Verwijder .onion virus (Ontgrendel methodes bijgevoegd) - Gratis Handleiding

.onion virus Verwijdering Handleiding

Wat is .onion bestandsextensie-virus?

Wat is er bekend over het .onion bestandsextensie-virus?

.onion file extension virus

Van het.onion bestandsvirus wordt vermoed dat het een nieuwe variant is van de Dharma-gijzelsoftware-familie. Deze familie van gijzelsoftware is in november 2016 ontdekt en is sindsdien een aantal keren geüpdatet. Malware-onderzoekers hebben deze cyberinfectie onlangs ontdekt en ontdekten verbindingen met deze familie van gijzelsoftware.

Het virus wordt nog steeds onderzocht; u moet echter weten dat de mogelijkheid bestaat dat u binnenkort een andere gevaarlijke parasiet kunt ontmoeten. Deze familie van gijzelsoftware staat ervoor bekend dat ze verschillende soorten bestanden beschadigt; echter, niet alle pogingen om gegevens te gijzelen, waren succesvol. Sommige versies van Dharma kunnen worden gedecodeerd, en gebruikers kunnen hun bestanden bevrijden zonder het losgeld te betalen.

Deze nieuwe parasiet staat erom bekend dat hij de .onion-bestandsextensie toevoegt aan de gecorrumpeerde bestanden. Het is nog onbekend of slachtoffers de gecodeerde gegevens kunnen herstellen of niet. Nieuwe versies van de gijzelsoftware zijn vaak verbeterd. Zo kan het gebeuren dat auteurs sommige fouten hebben opgelost en een sterker virus hebben ontwikkeld.

Echter, als u ooit deze lastpost tegenkomt, moet u zich niet eerst op het herstel van de gegevens richten. De belangrijkste taak is om .onion van de computer te verwijderen om uw apparaat en persoonsgegevens te beschermen. Voor deze taak raden we FortectIntego aan.

Het doel van alle bestandsversleutelende virussen is altijd hetzelfde: om computergebruikers geld afhandig te maken. Zo wordt de .onion-malware bijvoorbeeld ook gebruikt als afpersingsmiddel om het illegale werk van zijn voorgangers voort te zetten.

Oplichters zijn bereid om u uw geld afhandig te maken voor de mogelijkheid om een ​​decryptie-software te gebruiken en uw bestanden te herstellen. Het maakt niet uit hoeveel Bitcoins u bereid bent om te betalen, deze deal kent misschien geen goede uitkomst. Ze kunnen uw geld innen en u zonder de beloofde versleuteraar achterlaten omdat ze die gewoonweg niet hebben of ze hebben geen voornemen om zich aan hun woord te houden.

Dus, na de aanval raden we aan om .onion direct te verwijderen en op zoek te gaan alternatieven om de data te herstellen. Houd er rekening mee dat eerdere versies van Dharma decodeerbaar waren, dus zijn de kansen om uw bestanden gratis terug te krijgen redelijk hoog.

De afbeelding van het .onion-bestandsextensievirusHet .onion-bestandsextensievirus is een nieuwe variant van het Dharma-gijzelsoftwarevirus.

Hoe kan mijn computer besmet raken met gijzelsoftware?

De nieuwe variant van Dharma wordt vermoedelijk op dezelfde manier verspreid als zijn voorgangers: via schadelijke e-mailbijlagen. Oplichters kunnen zich voordoen als vertegenwoordigers van verschillende instellingen, organisaties of bedrijven en vinden tal van redenen om mensen ervan te overtuigen om het bijgevoegde document te openen. Het kan moeilijk zijn om op het eerste gezicht het bedrog te herkennen omdat criminelen referenties of handtekeningen kunnen vervalsen.

Echter, als u plotseling een e-mail ontvangt waarin wordt gevraagd om gegevens in een verklaring of ander verstrekt document te controleren en onmiddellijk terug te sturen, zou u moeten vermoeden dat er iets niet in de haak is. Zoek naar grammaticale fouten, controleer het e-mailadres van de afzender, en wees kritisch; verwacht u dit soort van e-mail te ontvangen? Zo niet, verwijder het bericht onmiddellijk uit uw postvak.

Als u op het bijgevoegde document klikt, kan dat een aanval van het .onion-bestandsvirus of andere malware-aanvallen veroorzaken. Deze distributietechniek van gijzelsoftware is populair en wordt veel door hackers gebruikt. Dus, als u uw gegevens wilt beschermen, moet u geen harde acties in uw inbox uitvoeren en regelmatig backups van uw bestanden maken.

Hoe verwijder ik het .onion-bestandsvirus van de pc?

Geïnfecteerd worden met gijzelsoftware vereist snelle tegenactie. Overweeg geen louche deal om voor een paar Bitcoins een ​​decryptiesoftware van cybercriminelen te verkrijgen. Het eindigt wellicht niet goed, en u kunt op die manier gewoon een volgende sponsor worden voor de cybercriminaliteit.

Dus, zonder eerst te veel na te denken, moet u het .onion-bestandsvirus verwijderen met behulp van een gerenommeerde software. Bestandsversleutelende virussen zijn gevaarlijk en ingewikkeld; dus moet u vertrouwen op professionele beveiligingsinstrumenten. We raden daarom aan om FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes te gebruiken.

Deze programma's kunnen schadelijke berichten detecteren en ze verwijderen uit het systeem. Het verwijderen van .onion kan echter niet makkelijk en soepel verlopen. Deze cyberinfecties zijn vaak ontworpen om antivirus- of anti-malware programma's te blokkeren. U kunt het virus echter uitschakelen door de pc opnieuw te starten in de veilige modus met ‘Networking’ en vervolgens toegang te krijgen tot de nodige software.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele .onion virus Verwijdering Handleiding

Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Als u het antivirusprogramma niet kunt installeren of er geen toegang tot kunt krijgen, moet u het virus uitschakelen. Volg de onderstaande stappen op en draai dan de door u gewenste tool op uw systeem om het virus automatisch te verwijderen.

Belangrijk! →
Een handmatige verwijdering gids zou te ingewikkeld kunnen zijn voor occasionele computergebruikers. Het vereist dat geavanceerde IT-kennis correct worden uitgevoerd (als vitale systeembestanden worden verwijderd of beschadigd, kan dit leiden tot een volledige aantasting van Windows), en het kan ook uren duren om te voltooien. Daarom raden wij je aan de automatische methode hierboven te gebruiken.

Stap 1. Toegang tot veilige modus met netwerken

Handmatige verwijdering van malware kan het beste worden uitgevoerd in de veilige modus. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klik Start > Afsluiten > Herstart > OK
 2. Wanneer je computer actief wordt, druk dan op de F8 toets (als dat niet werkt, probeer dan F2, F12, Del, enz. – het hangt allemaal af van je moederbord model) meerdere malen totdat je het Advanced Boot Options venster ziet.
 3. Selecteer Veilige Modus met Netwerk in de lijst. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Windows 10 / Windows 8

 1. Klik met de rechtermuisknop op Start en selecteer Instellingen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 2. Scroll naar beneden en kies Update & Security.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 3. Kies Herstel aan de linkerkant van het venster.
 4. Scroll nu naar beneden naar het onderdeel Geavanceerd opstarten.
 5. Klik op Nu opnieuw heropstarten.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Selecteer Probleemoplossing Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 7. Ga naar Geavanceerde opties. Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 8. Selecteer Opstartinstellingen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 9. Klik op Herstarten.
 10. Klik nu op 5 of klik op 5) Veilige modus met Netwerken inschakelen.  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 2. Sluit verdachte processen af

Windows Taakbeheer is een handig hulpmiddel dat alle processen toont die op de achtergrond draaien. Als malware een proces uitvoert, moet je het afsluiten:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Klik op Meer details.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 3. Scroll naar beneden naar het gedeelte Achtergrond processen en kijk of er iets verdachts is.
 4. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Open bestandslocatie.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 5. Go back to the process, right-click and pick End Task.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 6. Verwijder de inhoud van de schadelijke map.

Stap 3. Controleer programma Opstarten

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc op je toetsenbord om Windows Taakbeheer te openen.
 2. Ga naar tabblad Opstarten.
 3. Klik met de rechtermuisknop op het verdachte programma en kies Uitschakelen.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

Stap 4. Verwijder virusbestanden

Malware-gerelateerde bestanden kunnen op verschillende plaatsen in je computer worden gevonden. Hier zijn instructies die je kunnen helpen ze te vinden:

 1. Typ in Windows Zoeken Schijfopruiming in en klik op Enter.

  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus

 2. Selecteer de schijf die je wilt opschonen (C: is standaard je hoofdschijf en is waarschijnlijk de schijf met de schadelijke bestanden).
 3. Blader door de lijst met te verwijderen bestanden en selecteer het volgende:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Kies systeembestanden opschonen.
  Gijzelsoftware: handmatig gijzelsoftware verwijderen in veilige modus
 5. Je kunt ook zoeken naar andere schadelijke bestanden die verborgen zijn in de volgende mappen (typ deze items in Windows Zoeken en klik op Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Herstart de pc in normale modus wanneer je klaar bent.

Verwijder .onion door System Restore te gebruiken

Probeer de volgende methode als de vorige methode het onmogelijk maakte om toegang te krijgen tot beveiligingssoftware:

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van .onion is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je FortectIntego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat .onion succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van .onion van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Als je bestanden gecodeerd werden door .onion, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Data Recovery Pro kan wellicht bestanden die gecodeerd zijn door het .onion-bestandsvirus herstellen

Dit professionele hulpmiddel helpt om gecorrumpeerde, verwijderde en versleutelde bestanden te herstellen. Het heeft al talrijke slachtoffers van gijzelsoftware geholpen, dus u zou het ook moeten uitproberen.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de .onion ransomware;
 • Herstel ze.

Gebruik de ‘Windows Previous Versions’-toepassing om afzonderlijke bestanden te kopiëren

Als de systeemherstelfunctie is geactiveerd voorafgaande aan de aanval door de gijzelsoftware, volgt u de onderstaande stappen op en kopieert u eerder opgeslagen versies van de versleutelde bestanden.

 • Zoek een gecodeerd bestand dat je moet herstellen en rechter muisklik erop
 • Selecteer “Properties” en ga naar de “Previous versions” tab;
 • Controleer hier alle beschikbare kopieën van het bestand in “Folder versions”. Selecteer de versie die je wil herstellen en klik op “Restore”.

Probeer ShadowExplorer uit om uw bestanden te herstellen die gecodeerd zijn door het .onion-extensievirus

Als malware niet de schaduw-volumekopieën van de getroffen bestanden heeft verwijderd, kan deze herstelmethode u helpen. Volg onderstaande stappen op:

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

.onion-decryptor

Het spijt ons, maar de officiële decryptiesoftware is nog niet vrijgegeven.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen .onion en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen