Haal Google Prize scam weg (Makkelijke Verwijdering Handleiding) - Survey virus

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Adware

Google Prize scam Verwijdering Handleiding

Wat is De 'Google Prize'-oplichting?

De ‘Google Prize’-oplichting is een misleidende website die gebruikers probeert op te lichten voor het geldelijke voordeel

Afbeelding van de 'Google Prize'-oplichting

De ‘Google Prize’-oplichting is een frauduleuze pagina die beweert dat gebruikers willekeurig zijn geselecteerd om geweldige prijzen te winnen van Google. Meestal worden mensen omgeleid naar dergelijke zwendelwebsites door een advertentie-ondersteund programma dat het systeem binnenkomt via softwarebundels. Er zijn twee soorten Google Prize-virussen: één vraagt ​​om deel te nemen aan de enquête om zogenaamd prijzen te winnen en de andere wil dat gebruikers enkele vragen beantwoorden om de Google-services te verbeteren. Veiligheidsonderzoekers merken echter op dat de pop-up van de ‘Google Prize’ oplichting is gemaakt om nietsvermoedende computergebruikers op te lichten en geld afhandig te maken door niet-bestaande prijzen aan te bieden.

Naam 'Google Prize'-oplichting
Type Adware
Gevaren- niveau Gemiddeld. Voert geen systeemveranderingen buiten het gebruik van social engineering-tactieken om mensen te misleiden
Getroffen browsers Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox, Microsoft Edge
Recente activiteit

IT-experts ontdekten dat deze adware actief iPhones, iPads en Android-apparaten infecteert

Distributietechnieken Schadelijke advertenties of softwarebundels
Verwijdering

U moet het ‘Google Prize scam’-lvirus verwijderen als u financiële verliezen wilt voorkomen. Scan daarvoor uw computer of smartphone met ReimageIntego

Volgens de analyse hebben cybercriminelen geavanceerde adware -programma's ontwikkeld die zijn bedoeld om reguliere browsers over te nemen en hun instellingen aan te passen. Daardoor worden gebruikers voortdurend omgeleid naar onbetrouwbare websites die de ‘Google Prize’-oplichting of andere misleidende inhoud vertonen.

Houd er rekening mee dat de ‘Google Prize’-oplichting ook alternatieve namen heeft, omdat er verschillende pagina's zijn die zijn ontworpen om gebruikers te laten geloven dat ze zich aanmelden om waardevolle prijzen te winnen. De meest opvallende zijn de volgende:

 • ‘Google lottery’-oplichting;
 • ‘Google prize winner’-oplichting;
 • ‘Google user prize’-oplichting;
 • ‘Google prize draw-oplichting;
 • ‘Google random prize’-oplichting;
 • ‘Google Sunday prize’-oplichting;
 • etc.

Ondanks de verschillende namen, wordt het ‘Google Prize’-oplichtingsvirus gemaakt voor maar één doel: verschillende informatie over zijn slachtoffers verzamelen en opslaan. Onderzoekers merken op dat mensen op legitiem ogende websites stuiten die beweren door Google te zijn ontwikkeld. We kunnen u echter verzekeren dat deze oplichtingspagina's op geen enkele manier gerelateerd zijn aan Google of een legitiem bedrijf.

Ten eerste, het ‘Google Prize’-oplichtingsvirus kaapt alle geïnstalleerde browsers op het systeem en begint toegang te krijgen tot niet-persoonlijk identificeerbare informatie, inclusief browsergeschiedenis, vaak bezochte pagina's, klikadvertenties, IP-adres, ISP en andere details. Deze activiteit wordt op de achtergrond uitgevoerd. U merkt dus misschien niet eens dat u adware op uw computer hebt geïnstalleerd.

Illustratie van de 'Google Prize'-oplichtingDe 'Google Prize'-oplichting is een nep pop-up waarin wordt gevraagd enquêtes in te vullen om op die manier gebruikers persoonlijke details afhandig te maken.

Houd er rekening mee dat de adware die de pop-up van de ‘Google Prize’-oplichting weergeeft, mogelijk toegang heeft tot persoonlijk identificeerbare informatie tussen uw zoekopdrachten als u ze per ongeluk verzendt. Daarnaast probeert het vertrouwelijke gegevens te verzamelen door te beweren dat u bent beloond voor het gebruik van Google-services en een prijs kunt winnen. Daarvoor wordt aan gebruikers gevraagd om deel te nemen aan het onderzoek of om een ​​paar eenvoudige vragen te beantwoorden.

Helaas bevatten alle enquêtes die zijn gegenereerd door de ‘Google Prize’-oplichting, de eis om u aan het einde van de quiz in te schrijven. Dit is het gedeelte waar nietsvermoedende computergebruikers in de val gelokt worden om persoonlijke informatie te verstrekken, zoals e-mailadres, telefoonnummer of zelfs inloggegevens. Daardoor verzamelen oplichters de verzamelde gegevens en verkopen ze mogelijk op de ondergrondse markt voor geldelijk voordeel of gebruiken ze voor verdere phishing-aanvallen.

Daarom is het essentieel om de frauduleuze website te identificeren en ‘Google Prize’-oplichting onmiddellijk te verwijderen. U kunt het nieuwe tabblad of venster meteen sluiten. Hoewel, dat is slechts een tijdelijke verwijdering van de ‘Google Prize’-oplichting. U moet de adware deïnstalleren om niet meer te worden omgeleid naar zwendelwebsites. Gebruik hiervoor ReimageIntego.

Het online vermijden van commerciële inhoud en ongeoorloofde applicaties kan helpen om u te beschermen tegen adware

Het is geen geheim dat de meeste potentieel ongewenste programma's (PUP's) in de systemen infiltreren wanneer gebruikers de neiging hebben om op verdachte advertenties te klikken of twijfelachtige applicaties online te downloaden. Deze distributietechnieken helpen bij het verspreiden van adware-achtige programma’s die bekend staan ​​als malvertising en bundeling:

 • Schadelijke online advertenties. Cybercriminelen ontwerpen legitieme advertenties die meestal worden aangepast aan de interesses van het slachtoffer. Op deze manier zijn mensen eerder geneigd om op de advertentie te klikken. Malvertising is gebaseerd op valse scripts die worden uitgevoerd zodra op de advertentie wordt geklikt. Daarom kunnen mensen die zich niet bewust zijn van kwaadwillende online advertenties de adware automatisch installeren door erop te klikken.
 • Software-bundeling. Wanneer mensen gratis applicaties downloaden, zijn ze zich er niet van bewust dat ze extra componenten kunnen bevatten. Evenzo kan het instemmen met het installeren van freeware met de Snelle/Aanbevolen-modus leiden tot een adware-infectie. U kunt gemakkelijk pup’s vermijden door gebruik te maken van de aangepaste/geavanceerde instellingen en alle verdachte extra elementen uit te schakelen.

Verwijder de ‘Google Prize’-oplichting met een antivirusprogramma

Hoewel het mogelijk is om de ‘Google Prize’-oplichting handmatig te verwijderen, raden we aan aan gerenommeerde beveiligingstools te downloaden en te installeren om met deze adware om te gaan. Onderzoekers kunnen de adware die omleidingen naar verdachte pagina's genereert nog steeds niet identificeren. Het zou dus gemakkelijker zijn om het oplichtingsvirus van ‘Google Prize’ te verwijderen met een anti-malware programma.

Hoewel, als u de verwijdering van de ‘Google Prize’-oplichting toch zelf wilt uitvoeren, moet u alle onbekende extensies, plug-ins of add-ons en niet-geverifieerde programma's vinden en verwijderen. Onze experts zijn bereid om te helpen – bekijk de instructies die aan het einde van dit artikel zijn toegevoegd.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Google Prize scam Verwijdering Handleiding

Verwijder Google Prize scam van Windows systems

De handmatige verwijdering van de ‘Google Prize’-oplichting van Windows OS vereist dat u alle verdachte programma's van uw pc verwijdert.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Google Prize scam en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Google Prize scam en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Google Prize scam van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Google Prize scam of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Google Prize scam van Microsoft Edge

De eenvoudigste manier om Microsoft Edge naar de primaire status te herstellen, is het verwijderen van dubieuze add-ons.

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Google Prize scam uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Google Prize scam van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Google Prize scam en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Google Prize scam. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Google Prize scam van Google Chrome

Verschillende ongeoorloofde extensies en plug-ins kunnen te maken hebben met de ‘Google Prize’-oplichting. U moet ze dus verwijderen om Chrome te herstellen.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Google Prize scam en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Google Prize scam. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Google Prize scam van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Google Prize scam of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Google Prize scam te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Google Prize scam register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen