Gevaarlijkheidsmeter:  
  (17/100)

Verwijder Advanced Mac Cleaner virus (Verwijdering Handleiding) - geüpdatet jan 2021

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Adware

Advanced Mac Cleaner: een nep beveiligingssoftware voor Mac OS X

Screenshot van Advanced Mac Cleaner

Advanced Mac Cleaner is een verdachte en onbetrouwbare beveiligings- en optimalisatiesoftware voor Mac OS X. Deze applicatie wordt geadverteerd in softwarebundels en op dubieuze downloadsites die gebruikers tegen kunnen komen wanneer ze op onveilige websites browsen. Bovendien kunnen ze worden omgeleid naar een dergelijke website door een mogelijk ongewenst programma (PUP).

Eenmaal in het systeem start Advanced Mac Cleaner systeemscans op. Het programma biedt nep-resultaten die waarschuwen voor gedetecteerde talrijke fouten. Om ze te repareren, wordt gebruikers echter gevraagd om de licentie aan te schaffen. Zo wordt de gratis versie van het programma verspreid om de verkoop van de licentie te vergroten.

Internetfora staan vol met klachten van gebruikers en zorgen over Advanced Mac Cleaner. Inderdaad, het aangegeven programma van PCVARK gedraagt zich als een potentieel ongewenst programma (PUP) en het lijkt absoluut niet betrouwbaar. Trouwens, er zijn veel klachten op het internet van ontevreden gebruikers die Advanced Mac Cleaner een zwendel noemen en een nep-hulpprogramma dat niet eenvoudig kan worden verwijderd.

Bovendien neemt de cybergemeenschap aan dat Advanced Mac Cleaner mogelijk gerelateerd is aan Mac Adware Cleaner: een andere dubieuze beveiligingssoftware voor Macs. Na de installatie merkten gebruikers vervelende pop-ups op om een andere cleaner te installeren. Geen enkele is echter het downloaden waard. Advanced Mac Cleaner virus

Op de officiële website wordt Advanced Mac Cleaner geadverteerd als “de allernieuwste technologie”, die is gecodeerd door experts uit de branche die al meer dan 32 jaar aan dezelfde projecten werken. De software kan ogenschijnlijk schijven reinigen, ongewenste apps verwijderen en de gebruiker helpen bestanden te beheren om duplicaten en rommel te voorkomen. Natuurlijk klinkt zo'n presentatie overtuigend, maar u moet er niet in trappen.

Op de computer “controleert” Advanced Mac Cleaner het systeem en meldt het gewoonlijk duizenden gedetecteerde fouten, maar u moet zich niet haasten om ze te repareren. Houd er rekening mee dat de meeste van deze fouten alleen maar zogenaamde valse positieven zijn, bedoeld om u te misleiden tot de aanschaf van de volledige versie van het programma.

Wij vinden dergelijke marketingtechnieken zeer oneerlijk, en we zouden een dergelijk product niet voor u aanbevelen. Deze software wil gebruikers 39,95 euro in rekening brengen voor zijn licentie en probeert de gebruiker zover krijgen dat jij of zij de Sticky Password-software koopt. We raden u ten sterkste aan om niet de betaalde versie van het programma aan te schaffen.

Het maakt niet uit of u het programma zelf hebt geïnstalleerd of dat het in een bundel is binnengekomen, u zou het nu meteen moeten verwijderen. We raden u ten zeerste aan de Advanced Mac Cleaner-verwijdering automatisch te voltooien. Daarvoor hebt u betrouwbare anti-malware software nodig, zoals ReimageIntego of Malwarebytes.

Als u echter op zoek bent naar instructies voor het handmatig verwijderen van geavanceerde mac-cleaner van MacBook, scroll dan naar het einde van het artikel waar u een gedetailleerde en geïllustreerde stapsgewijze handleiding kunt vinden.

Advanced PC CleanerAdvanced PC Cleaner stelt meestal dat er een groot aantal problemen op het systeem moeten worden opgelost. U moet niet op dit programma vertrouwen!

Problemen met het verwijderen van Advanced Mac Cleaner

Veel computergebruikers melden dat ze Advanced Mac Cleaner niet makkelijk van de computer kunnen verwijderen. De officiële website biedt aan om Advanced Mac Cleaner Uninstaller te downloaden, die verondersteld wordt het programma van het apparaat te verwijderen. Als gebruikers echter andere antivirusprogramma's op het apparaat hebben geïnstalleerd, kunnen ze deze app blokkeren.

Om echter het officiële verwijderprogramma te kunnen gebruiken, moeten gebruikers de realtime-beveiliging uitschakelen. Daarna kunnen ze de deïnstallatie uitvoeren en daarmee Advanced Mac Cleaner verwijderen. Ongetwijfeld is de noodzaak om beveiligingssoftware bij te werken een waarschuwing dat dit programma verdacht is.

Bovendien kan de installatie van dit hulpprogramma leiden tot de infiltratie van eerder genoemde Mac Adware Cleaner. Daarom wordt deze verwijderingsmethode voor Advanced Mac Cleaner niet aanbevolen.

Inderdaad, volgens de VirusTotal-informatie, wordt Advanced Mac Cleaner Uninstaller (Advanced Mac Cleaner_mfoawcban.pkg) herkend door de meeste antivirus- en antimalwareprogramma's. Als u niet zeker weet hoe deze service werkt, kunnen we kort uitleggen dat dit project het mogelijk maakt verdachte bestanden of URL's met meer dan 60 antivirusscanners te inspecteren. De kans dat minstens de helft van de beveiligingsprogramma's valse resultaten oplevert, is daarom dus moeilijk te geloven.

We raden aan om weg te blijven van de “official uninstaller” en het programma te verwijderen met een gerenommeerd antivirusprogramma. Dan kunt u er zeker van zijn dat potentieel gevaarlijke applicaties niet op uw Mac zijn geïnstalleerd.

Advanced Mac Cleaner wordt gepromoot op nep-sites

Bankworm gedetecteerd door Advanced Mac CleanerAdvertentie waarin wordt aangedrongen om het Advanced Mac Cleaner-virus te installeren.

Tijdens het surfen op het web kunnen gebruikers een verdachte website tegenkomen die een valse beveiligingswaarschuwing vertoont. Het rapporteert over een gedetecteerde “Bankworm” op de Mac-computer. De waarschuwing lijkt op het venster van het reguliere beveiligingsprogramma dat informatie biedt over de geïdentificeerde cyberdreiging: het bevat de naam van het virus, het risiconiveau en de locatie van het geïnfecteerde bestand.

U moet echter niet vergeten dat beveiligingswaarschuwingen die in uw browser verschijnen, nooit echt zijn. Zo'n site wordt gebruikt voor het verspreiden van een gratis versie van Advanced Mac Cleaner. Hoewel de “Bankworm” -infectie slechts een verzinsel is van een louche softwareteam. Dus als u ooit op een dergelijke site terechtkomt, moet u niet op de knop “Virus verwijderen” klikken en deze twijfelachtige tool downloaden.

Bescherm uw Mac tegen potentieel ongewenste programma's

Veel Mac-gebruikers zijn van mening dat deze apparaten bestand zijn tegen computervirussen. Helaas zijn ze dat niet: oplichters en ontwikkelaars van malware proberen langzaam maar zeker ook de controle over deze markt over te nemen. Tegenwoordig kapen echter veel advertentie-ondersteunde applicaties of twijfelachtige systeemtools zoals de Advanced Mac Cleaner Mac-computers wanneer ze worden geïnstalleerd naast gratis applicaties die niet beschikbaar zijn in de App Store.

Verschillende gratis software bevordert deze tool, dus het is mogelijk dat u deze applicatie op uw Mac zult vinden na het installeren van bepaalde programma's die via derden zijn gedownload van het internet. Vanwege deze functie hebben gebruikers de neiging om dit programma te benoemen als Advanced Mac Cleaner-virus. We willen er echter op wijzen dat deze applicatie noch een virus noch kwaadaardig is. Het is gewoon een potentieel ongewenst programma dat geen schade aan uw pc kan toebrengen.

Als u echter ongewenste apps wilt vermijden:

 • bekijk opmerkingen over bepaalde applicaties online voordat u ze op uw apparaat installeert;
 • vertrouw op de aangepaste of geavanceerde installatie-instellingen bij het installeren van Mac-software;
 • deselecteer alle vooraf geselecteerde programma's die mogelijk worden aangeboden als “optionele downloads”. Advanced Mac Cleaner virus

Handleiding voor het verwijderen van Advanced Mac Cleaner

Als u zich nog steeds afvraagt hoe u Avanced Mac Cleaner van uw mac verwijdert, dan bent u hier aan het juiste adres. Ons team is bereid om u te helpen dit potentieel ongewenste programma te verwijderen. We willen u eraan herinneren dat u het verwijderingsprogramma niet van de officiële website of andere externe bronnen mag downloaden. Het is een zeer verdachte tool die mogelijk extra PUP's op het systeem kan installeren.

We raden u ten zeerste aan om het automatisch uit het systeem te verwijderen. Daarvoor zou u misschien de anti-malware software willen gebruiken die we aanbevelen. U kunt echter ook zelf handmatig proberen te zorgen voor de verwijdering van Advanced Mac Cleaner, maar lees zorgvuldig de instructies die we hebben voorbereid.

Als u om wat voor reden dan ook Advanced Mac Cleaner niet kunt verwijderen, kunt u een vraag stellen aan ons ondersteuningsteam. U kunt net zo goed het commentaargedeelte aan het einde van deze pagina bekijken: misschien vind u hier nuttige tips van andere Mac-gebruikers die het “plezier” hadden om het beschreven programma tegen te komen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Advanced Mac Cleaner virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Advanced Mac Cleaner van Mac OS X systeem

1. Select this line:

~/Library/LaunchAgents/com.pcv.hlpramc.plist

Nadat u de volledige regel hebt geselecteerd, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Services ▹ Reveal in Finder (of gewoon Reveal). Vervolgens moet u worden omgeleid naar een map die het geselecteerde item bevat. Verplaats dit item naar de prullenbak en herstart uw Mac

2.Ga naar Librabry en vervolgens naar Application Support en verplaats amc naar de Prullenbak. Voer zo nodig uw wachtwoord in.

3.Zoek in de map Librabry naar AdvancedMacCleaner en verplaats deze naar de prullenbak.

4. Open de map Applications (Toepassingen) en zoek hier Advanced Mac Cleaner. Nogmaals, verplaats het naar de prullenbak.

Er zouden nu geen overblijfselen van deze dubieuze applicaties meer op uw Mac moeten staan. 

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Advanced Mac Cleaner of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Advanced Mac Cleaner van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Advanced Mac Cleaner en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Advanced Mac Cleaner verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder het Advanced Mac Cleaner virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Advanced Mac Cleaner uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Advanced Mac Cleaner van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Advanced Mac Cleaner en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Advanced Mac Cleaner. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Advanced Mac Cleaner van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Advanced Mac Cleaner en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Advanced Mac Cleaner. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Advanced Mac Cleaner van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Advanced Mac Cleaner of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Advanced Mac Cleaner te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Advanced Mac Cleaner register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen