Haal Swagbucks toolbar weg (Verwijdering Handleiding) - mrt 2018 update

Swagbucks toolbar Verwijdering Handleiding

Wat is De Swagbucks-werkbalk?

Omleidingen, advertenties en aanpassingen aan de browser door Swagbucks mogen niet worden genegeerd

Voorbeeld van het Swagbucks-virus

Swagbucks is een adware -programma dat zich verspreidt als een werkbalk in verschillende freeware- of shareware-bundels en wordt gepromoot als hulpmiddel voor het genereren van inkomsten. Daarom kan het gemakkelijk op uw computer terecht komen zonder daar uw toestemming voor te vragen. Zodra het binnen zijn doelcomputer terechtkomt, wordt dit programma vastgelegd in alle internetbrowsers, inclusief Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome.

Na de kaping door Swagbucks zien gebruikers vaak een aangepaste startpagina van de browser en de standaardzoekmachine. Dit potentieel ongewenste programma (PUP) staat bekend voor het instellen van http://Search.swagbucks.com of swagbucks.com als startpagina van de betreffende browser.

Afgezien van het wijzigen van browserinstellingen, kan het Swagbucks-virus ook andere ongewenste problemen veroorzaken, zoals:

 • levering van agressieve of potentieel gevaarlijke advertenties;
 • omleiden naar dubieuze of risicovolle websites;
 • voorkomen dat gebruikers Swagbucks eenvoudig kunnen verwijderen;
 • installatie van andere apps, add-ons of extensies van derden;
 • het bijhouden van informatie over gebruikers.

Laat de Swagbucks-werkbalk niet op uw computer staan ​​als u deze niet bewust geïnstalleerd heeft! Anders kan hij uw surfgedrag volgen, uw zoeksessies omleiden naar ongewenste sites en andere oneerlijke activiteiten veroorzaken.

We raden ten zeerste aan om de PUP te verwijderen zodra deze in uw browser is geplaatst. U kunt Swagbucks snel en probleemloos verwijderen met professionele anti-malware, zoals FortectIntego.

Mac-gebruikers melden dat ze de Swagbucks niet gemakkelijk kunnen verwijderen

De meeste PUP's zijn gericht op Windows-gebruikers. Deze advertentie-ondersteunde toepassing lijkt echter ook voor Mac-gebruikers veel problemen te veroorzaken. Veel gebruikers melden problemen bij het verwijderen van de Swagbucks Mac-versie. Inderdaad, deze app kan moeilijk handmatig te verwijderen zijn. Het is echter nog steeds mogelijk.

Aan het einde van het artikel hebben we instructies gegeven over hoe u van Swagbucks op Mac kunt afkomen. We willen benadrukken dat het belangrijk is om geïnstalleerde apps te controleren en ervoor te zorgen dat onbekende programma's niet op het systeem achterblijven. Dus als u niet meer weet dat u een bepaalde videospeler of een andere app heeft geïnstalleerd, moet u deze onmiddellijk naar de prullenbak verplaatsen.

De instructies laten u ook zien hoe u Swagbucks uit Safari verwijdert. Volgens de onderzoekers van Los Virus, veroorzaakt deze PUP meer problemen voor Safari-gebruikers in vergelijking met andere aangevallen Mac-browsers.

Echter, als het verwijderen van de Swagbucks-werkbalk in Safari mislukt, zou u moeten kiezen voor de automatische eliminatiemethode. Het vereist het verkrijgen van betrouwbare beveiligingssoftware en het scannen van het systeem met anti-malware.

Foto van de het Swagbucks-adwareSwagbucks is een adware-programma dat de instellingen van de browser kan wijzigen en problemen met surfen kan veroorzaken.

Inzichten in de distributie van deze kaper

Zoals we al hebben vermeld, kan de Swagbucks-werkbalk eenvoudig op uw computer verschijnen zonder dat u daarvoor toestemming is gevraagd. Daarvoor is dit programma meestal afhankelijk van freeware en shareware. Om de infiltratie te voorkomen, moet u elk installatievenster van de software zorgvuldig controleren en onbekende vermeldingen verwijderen:

 • Kies voor de Geavanceerde/Aangepaste instellingen in plaats van voor de Aanbevolen/Standaard;
 • Laat geen vooraf geselecteerde “optionele downloads” achter;
 • Schakel alle vooraf gemarkeerde overeenkomsten uit die uw zoekmachine wijzigen.

Bovendien wordt dit programma ook actief gepromoot op de websites die deel uitmaken van de distributie, zodat het ook misleiden tot het handmatig installeren ervan. Het maakt echter niet uit op welke manier het gebruikt wordt om in uw pc te komen, de Swagbucks-werkbalk initieert de systeemveranderingen zonder toestemming.

Instructies voor het verwijderen van de Swagbucks-werkbalk in Chrome, Firefox en andere webbrowsers

U moet de Swagbucks-werkbalk verwijderen als deze stiekem in uw computer is geïnfiltreerd en ongewenste systeemwijzigingen heeft geïnitieerd. Daarvoor raden we aan de onderstaande stappen te volgen die u zullen helpen om uw browsers te repareren.

De instructies zullen ook informatie verschaffen over het verwijderen van de Swagbucks-werkbalk in Safari. Er is echter gemeld dat de eliminatie van handmatige adware gecompliceerd kan zijn. Inderdaad, de PUP kan verschillende systeemwijzigingen aanbrengen of extra componenten installeren die deze beschermen. Dus als u het virus niet handmatig kunt verwijderen, moet u proberen het systeem te scannen met een anti-malwaretool.

Bovendien kunt u in het begin de automatische verwijdering van Swagbucks uitvoeren met een anti-spyware/anti-malware programma. U moet echter niet vergeten dat u ook alle browsers die op uw computer zijn geïnstalleerd opnieuw moet instellen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Swagbucks toolbar Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Volg deze instructies zorgvuldig op. De adware van Swagbucks heeft mogelijk zijn componenten geïnstalleerd. Dus u moet ze allemaal verwijderen.

Om De Swagbucks-werkbalk van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan De Swagbucks-werkbalk (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Swagbucks toolbar van Mac OS X systeem

Hieronder treft u handleidingen aan voor het verwijderen van virussen. Wees extra oplettend omdat u geen adware-gerelateerde componenten achter mag laten.

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Swagbucks toolbar van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Swagbucks toolbar van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Na de kaping moet u deze stappen opvolgen om ervoor te zorgen dat Edge veilig is om te gebruiken:

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Krijg toegang tot de Firefox-extensies. U zou daar de geïnstalleerde Swagbucks-extensies moeten zien. Verwijder ze en zorg ervoor dat andere verdachte apps ook niet mee zijn geïnstalleerd. Nadat u alle onnodige extensies hebt verwijderd, stelt u de browser opnieuw in.

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan De Swagbucks-werkbalk en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval De Swagbucks-werkbalk niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van De Swagbucks-werkbalk moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Controleer de extensies van Chrome en verwijder onbekende vermeldingen, waaronder Swagbucks. Stel vervolgens de browser opnieuw in:

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Als u besluit de virussen handmatig te verwijderen, moet u voorzichtig te werk gaan. De PUP is misschien moeilijk te verwijderen uit Safari. Dus, als de onderstaande instructies niet helpen, kies dan voor automatische uitschakeling.

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan De Swagbucks-werkbalk en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Swagbucks toolbar register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen