Haal Swagbucks toolbar weg (Verwijdering Handleiding) - jan 2021 update

door Jake Doevan - - | Het type: Browser Addons

Omleidingen, advertenties en aanpassingen aan de browser door Swagbucks mogen niet worden genegeerd

Voorbeeld van het Swagbucks-virus

Swagbucks is een adware -programma dat zich verspreidt als een werkbalk in verschillende freeware- of shareware-bundels en wordt gepromoot als hulpmiddel voor het genereren van inkomsten. Daarom kan het gemakkelijk op uw computer terecht komen zonder daar uw toestemming voor te vragen. Zodra het binnen zijn doelcomputer terechtkomt, wordt dit programma vastgelegd in alle internetbrowsers, inclusief Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome.

Na de kaping door Swagbucks zien gebruikers vaak een aangepaste startpagina van de browser en de standaardzoekmachine. Dit potentieel ongewenste programma (PUP) staat bekend voor het instellen van http://Search.swagbucks.com of swagbucks.com als startpagina van de betreffende browser.

Afgezien van het wijzigen van browserinstellingen, kan het Swagbucks-virus ook andere ongewenste problemen veroorzaken, zoals:

 • levering van agressieve of potentieel gevaarlijke advertenties;
 • omleiden naar dubieuze of risicovolle websites;
 • voorkomen dat gebruikers Swagbucks eenvoudig kunnen verwijderen;
 • installatie van andere apps, add-ons of extensies van derden;
 • het bijhouden van informatie over gebruikers.

Laat de Swagbucks-werkbalk niet op uw computer staan ​​als u deze niet bewust geïnstalleerd heeft! Anders kan hij uw surfgedrag volgen, uw zoeksessies omleiden naar ongewenste sites en andere oneerlijke activiteiten veroorzaken.

We raden ten zeerste aan om de PUP te verwijderen zodra deze in uw browser is geplaatst. U kunt Swagbucks snel en probleemloos verwijderen met professionele anti-malware, zoals ReimageIntego.

Mac-gebruikers melden dat ze de Swagbucks niet gemakkelijk kunnen verwijderen

De meeste PUP's zijn gericht op Windows-gebruikers. Deze advertentie-ondersteunde toepassing lijkt echter ook voor Mac-gebruikers veel problemen te veroorzaken. Veel gebruikers melden problemen bij het verwijderen van de Swagbucks Mac-versie. Inderdaad, deze app kan moeilijk handmatig te verwijderen zijn. Het is echter nog steeds mogelijk.

Aan het einde van het artikel hebben we instructies gegeven over hoe u van Swagbucks op Mac kunt afkomen. We willen benadrukken dat het belangrijk is om geïnstalleerde apps te controleren en ervoor te zorgen dat onbekende programma's niet op het systeem achterblijven. Dus als u niet meer weet dat u een bepaalde videospeler of een andere app heeft geïnstalleerd, moet u deze onmiddellijk naar de prullenbak verplaatsen.

De instructies laten u ook zien hoe u Swagbucks uit Safari verwijdert. Volgens de onderzoekers van Los Virus, veroorzaakt deze PUP meer problemen voor Safari-gebruikers in vergelijking met andere aangevallen Mac-browsers.

Echter, als het verwijderen van de Swagbucks-werkbalk in Safari mislukt, zou u moeten kiezen voor de automatische eliminatiemethode. Het vereist het verkrijgen van betrouwbare beveiligingssoftware en het scannen van het systeem met anti-malware.

Foto van de het Swagbucks-adwareSwagbucks is een adware-programma dat de instellingen van de browser kan wijzigen en problemen met surfen kan veroorzaken.

Inzichten in de distributie van deze kaper

Zoals we al hebben vermeld, kan de Swagbucks-werkbalk eenvoudig op uw computer verschijnen zonder dat u daarvoor toestemming is gevraagd. Daarvoor is dit programma meestal afhankelijk van freeware en shareware. Om de infiltratie te voorkomen, moet u elk installatievenster van de software zorgvuldig controleren en onbekende vermeldingen verwijderen:

 • Kies voor de Geavanceerde/Aangepaste instellingen in plaats van voor de Aanbevolen/Standaard;
 • Laat geen vooraf geselecteerde “optionele downloads” achter;
 • Schakel alle vooraf gemarkeerde overeenkomsten uit die uw zoekmachine wijzigen.

Bovendien wordt dit programma ook actief gepromoot op de websites die deel uitmaken van de distributie, zodat het ook misleiden tot het handmatig installeren ervan. Het maakt echter niet uit op welke manier het gebruikt wordt om in uw pc te komen, de Swagbucks-werkbalk initieert de systeemveranderingen zonder toestemming.

Instructies voor het verwijderen van de Swagbucks-werkbalk in Chrome, Firefox en andere webbrowsers

U moet de Swagbucks-werkbalk verwijderen als deze stiekem in uw computer is geïnfiltreerd en ongewenste systeemwijzigingen heeft geïnitieerd. Daarvoor raden we aan de onderstaande stappen te volgen die u zullen helpen om uw browsers te repareren.

De instructies zullen ook informatie verschaffen over het verwijderen van de Swagbucks-werkbalk in Safari. Er is echter gemeld dat de eliminatie van handmatige adware gecompliceerd kan zijn. Inderdaad, de PUP kan verschillende systeemwijzigingen aanbrengen of extra componenten installeren die deze beschermen. Dus als u het virus niet handmatig kunt verwijderen, moet u proberen het systeem te scannen met een anti-malwaretool.

Bovendien kunt u in het begin de automatische verwijdering van Swagbucks uitvoeren met een anti-spyware/anti-malware programma. U moet echter niet vergeten dat u ook alle browsers die op uw computer zijn geïnstalleerd opnieuw moet instellen.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Swagbucks toolbar Verwijdering Handleiding:

Verwijder Swagbucks toolbar van Windows systems

Volg deze instructies zorgvuldig op. De adware van Swagbucks heeft mogelijk zijn componenten geïnstalleerd. Dus u moet ze allemaal verwijderen.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Swagbucks toolbar en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Swagbucks toolbar en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Swagbucks toolbar van Mac OS X systeem

Hieronder treft u handleidingen aan voor het verwijderen van virussen. Wees extra oplettend omdat u geen adware-gerelateerde componenten achter mag laten.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Swagbucks toolbar of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Swagbucks toolbar van Internet Explorer (IE)

Het kan nodig zijn om Internet Explorer opnieuw in te stellen om tracking-cookies en andere verdachte waarden te verwijderen.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Swagbucks toolbar en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Swagbucks toolbar verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Swagbucks toolbar van Microsoft Edge

Na de kaping moet u deze stappen opvolgen om ervoor te zorgen dat Edge veilig is om te gebruiken:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Swagbucks toolbar uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Swagbucks toolbar van Mozilla Firefox (FF)

Krijg toegang tot de Firefox-extensies. U zou daar de geïnstalleerde Swagbucks-extensies moeten zien. Verwijder ze en zorg ervoor dat andere verdachte apps ook niet mee zijn geïnstalleerd. Nadat u alle onnodige extensies hebt verwijderd, stelt u de browser opnieuw in.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Swagbucks toolbar en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Swagbucks toolbar. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Swagbucks toolbar van Google Chrome

Controleer de extensies van Chrome en verwijder onbekende vermeldingen, waaronder Swagbucks. Stel vervolgens de browser opnieuw in:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Swagbucks toolbar en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Swagbucks toolbar. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Swagbucks toolbar van Safari

Als u besluit de virussen handmatig te verwijderen, moet u voorzichtig te werk gaan. De PUP is misschien moeilijk te verwijderen uit Safari. Dus, als de onderstaande instructies niet helpen, kies dan voor automatische uitschakeling.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Swagbucks toolbar of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Swagbucks toolbar te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Swagbucks toolbar register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Jake Doevan
Jake Doevan - Het leven is te kort om je tijd te verkwisten aan virussen.

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Jake Doevan
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen