Haal Cobalten.com weg (Verwijdering Instructies) - geüpdatet okt 2018

Cobalten.com Verwijdering Handleiding

Wat is Cobalten.com?

Cobalten.com verschijnt – een frauduleuze site die wordt geproduceerd door een PUP en die u mogelijk doorverwijst naar verdachte pagina's

Cobalten.com-adware

Cobalten.com is een frauduleuze pop-up omleiding die de computer binnenkomt als gevolg van een adware-infectie. Advertentie-ondersteunde programma's zorgen er vaak voor dat omleidingen worden gepromoot of andere dubieuze websites. Bovendien slagen ze er in om de browserinstellingen te wijzigen en tal van advertenties te produceren die het computerscherm overbelasten. Dergelijke activiteiten kunnen regelmatig vastlopen of zelfs crashes van het computersysteem veroorzaken tijdens het surfen op het internet. Niet iedereen slaagt er echter in om dergelijke PUP-infiltratie te voorkomen.

Naam Cobalten.com
Type Adware
Gevaren niveau Laag. Produceert tal van advertenties, veroorzaakt verschillende omleidingen maar is niet schadelijk voor het computersysteem zelf
Verzamelde data

Bezochte pagina's, bekeken foto's, verschillende bladwijzers, IP-adressen

Aangetaste rowsers Chrome, Firefox, Edge, IE, Safari, enz.
Verspreidt zich via

freeware/shareware, verdacht uitziende websites, P2P-netwerken

Eliminatie

Gebruik FortectIntego om de PUP-infectie van uw computer en browsers te verwijderen

Cobalten.com adware heeft een vervelende neiging om niet-persoonlijk identificeerbare informatie te verzamelen. Dergelijke details omvatten onder meer het volgende:

 • bladwijzers;
 • IP-adressen;
 • Bezochte sites en pagina's;
 • Bekeken video's en afbeeldingen;
 • verschillende zoekopdrachten;
 • enz.

De ontwikkelaars van Cobalten.com pop-up verzamelen dergelijke informatie om advertenties te kunnen genereren die gerelateerd zijn aan de browser-ervaring van gebruikers. Dit is een manier om advertenties te maken die “nuttig” zijn voor de gebruikers. Sommige mensen worden aangetrokken door dergelijke pop-ups en pop-unders en kunnen erop klikken. Telkens wanneer op een advertentie wordt geklikt, behalen ontwikkelaars inkomsten uit deze marketingmethode doordat ze betaald worden per klik.

Desondanks kunnen advertenties van het door advertenties ondersteunde programma u omleiden naar dubieuze of zelfs schadelijke webpagina's. Dergelijke sites kunnen gevaarlijke inhoud bevatten wanneer er eenmaal op is geklikt en waarmee de installatie van een ernstige malware -infectie kan beginnen. U moet het Cobalten.com redirect-virus direct van uw computersysteem en browsers verwijderen voordat het schade kan veroorzaken. Voor dit doel raden we FortectIntego aan of een andere soortgelijke anti-malware-tool te gebruiken.

Merk op dat het verwijderen van Cobalten.com de beste optie is, omdat het geen echte waarde voor de gebruikers oplevert. Het overbelast alleen uw pc-scherm met opdringerige advertenties die uw computerwerk zou kunnen vertragen. Wees de volgende keer voorzichtiger op het web – vermijd alle dubieuze websites en links. Download uw software alleen van vertrouwde websites om uw computer te beschermen tegen verschillende infecties.

Omleiding door Cobalten.comCobalten.com - een PUP (potentieel ongewenst programma) die erin slaagt verschillende browserinstellingen te wijzigen om zijn intrusieve activiteit uit te voeren.

PUP's verspreiden zich gebruikmakend van verschillende technieken

Volgens de IT-experts van DieViren.de komen PUP's zoals adware-type programma's en andere ongewenste componenten vaak uit gebundelde freeware of shareware. Dergelijke dubieuze applicaties komen samen met het reguliere programma en weten het systeem stieken binnen te komen. Als u dergelijke activiteiten wilt vermijden, moet u de sectie Aangepaste of Geavanceerde instellingen bezoeken. Wanneer u daar bent, schakelt u alle dubieuze binnenkomende downloads uit.

Bovendien verspreidt adware zich via door derden gepromote websites zoals P2P-netwerken. Sites zoals Torrents of eMule zijn afkomstig van secundaire bronnen en -kunnen mogelijk op niet-legitieme wijze openbaar worden gemaakt. Daardoor kunnen dergelijke pagina's een infectie bevatten. Het enig goede advies is om weg te blijven van sites die niet aan de beveiligingsvereisten voldoen. Als u dat doet, kunt u mogelijk voorkomen dat verschillende PUP-infecties en zelfs andere malware uw computersysteem binnendringen.

Verwijder de pop-upomleiding door Cobalten.com

Als u symptomen heeft waargenomen die aankondigen dat er ongewenste adware op uw computersysteem zit, moet u het Cobalten.com-virus van uw computersysteem en alle aan PUP gerelateerde componenten uit de betreffende browsers verwijderen. U kunt dat op de handmatige manier doen. Verwijder alle twijfelachtige inhoud die dubieuze browser-extensies, apps en browserinvoegtoepassingen bevat. Deze methode wordt uitgelegd onder het artikel en helpt u de cyberdreiging van browsers zoals Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Microsoft Edge, Safari te verwijderen.

U kunt Cobalten.com op een snellere en eenvoudigere manier verwijderen. Voor dit doel raden we aan anti-malware te installeren. Met dit soort programma's kunt u het proces in een paar minuten afhandelen. Zorg ervoor dat u nog een extra stap doet nadat de eliminatie is voltooid. Vernieuw alle browsers die werden beïnvloed door de PUP om ervoor te zorgen dat er geen adware-gerelateerde componenten meer actief zijn.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Fortect Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Fortect Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Fortect Intego has a free limited scanner. Fortect Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Cobalten.com Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Verwijder de adware-infectie van uw Windows-besturingssysteem door deze handleiding te volgen:

Om Cobalten.com van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Cobalten.com (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Cobalten.com van Mac OS X systeem

Elimineer de PUP van Mac OS X door deze stappen te doorlopen:

Verwijder items uit de map Toepassingen:

 1. Selecteer in de menubalk Ga > Toepassingen.
 2. Zoek in de map Toepassingen naar alle gerelateerde items.
 3. Klik op de app en sleep deze naar de Prullenbak (of klik met de rechtermuisknop en kies Verplaats naar prullenbak) Verwijder Cobalten.com van Mac OS X systeem

Om een ongewenste app volledig te verwijderen, moet je naar de mappen Applicatie-ondersteuning, LaunchAgents en LaunchDaemons gaan en de relevante bestanden verwijderen:

 1. Selecteer Ga > Ga naar map.
 2. Voer /Bibliotheek/Applicatie-ondersteuning in en klik op Go of druk op Enter.
 3. Zoek in de map Applicatie-ondersteuning naar dubieuze items en verwijder deze.
 4. Ga nu op dezelfde manier naar de mappen /Bibliotheek/LaunchAgents en /Library/LaunchDaemons en verwijder alle gerelateerde .plist-bestanden. Verwijder Cobalten.com van Mac OS X systeem

MS Edge/Chromium Edge resetten

Verwijder alle adwaregerelateerde componenten van Microsoft Edge door deze instructies te volgen:

Verwijder ongewenste extensies van MS Edge:

 1. Selecteer Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en kies Extensies.
 2. Kies uit de lijst de extensie en klik op het pictogram Versnelling.
 3. Klik onderaan op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cookies en andere browsergegevens:

 1. Klik op het Menu (drie horizontale puntjes rechtsboven in het browservenster) en selecteer Privacy & beveiliging.
 2. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 3. Selecteer alles (behalve wachtwoorden, hoewel je misschien ook Medialicenties wilt toevoegen, indien van toepassing) en klik op Wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Herstel nieuw tabblad en startpagina instellingen:

 1. Klik op het menupictogram en kies Instellingen.
 2. Zoek dan het onderdeel Bij opstarten.
 3. Klik op Uitschakelen als je een verdacht domein hebt gevonden.

Reset MS Edge als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt:

 1. Klik op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen.
 2. Klik op de pijl Meer details onderin het venster.
 3. Selecteer het tabblad Details.
 4. Scroll nu naar beneden en zoek elke vermelding met de naam Microsoft Edge erin. Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Taak beëindigen om te voorkomen dat MS Edge wordt uitgevoerd. MS Edge/Chromium Edge resetten

Indien deze oplossing je niet heeft kunnen helpen, dien je een geavanceerde Edge reset methode te gebruiken. Onthoud dat je een back-up van je gegevens moet maken voordat je verder gaat.

 1. Zoek naar het volgende op je computer: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Klik op Ctrl + A op je toetsenboard om alle folders te selecteren. 
 3. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Verwijderen  MS Edge/Chromium Edge resetten
 4. Klik nu met de rechtermuisknop op de knop Start en kies Windows PowerShell (Admin).
 5. Wanneer het nieuwe venster opent, kopieer en plak dan het volgende commando, en druk op Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose MS Edge/Chromium Edge resetten

Instructies voor Chromium-gebaseerde Edge

Verwijder extensies van MS Edge (Chromium):

 1. Open Edge en klik op Instellingen > Extensies.
 2. Wis ongewenste extensies door te klikken op Verwijderen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Wis cache en site gegevens:

 1. Klik op Menu en ga naar Instellingen.
 2. Selecteer Privacy en diensten.
 3. Kies onder Browsegegevens wissen de optie Kies wat u wilt wissen.
 4. Kies onder Tijdsbereik Alle tijden.
 5. Selecteer Nu wissen. MS Edge/Chromium Edge resetten

Reset Chromium-gebaseerde MS Edge:

 1. Klik op Menu en selecteer Instellingen.
 2. Aan de linkerkant, kies Reset instellingen.
 3. Selecteer Instellingen herstellen naar de standaardwaarden.
 4. Bevestig met Reset. MS Edge/Chromium Edge resetten

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder alle ongewenste componenten uit Firefox door deze begeleidingsstappen te lezen:

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Cobalten.com en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Cobalten.com niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Cobalten.com moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Cobalten.com en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Cobalten.com register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen