Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Didisearch.com virus (Gratis Handleiding)

door Jake Doevan - - | Het type: Browser extensies

Is de Didisearch.com zoekmachine, veilig om te gebruiken?

Didisearch.com is een potentieel ongewild programma (PUP), verder kan het nog gecatalogiseerd worden als een browser kaper (hijacker). Dit controversiële programma kan de computer kapen zonder medeweten van de gebruiker en begint dan met het gebruik van dubieuze activiteiten, zonder uw toestemming te vragen. Men zou het kunnen vergelijken als met de yoursites123.com hijacker. De ontwikkelaars van de Didisearch software zeggen dat: “Didisearch are firmly positioned as global leaders in search engine marketing and web traffic generation.” (‘Didisearch is stevig gepositioneerd als globale leiders in zoekmachine marketing en het genereren van webverkeer.’) Zoals je duidelijk kan zien is de functie van dit programma dus niet het opleveren van relevante zoekresultaten, maar eerder van het generen van webverkeer naar een particuliere website. Laat ons uitleggen hoe dit programma dit bereikt.

Zoals we al eerder hebben vermeld, Didisearch.com browser hijacker kan worden geïnstalleerd op jouw pc, zonder jouw directe toestemming. Nadat het je systeem is binnengedrongen, voegt het verschillende verdachte browser extensies toe aan ieder van je Internetbrowsers die je op je pc geïnstalleerd hebt. Vervolgens vervang het dubieuze programma jouw homepage in een nieuwe tab met de Didisearch.com pagina en Didisearch.com wordt vanaf dan je nieuwe standaard zoekmachine. Pas goed op! Veel computergebruikers herkennen deze corrupte zoekmachine niet onmiddellijk omdat deze zeer hard lijkt op de Google zoekmachine.

Didisearch.com virus

Alhoewel de zoekmachine er op het eerste gezicht complete veilig uitziet, is er geen duidelijk sein dat er echt iets mis is met deze zoekmachine, maar we moeten je nogmaals waarschuwen: Gebruik deze zoekmachine niet! Je kan beter gebruik maken van andere meer te betrouwe zoekmachines; anders zal je misschien ervaren dat er verwijzingen ontstaan naar verdachte websitepagina’s van derden. Je zou feitelijk moeten onthouden dat de ontwikkelaars van deze lugubere software vaak websites van derden promoten. Hierdoor zal de gebruiker meemaken dat zijn zoekresultaten gewijzigd of veranderd zijn. Als men vervolgens op een van deze links klikt, zal men worden doorverwezen naar een pagina van een derde die je best niet zou bezoeken. Dus pas goed op: Didisearch.com zal je zowel naar veilige als zeer onveilige websites brengen. Daarom wijzen we je erop aan dat men best niet gebruik maakt van deze website, als je niet terecht wil komen op websites met verdachte inhoud. Installeer zeker nooit ongekende software en zeker geen software updates van websites die niet de officiële website zijn van die software! Om de veiligheid van jouw pc te verzekeren bevelen we je aan om de Didisearch.com PUP van jouw systeem voorgoed te verwijderen. Je kan dit manueel doen of door het gebruik van een anti-spyware programma, een voorbeeld hiervan is ReimageIntego.

Hoe heeft Didisearch.com mijn PC gekaapt?

Het grootste deel van de pc-gebruikers klaagt geregeld over verschillende adware programma’s of browser kapers: ‘Ze verschenen op men computer uit het niets.’ In het echt is dit jammer genoeg niet waar. Het kan voorkomen dat je eindigt met de Didisearch.com hijacker op je systeem omdat je het per ongeluk ZELF geïnstalleerd hebt. Hoe kan dat nu vraag je je af?

De Didisearch.com hijacker kan geïnstalleerd zijn samen met freeware of shareware die je geïnstalleerd hebt op je computer. De laatste keer dat je een gratis programma op je pc hebt geïnstalleerd, heb je gebruik gemaakt van de standaardinstallatie modus? Zo ja, dan heb je mogelijk een geaccepteerd om dit programma op je pc te installeren. Deze PUP was dus gebundeld samen met andere programma’s. Om te voorkomen dat men andere programma’s installeert tijdens het installeren van freeware, zou men gebruik moeten maken van de geavanceerde of aangepaste installatie modus en dan elk vinkje dat naast extra software te vinden is uit te vinken.

Als je benieuwd bent hoe dat je de Didisearch.com hijacker manueel van je computer verwijderd, lees dan verder op de volgende pagina.

Hoe Didisearch.com verwijderen van mijn computer?

Het Didisearch.com virus kan automatisch verwijderd worden. Je kan elke anti-spyware software gebruiken dat jou het meest aanstaat. Jammer genoeg zijn niet alle anti-spyware geavanceerd genoeg op de nieuwst computer bedreigingen te herkennen en deze dan ook verwijderden. Dat is waarom we SpyHunter aanbevelen – De software is up-to-date en kan verschillende computer bedreigingen herkennen. Een software gelijk deze zal alle gevaarlijke programma’s dat een gebruiker op zijn pc geïnstalleerd heeft herkennen en vervolgens verwijderen.

Het is natuurlijk ook mogelijk, als je niet van plan bent om de software automatisch te laten verwijderen, dit zelf handmatig te doen. Als je handmatig het Didisearch.com virus wil verwijderen, volg dan onze gids hierbeneden:

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Didisearch.com virus Verwijdering Handleiding:

Verwijder Didisearch.com van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Didisearch.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Didisearch.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Didisearch.com van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Didisearch.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder het Didisearch.com virus uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Didisearch.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Didisearch.com van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Didisearch.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Didisearch.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Didisearch.com van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Didisearch.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Didisearch.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Didisearch.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Didisearch.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Didisearch.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Didisearch.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen