Haal Fast Browser Search weg (Verwijdering Handleiding) - aug 2017 update

Fast Browser Search Verwijdering Handleiding

Wat is Fast Browser Search?

Wat is Fast Browser?

Fast Browser Search

Fast Browser is een onbetrouwbaar zoekmiddel dat zijn weg vindt naar de computers van zijn slachtoffers met behulp van de software bundeltechniek. Eenmaal geïnstalleerd, verandert het Fast Browser Search-virus de huidige startpagina en het standaard zoekadres in fastbrowsersearch.com. Om de wijzigingen te behouden en te voorkomen dat de gebruiker deze wijzigt, kan de mogelijk browser-hijacker extra bestanden gebruiken en invoegingen in het register wijzigen.

Fast Browser Search is een mogelijk ongewenste applicatie, die ook kan worden gecategoriseerd als browser-hijacker. Het lijkt erop dat het al honderden pc-gebruikers heeft lastig gevallen die er achter kwamen dat het stiekem op hun computers is geïnstalleerd.

Het is geen verrassing dat mensen actief op zoek zijn naar een manier die hen kan helpen om deze zoekmachine uit hun browsers te verwijderen omdat de malware van Fast Browser de neiging heeft om irritante omleidingen, vertragingen en andere problemen te veroorzaken. Het kan ook zijn slachtoffers onderbreken met commerciële advertenties en er kunnen zelfs gevaarlijke activiteiten op het systeem worden opgestart.

Belangrijker nog, deze browser-hijacker is in staat om de activiteit van gebruikers op internet te volgen en kan beginnen met het verzamelen van dergelijke informatie als zoekwoorden van mensen, websites die ze graag bezoeken, de tijd die ze op zo een website doorbrengen, de gegevens die ze invoeren, het aantal klikken en soortgelijke details.

Dat schendt duidelijk het privacybeleid en mag nooit worden genegeerd. Als Fast Browser Search uw webbrowsers al heeft gekaapt (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, enz.) en is begonnen met u door te sturen naar eraan gekoppelde websites, moet u een handleiding aan het eind van dit bericht opvolgen. Uiteraard, is het draaien van een betrouwbaar anti-spyware-programma (probeer met behulp van FortectIntego), de eenvoudigste methode die u kunt gebruiken om Fast Browser Search te verwijderen.

Als u op zoek bent naar een snelle browser voor Windows 8, 10 of andere besturingssystemen, moet deze browser-hijacker geen optie voor u zijn. Hij verbetert de prestaties van uw computer niet: hij neemt de controle over uw computer en kan hem zelfs vertragen. Het is vanzelfsprekend dat de enige manier om deze kaper weg te krijgen, is om het Fast Browser Search-virus te verwijderen met behulp van een krachtige software tegen malware of de instructies die door ons team zijn opgesteld.

Het Fast Browser Search-virusHet Fast Browser Search-virus is een vervelende computerinfectie die ernaar streeft om gebruikers ertoe te dwingen om op het internet te surfen via de zoekmachine van fastbrowsersearch.com.

Vermijd gemakkelijk browser-hijackers

Fast Browser Search wordt verspreid op twee verschillende methoden. In de meeste gevallen, downloaden gebruikers het net zoals elk ander programma. Het kan echter ook op uw machine verschijnen zonder dat u daarvoor duidelijk toestemming is gevraagd. In dit geval moet u weten dat u deze browser-hijacker kan worden gedownload in een bundel samen met andere programma's.

Volgens beveiligingsdeskundigen wordt het meestal verspreid door gebruik te maken van downloadbeheerders, videostreamingsoftware, video-opnameprogramma's, PDF-makers en soortgelijke programma's die meestal gratis op het internet worden verspreid. Als u de infiltratie er door wilt voorkomen, moet u alle selectievakjes uitschakelen die overeenkomen met uw startpagina, nieuwe tabblad en standaard zoekmachine.

Bovendien moet u ook de installatie van verdachte browser-plugins, add-ons, extensies en plugins vermijden. Voor het verkrijgen van deze mogelijkheid, moet u altijd kiezen voor de aangepaste of geavanceerde installatie van de freeware. U moet een van deze methoden selecteren aan het begin van de installatie van het programma.

Als u net heeft opgemerkt dat uw zoekopdrachten worden doorgestuurd naar FastBrowserSearch.com, betekent dit dat deze kaper al in uw computer verstopt zit. Negeer dit NIET, want het kan u proberen om te leiden naar onbekende websites die worden gebruikt voor het verspreiden van twijfelachtige programma's. Om uw computer te repareren, volgt u de onderstaande handleiding op.

Verwijder de installatie van Fast Browser Search

Een snelle manier om het Fast Browser Search-virus te verwijderen is om een ​​volledige systeemscan uit te voeren met behulp van een betrouwbare anti-malware-software. Dit helpt u om vervelende fastbrowsersearch.com-omleidingen, pop-up advertenties, vertragingen en dergelijke problemen te stoppen. We raden u aan om onderstaande programma's te gebruiken of degene die we hebben beoordeeld (raadpleeg de softwarepagina op uw site).

Als u vastbesloten bent om deze virtuele parasiet handmatig te verwijderen, moet u deze richtlijnen die we hebben verstrekt voor de verwijdering van Fast Browser Search nauwkeurig lezen. Deze kaper is geneigd om zich achter verschillende namen te verbergen, waardoor het een moeilijk te detecteren computerbedreiging is.

Als u echter dit artikel leest om instructies te vinden over het verwijderen van Fast Browser omdat u geen automatisch spyware-/malware-verwijderingsprogramma wilt gebruiken, scroll dan naar beneden om die te zien.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Fast Browser Search Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Om Fast Browser Search uit Windows te verwijderen, moet u de volgende programma's verwijderen via het Configuratiescherm:

 • My Web Tattoo;
 • Fast Browser Search;
 • Make the Web Better;
 • Search Guard;
 • Search Guard Plus.

Daarnaast moet u zoeken naar x86-map Programmabestanden of Programmabestanden zoeken en een map genaamd SGPSA vinden. Hier zoekt en verwijdert u de volgende twee bestanden:

 • BHO.dll;
 • FBStoolbar.dll.

Ga dan naar een map omhoog en verwijder de SGPSA-map.

Druk nu gelijktijdig op de Windows Key + R en type regedit. Druk op OK.

Zoek in het Windows-register naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\ en verwijder de {F0626A63-410B-45E2-99A1-3F2475B2D695}-sleutel daarin.

Zoek nu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer \Browser Helper Objects\ en verwijder {F0626A63-410B-45E2-99A1-3F2475B2D695} daaruit.

Tenslotte, open HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\ en verwijder de {E3EA4FD9-CADE-4ae5-84F7-086EEE888BE4}-registersleutel.

Om Fast Browser Search van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Fast Browser Search (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Fast Browser Search van Mac OS X systeem

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Fast Browser Search van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Fast Browser Search van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Om achtergebleven restanten van Fast Browser Search te verwijderen van Firefox, verwijdert u extensies die zonder uw toestemming zijn geïnstalleerd. U moet zoeken naar Search Guard, Search Assistant en My Web Tattoo-extensies.

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Fast Browser Search en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Fast Browser Search niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Fast Browser Search moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Open Google Chrome en verwijder de Fast Browser Search-extensie ervan. Als u andere verdachte aanvullingen, zoals My Web Tattoo, Fast Browser Search Toolbar Helper vindt, verwijdert u deze ook.

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Fast Browser Search en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Fast Browser Search register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Lucia Danes
Lucia Danes - Virus onderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Lucia Danes
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen