Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Fusion Browser adware - geüpdatet jan 2021

door Jake Doevan - -   FusionBrowser | Het type: Adware

Fusion Browser is op de een of andere manier op mijn computer geïnstalleerd. Dat is verdacht omdat ik deze software niet heb gedownload. Is het een virus?

De beschrijving van Fusion Browser

Fusion Browser is geen virus, maar als gevolg van zijn verdachte activiteiten op de getroffen pc, kunnen sommige gebruikers het wel zo noemen. Deze browser is echter GEEN veilig programma, en u zou het niet op uw pc moeten houden. Volgens de ontwikkelaars van dit programma,

“Integreert Fusion naadloos uw favoriete Chrome-browserfuncties en instellingen in een handig hulpmiddel dat direct en gemakkelijk toegankelijk is vanaf uw eigen bureaublad. Geniet van het web zoals ervan zou moeten worden genoten … als een professional.”

Deze presentatie-slogan klinkt leuk; maar Fusion Browser is geen 'handig hulpmiddel'. In feite is dit programma toegevoegd aan categorieën zoals “mogelijk ongewenste programma's” en “adware”. Laten we uitleggen hoe deze software werkt:

Zodra dit programma op het systeem wordt geïnstalleerd, infecteert het internetbrowsers, waaronder Mozilla Firefox, Chrome en Internet Explorer. Zodra het zijn componenten aan deze webbrowsers heeft gehecht, lanceert het zijn cookies en begint het met het verzamelen van informatie die als niet persoonlijk wordt beschouwd.

Typisch zijn dergelijke programma's geïnteresseerd in de browsergeschiedenis van mensen, hun favoriete websites, online gegevens, opgeslagen bladwijzers, zoektermen, e-mailadres en soortgelijke informatie. In een later stadium zult u het reclamesysteem tegenkomen dat deze browser aanmaakt. Hij verzendt advertenties in verschillende vormen, bijvoorbeeld in-tekst links, pop-ups, pop-unders, nieuwe tabbladen, banners, enzovoort. U heeft waarschijnlijk al door dat deze advertenties worden geselecteerd op basis van uw browservoorkeuren op het internet, en u zult “advertenties door Fusion Browser” of “Fusion Browser-advertenties” gaan ontvangen die bekend zijn met uw recente zoekopdrachten of artikelen die online zijn bekeken.

Fusion Browser-kaper

Helaas, maar er is geen garantie dat deze advertenties ooit betrouwbaar zijn. We adviseren om ze te negeren, omdat ze in de meeste gevallen geen echte deals bieden, maar er naar streven dat u erop klikt om u daarna door te sturen naar websites van derden die Fusion Browser-sponsor zijn.

Deze omleidingen worden gedaan om inkomsten te genereren op basis van betalen-per-klik, en daarom moet u deze advertenties negeren en dit advertentie ondersteunde programma zo snel mogelijk van uw systeem verwijderen. De beste oplossing is om een ​​volledige systeemcontrole uit te voeren met een professioneel anti-malware programma, zoals bijvoorbeeld ReimageIntego.

De anatomie van de Fusion Browser-kaping. Het installeert zichzelf zonder toestemming van de gebruiker

Als deze applicatie al is begonnen met u te onderbreken, moet u weten dat het meestal is verspreid via een misleidende marketingmethode genaamd bundeling. Het werkt als volgt: wanneer u besluit om gratis apps vanaf het internet te downloaden, kiest u om één programma te downloaden, toch? Het probleem is echter dat veel zogenaamde ‘freeware’ en ‘shareware’-apps afspraken maken met ontwikkelaars van PUP's om hun louche software te promoten.

Als gevolg hiervan worden dergelijke louche programma's verbonden aan legitieme gratis programma's, en computergebruikers installeren ze dikwijls vaak omdat ze niet goed genoeg opletten tijdens het installatieproces. Houd er rekening mee dat u altijd een van de volgende installatie-instellingen moet selecteren:

 • geavanceerd;
 • aangepast.

Met elk van deze twee instellingen kunt u de installatie van de software aanpassen door te weigeren om de optionele software van derden te installeren. U hoeft alleen de vakjes in de buurt van overeenkomsten te deselecteren om dergelijke software niet te installeren. In het geval dat de Fusion Browser-kaper al binnen is op uw computer, kunnen we u niets anders aanraden dan het Z.S.M. te verwijderen.

Van de FusionBrowser-advertenties afkomen?

Als u zich dood ergert aan de promotionele inhoud die Fusion Browser-adware u stuurt, is het tijd om zich ervan te ontdoen. Het enige wat u hoeft te doen is het verwijderen van dit malafide programma en in de plaats ervan weer gebruik te gaan maken van uw favoriete internetbrowser. Laten we dit niet vergeten als u al omgeleid bent naar verdachte webpagina's die via deze twijfelachtige advertenties werden bevorderd. Om er zeker van te zijn dat uw computer helemaal veilig en gezond is, moet u hem testen met een anti-spyware software. Bekijk onze aanbevelingen onder deze tekst, over welke apps het beste zijn voor het verwijderen van spyware en malware.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Fusion Browser-adware snapshot
fusion-adware

Manuele Fusion Browser adware Verwijdering Handleiding:

Verwijder Fusion Browser van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Fusion Browser en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Fusion Browser en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Fusion Browser van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Fusion Browser of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijdere de Fusion Browser adware uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Fusion Browser uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Fusion Browser van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Fusion Browser en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Fusion Browser. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Fusion Browser van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Fusion Browser en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Fusion Browser. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Fusion Browser van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Fusion Browser of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Fusion Browser te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Fusion Browser register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen