Verwijder Ad.doubleclick.net advertenties (Verwijdering Instructies) - geüpdatet jan 2021

door Ugnius Kiguolis - - | Het type: Adware

Doubleclick.net – een advertentieservice die ongewenste advertenties op de iPhone en andere apparaten veroorzaakt

Laat de advertenties van Ad.doubleclick.net zien

Doubleclick.net is een potentieel gevaarlijke marketingdienst die nauw verwant is met adware. Deze dienst wordt gebruikt voor reclame en staat erom bekend mensen tegen hun wil naar dubieuze domeinen van derden om te leiden. Sommige Ad.doubleclick.net-advertenties kunnen een professioneel ontwerp en aansprekende inhoud bevatten, maar eenmaal aangeklikt leiden ze hun slachtoffers om naar irrelevante sites die software van derden, software-updates, nutteloze producten, enzovoort promoten.

Volgens malware-onderzoekers van dieviren.de, kan deze malware alle besturingssystemen beïnvloeden en kan hij eenvoudig al de meest populaire webbrowsers kapen (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari, enz.). Als gevolg hiervan kunt u irritante advertenties ontvangen vanwege een DoubleClick.net-virusinfectie. We gebruiken de term 'virus' omdat veel computergebruikers dit programma zo noemen. In werkelijkheid is het slechts een laagdrempelige computerbedreiging die eerder vervelend is dan gevaarlijk.

In dit artikel zullen we proberen uit te leggen hoe dit potentieel ongewenste programma (PUP) zich gedraagt, wat de doelen zijn, en hoe Doubleclick.net uit het systeem kan worden verwijderd. Bovendien zullen we verduidelijken hoe het gelukt is om stiekem in uw pc terecht te komen.

Naam Doubleclick.net
Variaties Ad.doubleclick.net, Pubads.g.doubleclick.net
Type Adware
Verspreiding Bundeling
Betroffen systemen Windows, Mac OS, Android, iOS
Grootste probleem Irriterende advertenties op het scherm
Grootste gevaren Omgeleid worden naar een geïnfecteerde website of ertoe aangezet worden om gevaarlijke software te installeren
Eliminatie

Om van dit virus af te komen, voert u een volledige systeemscan uit met ReimageIntego

Allereerst is deze PUP misleidend wat betreft distributie en gedrag. Zodra het op een doelsysteem is geïnstalleerd, voegt het een browserextensie toe aan elke webbrowser die erop wordt aangetroffen. Kort daarna zal Ad.doubleclick.net advertenties elke website die u gaat bezoeken, overspoelen.

Afgezien van dat ze vervelend zijn, zijn die advertenties potentieel gevaarlijk. De meeste van hen genereren pay-per-click-inkomsten voor hun ontwikkelaars. De anderen helpen derden om het verkeer naar impopulaire of nieuw ontwikkelde websites te vergroten. Er is echter altijd het risico aanwezig dat er wordt geklikt op een schadelijke pop-up die is ontworpen door hackers, die kan worden omgeleid naar phishing-websites of u ertoe brengt nep software-updates te installeren die malware in zich verbergen.

Houd er rekening mee dat, ongeacht de inhoud van het Ad.doubleclick.net-virus, het doel van dit advertentieplatform is om u door te verwijzen naar een van de sites van haar sponsors. U kunt nooit weten of ze uw vertrouwen waard zijn of niet. Hoogstwaarschijnlijk zullen deze advertenties u naar verschillende websites van derden omleiden. Als u niet zeker weet of de webpagina veilig is of niet, blijf dan weg van verdachte downloadkoppelingen en verstrek uw creditcardgegevens niet.

Het is beter om veilig te zijn dan achteraf op de blaren te moeten zitten, dus we raden u aan Ad.doubleclick.net adware van uw computer te verwijderen om te voorkomen dat deze misleidende advertenties u storen. De eenvoudigste manier om het adware-type programma volledig te verwijderen, is door een betrouwbaar anti-spyware-programma te gebruiken, bijvoorbeeld ReimageIntego. Desondanks kunnen degenen die de voorkeur geven aan het verwijderen van PUP’s op de normale manier, een gedetailleerde Ad.doubleclick.net verwijderhandleiding vinden voor Windows 10 en andere besturingssystemen aan het einde van dit bericht.

Illustratie van de adware van Ad.doubleclick.netAd.doubleclick.net - een advertentie-platform dat mensen tegen hun zin doorstuurt naar websites van derden

Adware-programma's worden verspreid via bundeling

Een grote hoeveelheid pop-ups, banners, interstitiëlen en andere soorten advertenties tijdens de browsesessie is een teken van adware-infectie. Als uw webbrowser u blijft omleiden naar een specifiek domein of nieuw tabblad, betekent dit dat er ook sprake is van een adware-infectie.

Computer-beveiligingsdeskundigen beweren dat dergelijke programma's mogelijk ongewenste programma's (PUP's) zijn en dat ze meestal samen met andere gratis programma's worden verspreid. PUP's worden vaak toegevoegd aan freewares en gepresenteerd als 'aanbevolen downloads'. De beste manier om de ervaring van uw browsersessie te behouden zoals die nu is, is om te weigeren om elke extensie, invoegtoepassing of werkbalk te installeren, hoe aantrekkelijk ze dan ook kunnen worden geïntroduceerd.

Om te voorkomen dat u ze installeert, raden we u aan altijd te kiezen voor de Aangepaste of Geavanceerde installatiemodus wanneer u een installatiewizard opent. Met deze modi kunt u zien welke extra toepassingen aan een gratis programma worden toegevoegd. Het enige wat u hoeft te doen om ze te verwijderen, is door het vinkje uit selectievakjes naast vooraf geselecteerde installatieprogramma's te verwijderen.

Kom meer te weten over het snel verwijderen van de Ad.doubleclick.net-malware

Het aanduiden van dit programma als DoubleClick-virus is eigenlijk geen goed idee, omdat het niet schadelijk is en het niet als een virus werkt. Toch, op basis van zijn gedrag en infiltratietechniek, is het een standaard adware en mogelijk ongewenst programma.

Ad.doubleclick.net verwijderen is een belangrijke taak om uit te voeren en hoe sneller hoe beter. Dat komt omdat dit advertentie-ondersteunde programma mogelijk irrelevante advertenties weergeeft, ongewilde omleidingen veroorzaakt en soms zelfs webbrowsing-activiteiten bijhoudt. Een van de manieren om het Doubleclick.net-virus te verwijderen, is door een scan uit te voeren met een professionele anti-malwaretool. De andere methode is de gangbare om adware te verwijderen van het Configuratiescherm en vervolgens alle betrokken webbrowsers te resetten:

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Ad.doubleclick.net advertenties Verwijdering Handleiding:

Verwijder Ad.doubleclick.net van Windows systems

Als u deze vervelende PUP van Windows wilt verwijderen, verwijdert u alle verdachte programma's die hun ontwikkelaar niet opgeven of waarvan u zich niet herinnert dat u ze hebt geïnstalleerd. U kunt dit doen door de volgende stappen te volgen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Ad.doubleclick.net en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Ad.doubleclick.net en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Ad.doubleclick.net van Mac OS X systeem

Om adware van Mac OS X te elimineren is geen specifieke IT-kennis vereist. Het enige dat u hoeft te doen, is de volgende stappen aandachtig te volgen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Ad.doubleclick.net of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Ad.doubleclick.net van Internet Explorer (IE)

Vergeet niet om Internet Explorer te resetten zodra u de adware verwijdert.

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Ad.doubleclick.net en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Ad.doubleclick.net verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Ad.doubleclick.net advertenties uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Ad.doubleclick.net uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Ad.doubleclick.net van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Ad.doubleclick.net en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Ad.doubleclick.net. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Ad.doubleclick.net van Google Chrome

Als Google Chrome af en toe Ad.doubleclick.net-omleidingen verstuurt, verwijdert u de PUP's uit het systeem en stelt u de browser opnieuw in:

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Ad.doubleclick.net en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Ad.doubleclick.net. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Ad.doubleclick.net van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Ad.doubleclick.net of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Ad.doubleclick.net te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Ad.doubleclick.net register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Het meesterbrein

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Ugnius Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen