Verwijder Ad.doubleclick.net advertenties (Verwijdering Instructies) - geüpdatet mrt 2018

Ad.doubleclick.net advertenties Verwijdering Handleiding

Wat is De Ad.doubleclick.net-advertenties?

Doubleclick.net – een advertentieservice die ongewenste advertenties op de iPhone en andere apparaten veroorzaakt

Laat de advertenties van Ad.doubleclick.net zien

Doubleclick.net is een potentieel gevaarlijke marketingdienst die nauw verwant is met adware. Deze dienst wordt gebruikt voor reclame en staat erom bekend mensen tegen hun wil naar dubieuze domeinen van derden om te leiden. Sommige Ad.doubleclick.net-advertenties kunnen een professioneel ontwerp en aansprekende inhoud bevatten, maar eenmaal aangeklikt leiden ze hun slachtoffers om naar irrelevante sites die software van derden, software-updates, nutteloze producten, enzovoort promoten.

Volgens malware-onderzoekers van dieviren.de, kan deze malware alle besturingssystemen beïnvloeden en kan hij eenvoudig al de meest populaire webbrowsers kapen (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari, enz.). Als gevolg hiervan kunt u irritante advertenties ontvangen vanwege een DoubleClick.net-virusinfectie. We gebruiken de term 'virus' omdat veel computergebruikers dit programma zo noemen. In werkelijkheid is het slechts een laagdrempelige computerbedreiging die eerder vervelend is dan gevaarlijk.

In dit artikel zullen we proberen uit te leggen hoe dit potentieel ongewenste programma (PUP) zich gedraagt, wat de doelen zijn, en hoe Doubleclick.net uit het systeem kan worden verwijderd. Bovendien zullen we verduidelijken hoe het gelukt is om stiekem in uw pc terecht te komen.

Naam Doubleclick.net
Variaties Ad.doubleclick.net, Pubads.g.doubleclick.net
Type Adware
Verspreiding Bundeling
Betroffen systemen Windows, Mac OS, Android, iOS
Grootste probleem Irriterende advertenties op het scherm
Grootste gevaren Omgeleid worden naar een geïnfecteerde website of ertoe aangezet worden om gevaarlijke software te installeren
Eliminatie

Om van dit virus af te komen, voert u een volledige systeemscan uit met FortectIntego

Allereerst is deze PUP misleidend wat betreft distributie en gedrag. Zodra het op een doelsysteem is geïnstalleerd, voegt het een browserextensie toe aan elke webbrowser die erop wordt aangetroffen. Kort daarna zal Ad.doubleclick.net advertenties elke website die u gaat bezoeken, overspoelen.

Afgezien van dat ze vervelend zijn, zijn die advertenties potentieel gevaarlijk. De meeste van hen genereren pay-per-click-inkomsten voor hun ontwikkelaars. De anderen helpen derden om het verkeer naar impopulaire of nieuw ontwikkelde websites te vergroten. Er is echter altijd het risico aanwezig dat er wordt geklikt op een schadelijke pop-up die is ontworpen door hackers, die kan worden omgeleid naar phishing-websites of u ertoe brengt nep software-updates te installeren die malware in zich verbergen.

Houd er rekening mee dat, ongeacht de inhoud van het Ad.doubleclick.net-virus, het doel van dit advertentieplatform is om u door te verwijzen naar een van de sites van haar sponsors. U kunt nooit weten of ze uw vertrouwen waard zijn of niet. Hoogstwaarschijnlijk zullen deze advertenties u naar verschillende websites van derden omleiden. Als u niet zeker weet of de webpagina veilig is of niet, blijf dan weg van verdachte downloadkoppelingen en verstrek uw creditcardgegevens niet.

Het is beter om veilig te zijn dan achteraf op de blaren te moeten zitten, dus we raden u aan Ad.doubleclick.net adware van uw computer te verwijderen om te voorkomen dat deze misleidende advertenties u storen. De eenvoudigste manier om het adware-type programma volledig te verwijderen, is door een betrouwbaar anti-spyware-programma te gebruiken, bijvoorbeeld FortectIntego. Desondanks kunnen degenen die de voorkeur geven aan het verwijderen van PUP’s op de normale manier, een gedetailleerde Ad.doubleclick.net verwijderhandleiding vinden voor Windows 10 en andere besturingssystemen aan het einde van dit bericht.

Illustratie van de adware van Ad.doubleclick.netAd.doubleclick.net - een advertentie-platform dat mensen tegen hun zin doorstuurt naar websites van derden

Adware-programma's worden verspreid via bundeling

Een grote hoeveelheid pop-ups, banners, interstitiëlen en andere soorten advertenties tijdens de browsesessie is een teken van adware-infectie. Als uw webbrowser u blijft omleiden naar een specifiek domein of nieuw tabblad, betekent dit dat er ook sprake is van een adware-infectie.

Computer-beveiligingsdeskundigen beweren dat dergelijke programma's mogelijk ongewenste programma's (PUP's) zijn en dat ze meestal samen met andere gratis programma's worden verspreid. PUP's worden vaak toegevoegd aan freewares en gepresenteerd als 'aanbevolen downloads'. De beste manier om de ervaring van uw browsersessie te behouden zoals die nu is, is om te weigeren om elke extensie, invoegtoepassing of werkbalk te installeren, hoe aantrekkelijk ze dan ook kunnen worden geïntroduceerd.

Om te voorkomen dat u ze installeert, raden we u aan altijd te kiezen voor de Aangepaste of Geavanceerde installatiemodus wanneer u een installatiewizard opent. Met deze modi kunt u zien welke extra toepassingen aan een gratis programma worden toegevoegd. Het enige wat u hoeft te doen om ze te verwijderen, is door het vinkje uit selectievakjes naast vooraf geselecteerde installatieprogramma's te verwijderen.

Kom meer te weten over het snel verwijderen van de Ad.doubleclick.net-malware

Het aanduiden van dit programma als DoubleClick-virus is eigenlijk geen goed idee, omdat het niet schadelijk is en het niet als een virus werkt. Toch, op basis van zijn gedrag en infiltratietechniek, is het een standaard adware en mogelijk ongewenst programma.

Ad.doubleclick.net verwijderen is een belangrijke taak om uit te voeren en hoe sneller hoe beter. Dat komt omdat dit advertentie-ondersteunde programma mogelijk irrelevante advertenties weergeeft, ongewilde omleidingen veroorzaakt en soms zelfs webbrowsing-activiteiten bijhoudt. Een van de manieren om het Doubleclick.net-virus te verwijderen, is door een scan uit te voeren met een professionele anti-malwaretool. De andere methode is de gangbare om adware te verwijderen van het Configuratiescherm en vervolgens alle betrokken webbrowsers te resetten:

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Ad.doubleclick.net advertenties Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Als u deze vervelende PUP van Windows wilt verwijderen, verwijdert u alle verdachte programma's die hun ontwikkelaar niet opgeven of waarvan u zich niet herinnert dat u ze hebt geïnstalleerd. U kunt dit doen door de volgende stappen te volgen:

Om De Ad.doubleclick.net-advertenties van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan De Ad.doubleclick.net-advertenties (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Ad.doubleclick.net van Mac OS X systeem

Om adware van Mac OS X te elimineren is geen specifieke IT-kennis vereist. Het enige dat u hoeft te doen, is de volgende stappen aandachtig te volgen:

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Ad.doubleclick.net van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Ad.doubleclick.net van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan De Ad.doubleclick.net-advertenties en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval De Ad.doubleclick.net-advertenties niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van De Ad.doubleclick.net-advertenties moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Als Google Chrome af en toe Ad.doubleclick.net-omleidingen verstuurt, verwijdert u de PUP's uit het systeem en stelt u de browser opnieuw in:

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan De Ad.doubleclick.net-advertenties en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Ad.doubleclick.net register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen