Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Haal FreeForms weg (jan 2021 update) - Chrome, Firefox, IE, Edge

door Jake Doevan - - | Het type: Browser hijacker

FreeForms – een browser hijacker die zich voordoet als een nuttige browser extensie

Het FreeForms virusFreeForms - een verdachte browser extensie die allerlei surfen gerelateerde problemen veroorzaakt.

Van FreeForms wordt er beweert dat het thuishoord bij de browser hijacker familie. Deze hijacker tast je browser instellingen aan door de startpagina, zoekmachine en nieuw tabblad URL te wijzigen in die van hemzelf. Het biedt je gratis toegang aan tot populaire sites en andere sites zoals weerberichten, het recentste nieuws en andere pagina’s. Dit kan nuttig lijken, maar in feite is het dat niet.

Samenvatting van de cyberdreiging
Naam FreeForms
Type Browser hijacker
Gevaar niveau Medium. Kan browsers gijzelen en omleiden naar potentieel gevaarlijke sites
Aangetast besturingssysteem Windows, Mac OS X
Doelwit browsers Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, etc.
Symptomen Vervangen startpagina en zoekmachine in onbekende domeinen, installatie van werkbalken, omleidingen naar dubieuze sites en een verhoogd aantal advertenties.
Om Free Forms te verwijderen, installeer je ReimageIntego en voer een volledige systeemscan uit

Free Forms kan gedownload worden vanop zijn officiële website hxxp://freeforms.co/. Gebruikers komen deze site echter zelden zelf tegen. Meestal owrden ze er naar omgeleid bij het bezoeken van een hoge risico website, het klikken op dubieuze advertenties of na infiltratie van andere potentieel ongewenste toepassingen (POT). Daar wordt de hijacker aangeprezen als een geweldige tool die je surf ervaring verrijkt:

Finding forms online could not be easier, don’t waste time looking for forms when you can install Free Forms and enjoy quick access to popular forms providers directly from your New Tab Page. Free Forms also offers convenient Web Search and easy access to trending news and the weather forecast

Deze browser extensie kan echter ook geïnstalleerd worden zonder je medeweten. Beveiligingsonderzoekers van NoVirus.uk hebben gemerkt dat het actief verspreid wordt via freeware en shareware. Dit heeft tot gevolg dat bij een roekeloze installatie, deze ongewenste add-on geïnstalleerd kan worden op Chrome, Firefox of elke andere browser die je gebruikt. Vanwege deze stiekeme infiltratie noemen mensen de hijacker vaak het FreeForms virus.

De term “virus” is niet geschikt om deze cyberinfectie te omschrijven. Het is een potentieel ongewenste toepassing die erg lijkt op My Forms Finder. Na infiltratie heeft het een negatief effect op je surfgeschiedenis door het veroorzaken van deze problemen:

 • Vervangen van de startpagina, nieuw tabblad, en zoekmachine met Search.yahoo.com, Search.hfreeformsnow.com, of gelijkaardig domein.
 • Installeren van allerlei browser extensies, erkbalken en add-ons zonder je toestemming;
 • Het verzamelen van verschillende gegevens over je bijv., sites die je bezocht, login details die je invoerde, bladwijzers, etc.
 • Het tonen van tal van irritante en verdachte advertenties;
 • Omleidingen naar onbekende websites bij het klikken op links of andere inhoud op het web.

Al deze activiteit dient echter om geld te verdienen voor de ontwerpers. Des te meer advertenties er aangeklikt worden tijdens het surfen, des te meer inkomsten ze hebben. Als je dus met deze browser hijacker opgescheept zit, kan je FreeForms verwijderen met de hulp van een anti-malware programma zoals ReimageIntego.

Stel het verwijderen van de hijacker niet uit vanwege de onbekende data tracering activiteiten. Onderzoekers stellen dat zulke cyberdreigingen meestal niet persoonlijk identificeerbare informatie verzamelen en deze vaak delen of verkopen aan advertentie netwerken van derden.

De downloadpagina van het programma voorziet echter geen links naar de Gebruiksvoorwaarden en het Privacy beleid. Deze links werken niet, dus kan je onmogelijk weten hoe de ontwerpers omgaan met je informatie. Om privacy gerelateerde problemen te vermijden, moet je FreeForms onmiddellijk van je apparaat verwijderen.

De FreeForms browser hijackerFreeForms is een browser hijacker die ongemerkt je systeem kan binnendringen.

Browser hijacker distributiemethodes en hoe te vermijden

Zoals we reeds in het begin stelden, heeft deze dubieuze browser extensie een officiële website. Rechtstreekse downloads is echter niet de voornaamste distributiethechniek die gebruikt wordt door de POT.

Browser hijackers komen onopgemerkt op je computer, maar denk eraan ze kunnen je systeem niet binnendringen zonder enige vorm van toelating. Mensen geven het virus toegang tot hun computers omwille ven het niet besteden van de nodige aandacht tijdens het surfen op het net of bij het downloaden/installeren van programma’s.

Pagina’s en programma’s die mensen nuttig beschouwen zijn vaak misleidend en kunnen de computer schaden. Deze soort van software kan een POT die klaar is om geïnstalleerd te worden verbergen. Een website kan je dus voorzien van een download link die je naar een schadelijk programma leidt.

Stappen om de browser hijacker infectie te vermijden:

 • Surf voorzichtig op het net en schank de nodige aandacht aan het bezoeken van verschillende sites (vooral deze die niet zo bekend zijn);
 • Download/installeer je software enkel vanop vertrouwde sites, vermijdt het gebruik van downloaders/installers van derden;
 • Ga naar de “Aangepaste/Geavanceerde” sectie en weiger alle aanbiedingen om dubieuze software te installeren;
 • Als je een verdachte site bezocht, verlaat deze dan onmiddellijk en ga er niet meer naar terug;
 • Installeer een anti-malware tool welke je zal informeren of er iets schadelijks je computer binnendringt en houdt het tevens up-to-date.

Free Forms verwijderingshandleiding

Verwijder alle verdachte apps, browser extensies, en andere componenten als je FreeForms wilt verwijderen. Hieronder vind je wat richtlijnen die je zullen toelaten om de browser hijacker rechtstreeks van je browsers te verwijderen (Chrome, Firefox, IE, Safari, Edge).

Daarnaast kan je FreeForms ook verwijderen door het installaleren en gebruiken van een anti-malware programma. Nadat de verwijdering werd volooid, raden we je aan om alle aangetaste browsers te resetten en te controleren of het systeem vrij is van alle potentieel ongewenste toepassingen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele FreeForms Verwijdering Handleiding:

Verwijder FreeForms van Windows systems

Om de browser hijacker handmatig uit Windows te verwijderen, volg je deze handleiding:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder FreeForms en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar FreeForms en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'
 5. Verwijder FreeForms uit de Windows snelkoppelingen
  Rechter muisklik op de snelkoppeling van Mozilla Firefox en selecteer Properties. Rechter muisklik op het browsers icoon en selecteer 'Properties'
 6. Ga naar de Shortcut tab en bekijk het Target veld. Verwijder de kwaadaardige URL die aan je virus gerelateerd is. Selecteer de 'Shortcut' tab en verwijder 'http://isearch.babylon.com...' of andere verdachte URL

Herhaal bovenstaande stappen voor alle browser snelkoppelingen, inclusief Internet Explorer en Google Chrome. Zorg ervoor dat je alle locaties van deze snelkoppelingen nakijkt, inclusief het bureaublad, start menu en taakbalk.

Verwijder FreeForms van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar FreeForms of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder FreeForms van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar FreeForms en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de FreeForms verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder FreeForms van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou FreeForms uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder FreeForms van Mozilla Firefox (FF)

Verwijder FreeForms en gelijkaardige add-ons waarvan je jezelf niet meer herinnert ze te hebben geïnstalleerd, en reset Mozilla Firefox:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier FreeForms en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op menu (rechter bovenhoek), kies Options General.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef de gewenste site op of klik op Restore to default.
 5. Klik op OK om deze wijzigingen te bewaren. In de 'General' tab, verwijder je de kwaadaardige URL uit de 'Home Page' sectie of klik op de 'Restore to Default' knop. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren
 6. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 7. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van FreeForms. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder FreeForms van Google Chrome

Volg deze handleiding om verlost te worden van de browser hijacker op Google Chrome:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier FreeForms en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Wijzig je startpagina en standaard zoekmachine als deze door het virus aangepast waren
  Klik op het menu icoon en kies Settings.
 4. Zoek hier naar Open a specific page or set of pages onder de On startup optie en klik op Set pages. Nadat je op het menu en 'Settings' geklikt hebt, selecteer je 'Set pages'
 5. Nu zou u een ander venster te zien moeten krijgen. Verwijder hier kwaadaardige zoekmachines en geef degenen op die je als startpagina wenst. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 6. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 7. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 8. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 9. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 10. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van FreeForms. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder FreeForms van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar FreeForms of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Start je Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte. Selecteer hier Preferences zoals het voordien werd getoond en selecteer General.
 4. Bekijk hier het Homepage veld. Als het gewijzigd werd door FreeForms verwijder je de ongewenste link en geef degene op die je wenst te gebruiken voor je zoekopdrachten. Denk eraan om de "http://" voor je adres in te geven. Verwijdere in 'General' de kwaadaardige URL en geef je gewenste domein op
 5. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 6. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van FreeForms te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-freeforms.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande FreeForms