het niet gerelateerd is aan het Amazon virus. Hoewel het legitiem is, ligt het dilemma bij zijn veiligheid.

Deze tool gedraagt zich meer als een potentieel ongewenste toepassing (POT). Zelfs al toont het je aanbiedingen met de grootste kortingen, bespioneert het je onlie gewoontes en kan het je gegevens doorsturen aan zijn partners. Als je waarde hecht aan je online privacy, moet je overwegen of je deze extensie wilt behouden of niet.

Bovendien, kun je grote problemen ondervindenbij het verwijderen van deze add-on van je computer.

Vragen over Amazon Assistant virus

Meer argumenten waarom het schadelijk kan zijn om deze add-on te laten staan vind je terug in het volgende hoofdstuk. Als je dus op zoek bent naar een manier om deze add-on te verwijderen, kan je merken dat het Amazon Assistant virus sneller verwijdert kan worden met de hulp van ReimageIntego of Malwarebytes.

Samenvatting

Namen Amazon Assistant, Amazon Assistant aa.hta, Amazon Browser Bar
Categorie Potentieel Ongewenste Toepassing (POT)
Aangetastte besturingssystemen Windows XP, 7, 8, 10
Distributiemethodes Software bundels, Google Play store, Firefox add-on store
Komt samen met Amazon Web Search
Infiltratie symptomen Wijzigt de startpagina/standaard zoekmachine, veroorzaakt pop-ups

Waarom moet je verdachte browser add-ons mijden?

In het algemeen, kunnen sommige browser extensies een negatief effect hebben op de prestaties van de browser. Als je op zoek bent naar snel en efficient surfen, mogen er zich maar een paar extensies op de browser bevinden. Bovendien, kunnen zelfs de legitieme je aanbieden om bijkomende te installeren. Zowel de browser als de browser extensie verzamelt bepaalde informatie over je surfgewoontes en bezochte domeinen. Deze info kan gedeeld worden met derden. De Amazon Assistant POT verschilt hier niet van.

Na het activeren van de extensie, vraagt het je om de “je online activiteit traceren” functie in te schakelen. Dit doet het niet enkel om de service te verbeteren maar ook voor marketing doeleinden. Meer nog, het is een alternatieve POT, het zou een verrassing heten mocht het je niet overdonderen met aanbiedingen van derden. Je moet weten, dat na het klikken op zo'n commerciële aanbieding je omgeleid kan worden naar verdachte domeinen. Daarom kan de Amazon Assistant omleiding tendens een probleem worden.

Distributie van Amazon Assistant

Je kan het vinden in de Google Play store, alsook in de Mozilla Firefox add-on store. Daarnaast, kan je deze browser add-on ook opmerken op bepaalde parnet domeinen of bij andere freeware. Wees vooral voorzichtig dat je geen ongewenste en niet-relevante toepassingen installeert tijdens het installatieproces.

Je moet weten dat gebruikers vaak per ongeluk nieuwe toepassingen installeren door de bijgevoegde add-ons over het hoofd te zien. Het is dus aanbevolen om te kiezen voor de “Aangepaste” instellingen. Enkel als je zeker bent dat er geen bijkomende tools worden geïnstalleerd, ga je verder.

Als je een aanbieding vind om je browser instellingen te wijzigen, zorg er dan voor dat je deze uitvinkt. Laat ons nu verdergaan met de verwijdering van Amazon Assistant. Hiervoor moet je steeds kiezen voor de Aangepaste of Geavanceerde installatiemethodes.

Amazon Assistant voorbeeldAmazon Assistant bied je een grote keuze aan diensten maar veroorzaakt ook beveiliging dilemma's.

Amazon Assistant verwijderingsprocedure

Je kan deze browser extensie handmatig of automatisch verwijderen. Als je niet zeker bent hoe het Amazon Assistant virus te verwijderen, laat je deze taak best over aan een malware verwijdering tool. Het programma zal er niet lang overdoen om de extensie volledig uit te roeien.

Bekijk na het verwijderen van Amazon Assistant, de onderstaande handmatige instructies. Reset de browser als je denkt ddat er nog resterende bestanden zijn. Bij het kiezen van een nieuwe zoekmachine of browser extension, controleer je best even de onafhankelijke beoordelingen op gebruiker fora.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Amazon Assistant virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Amazon Assistant van Windows systems

Om Amazon Assistant uit Windows te verwijderen, moet je deze extensie verwijderen. Dit kan je doen aan de hand van deze instructies:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Amazon Assistant en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Amazon Assistant en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Amazon Assistant van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Amazon Assistant of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Amazon Assistant van Internet Explorer (IE)

Om IE te herstellen, moet je de browser resetten. Dit is de makkelijkste manier om verlost te worden van de search.amazon.com zoekmachine.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Amazon Assistant en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Amazon Assistant verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Amazon Assistant virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Amazon Assistant uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Amazon Assistant van Mozilla Firefox (FF)

Om Mozilla Firefox te herstellen en Amazon Assistant volledige uit de browser te verbannen, moet je kiezen voor deze stappen. Een snellere oplossing kan een volledige browser reset zijn.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Amazon Assistant en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Amazon Assistant. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Amazon Assistant van Google Chrome

Om Amazon Assistant uit Chrome te verwijderen, volg je deze stappen. Je moet je startpagina en standaard zoekmachine wijzigen van Amazon Web Search in deze van je voorkeur.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Amazon Assistant en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Amazon Assistant. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Amazon Assistant van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Amazon Assistant of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Amazon Assistant te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Amazon Assistant register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen