Gevaarlijkheidsmeter:  
  (93/100)

Verwijder Cezar virus (Virus Verwijdering Handleiding) - aug 2018 update

door Linas Kiguolis - - | Het type: Ransomware

De Cezar-gijzelsoftware is de nieuwe Dharma –variant: angstaanjagend en meedogenloos

Cezar ransomware virus

De Cezar-gijzelsoftware is een variant van de Dharma-crypto-malware-family.

Het is een bestandsversleutelend virus dat door cybercriminelen wordt gebruikt om onschuldige computergebruikers aan te vallen en hun bestanden onbruikbaar te maken. Tijdens de aanval voegt het kwaadaardige programma ofwel .cezar of .cesar-bestandsextensies toe aan versleutelde bestanden.

Na een succesvolle infiltratie van de computer en versleuteling van de data, levert het virus een losgeldbrief af die een kort bericht van de misdadigers aan het slachtoffer bevat:

To decrypt files, write to my email gladius_rectus@aol.com

Het is duidelijk waarom cybercriminelen de definitieve hoogte van het losgeld niet willen onthullen: ze staan misschien open ​​voor onderhandelingen met de potentiële slachtoffers. Bovendien kunnen verschillende versies van de Cesar-malware een van de volgende bestandsextensies toevoegen aan de versleutelde bestanden:

 • .id -.[JasonStewem@aolonline.top].cesar;
 • .id -.[btc2017@india.com].cesar.

Echter, als deze gijzelsoftware uw computer heeft aangevallen, raden we u aan om een ​​fatsoenlijk antispywareproduct te gebruiken om het Cezar-virus uit het systeem te verwijderen. U zou wellicht geïnteresseerd zijn in tools zoals Reimage Reimage Cleaner Intego of SpyHunter 5Combo Cleaner.

U mag de Cezar-virusverwijdering niet terzijde schuiven omdat het een zeer belangrijke taak is die u moet voltooien. Pas nadat u het virus uit het systeem hebt verwijderd, kunt u het weer veilig gebruiken. De reden waarom we het gebruik van de automatische spyware/malware-verwijderingstool aanbevelen is dat sommige virussen zich verspreiden in combinatie met andere ernstige malwarevarianten zoals trojans of keyloggers.

Daarom, als u geen gevaarlijke programma's op uw computer wilt achterlaten, zoek ze en verwijder ze automatisch met behulp van anti-malware. Pogingen om kritieke virussen handmatig te verwijderen, kunnen leiden tot fouten en u nog meer veiligheidsproblemen bezorgen, zeggen de experts van LesVirus.fr.

Cezar-virusDe Cezar-gijzelsoftware is een versie van het Dharma-virus. Dit virus voegt .cezar of .cesar bestandsextensies toe aan bestanden samen met het e-mailadres van de criminelen en het ID van het slachtoffer.

Verspreiding van het recent vernieuwde virus

De Dharma-gijzelsoftware varianten (inclusief de Cesar-gijzelsoftware) gebruiken meestal traditionele malware-distributietechnieken voor de verspreiding. Meestal komt het binnen als een kwaadaardige e-mailbijlage die moet worden geopend door de gebruikte computer om te worden uitgevoerd. Om het slachtoffer zover te krijgen om het document te openen, vervalsen de criminelen het adres van de afzender en benoemen het kwaadwillige bestand als een factuur, een bericht van een koerier, een ontvangstbewijs of een ander belangrijk document dat het potentiële slachtoffer zou kunnen interesseren.

Desondanks kunnen criminelen andere distributietechnieken gebruiken, zoals kwaadaardige advertenties of exploitatiesets. Ze kunnen de gebruiker gemakkelijk misleiden en hen een kwaadaardig bestand laten installeren en downloaden dat verborgen is achter een online advertentie. Om uw pc te beschermen, raden we u aan om anti-malware software te gebruiken, een back-up te maken en alleen gerenommeerde en betrouwbare sites te bezoeken. Op deze manier wordt het risico op infectie verminderd.

Cezar-gijzelsoftware-virus

Verwijder het Cezar-virus en herstel de verloren bestanden

Als de bestanden die u nodig heeft al verloren zijn, verwijder het Cezar-virus dan zo snel mogelijk. De cybercriminelen zullen u niet zonder problemen toestaan ​​uw computer te gebruiken tot u het kwaadaardige programma dat in het systeem is verborgen, verwijdert. Bovendien kan het identificeren van de bedreiging moeilijk zijn. Om deze reden hebben we een fatsoenlijke Cezar-verwijderingsgids voorbereid die u kunt gebruiken. U kunt die onder het artikel vinden.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Cezar virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Cezar door Safe Mode with Networking te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Safe Mode with Networking uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Networking in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Stap 2: Haal Cezar weg

  Log in op je geïnfecteerde account en start je browser. Download Reimage Reimage Cleaner Intego of andere betrouwbare anti-spyware programma's. Update het voordat je een volledige scan uitvoert en verwijder nadien de bestanden die tot je ransomware behoren en voltooi Cezar verwijdering.

Als je ransomware Safe Mode with Networking blokkeert, probeer dan een andere methode

Verwijder Cezar door System Restore te gebruiken

 • Stap 1: Herstart je computer in Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klik op Start Shutdown Restart OK.
  2. Als je pc actief wordt begin dan meerdere keren te drukken op F8 tot je het Advanced Boot Options venster ziet
  3. Selecteer Command Prompt uit de lijst Selecteer 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Druk op de Power knop in het Windows aanmeld scherm. Druk nu op Shift op je toetsenbord en hou ingedrukt, en klik dan op Restart.
  2. Selecteer nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings en tenslotte druk op Restart
  3. Zodra je pc actief wordt, selecteer je Enable Safe Mode with Command Prompt in het Startup Settings venster Selecteer 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Stap 2: Herstel je systeembestanden en instellingen
  1. Zodra het Command Prompt venster verschijnt, geef je cd restore in en klik op Enter Geef 'cd restore' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  2. Typ nu rstrui.exe en klik opnieuw op Enter. Geef 'rstrui.exe' in zonder aanhalingstekens en druk op 'Enter'
  3. Als een nieuw venster verschijnt, klik je op Next en seleteer het herstelpunt dat voor de infiltratie van Cezar is. Klik nadien op Next Als het 'System Restore' venster verschijnt, selecteer je 'Next' Selecteer je herstelpunt en klik op 'Next'
  4. Klik nu op Yes om het systeemherstel te starten Klik op 'Yes' en start het systeemherstel
  Zodra je het systeem herstelt hebt naar een vorige datum, moet je Reimage Reimage Cleaner Intego downloaden en er je pc mee scannen om er zeker van te zijn dat Cezar succesvol verwijdert werd

Bonus: Herstel je data

De handleiding hierboven wordt verondersteld je te helpen bij het verwijderen van Cezar van je computer. Om je gecodeerde bestanden te herstellen, raden we je aan om de gedetailleerde handleiding te gebruiken die opgesteld werd door zondervirus.nl beveiliging experten

Helaas is .cezar-bestandsextensie-bestanden niet te verslaan en er zijn momenteel geen manieren om uw bestanden gratis te herstellen. Tenzij u een back-up heeft, zijn de kansen om ze te herstellen minimaal. Desondanks kunt u de volgende methoden uitproberen:

Als je bestanden gecodeerd werden door Cezar, kan je verschillende methodes gebruiken om ze te herstellen

Data Recovery Pro helpt perfect bij het herstellen van gecorrumpeerde bestanden

Data Recovery Pro kan worden gebruikt op bestanden die gecorrumpeerd zijn, en het kan ook helpen om verwijderde bestanden te herstellen. Hoewel het niet is gemaakt voor het herstellen van versleutelde bestanden, kunt u het nog steeds proberen en zien wat het voor u kan betekenen.

 • Download Data Recovery Pro;
 • Volg de stappen in de Data Recovery Setup en installeer het programma op je computer;
 • Start het en scan je computer op bbestanden gecodeerd door de Cezar ransomware;
 • Herstel ze.

Probeer de ShadowExplorer-software uit

ShadowExplorer is een software die u kan helpen om bestanden te herstellen vanaf volume schaduwkopieën. Als het virus deze kopieën niet heeft verwijderd, is er nog steeds hoop om een ​​aantal van uw bestanden te herstellen.

 • Download Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Volg de Shadow Explorer Setup Wizard en installeer deze toepassing op je computer;
 • Start het programma en doorloop het drop down menu in de linker bovenhoek om de schijf van je gecodeerde data te selecteren. Kijk welke mappen er zich bevinden;
 • Rechter muisklik op de map die je wilt herstellen en selecteer “Export”. Je kan ook selecteren waar je het wilt bewaren.

Tenslotte zou je er steeds moten aan denken om je pc te beschermen tegen crupto-ransomware. Om je pc tegen Cezar en andere ransomwares te beschermen, gebruik je best een betrouwbare anti-spyware zoals Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-cezar-ransomware-virus.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Cezar ransomware virus