Haal Cobalten.com weg (Verwijdering Instructies) - geüpdatet feb 2021

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Adware

Cobalten.com verschijnt – een frauduleuze site die wordt geproduceerd door een PUP en die u mogelijk doorverwijst naar verdachte pagina's

Cobalten.com-adware

Cobalten.com is een frauduleuze pop-up omleiding die de computer binnenkomt als gevolg van een adware-infectie. Advertentie-ondersteunde programma's zorgen er vaak voor dat omleidingen worden gepromoot of andere dubieuze websites. Bovendien slagen ze er in om de browserinstellingen te wijzigen en tal van advertenties te produceren die het computerscherm overbelasten. Dergelijke activiteiten kunnen regelmatig vastlopen of zelfs crashes van het computersysteem veroorzaken tijdens het surfen op het internet. Niet iedereen slaagt er echter in om dergelijke PUP-infiltratie te voorkomen.

Naam Cobalten.com
Type Adware
Gevaren niveau Laag. Produceert tal van advertenties, veroorzaakt verschillende omleidingen maar is niet schadelijk voor het computersysteem zelf
Verzamelde data

Bezochte pagina's, bekeken foto's, verschillende bladwijzers, IP-adressen

Aangetaste rowsers Chrome, Firefox, Edge, IE, Safari, enz.
Verspreidt zich via

freeware/shareware, verdacht uitziende websites, P2P-netwerken

Eliminatie

Gebruik ReimageIntego om de PUP-infectie van uw computer en browsers te verwijderen

Cobalten.com adware heeft een vervelende neiging om niet-persoonlijk identificeerbare informatie te verzamelen. Dergelijke details omvatten onder meer het volgende:

 • bladwijzers;
 • IP-adressen;
 • Bezochte sites en pagina's;
 • Bekeken video's en afbeeldingen;
 • verschillende zoekopdrachten;
 • enz.

De ontwikkelaars van Cobalten.com pop-up verzamelen dergelijke informatie om advertenties te kunnen genereren die gerelateerd zijn aan de browser-ervaring van gebruikers. Dit is een manier om advertenties te maken die “nuttig” zijn voor de gebruikers. Sommige mensen worden aangetrokken door dergelijke pop-ups en pop-unders en kunnen erop klikken. Telkens wanneer op een advertentie wordt geklikt, behalen ontwikkelaars inkomsten uit deze marketingmethode doordat ze betaald worden per klik.

Desondanks kunnen advertenties van het door advertenties ondersteunde programma u omleiden naar dubieuze of zelfs schadelijke webpagina's. Dergelijke sites kunnen gevaarlijke inhoud bevatten wanneer er eenmaal op is geklikt en waarmee de installatie van een ernstige malware -infectie kan beginnen. U moet het Cobalten.com redirect-virus direct van uw computersysteem en browsers verwijderen voordat het schade kan veroorzaken. Voor dit doel raden we ReimageIntego aan of een andere soortgelijke anti-malware-tool te gebruiken.

Merk op dat het verwijderen van Cobalten.com de beste optie is, omdat het geen echte waarde voor de gebruikers oplevert. Het overbelast alleen uw pc-scherm met opdringerige advertenties die uw computerwerk zou kunnen vertragen. Wees de volgende keer voorzichtiger op het web – vermijd alle dubieuze websites en links. Download uw software alleen van vertrouwde websites om uw computer te beschermen tegen verschillende infecties.

Omleiding door Cobalten.comCobalten.com - een PUP (potentieel ongewenst programma) die erin slaagt verschillende browserinstellingen te wijzigen om zijn intrusieve activiteit uit te voeren.

PUP's verspreiden zich gebruikmakend van verschillende technieken

Volgens de IT-experts van DieViren.de komen PUP's zoals adware-type programma's en andere ongewenste componenten vaak uit gebundelde freeware of shareware. Dergelijke dubieuze applicaties komen samen met het reguliere programma en weten het systeem stieken binnen te komen. Als u dergelijke activiteiten wilt vermijden, moet u de sectie Aangepaste of Geavanceerde instellingen bezoeken. Wanneer u daar bent, schakelt u alle dubieuze binnenkomende downloads uit.

Bovendien verspreidt adware zich via door derden gepromote websites zoals P2P-netwerken. Sites zoals Torrents of eMule zijn afkomstig van secundaire bronnen en -kunnen mogelijk op niet-legitieme wijze openbaar worden gemaakt. Daardoor kunnen dergelijke pagina's een infectie bevatten. Het enig goede advies is om weg te blijven van sites die niet aan de beveiligingsvereisten voldoen. Als u dat doet, kunt u mogelijk voorkomen dat verschillende PUP-infecties en zelfs andere malware uw computersysteem binnendringen.

Verwijder de pop-upomleiding door Cobalten.com

Als u symptomen heeft waargenomen die aankondigen dat er ongewenste adware op uw computersysteem zit, moet u het Cobalten.com-virus van uw computersysteem en alle aan PUP gerelateerde componenten uit de betreffende browsers verwijderen. U kunt dat op de handmatige manier doen. Verwijder alle twijfelachtige inhoud die dubieuze browser-extensies, apps en browserinvoegtoepassingen bevat. Deze methode wordt uitgelegd onder het artikel en helpt u de cyberdreiging van browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, Safari te verwijderen.

U kunt Cobalten.com op een snellere en eenvoudigere manier verwijderen. Voor dit doel raden we aan anti-malware te installeren. Met dit soort programma's kunt u het proces in een paar minuten afhandelen. Zorg ervoor dat u nog een extra stap doet nadat de eliminatie is voltooid. Vernieuw alle browsers die werden beïnvloed door de PUP om ervoor te zorgen dat er geen adware-gerelateerde componenten meer actief zijn.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Cobalten.com Verwijdering Handleiding:

Verwijder Cobalten.com van Windows systems

Verwijder de adware-infectie van uw Windows-besturingssysteem door deze handleiding te volgen:

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Cobalten.com en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Cobalten.com en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Cobalten.com van Mac OS X systeem

Elimineer de PUP van Mac OS X door deze stappen te doorlopen:

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Cobalten.com of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Cobalten.com van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Cobalten.com en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Cobalten.com verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Cobalten.com van Microsoft Edge

Verwijder alle adwaregerelateerde componenten van Microsoft Edge door deze instructies te volgen:

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Cobalten.com uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Cobalten.com van Mozilla Firefox (FF)

Verwijder alle ongewenste componenten uit Firefox door deze begeleidingsstappen te lezen:

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Cobalten.com en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Cobalten.com. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Cobalten.com van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Cobalten.com en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Cobalten.com. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Cobalten.com van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Cobalten.com of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Cobalten.com te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Cobalten.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen