Gevaarlijkheidsmeter:  
  (99/100)

Verwijder Arrow virus (Verwijdering Handleiding) - mrt 2018 update

door Lucia Danes - - | Het type: Ransomware

Het Arrow-virus: nieuwe gijzelsoftware van de Dharma-familie

Illustratie van het Arrow-gijzelsoftware-virus

De Arrow-gijzelsoftware is een van de varianten van de Dharma-gijzelsoftware die verscheen in maart 2018. Malware AES cryptografie voegt .arrow-bestandsextensies toe aan de getargete gegevens om de gebruikers geld afhandig te maken. De instructies om het losgeld te betalen worden geleverd in de losgeldbrief die onmiddellijk na succesvolle codering wordt gedownload.

Naam Arrow-gijzelsoftware
Familie Dharma

Extensies die worden gebruikt om geïnfecteerde bestanden te markeren

.id-[random-characters].[vauvau@cock.li].arrow, [badfail@qq.com].arrow, .marat20.cock.li].arrow
E-mailadres vauvau@cock.li
Distributie Spam, getroffen e-mailbijlages, illegale software
Decrypter Dharma Decryptor

Het Arrow-virus verspreidt zich meestal via schadelijke spam e-mails die een versluierde bijlage bevatten. Wanneer een slachtoffer een document opent, wordt de malware-bom afgeleverd en op het systeem uitgevoerd. De malware begint onmiddellijk met het wijzigen van het systeem, zoals:

 • krijgt beheerdersrechten voor specifieke Windows-processen of systeembestanden,
 • wijzigt of maakt nieuwe registervermeldingen,
 • wist schaduwvolume-kopieën.

Al deze veranderingen zorgen ervoor dat de Arrow-malware zich in de computer kan nestelen en kan starten met het opstarten van het systeem. Het grootste probleem is echter dat schaduwkopieën worden verwijderd die erg belangrijk zijn bij gegevensherstel. Hoewel, soms verwijdert de gijzelsoftware deze niet en is gegevensherstel mogelijk met software van derden.

De Arrow-gijzelsoftware is gericht op de meest populaire bestandstypen, waaronder documenten, afbeeldingen, audio, video en andere bestanden. Het crypto-virus voegt een complex achtervoegsel toe aan gerichte bestanden met een e-mailadres voor het opnemen van contact, een ID van het slachtoffer en een unieke bestandsextensie. Na de codering zijn alle bestanden vergrendeld met de .id- [willekeurige tekens]. [Vauvau@cock.li] .arrow, [badfail@qq.com] .arrow or .marat20.cock.li]. bestandsextensie.

Slachtoffers worden verondersteld contact op te nemen met de auteurs van Arrow via vauvau@cock.li. Beveiligingsspecialisten raden dit echter niet aan. Communicatie met cybercriminelen en het opvolgen van hun instructies kan leiden tot geldverlies. Niemand kan er zeker van zijn dat ze een decryptor hebben of dat u deze kunt gebruiken nadat u heeft betaald.

Houd er rekening mee dat sommige versies van Dharma decodeerbaar zijn. Daarom moet u de Arrow-gijzelsoftware verwijderen en de decryptor uitproberen. Het kan elk moment worden bijgewerkt om slachtoffers te helpen verloren bestanden te herstellen. Bovendien kunt u hulpprogramma’s van derden uitproberen als u geen back-up van uw belangrijke bestanden hebt.

Maar voordat u doorgaat met gegevensherstel, moet u de computer opschonen. Voor de verwijdering van Arrow hebt u een professionele tool voor het verwijderen van malware nodig. We raden u ten zeerste aan Reimage Reimage Cleaner Intego te gebruiken, maar u kunt ook een ander betrouwbaar beveiligingshulpprogramma kiezen.

Afbeelding van het Arrow-gijzelsoftware-virusHet Arrow-gijzelsoftware-virus e=is weer een andere versie van de Dharma-gijzelsoftware.

Open e-mailbijlagen niet te gehaast om gijzelsoftware-aanvallen te voorkomen

Schadelijke spam e-mailbijlagen zijn de belangrijkste distributiemethode van de bestandscoderende virussen. Het uitvoerbare bestand van de gijzelsoftware verspreidt zich meestal als versluierd Word-, PDF- of ZIP-bestand, dus het is gemakkelijk om in de val gelokt te worden en een geïnfecteerd document te openen.

Als u echter oplettend bent en geen spam of andere verdachte e-mails opent, kunt u uw bestanden beschermen tegen codering. Als u de inhoud van de e-mail niet vertrouwd of louche vindt, volgt u de volgende instructies:

 • Zoek naar grammaticale en spellingsfouten. Oplichters laten vaak typefouten en taalfouten staan die hun kwaadwillige doelen kunnen onthullen.
 • Controleer de informatie over de afzender nogmaals. Zoek online naar informatie over het e-mailadres en de afzender, vooral als de brief lijkt te zijn verzonden door een bank, overheidsinstanties of een vergelijkbaar bedrijf.
 • Controleer de inloggegevens. Phishing-e-mails missen vaak referenties, zoals een handtekening of logo’s.

Specialisten van avirus.hu benadrukken om voorzichtig te zijn met freeware-downloads, update-installatie en agressieve pop-ups. Ze kunnen ook worden gebruikt in de distributie van gijzelsoftware. Voor volledige bescherming moet u ook een gerenommeerde antivirus installeren en back-ups maken.

Verwijder de Arrow-gijzelsoftware-virus op een veilige wijze

We willen u waarschuwen dat u Arrow niet handmatig van de computer moet verwijderen. Het bestandscoderende virus kan schadelijke codes in legitieme systeemprocessen injecteren en talrijke extra bestanden of toepassingen installeren die schadelijke activiteiten uitvoeren.

Het beëindigen van al deze toevoegingen zonder beveiligingssoftware is bijna onmogelijk, vooral als u geen ervaren IT-specialist bent. Om deze reden moet u kiezen voor automatische verwijdering van de Arrow-gijzelsoftware. Om malware veilig te verwijderen, moet u een van de volgende tools gebruiken: Reimage Reimage Cleaner Intego, Malwarebytes of SpyHunter 5Combo Cleaner. Als u een aantal obstakels ondervindt, volg dan de onderstaande handleiding.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Arrow virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Arrow door Safe Mode with Networking te gebruiken

Als de Arrow-gijzelsoftware zijn automatische verwijdering verhindert, volgt u de volgende stappen:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Arrow weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Arrow verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Arrow door System Restore te gebruiken

Deze methode kan ook helpen om het virus uit te schakelen en beveiligingssoftware uit te voeren:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Arrow is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Arrow succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van Arrow van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door Arrow, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Herstel enkele bestanden met Data Recovery Pro

Data Recovery Pro kan helpen om enkele van de ontbrekende bestanden te herstellen. Het is echter geen echte decrypter, dus u kunt niet verwachten dat u al uw bestanden terug zult krijgen.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de Arrow ransomware;
 • Herstel ze.

Gebruik de functie Windows Vorige Versies om de belangrijkste bestanden terug te halen

Als Systeemherstel is ingeschakeld voordat de aanval door de gijzelsoftware werd aangevallen, volgt u de onderstaande stappen en herstelt u de individuele bestanden die u het meest nodig hebt:

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

ShadowExplorer kan handig zijn als malware schaduwkopieën niet wist

U kunt bestanden die met behulp van de Arrow-gijzelsoftware zijn versleuteld met ShadowExplorer herstellen als het niet in staat was om de schaduwvolume-kopieën te verwijderen die voor dit hulpmiddel nodig zijn.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Probeer Dharma Decryptor uit

Sommige versies van de Dharma-gijzelsoftware zijn decodeerbaar met deze gratis tool. Misschien helpt het ook u.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Arrow en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-arrow-ransomware.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Arrow ransomware