Verwijder GuardBTC@cock.li virus (Verwijdering Instructies) - Bonus: Ontgrendel stappen

GuardBTC@cock.li virus Verwijdering Handleiding

Wat is GuardBTC@cock.li ransomware?

GuardBTC@cock.li – een nieuwe versie van de Dharma/CrySiS malware familie

Afbeelding van de GuardBTC@cock.li ransomware

GuardBTC@cock.li is een kwaadaardig crypto-virus dat toebehoort aan de Dharma/CrySiS ransomware familie. De malware voegt de .[GuardBTC@cock.li].java bestandsextensie toe aan elk doelwit bestand. Het kan echter soms veranderen in een ander e-mailadres, zoals filedecrypt@cock.li of iets gelijkaardig. Daarnaast, levert de malware ook een losgeldbrief waarin de misdadigers een specifiek bedrag aan Bitcoins vragen voor het herstellen van de data.

De GuardBTC@cock.li ransomware gebruikt een AES codering algoritme en bewaart de decoderingssleutel op een remote server. Terwijl de originele Dharma/CrySiS virussen gedecodeert kunnen worden zonder een geheime sleutel, lukt dit niet bij de recentste verie, die ook wel de .java ransomware, genoemd wordt. Dus na de aanval kan je, je bestanden enkel herstellen vanop een back-up. Dit gegeven mag je echter niet motiveren om het losgeld te betalen!

Na het versleutelen van de data, laat het GuardBTC@cock.li virus een losgeldbrief achter, die uitleg verschaft over wat er met je bestanden gebeurde. De tekst onthult dat alle data vergrendelt en volledig onbruikbaar is. Om toegang te krijgen tot de data, moet de gebruiker een bepaalde som in Bitcoin betalen.

Wij raden echter af om de cybercriminelen te contacteren. Misdadigers staan erom bekent hun slachtoffers compleet te negeren, zelfs nadat ze het gevraagde bedrag betaalden. Bijkomend, financier je op die manier ook de illegale activiteiten die het mogelijk maken dat deze boeven geld afpersen van nietsvermoedende gebruikers.

Zoals je ziet, zal het zaken doen met criminelen enkel verlies opleveren. In plaats daarvan is het beter dat je focust op het verwijderen van GuardBTC@cock.li, wat noodzakelijk is om je computer opnieuw normaal en veilig te laten werken. Malware kan een kwaadaardige code geïnjecteerd hebben in legitieme systeemprocessen en andere schadelijke bestanden op je computer hebben geïnstalleerd. Hierdoor wordt het systeem kwetsbaar en aantrekkelijk voor andere cyberdreigingen.

Wij adviseren je dus om GuardBTC@cock.li van je machine te verwijderen met een krachtig malware verwijderingsprogramma zoals FortectIntego. Denk eraan dat het handmatig verwijderen zeer ingewikkeld is en enkel zou mogen worden uitgevoerd door IT-professionals en we willen je ontmoedigen om dit zelf te doen.

Als je echter geen beveiliging software kunt installeren of openen, bekijk dan even de instructies op het einde van dit artikel en gebruik ofwel de Veilige Modus met Netwerk of de Systeemherstel methode. Lees daarnaast ook alles over alternatieve methodes die je kunnen helpen bij het herstellen van je betanden.

Voorstellen van het GuardBTC@cock.li virusDe GuardBTC@cock.li ransomware versleuteld bestanden met een ingewikkeld algoritme.

Vermijdt gevarlijke ransomware aanvallen door meer aandacht te schenken aan je postvak in

Cybercriminelen vertrouwen op niet aandachtige gebruikers, die elke mail of link opnenen die aan hen gericht is. Spam e-mail is de meest prominente ransomware distributiemethode. Meestl doet de auteur van de e-mail zich voor als een belangrijke entiteit van een bekende organisatie, een overheidsambtenaar of de vertegenwoordiger van een bank. Hij/zij moedigt je aan om de bijlage te opnen of te klikken op de voorziene link.

Wees alsjeblieft voorzichtig en onderzoek mails van onbekende bronnen grondig. Er zijn altijd waarschuwingssignalen; je moet gewoon leren ze te ontdekken. Daarnaast zal je e-mailprovider normaal verdachte mails markeren, negeer deze waarschuwingen niet.

Naast spam e-mails, kan ransomware ook op andere manieren verdeeld worden:

 • Exploit kits;
 • P2P websites/clients;
 • Frauduleuze software downloads;
 • Nep updates/advertenties/pop-ups;

Het maakt echter niet uit hoeveel voorzorgsmaatregelen je neemt, je bent nooit volledig veilig voor een ransomware aanval. Zorg er dus voor dat je regelmatig een back-up maakt op een externe schijf.

Verwijderingshandleiding voor de GuardBTC@cock.li ransomware

Zoals we reeds vermelden raden we je ten stelligste aan om GuardBTC@cock.li niet handmatig te verwijderen omdat dit een ingewillelde procedure is, zeker voor normale computergebruikers. Het risisco op het beschadigen van systeembestanden en het register is zeer groot, daarom raden we je aan te kiezen voor een automatische verwijderingsmethode.

Beveiligingsexperts van viruset.no waarschuwen je dat je een degelijke beveilging software moet downloaden en het GuardBTC@cock.li virus moet verwijderen voor je verdergaat met het herstellen van je data. Wij bevelen het gebruik van een krachtig beveiligingstool aan, zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes. Anders zullen je herstelde bestanden onmiddellijk opnieuw worden versleuteld.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele GuardBTC@cock.li virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Je moet je computer herstarten in Veilige Modus met Netwerk voordat je verdergaat met het automatisch verwijderen van het virus.

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder GuardBTC@cock.li door System Restore te gebruiken

Systeemherstel kan worden gebruikt om het virus uit te schakelen en een automatische verwijdering op te starten:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van GuardBTC@cock.li is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat GuardBTC@cock.li succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van GuardBTC@cock.li van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Helaas is er nog geen decoder beschikbaar voor de GuardBTC@cock.li ransomware. Je kan echter deze alternatieve methodes proberen die je kunnen helpen bij het herstellen van je bestanden.

Als je bestanden gecodeerd werden door GuardBTC@cock.li, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Je kunt Data Recovery Pro proberen

Data Recovery Pro werd ontworpen om gecorrumpeerde of kapotte bestanden te herstellen. In sommige gevallen kan het echter nuttig zijn bij het herstellen van bestanden die aangetast werden door ransomware.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de GuardBTC@cock.li ransomware;
 • Herstel ze.

Tak advantage van de Windows Vorige Versies functie

Deze methode zal enkel werken als je de Systeemherstel functie ingeschaklet had voor  GuardBTC@cock.li al je bestanden versleutelde.

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

ShadowExplorer kan nuttig zijn voor het herstellen van bestanden na de GuardBTC@cock.li aanval

ShadowExplorer werkt enkel als de ransomware de Shadow Volume Copies niet verwijderde tijdens het infectie proces.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Er is nog geen decoder beschikbaar.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen GuardBTC@cock.li en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen