Verwijder Arrow virus (Verwijdering Handleiding) - mrt 2018 update

Arrow virus Verwijdering Handleiding

Wat is De Arrow-gijzelsoftware?

Het Arrow-virus: nieuwe gijzelsoftware van de Dharma-familie

Illustratie van het Arrow-gijzelsoftware-virus

De Arrow-gijzelsoftware is een van de varianten van de Dharma-gijzelsoftware die verscheen in maart 2018. Malware AES cryptografie voegt .arrow-bestandsextensies toe aan de getargete gegevens om de gebruikers geld afhandig te maken. De instructies om het losgeld te betalen worden geleverd in de losgeldbrief die onmiddellijk na succesvolle codering wordt gedownload.

Naam Arrow-gijzelsoftware
Familie Dharma

Extensies die worden gebruikt om geïnfecteerde bestanden te markeren

.id-[random-characters].[vauvau@cock.li].arrow, [badfail@qq.com].arrow, .marat20.cock.li].arrow
E-mailadres vauvau@cock.li
Distributie Spam, getroffen e-mailbijlages, illegale software
Decrypter Dharma Decryptor

Het Arrow-virus verspreidt zich meestal via schadelijke spam e-mails die een versluierde bijlage bevatten. Wanneer een slachtoffer een document opent, wordt de malware-bom afgeleverd en op het systeem uitgevoerd. De malware begint onmiddellijk met het wijzigen van het systeem, zoals:

 • krijgt beheerdersrechten voor specifieke Windows-processen of systeembestanden,
 • wijzigt of maakt nieuwe registervermeldingen,
 • wist schaduwvolume-kopieën.

Al deze veranderingen zorgen ervoor dat de Arrow-malware zich in de computer kan nestelen en kan starten met het opstarten van het systeem. Het grootste probleem is echter dat schaduwkopieën worden verwijderd die erg belangrijk zijn bij gegevensherstel. Hoewel, soms verwijdert de gijzelsoftware deze niet en is gegevensherstel mogelijk met software van derden.

De Arrow-gijzelsoftware is gericht op de meest populaire bestandstypen, waaronder documenten, afbeeldingen, audio, video en andere bestanden. Het crypto-virus voegt een complex achtervoegsel toe aan gerichte bestanden met een e-mailadres voor het opnemen van contact, een ID van het slachtoffer en een unieke bestandsextensie. Na de codering zijn alle bestanden vergrendeld met de .id- [willekeurige tekens]. [Vauvau@cock.li] .arrow, [badfail@qq.com] .arrow or .marat20.cock.li]. bestandsextensie.

Slachtoffers worden verondersteld contact op te nemen met de auteurs van Arrow via vauvau@cock.li. Beveiligingsspecialisten raden dit echter niet aan. Communicatie met cybercriminelen en het opvolgen van hun instructies kan leiden tot geldverlies. Niemand kan er zeker van zijn dat ze een decryptor hebben of dat u deze kunt gebruiken nadat u heeft betaald.

Houd er rekening mee dat sommige versies van Dharma decodeerbaar zijn. Daarom moet u de Arrow-gijzelsoftware verwijderen en de decryptor uitproberen. Het kan elk moment worden bijgewerkt om slachtoffers te helpen verloren bestanden te herstellen. Bovendien kunt u hulpprogramma’s van derden uitproberen als u geen back-up van uw belangrijke bestanden hebt.

Maar voordat u doorgaat met gegevensherstel, moet u de computer opschonen. Voor de verwijdering van Arrow hebt u een professionele tool voor het verwijderen van malware nodig. We raden u ten zeerste aan FortectIntego te gebruiken, maar u kunt ook een ander betrouwbaar beveiligingshulpprogramma kiezen.

Afbeelding van het Arrow-gijzelsoftware-virusHet Arrow-gijzelsoftware-virus e=is weer een andere versie van de Dharma-gijzelsoftware.

Open e-mailbijlagen niet te gehaast om gijzelsoftware-aanvallen te voorkomen

Schadelijke spam e-mailbijlagen zijn de belangrijkste distributiemethode van de bestandscoderende virussen. Het uitvoerbare bestand van de gijzelsoftware verspreidt zich meestal als versluierd Word-, PDF- of ZIP-bestand, dus het is gemakkelijk om in de val gelokt te worden en een geïnfecteerd document te openen.

Als u echter oplettend bent en geen spam of andere verdachte e-mails opent, kunt u uw bestanden beschermen tegen codering. Als u de inhoud van de e-mail niet vertrouwd of louche vindt, volgt u de volgende instructies:

 • Zoek naar grammaticale en spellingsfouten. Oplichters laten vaak typefouten en taalfouten staan die hun kwaadwillige doelen kunnen onthullen.
 • Controleer de informatie over de afzender nogmaals. Zoek online naar informatie over het e-mailadres en de afzender, vooral als de brief lijkt te zijn verzonden door een bank, overheidsinstanties of een vergelijkbaar bedrijf.
 • Controleer de inloggegevens. Phishing-e-mails missen vaak referenties, zoals een handtekening of logo’s.

Specialisten van avirus.hu benadrukken om voorzichtig te zijn met freeware-downloads, update-installatie en agressieve pop-ups. Ze kunnen ook worden gebruikt in de distributie van gijzelsoftware. Voor volledige bescherming moet u ook een gerenommeerde antivirus installeren en back-ups maken.

Verwijder de Arrow-gijzelsoftware-virus op een veilige wijze

We willen u waarschuwen dat u Arrow niet handmatig van de computer moet verwijderen. Het bestandscoderende virus kan schadelijke codes in legitieme systeemprocessen injecteren en talrijke extra bestanden of toepassingen installeren die schadelijke activiteiten uitvoeren.

Het beëindigen van al deze toevoegingen zonder beveiligingssoftware is bijna onmogelijk, vooral als u geen ervaren IT-specialist bent. Om deze reden moet u kiezen voor automatische verwijdering van de Arrow-gijzelsoftware. Om malware veilig te verwijderen, moet u een van de volgende tools gebruiken: FortectIntego, Malwarebytes of SpyHunter 5Combo Cleaner. Als u een aantal obstakels ondervindt, volg dan de onderstaande handleiding.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Arrow virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Als de Arrow-gijzelsoftware zijn automatische verwijdering verhindert, volgt u de volgende stappen:

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder Arrow door System Restore te gebruiken

Deze methode kan ook helpen om het virus uit te schakelen en beveiligingssoftware uit te voeren:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Arrow is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Arrow succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van Arrow van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door Arrow, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Herstel enkele bestanden met Data Recovery Pro

Data Recovery Pro kan helpen om enkele van de ontbrekende bestanden te herstellen. Het is echter geen echte decrypter, dus u kunt niet verwachten dat u al uw bestanden terug zult krijgen.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de Arrow ransomware;
 • Herstel ze.

Gebruik de functie Windows Vorige Versies om de belangrijkste bestanden terug te halen

Als Systeemherstel is ingeschakeld voordat de aanval door de gijzelsoftware werd aangevallen, volgt u de onderstaande stappen en herstelt u de individuele bestanden die u het meest nodig hebt:

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

ShadowExplorer kan handig zijn als malware schaduwkopieën niet wist

U kunt bestanden die met behulp van de Arrow-gijzelsoftware zijn versleuteld met ShadowExplorer herstellen als het niet in staat was om de schaduwvolume-kopieën te verwijderen die voor dit hulpmiddel nodig zijn.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Probeer Dharma Decryptor uit

Sommige versies van de Dharma-gijzelsoftware zijn decodeerbaar met deze gratis tool. Misschien helpt het ook u.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Arrow en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen