Verwijder Counterflix advertenties (Virus Verwijdering Handleiding) - mrt 2021 update

door Julie Splinters - - | Het type: Adware

Counterflix advertenties Verwijdering Handleiding

Wat is Counterflix-ads?

Counterflix lijkt een betrouwbare app te zijn, maar dat is het niet

Counterflix ads

Counterflix is ​​een adware-type applicatie die met behulp van bundeling in uw computersysteem terecht kan komen. Echter, dit potentieel ongewenste programma uit Albanië heeft zichzelf al als “eenvoudige, betrouwbare DNS-service” gepromoot. Helaas moet u het zelfs niet beschouwen als een oplossing om toegang te krijgen tot websites die gewoonlijk in hun omgeving beperkt zijn.

Nadat u de app heeft geïnstalleerd, ziet u een enorme hoeveelheid Counterflix-advertenties op uw favoriete websites. Bovendien kan dit verdachte VPN-hulpprogramma ook veranderingen aanbrengen in de DNS-instellingen, wat later kan resulteren in een reeks doorverwijzingen en soortgelijke gevolgen die als storend worden ervaren. Als gevolg hiervan kan het gebruik van deze applicatie voor een langere periode resulteren in doorverwijzingen naar onbekende domeinen, evenals misleidende informatie.

Counterflix is ​​al gebruikt als promotor van tech support scams en soortgelijke virussen. Als u af wilt komen van dit programma, moet u deze adware verwijderen door gebruik te maken van geautomatiseerde verwijderingsmethoden. Anders kan dit virus proberen om terug te keren naar uw pc, direct na het opnieuw opstarten.

Afbeelding van de Counterflix-adsCounterflix-ads verschijnen nadat de extensie wordt geïnstalleerd op de browser. De advertenties gebruiken meestal slogans als "Ad van Counterflix" of "Aangestuurd door Counterflix". Een voorbeeld van dergelijke advertenties wordt hierboven getoond. Counterflix-ads verschijnen nadat de extensie wordt geïnstalleerd op de browser. De advertenties gebruiken meestal slogans als "Ad van Counterflix" of "Aangestuurd door Counterflix". Een voorbeeld van dergelijke advertenties wordt hierboven getoond.

Aanvankelijk kan deze applicatie eruit zien als een pareltje onder de verschillende hulpprogramma’s, aangezien het de mogelijkheid biedt om uw favoriete kanaal of domein te bereiken, wat meestal verboden is voor gebruikers die in een bepaalde regio leven. Met andere woorden, Counterflix is ​​een DNS-dienst waarmee u geografische beperkingen kunt omzeilen. Het werkt als een telefoonboek dat het gebruikelijke internetadres, bijvoorbeeld www.netfix.com, in een IP-adres omzet.

Bovendien biedt de applicatie zijn eigen DNS-servers waarmee u toegang heeft tot de gewenste website. Echter, dergelijke vaardigheden hebben hun eigen nadelen. Aangezien deze applicatie onder de categorie adware valt, kan uw browser worden volgestouwd met Counterflix-advertenties en andere commerciële aanbiedingen. Het zijn meestal betalen-per-klik-advertenties om zo veel mogelijk gebruikers proberen te trekken. Afhankelijk van het aantal malen dat ze zijn bekeken ontvangen de eigenaren inkomsten, terwijl de gebruikers alleen meer en meer geïrriteerd raken.

Afbeelding van de Counterflix-adsCounterflix-ads verschijnen nadat de extensie wordt geïnstalleerd op de browser. De advertenties gebruiken meestal slogans als "Ad van Counterflix" of "Aangestuurd door Counterflix". Een voorbeeld van dergelijke advertenties wordt hierboven getoond. Counterflix-ads verschijnen nadat de extensie wordt geïnstalleerd op de browser. De advertenties gebruiken meestal slogans als "Ad van Counterflix" of "Aangestuurd door Counterflix". Een voorbeeld van dergelijke advertenties wordt hierboven getoond.

De ontwikkelaars promoten de ad-free premiumversie om meer potentiële gebruikers aan te trekken. Desondanks garandeert het niet dat wanneer u de volledige versie aanschaft, u bevrijd zult zijn van het zien van steeds weer opdoemende advertenties.

Daarnaast krijgt deze adware toegang tot uw DNS-instellingen. Daardoor kunt u gedwongen omgeleid worden naar onbekende websites. Evenzo kan het omleiden door Counterflix de waarschijnlijkheid verhogen om malware in uw besturingssysteem te krijgen. Bovendien volgt de adware uw online activiteiten door gebruik te maken van cookies, pixels, bakens, enz. Volgens zijn privacybeleid kan het de verzamelde ‘anonieme’ informatie overbrengen naar de retailers en partners van Counterflix.

Deze gegevens kunnen echter wel uw e-mailadres bevatten. Wees daarom voorbereid op een lading spam in uw postvak. We willen u waarschuwen om die niet roekeloos te openen, aangezien ze besmette bijlagen kunnen vermijden. Houd er rekening mee dat extreem ernstige gijzelsoftwarebedreigingen gebruikers aanvallen via aan spam toegevoegde bestanden. Hoewel de omleidingswebsites zelden geïnfecteerd zijn met zeer agressieve virussen, heeft langzaam browsen en pc-verwerking niet de voorkeur van gebruikers. Stel de verwijdering van Counterflix dus niet uit. ReimageIntego versnelt het proces.

Wanneer is deze PUP in mijn computersysteem terechtgekomen?

Het kan direct gevonden worden in zijn officiële domein. Als alternatief heeft u het per ongeluk zelf geïnstalleerd. U kunt zich afvragen wanneer dat is gebeurd. Meestal treedt de kaping op wanneer u nieuwe software probeert te installeren.

Gratis software is meestal het type programma dat wordt gebruikt voor de vermomming van adware, browser-hijackers en andere ongewenste digitale tools. Dus, nadat u de “standaard” installatiemodus heeft geselecteerd en de “Installeren” knop heeft aangeklikt, heeft u de add-on gemist die de kaper bevat.

Hierdoor is de adware op de computer terecht gekomen. Gelukkig is er een manier om inde toekomst verschoond te blijven van een kaping. Kies voor “aangepaste” instellingen. Alleen als u er zeker van bent dat er geen onnodige add-ons worden geïnstalleerd, start u de hoofdsoftware.

De eliminatieprocedure voor Counterflix

Gelukkig is het niet moeilijk om de PUP te elimineren . Installeer een beveiligingsprogramma, meer specifiek een anti-spyware applicatie, die is geprogrammeerd om Counterflix binnen enkele minuten op te sporen en te verwijderen. Het biedt ook de nodige beveiliging voor het gehele besturingssysteem. Het kan niet alleen kleine bedreigingen afweren, maar ook agressieve virussen, zoals computerwormen, trojans en zelfs gijzelsoftware.

U kunt het programma handmatig verwijderen door het te lokaliseren in de lijst met systeemapps. Voor meer gedetailleerde instructies, gebruikt u het beste de onderstaande richtlijnen. De volgende keer dat u op het punt staat om een ​​nieuwe applicatie te installeren, controleer dan eerst beoordelingen van die app door andere gebruikers en lees het privacybeleid.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Counterflix advertenties Verwijdering Handleiding

Verwijder Counterflix van Windows systems

Als uw Windows-besturingssysteem is geïnfecteerd met het Counterflix-virus en u dat niet automatisch kunt verwijderen, aarzel dan niet om de handmatige eliminatie-instructies die we hier hebben aangegeven, uit te proberen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Counterflix en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Counterflix en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Counterflix van Mac OS X systeem

De adware wordt meestal aangetroffen op Windows-besturingssystemen, maar er is niets dat het kan stoppen om uw Mac OS X te infecteren. Wanneer het virus u treft, wees dan goed  voorbereid. Houd rekening met de onderstaande stappen voor het elimineren van het virus.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Counterflix of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Counterflix advertenties uit Microsoft Edge

Microsoft Edge is een van de browsers die kunnen lijden onder een infiltratie door Counterflix. Als uw webzoekmachine ook is beïnvloed, maak die dan schoon met behulp van de volgende aanbevelingen van beveiligingsexperts:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Counterflix uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Counterflix van Mozilla Firefox (FF)

Deze app is een malware die browsers gemakkelijk infiltreert, waaronder Mozilla. U kunt deze browser bevrijden van zijn kaper door de instructies onder dit artikel op te volgen.

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Counterflix en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Counterflix. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Counterflix van Google Chrome

Nadat u de stappen voor de verwijdering van Counterflix heeft uitgevoerd, reset u de browser voor een volledige verwijdering van alle gerelateerde componenten.

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Counterflix en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Counterflix. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Counterflix van Safari

Hoewel deze app zelden verschijnt op Safari browsers, is het beter om voorbereid te zijn. Kom hieronder te weten hoe u het van Safari kunt verwijderen:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Counterflix of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Counterflix te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Counterflix register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Julie Splinters
Julie Splinters - Malware-verwijder-specialist

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Julie Splinters
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen