Verwijder “Congratulations Dear Amazon User” virus - mrt 2021 update

door Alice Woods - - | Het type: Adware

“Congratulations Dear Amazon User” virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het "Congratulations Amazon User"-virus?

De “Congratulations Amazon User”-pop-up keert net voor 2018 weer terug

Het “Congratulations Amazon User"-virus

De melding “Congratulations Amazon User” is een nepmelding die wordt gebruikt om persoonlijke gegevens van mensen te stelen. Voordat u gaat geloven dat u een cadeau van Amazon hebt ontvangen, moet u er eerst voor zorgen dat u de domeinnaam van dit waarschuwingsvenster controleert.

Technisch gezien is het “Congratulations Amazon.com User”-virus een frauduleuze online zwendel die gericht is op computers die zijn geïnfecteerd met adware. Deze op advertenties gebaseerde programma’s spelen een belangrijke rol bij de implementatie van dit bedrog, omdat ze gebruikers omleiden naar het schadelijke domein waarop de nep-pop-up van Amazon wordt weergegeven.

Gebruikers worden vaak misleid doordat ze denken dat de pop-up “Congratulations Amazon User” legitiem is omdat deze is ontworpen met functies van de kenmerkende Amazon-stijl. Het heeft zelfs het logo van het merk bovenin de kop van het bericht vermeld waardoor de boodschap nog geloofwaardiger overkomt. Dergelijke misleidende technieken zijn niet nieuw en zijn al toegepast in “Package not delivered” en soortgelijke oplichterijen.

Helaas zijn er nog steeds heel wat gebruikers die in deze trucs trappen en in plaats van het direct verwijderen van de “Congratulations Amazon User”-zwendel, hun computers onbewust infecteren met extra malware of hun gevoelige gegevens bekendmaken aan de onbetrouwbare externe partijen. De adware kan zich verspreiden naar elk land ter wereld, of het nu Frankrijk, Duitsland of Spanje is, dus iedereen moet ervoor waken dat zijn systeem niet geïnfecteerd raakt.

Illustratie inzake het “Congratulations Amazon User"-adwarevirusDe nep pop-up van "Congratulations Amazon User" die schadelijke adware genereert, is hierboven geïllustreerd. Onthoud hoe het eruit ziet en probeer het te vermijden.

Meer informatie over deze zwendel

Meestal luidt het volledige bericht van het “Congratulations Amazon User”-virus als volgt:

Congratulations Amazon User, you have (1) Amazon Gift reserved!
Every Thursday we choose 10 lucky users randomly from to receive 1 FREE gift from Amazon. This is our way to thank you for your continuous support for our products and services.
You can choose a PlayStation 4, $1000 Amazon Gift Card, or iPhone 7 plus.
To win all you need to do is to answer the following 4 questions.
Note: 10 randomly chosen users got this invitation and there are only a few prizes left.
You have 1 minute and 36 seconds to answer the following questions before we give the prizes to another lucky user. Good Luck!
Question 1 of 4:
Who founded Amazon?
Sergey Brin and Larry Page / Jeff Bezos / Steve Jobs

U moet onthouden dat Amazon of elke andere online shopping-service NOOIT hun loterij winnende berichten of foutmeldingen voor pakketbezorging op willekeurige websites zou plaatsen. Als u dergelijke pop-ups op uw scherm ziet, bent u waarschijnlijk het doelwit van oplichters.

Het eerste wat u moet doen is de frauduleuze pagina verlaten of de schadelijke pop-up onmiddellijk sluiten. Het wordt aanbevolen om de browser geforceerd te stoppen omdat het sluiten van knoppen van deze advertenties koppelingen naar kwaadaardige websites zouden kunnen verbergen en door erop te klikken zou u daar onmiddellijk naar kunnen worden doorgestuurd.

Nadat u de browser hebt afgesloten, moet u een beveiligingsprogramma starten om via uw computersysteem te scannen en adware en andere ongewenste bestanden automatisch te verwijderen. We raden aan om ReimageIntego te gebruiken voor een effectieve opruiming van uw systeem.

Nieuwe versie – de “Amazon Gift Card”-pop up zwendel

We hebben een melding ontvangen over een nieuwe zwendel die wordt verspreidt op het internet en gebruik maakt van de naam Amazon. Het bericht verschijnt wanneer u wordt omgeleid naar Bigbrandgiftcards.com of een soortgelijke onveilige website die beweert: ” Take a survey to see if you qualify for a $1000 Amazon Gift Card”. Natuurlijk is deze enquête gewoon weer een andere zwendel die wordt gebruikt om gebruikers gevoelige informatie en geld afhandig te maken.

Pagina’s waarnaar u kunt worden doorverwezen en u misleiden door oplichting op de Amazon Gift Card of een soortgelijke nepmelding omvatten, zijn: Surveystarz.com, Gift-sale.stream, Bigbrandgiftcards.com, offers.boumio.com, Worldtradereklama.ru en vele anderen. Zorg dat u bij hen uit de buurt blijft en publiceer nooit uw persoonlijke gegevens zonder te weten met wie u te maken hebt. Om de pop-up zwendel met Amazon-cadeaukaarten te verwijderen, moet u een volledige systeemscan uitvoeren met beveiligingssoftware.

Het herkennen van valse advertenties en oplichting:

Valse “Congratulations Amazon User” of “$ 1000 Amazon Gift Card” -waarschuwingen zijn gemakkelijk te herkennen, maar ze geven niet per se een adware-infectie aan. U kunt de schadelijke pop-up tegenkomen tijdens het browsen op websites voor het illegaal delen van inhoud of het streamen van films.

Als deze meldingen worden gegenereerd door adware, zult u ze niet slechts één keer tegenkomen, maar blijft u ze keer op keer tegenkomen.

U zult ook zien dat andere advertenties, banners, video/audio-commercials de door u bezochte websites overnemen. Ten slotte zal uw browser websites langzamer gaan laden of zelfs gaan crashen tijdens het proces. Dit zijn duidelijke tekenen van de pop-up scam-infectie van “Congratulations Amazon User.

Het verwijderen van advertenties van “Congratulations Amazon User”

De beste tactiek die u kunt gebruiken om het “Congratulations Amazon User”-virus succesvol te verwijderen van uw pc is een automatische systeemscan met een professioneel antivirus-programma. De pop-ups worden geactiveerd door een onbekende adware, dus het zou erg tijdrovend zijn om er handmatig naar te zoeken.

Als u de zwendel van “Congratulations Amazon User” wilt verwijderen van uw iPhone of iPad, moet u deze scannen met behulp van mobiele beveiligingssoftware. In dit geval kunt u kiezen voor ReimageIntego Mac-versie. U kunt natuurlijk ook uw onlangs geïnstalleerde programma’s uitvoeren en alle verdachte waarden verwijderen.

Als u echter in een situatie verkeert waarin u geen andere keus heeft dan verwijdering van “Congratulations Amazon User” handmatig uit te voeren, raden we u ten zeerste aan om onze deskundige instructies aan het einde van het artikel te lezen en alle aangegeven stappen zorgvuldig uit te voeren.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele “Congratulations Dear Amazon User” virus Verwijdering Handleiding

Verwijder “Congratulations Dear Amazon User” van Windows systems

De handleiding voor het handmatig verwijderen van virussen uit Windows OS is hieronder voor u weergegeven:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder “Congratulations Dear Amazon User” en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar “Congratulations Dear Amazon User” en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder “Congratulations Dear Amazon User” van Mac OS X systeem

Om de scams van “Congratulations Amazon.com User” van uw Mac te verwijderen, moet u apps vinden die er verdacht uitzien. Zorg ervoor dat u ze verwijdert om de misleidende kennisgeving en omleidingen te verwijderen.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar “Congratulations Dear Amazon User” of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het “Congratulations Dear Amazon User” virus uit Microsoft Edge

Om adware met betrekking tot deze zwendel te elimineren, moet u uw web-browser resetten. Volg de volgende stappen op om MS Edge volledig opnieuw in te stellen:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou “Congratulations Dear Amazon User” uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder “Congratulations Dear Amazon User” van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier “Congratulations Dear Amazon User” en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van “Congratulations Dear Amazon User”. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder “Congratulations Dear Amazon User” van Google Chrome

Als u de PUP-verwijdering wilt voltooien, stelt u uw browser opnieuw in en roept u de instellingen terug die mogelijk zijn gewijzigd tijdens het verblijf van het virus op uw computer. In Google Chrome wordt het resetten als volgt uitgevoerd:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier “Congratulations Dear Amazon User” en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van “Congratulations Dear Amazon User”. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder “Congratulations Dear Amazon User” van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar “Congratulations Dear Amazon User” of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van “Congratulations Dear Amazon User” te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de “Congratulations Dear Amazon User” register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Alice Woods
Alice Woods

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Alice Woods
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen