Gevaarlijkheidsmeter:  
  (97/100)

Verwijder .onion virus (Ontgrendel methodes bijgevoegd) - Gratis Handleiding

door Linas Kiguolis - - | Het type: Ransomware

Wat is er bekend over het .onion bestandsextensie-virus?

.onion file extension virus

Van het.onion bestandsvirus wordt vermoed dat het een nieuwe variant is van de Dharma-gijzelsoftware-familie. Deze familie van gijzelsoftware is in november 2016 ontdekt en is sindsdien een aantal keren geüpdatet. Malware-onderzoekers hebben deze cyberinfectie onlangs ontdekt en ontdekten verbindingen met deze familie van gijzelsoftware.

Het virus wordt nog steeds onderzocht; u moet echter weten dat de mogelijkheid bestaat dat u binnenkort een andere gevaarlijke parasiet kunt ontmoeten. Deze familie van gijzelsoftware staat ervoor bekend dat ze verschillende soorten bestanden beschadigt; echter, niet alle pogingen om gegevens te gijzelen, waren succesvol. Sommige versies van Dharma kunnen worden gedecodeerd, en gebruikers kunnen hun bestanden bevrijden zonder het losgeld te betalen.

Deze nieuwe parasiet staat erom bekend dat hij de .onion-bestandsextensie toevoegt aan de gecorrumpeerde bestanden. Het is nog onbekend of slachtoffers de gecodeerde gegevens kunnen herstellen of niet. Nieuwe versies van de gijzelsoftware zijn vaak verbeterd. Zo kan het gebeuren dat auteurs sommige fouten hebben opgelost en een sterker virus hebben ontwikkeld.

Echter, als u ooit deze lastpost tegenkomt, moet u zich niet eerst op het herstel van de gegevens richten. De belangrijkste taak is om .onion van de computer te verwijderen om uw apparaat en persoonsgegevens te beschermen. Voor deze taak raden we Reimage Reimage Cleaner Intego aan.

Het doel van alle bestandsversleutelende virussen is altijd hetzelfde: om computergebruikers geld afhandig te maken. Zo wordt de .onion-malware bijvoorbeeld ook gebruikt als afpersingsmiddel om het illegale werk van zijn voorgangers voort te zetten.

Oplichters zijn bereid om u uw geld afhandig te maken voor de mogelijkheid om een ​​decryptie-software te gebruiken en uw bestanden te herstellen. Het maakt niet uit hoeveel Bitcoins u bereid bent om te betalen, deze deal kent misschien geen goede uitkomst. Ze kunnen uw geld innen en u zonder de beloofde versleuteraar achterlaten omdat ze die gewoonweg niet hebben of ze hebben geen voornemen om zich aan hun woord te houden.

Dus, na de aanval raden we aan om .onion direct te verwijderen en op zoek te gaan alternatieven om de data te herstellen. Houd er rekening mee dat eerdere versies van Dharma decodeerbaar waren, dus zijn de kansen om uw bestanden gratis terug te krijgen redelijk hoog.

De afbeelding van het .onion-bestandsextensievirusHet .onion-bestandsextensievirus is een nieuwe variant van het Dharma-gijzelsoftwarevirus.

Hoe kan mijn computer besmet raken met gijzelsoftware?

De nieuwe variant van Dharma wordt vermoedelijk op dezelfde manier verspreid als zijn voorgangers: via schadelijke e-mailbijlagen. Oplichters kunnen zich voordoen als vertegenwoordigers van verschillende instellingen, organisaties of bedrijven en vinden tal van redenen om mensen ervan te overtuigen om het bijgevoegde document te openen. Het kan moeilijk zijn om op het eerste gezicht het bedrog te herkennen omdat criminelen referenties of handtekeningen kunnen vervalsen.

Echter, als u plotseling een e-mail ontvangt waarin wordt gevraagd om gegevens in een verklaring of ander verstrekt document te controleren en onmiddellijk terug te sturen, zou u moeten vermoeden dat er iets niet in de haak is. Zoek naar grammaticale fouten, controleer het e-mailadres van de afzender, en wees kritisch; verwacht u dit soort van e-mail te ontvangen? Zo niet, verwijder het bericht onmiddellijk uit uw postvak.

Als u op het bijgevoegde document klikt, kan dat een aanval van het .onion-bestandsvirus of andere malware-aanvallen veroorzaken. Deze distributietechniek van gijzelsoftware is populair en wordt veel door hackers gebruikt. Dus, als u uw gegevens wilt beschermen, moet u geen harde acties in uw inbox uitvoeren en regelmatig backups van uw bestanden maken.

Hoe verwijder ik het .onion-bestandsvirus van de pc?

Geïnfecteerd worden met gijzelsoftware vereist snelle tegenactie. Overweeg geen louche deal om voor een paar Bitcoins een ​​decryptiesoftware van cybercriminelen te verkrijgen. Het eindigt wellicht niet goed, en u kunt op die manier gewoon een volgende sponsor worden voor de cybercriminaliteit.

Dus, zonder eerst te veel na te denken, moet u het .onion-bestandsvirus verwijderen met behulp van een gerenommeerde software. Bestandsversleutelende virussen zijn gevaarlijk en ingewikkeld; dus moet u vertrouwen op professionele beveiligingsinstrumenten. We raden daarom aan om Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes te gebruiken.

Deze programma's kunnen schadelijke berichten detecteren en ze verwijderen uit het systeem. Het verwijderen van .onion kan echter niet makkelijk en soepel verlopen. Deze cyberinfecties zijn vaak ontworpen om antivirus- of anti-malware programma's te blokkeren. U kunt het virus echter uitschakelen door de pc opnieuw te starten in de veilige modus met ‘Networking’ en vervolgens toegang te krijgen tot de nodige software.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele .onion virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder .onion door Safe Mode with Networking te gebruiken

Als u het antivirusprogramma niet kunt installeren of er geen toegang tot kunt krijgen, moet u het virus uitschakelen. Volg de onderstaande stappen op en draai dan de door u gewenste tool op uw systeem om het virus automatisch te verwijderen.

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal .onion weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi .onion verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder .onion door System Restore te gebruiken

Probeer de volgende methode als de vorige methode het onmogelijk maakte om toegang te krijgen tot beveiligingssoftware:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van .onion is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat .onion succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van .onion van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door .onion, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Data Recovery Pro kan wellicht bestanden die gecodeerd zijn door het .onion-bestandsvirus herstellen

Dit professionele hulpmiddel helpt om gecorrumpeerde, verwijderde en versleutelde bestanden te herstellen. Het heeft al talrijke slachtoffers van gijzelsoftware geholpen, dus u zou het ook moeten uitproberen.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de .onion ransomware;
 • Herstel ze.

Gebruik de ‘Windows Previous Versions’-toepassing om afzonderlijke bestanden te kopiëren

Als de systeemherstelfunctie is geactiveerd voorafgaande aan de aanval door de gijzelsoftware, volgt u de onderstaande stappen op en kopieert u eerder opgeslagen versies van de versleutelde bestanden.

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

Probeer ShadowExplorer uit om uw bestanden te herstellen die gecodeerd zijn door het .onion-extensievirus

Als malware niet de schaduw-volumekopieën van de getroffen bestanden heeft verwijderd, kan deze herstelmethode u helpen. Volg onderstaande stappen op:

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

.onion-decryptor

Het spijt ons, maar de officiële decryptiesoftware is nog niet vrijgegeven.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen .onion en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-onion-file-extension-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande .onion file extension virus