Verwijder Advanced Mac Cleaner virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jul 2018

Advanced Mac Cleaner virus Verwijdering Handleiding

Wat is Het Advanced Mac Cleaner-virus?

Advanced Mac Cleaner: een nep beveiligingssoftware voor Mac OS X

Screenshot van Advanced Mac Cleaner

Advanced Mac Cleaner is een verdachte en onbetrouwbare beveiligings- en optimalisatiesoftware voor Mac OS X. Deze applicatie wordt geadverteerd in softwarebundels en op dubieuze downloadsites die gebruikers tegen kunnen komen wanneer ze op onveilige websites browsen. Bovendien kunnen ze worden omgeleid naar een dergelijke website door een mogelijk ongewenst programma (PUP).

Eenmaal in het systeem start Advanced Mac Cleaner systeemscans op. Het programma biedt nep-resultaten die waarschuwen voor gedetecteerde talrijke fouten. Om ze te repareren, wordt gebruikers echter gevraagd om de licentie aan te schaffen. Zo wordt de gratis versie van het programma verspreid om de verkoop van de licentie te vergroten.

Internetfora staan vol met klachten van gebruikers en zorgen over Advanced Mac Cleaner. Inderdaad, het aangegeven programma van PCVARK gedraagt zich als een potentieel ongewenst programma (PUP) en het lijkt absoluut niet betrouwbaar. Trouwens, er zijn veel klachten op het internet van ontevreden gebruikers die Advanced Mac Cleaner een zwendel noemen en een nep-hulpprogramma dat niet eenvoudig kan worden verwijderd.

Bovendien neemt de cybergemeenschap aan dat Advanced Mac Cleaner mogelijk gerelateerd is aan Mac Adware Cleaner: een andere dubieuze beveiligingssoftware voor Macs. Na de installatie merkten gebruikers vervelende pop-ups op om een andere cleaner te installeren. Geen enkele is echter het downloaden waard. Advanced Mac Cleaner virus

Op de officiële website wordt Advanced Mac Cleaner geadverteerd als “de allernieuwste technologie”, die is gecodeerd door experts uit de branche die al meer dan 32 jaar aan dezelfde projecten werken. De software kan ogenschijnlijk schijven reinigen, ongewenste apps verwijderen en de gebruiker helpen bestanden te beheren om duplicaten en rommel te voorkomen. Natuurlijk klinkt zo'n presentatie overtuigend, maar u moet er niet in trappen.

Op de computer “controleert” Advanced Mac Cleaner het systeem en meldt het gewoonlijk duizenden gedetecteerde fouten, maar u moet zich niet haasten om ze te repareren. Houd er rekening mee dat de meeste van deze fouten alleen maar zogenaamde valse positieven zijn, bedoeld om u te misleiden tot de aanschaf van de volledige versie van het programma.

Wij vinden dergelijke marketingtechnieken zeer oneerlijk, en we zouden een dergelijk product niet voor u aanbevelen. Deze software wil gebruikers 39,95 euro in rekening brengen voor zijn licentie en probeert de gebruiker zover krijgen dat jij of zij de Sticky Password-software koopt. We raden u ten sterkste aan om niet de betaalde versie van het programma aan te schaffen.

Het maakt niet uit of u het programma zelf hebt geïnstalleerd of dat het in een bundel is binnengekomen, u zou het nu meteen moeten verwijderen. We raden u ten zeerste aan de Advanced Mac Cleaner-verwijdering automatisch te voltooien. Daarvoor hebt u betrouwbare anti-malware software nodig, zoals FortectIntego of Malwarebytes.

Als u echter op zoek bent naar instructies voor het handmatig verwijderen van geavanceerde mac-cleaner van MacBook, scroll dan naar het einde van het artikel waar u een gedetailleerde en geïllustreerde stapsgewijze handleiding kunt vinden.

Advanced PC CleanerAdvanced PC Cleaner stelt meestal dat er een groot aantal problemen op het systeem moeten worden opgelost. U moet niet op dit programma vertrouwen!

Problemen met het verwijderen van Advanced Mac Cleaner

Veel computergebruikers melden dat ze Advanced Mac Cleaner niet makkelijk van de computer kunnen verwijderen. De officiële website biedt aan om Advanced Mac Cleaner Uninstaller te downloaden, die verondersteld wordt het programma van het apparaat te verwijderen. Als gebruikers echter andere antivirusprogramma's op het apparaat hebben geïnstalleerd, kunnen ze deze app blokkeren.

Om echter het officiële verwijderprogramma te kunnen gebruiken, moeten gebruikers de realtime-beveiliging uitschakelen. Daarna kunnen ze de deïnstallatie uitvoeren en daarmee Advanced Mac Cleaner verwijderen. Ongetwijfeld is de noodzaak om beveiligingssoftware bij te werken een waarschuwing dat dit programma verdacht is.

Bovendien kan de installatie van dit hulpprogramma leiden tot de infiltratie van eerder genoemde Mac Adware Cleaner. Daarom wordt deze verwijderingsmethode voor Advanced Mac Cleaner niet aanbevolen.

Inderdaad, volgens de VirusTotal-informatie, wordt Advanced Mac Cleaner Uninstaller (Advanced Mac Cleaner_mfoawcban.pkg) herkend door de meeste antivirus- en antimalwareprogramma's. Als u niet zeker weet hoe deze service werkt, kunnen we kort uitleggen dat dit project het mogelijk maakt verdachte bestanden of URL's met meer dan 60 antivirusscanners te inspecteren. De kans dat minstens de helft van de beveiligingsprogramma's valse resultaten oplevert, is daarom dus moeilijk te geloven.

We raden aan om weg te blijven van de “official uninstaller” en het programma te verwijderen met een gerenommeerd antivirusprogramma. Dan kunt u er zeker van zijn dat potentieel gevaarlijke applicaties niet op uw Mac zijn geïnstalleerd.

Advanced Mac Cleaner wordt gepromoot op nep-sites

Bankworm gedetecteerd door Advanced Mac CleanerAdvertentie waarin wordt aangedrongen om het Advanced Mac Cleaner-virus te installeren.

Tijdens het surfen op het web kunnen gebruikers een verdachte website tegenkomen die een valse beveiligingswaarschuwing vertoont. Het rapporteert over een gedetecteerde “Bankworm” op de Mac-computer. De waarschuwing lijkt op het venster van het reguliere beveiligingsprogramma dat informatie biedt over de geïdentificeerde cyberdreiging: het bevat de naam van het virus, het risiconiveau en de locatie van het geïnfecteerde bestand.

U moet echter niet vergeten dat beveiligingswaarschuwingen die in uw browser verschijnen, nooit echt zijn. Zo'n site wordt gebruikt voor het verspreiden van een gratis versie van Advanced Mac Cleaner. Hoewel de “Bankworm” -infectie slechts een verzinsel is van een louche softwareteam. Dus als u ooit op een dergelijke site terechtkomt, moet u niet op de knop “Virus verwijderen” klikken en deze twijfelachtige tool downloaden.

Bescherm uw Mac tegen potentieel ongewenste programma's

Veel Mac-gebruikers zijn van mening dat deze apparaten bestand zijn tegen computervirussen. Helaas zijn ze dat niet: oplichters en ontwikkelaars van malware proberen langzaam maar zeker ook de controle over deze markt over te nemen. Tegenwoordig kapen echter veel advertentie-ondersteunde applicaties of twijfelachtige systeemtools zoals de Advanced Mac Cleaner Mac-computers wanneer ze worden geïnstalleerd naast gratis applicaties die niet beschikbaar zijn in de App Store.

Verschillende gratis software bevordert deze tool, dus het is mogelijk dat u deze applicatie op uw Mac zult vinden na het installeren van bepaalde programma's die via derden zijn gedownload van het internet. Vanwege deze functie hebben gebruikers de neiging om dit programma te benoemen als Advanced Mac Cleaner-virus. We willen er echter op wijzen dat deze applicatie noch een virus noch kwaadaardig is. Het is gewoon een potentieel ongewenst programma dat geen schade aan uw pc kan toebrengen.

Als u echter ongewenste apps wilt vermijden:

 • bekijk opmerkingen over bepaalde applicaties online voordat u ze op uw apparaat installeert;
 • vertrouw op de aangepaste of geavanceerde installatie-instellingen bij het installeren van Mac-software;
 • deselecteer alle vooraf geselecteerde programma's die mogelijk worden aangeboden als “optionele downloads”. Advanced Mac Cleaner virus

Handleiding voor het verwijderen van Advanced Mac Cleaner

Als u zich nog steeds afvraagt hoe u Avanced Mac Cleaner van uw mac verwijdert, dan bent u hier aan het juiste adres. Ons team is bereid om u te helpen dit potentieel ongewenste programma te verwijderen. We willen u eraan herinneren dat u het verwijderingsprogramma niet van de officiële website of andere externe bronnen mag downloaden. Het is een zeer verdachte tool die mogelijk extra PUP's op het systeem kan installeren.

We raden u ten zeerste aan om het automatisch uit het systeem te verwijderen. Daarvoor zou u misschien de anti-malware software willen gebruiken die we aanbevelen. U kunt echter ook zelf handmatig proberen te zorgen voor de verwijdering van Advanced Mac Cleaner, maar lees zorgvuldig de instructies die we hebben voorbereid.

Als u om wat voor reden dan ook Advanced Mac Cleaner niet kunt verwijderen, kunt u een vraag stellen aan ons ondersteuningsteam. U kunt net zo goed het commentaargedeelte aan het einde van deze pagina bekijken: misschien vind u hier nuttige tips van andere Mac-gebruikers die het “plezier” hadden om het beschreven programma tegen te komen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Advanced Mac Cleaner virus Verwijdering Handleiding

Verwijder Advanced Mac Cleaner van Mac OS X systeem

1. Select this line:

~/Library/LaunchAgents/com.pcv.hlpramc.plist

Nadat u de volledige regel hebt geselecteerd, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Services ▹ Reveal in Finder (of gewoon Reveal). Vervolgens moet u worden omgeleid naar een map die het geselecteerde item bevat. Verplaats dit item naar de prullenbak en herstart uw Mac

2.Ga naar Librabry en vervolgens naar Application Support en verplaats amc naar de Prullenbak. Voer zo nodig uw wachtwoord in.

3.Zoek in de map Librabry naar AdvancedMacCleaner en verplaats deze naar de prullenbak.

4. Open de map Applications (Toepassingen) en zoek hier Advanced Mac Cleaner. Nogmaals, verplaats het naar de prullenbak.

Er zouden nu geen overblijfselen van deze dubieuze applicaties meer op uw Mac moeten staan. 

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Advanced Mac Cleaner van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Advanced Mac Cleaner van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Het Advanced Mac Cleaner-virus en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Het Advanced Mac Cleaner-virus niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Het Advanced Mac Cleaner-virus moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Het Advanced Mac Cleaner-virus en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Advanced Mac Cleaner register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen