Gevaarlijkheidsmeter:  
  (12/100)

Haal Fast Browser Search weg (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Lucia Danes - - | Het type: Browser hijacker

Wat is Fast Browser?

Fast Browser Search

Fast Browser is een onbetrouwbaar zoekmiddel dat zijn weg vindt naar de computers van zijn slachtoffers met behulp van de software bundeltechniek. Eenmaal geïnstalleerd, verandert het Fast Browser Search-virus de huidige startpagina en het standaard zoekadres in fastbrowsersearch.com. Om de wijzigingen te behouden en te voorkomen dat de gebruiker deze wijzigt, kan de mogelijk browser-hijacker extra bestanden gebruiken en invoegingen in het register wijzigen.

Fast Browser Search is een mogelijk ongewenste applicatie, die ook kan worden gecategoriseerd als browser-hijacker. Het lijkt erop dat het al honderden pc-gebruikers heeft lastig gevallen die er achter kwamen dat het stiekem op hun computers is geïnstalleerd.

Het is geen verrassing dat mensen actief op zoek zijn naar een manier die hen kan helpen om deze zoekmachine uit hun browsers te verwijderen omdat de malware van Fast Browser de neiging heeft om irritante omleidingen, vertragingen en andere problemen te veroorzaken. Het kan ook zijn slachtoffers onderbreken met commerciële advertenties en er kunnen zelfs gevaarlijke activiteiten op het systeem worden opgestart.

Belangrijker nog, deze browser-hijacker is in staat om de activiteit van gebruikers op internet te volgen en kan beginnen met het verzamelen van dergelijke informatie als zoekwoorden van mensen, websites die ze graag bezoeken, de tijd die ze op zo een website doorbrengen, de gegevens die ze invoeren, het aantal klikken en soortgelijke details.

Dat schendt duidelijk het privacybeleid en mag nooit worden genegeerd. Als Fast Browser Search uw webbrowsers al heeft gekaapt (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, enz.) en is begonnen met u door te sturen naar eraan gekoppelde websites, moet u een handleiding aan het eind van dit bericht opvolgen. Uiteraard, is het draaien van een betrouwbaar anti-spyware-programma (probeer met behulp van ReimageIntego), de eenvoudigste methode die u kunt gebruiken om Fast Browser Search te verwijderen.

Als u op zoek bent naar een snelle browser voor Windows 8, 10 of andere besturingssystemen, moet deze browser-hijacker geen optie voor u zijn. Hij verbetert de prestaties van uw computer niet: hij neemt de controle over uw computer en kan hem zelfs vertragen. Het is vanzelfsprekend dat de enige manier om deze kaper weg te krijgen, is om het Fast Browser Search-virus te verwijderen met behulp van een krachtige software tegen malware of de instructies die door ons team zijn opgesteld.

Het Fast Browser Search-virusHet Fast Browser Search-virus is een vervelende computerinfectie die ernaar streeft om gebruikers ertoe te dwingen om op het internet te surfen via de zoekmachine van fastbrowsersearch.com.

Vermijd gemakkelijk browser-hijackers

Fast Browser Search wordt verspreid op twee verschillende methoden. In de meeste gevallen, downloaden gebruikers het net zoals elk ander programma. Het kan echter ook op uw machine verschijnen zonder dat u daarvoor duidelijk toestemming is gevraagd. In dit geval moet u weten dat u deze browser-hijacker kan worden gedownload in een bundel samen met andere programma's.

Volgens beveiligingsdeskundigen wordt het meestal verspreid door gebruik te maken van downloadbeheerders, videostreamingsoftware, video-opnameprogramma's, PDF-makers en soortgelijke programma's die meestal gratis op het internet worden verspreid. Als u de infiltratie er door wilt voorkomen, moet u alle selectievakjes uitschakelen die overeenkomen met uw startpagina, nieuwe tabblad en standaard zoekmachine.

Bovendien moet u ook de installatie van verdachte browser-plugins, add-ons, extensies en plugins vermijden. Voor het verkrijgen van deze mogelijkheid, moet u altijd kiezen voor de aangepaste of geavanceerde installatie van de freeware. U moet een van deze methoden selecteren aan het begin van de installatie van het programma.

Als u net heeft opgemerkt dat uw zoekopdrachten worden doorgestuurd naar FastBrowserSearch.com, betekent dit dat deze kaper al in uw computer verstopt zit. Negeer dit NIET, want het kan u proberen om te leiden naar onbekende websites die worden gebruikt voor het verspreiden van twijfelachtige programma's. Om uw computer te repareren, volgt u de onderstaande handleiding op.

Verwijder de installatie van Fast Browser Search

Een snelle manier om het Fast Browser Search-virus te verwijderen is om een ​​volledige systeemscan uit te voeren met behulp van een betrouwbare anti-malware-software. Dit helpt u om vervelende fastbrowsersearch.com-omleidingen, pop-up advertenties, vertragingen en dergelijke problemen te stoppen. We raden u aan om onderstaande programma's te gebruiken of degene die we hebben beoordeeld (raadpleeg de softwarepagina op uw site).

Als u vastbesloten bent om deze virtuele parasiet handmatig te verwijderen, moet u deze richtlijnen die we hebben verstrekt voor de verwijdering van Fast Browser Search nauwkeurig lezen. Deze kaper is geneigd om zich achter verschillende namen te verbergen, waardoor het een moeilijk te detecteren computerbedreiging is.

Als u echter dit artikel leest om instructies te vinden over het verwijderen van Fast Browser omdat u geen automatisch spyware-/malware-verwijderingsprogramma wilt gebruiken, scroll dan naar beneden om die te zien.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Fast Browser Search Verwijdering Handleiding:

Verwijder Fast Browser Search van Windows systems

Om Fast Browser Search uit Windows te verwijderen, moet u de volgende programma's verwijderen via het Configuratiescherm:

 • My Web Tattoo;
 • Fast Browser Search;
 • Make the Web Better;
 • Search Guard;
 • Search Guard Plus.

Daarnaast moet u zoeken naar x86-map Programmabestanden of Programmabestanden zoeken en een map genaamd SGPSA vinden. Hier zoekt en verwijdert u de volgende twee bestanden:

 • BHO.dll;
 • FBStoolbar.dll.

Ga dan naar een map omhoog en verwijder de SGPSA-map.

Druk nu gelijktijdig op de Windows Key + R en type regedit. Druk op OK.

Zoek in het Windows-register naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\ en verwijder de {F0626A63-410B-45E2-99A1-3F2475B2D695}-sleutel daarin.

Zoek nu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer \Browser Helper Objects\ en verwijder {F0626A63-410B-45E2-99A1-3F2475B2D695} daaruit.

Tenslotte, open HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\ en verwijder de {E3EA4FD9-CADE-4ae5-84F7-086EEE888BE4}-registersleutel.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Fast Browser Search en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Fast Browser Search en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Fast Browser Search van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Fast Browser Search of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Fast Browser Search van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Fast Browser Search en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Fast Browser Search verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Fast Browser Search van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Fast Browser Search uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Fast Browser Search van Mozilla Firefox (FF)

Om achtergebleven restanten van Fast Browser Search te verwijderen van Firefox, verwijdert u extensies die zonder uw toestemming zijn geïnstalleerd. U moet zoeken naar Search Guard, Search Assistant en My Web Tattoo-extensies.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Fast Browser Search en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Fast Browser Search. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Fast Browser Search van Google Chrome

Open Google Chrome en verwijder de Fast Browser Search-extensie ervan. Als u andere verdachte aanvullingen, zoals My Web Tattoo, Fast Browser Search Toolbar Helper vindt, verwijdert u deze ook.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Fast Browser Search en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Fast Browser Search. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Fast Browser Search van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Fast Browser Search of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Fast Browser Search te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Fast Browser Search register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen