Haal Chroomium Browser weg (Virus Verwijdering Handleiding) - 2018 update

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Adware

Chroomium Browser Verwijdering Handleiding

Wat is Chroomium-Browser?

De Chroomium-Browser is niet Google Chrome en het is ook niet Chromium

Advertenties van de Chroomium-Browser

De Chroomium Browser is een mogelijk ongewenst programma (PUP) dat computers binnensluipt via gewijzigde software installateurs en de standaardkoppelingen van de standaard browser vervangt met die van hemzelf. Het is een slecht geconfigureerde versie van het Chromium-project, bedoeld om advertenties voor de computergebruiker weer te geven. Het werkt op dezelfde manier als de eFast, Chedot of Tortuga-browser.

Het doel van dit louche programma is om u te dwingen een onbetrouwbare internetbrowser te gebruiken. Bovendien probeert het computergebruikers te misleiden en ze te laten denken dat ze de Google Chrome-browser gebruiken. Chroomium is gebouwd met behulp van de Chromium open broncode; Het is echter NIET de echte Google Chrome-browser, hoewel hij bijna identiek lijkt. Het Chroomium Browser-virus is een door advertentiesondersteunde applicatie, die gebruik maakt van gelieerde marketingstrategieën om inkomsten te genereren. Laat ons uitleggen hoe het werkt.

Wanneer dit programma zijn dubieuze bestanden op de getroffen computer plaatst, verwijdert het snelkoppelingen van andere webbrowsers en het startmenu van uw bureaublad en installeert Chroomium-snelkoppelingen in de plaats daarvan. De iconen van dergelijke snelkoppelingen verschillen nauwelijks van de echte Chrome-iconen, dus wordt u makkelijk misleid.

Als gevolg daarvan slaan de slachtoffers de Chroomium Browser op en gebruiken hem. Zoals we al hebben gezegd, is deze nepbrowser een door advertenties ondersteunde app, die is toegewezen aan de adware groep. Hij heeft ingebouwde extensies die functioneren om verschillende advertenties voor de computergebruiker te leveren.

U zult pop-up advertenties, in-tekst links of banners gaan zien als u via deze internet browser gebruikt om te internetten. Wees daarom extra waakzaam en klik niet op deze advertenties; Anders kunt u worden doorgestuurd naar websites van derden die deze louche webbrowsersoftware sponsoren.

Onnodig om te zeggen dat sommige websites van derden onbetrouwbaar of zelfs onveilig kunnen zijn, dus u moetniet uitproberen om ze te verkennen. U moet vooralniet akkoord gaan met het installeren van wat voor soort software dan ook bij het bezoeken van websites die worden gepromootdoor dit louche adware-programma.

Terwijl sommige van de apps WELLICHT veilig zijn, onthoud dat u ook aanbevelingen krijgt om misleidende applicaties te installeren. Het is onnodig om te zeggen dat het Chroomium-virus u naar onbetrouwbare websites kan leiden; experts van LesVirus.fr raden u ten zeerste aan om deze slechte webbrowser NIET te gebruiken en in plaats daarvan te vertrouwen op legitieme webbrowsers. Om de Chroomium-Browser te verwijderen, raden wij u aan om een anti-spyware programma te gebruiken, zoals bijvoorbeeld ReimageIntego.

Het Chroomium Browser-virusDe Chromium-Browser is een nep internetbrowser die telkens weer advertenties van derden levert, in de vorm van banners, pop-ups of in-text links

Distributietechnieken die worden gebruikt om nep webbrowsers te promoten

Deze misleidende app kan worden gekoppeld aan een aantal gratis programma's en samen met hen worden verspreid. Daarom raden wij u aan om elke installateur van gratis programma’s die u van het internet downloadt eerst zorgvuldig te controleren. U moet de gebruiksvoorwaarden van de software/privacybeleidsdocumenten aandachtig bestuderen en op zoek gaan naar verklaringen over “promotie van een derde partij”.

Vervolgens moet u bepaalde installatie-instellingen selecteren die optionele apps kunnen zichtbaar maken die mogelijk aan het door u geselecteerde programma kunnen worden gekoppeld. Daarom selecteert u de Geavanceerde of Aangepaste installatiemodus. Deze aanpassing opent een nieuw instellingsvenster of verruimt gewoon het huidige en laat een lijst zien van de extra apps die aan uw voorkeursprogramma waren gekoppeld.

Ten slotte, deselecteert u die installatievoorstellen; dat is alles wat u moet doen.

Snelle manieren om de Chroomium-Browser te verwijderen

Als u klaar bent met het verwijderen van het Chroomium-virus, moet u de instructies die door ons team zijn geleverd, nauwlettend bestuderen. In feite zijn de meeste adware-programma's gemakkelijk te verwijderen; u kunt dat ook handmatig doen. Het enige wat u hoeft te doen is om adware-gerelateerde bestanden op uw computer te vinden en ze te verwijderen. Om deze taak gemakkelijker te maken, hebben we een handleiding met afbeeldingen voor het handmatig verwijderen opgesteld. U vindt deze gids onder dit rapport.

Echter, als u realtime computerbescherming wilt garanderen en om ervoor te zorgen dat het alles schoon is en in een ongerepte toestand, raden we u aan om een computerbeveiligingsprogramma te installeren en er een systeemscan op uit te voeren. Het scant de hele pc tegen bedreigingen en verwijdert deze. U kunt zelfs overwegen omgebruik te maken een systeemonderhoudsprogramma en malware verwijderprogramma zoals ReimageIntego.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Compatibel met macOS
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Chroomium Browser Verwijdering Handleiding

Verwijderen van Windows

Als uw pc door de Chroomium-browser werd gecompromitteerd, moet u de bestanden van het virus vinden en zich ervan ontdoen. Deze taak kan echter moeilijk voor u zijn, vooral als u geen geavanceerde IT-expert bent.

Daarom raden wij u aan om anti-spyware- of anti-malware-programma's te gebruiken om de bedreiging en de locatie van de bestanden te identificeren en deze te verwijderen. U kunt proberen om de gevaarlijke programma's handmatig te verwijderen, als u dat wilt. Gebruik daar  de onderstaande instructies voor, maar vergeet niet om uw computer daarna te scannen met anti-malware software.

Om Chroomium-Browser van Windows 10/8 machines te verwijderen, dient u onderstaande stappen te volgen:

 1. Typ Configuratiescherm in het zoekvak van Windows en druk op Enter of klik op het zoekresultaat.
 2. Selecteer onder Programma's een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Zoek in de lijst naar vermeldingen die gerelateerd zijn aan Chroomium-Browser (of een ander recent geïnstalleerd verdacht programma). 
 4. Klik met de rechtermuisknop op de toepassing en selecteer Verwijderen.
 5. Als Gebruikersaccountcontrole verschijnt, klikt u op Ja.
 6. Wacht tot verwijderingsproces is voltooid en klik op OK.  Verwijderen van Windows

Als je een Windows 7/XP-gebruiker bent, ga je verder met de volgende instructies:

 1. Klik op Windows Start > Configuratiescherm in het rechterdeelvenster (als je Windows XP-gebruiker bent, klik je op Programma's toevoegen/verwijderen).
 2. Selecteer in het Configuratiescherm Programma's > Een programma verwijderen. Verwijderen van Windows
 3. Kies de ongewenste toepassing door er eenmaal op te klikken.
 4. Klik bovenaan op Verwijderen/Wijzigen.
 5. Kies Ja in het bevestigingsbericht.
 6. Klik op OK zodra het verwijderingsproces is voltooid.

Verwijder Chroomium Browser van Mac OS X systeem

Om het Chroomium-virus uit Mac te verwijderen, volgt u de volgende tips op die door het 2-Spyware-team worden verstrekt.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Chroomium Browser of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Chroomium Browser van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Chroomium Browser uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Mozilla Firefox opnieuw instellen

Verwijder gevaarlijke extensies:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu (drie horizontale lijnen rechtsboven in het venster).
 2. Selecteer Add-ons.
 3. Selecteer hier plugins die gerelateerd zijn aan Chroomium-Browser en klik op Verwijderen. Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel de homepage opnieuw in:

 1. Klik op drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek om het menu te openen.
 2. Kies Opties
 3. Voer onder Home-opties je voorkeurssite in die telkens wordt geopend wanneer je Mozilla Firefox voor het eerst opent.

Wis cookies en sitegegevens:

 1. Klik op Menu en kies Opties
 2. Ga naar de sectie Privacy & Veiligheid
 3. Scroll naar beneden en zoek Cookies en Sitegegevens
 4. Klik op Gegevens Wissen …
 5. Selecteer Cookies en Sitegegevens, evenals Gecachte Webinhoud en druk op Wissen Mozilla Firefox opnieuw instellen

Stel Mozilla Firefox opnieuw in

In het geval Chroomium-Browser niet werd verwijderd na het volgen van bovenstaande instructies, dien je Mozilla Firefox opnieuw in te stellen:

 1. Open Mozilla Firefox browser en klik op het Menu
 2. Ga naar Help en kies vervolgens Probleemoplossingsinformatie Mozilla Firefox opnieuw instellen
 3. Klik onder de sectie Firefox een opfrisbeurt geven op Firefox verversen …
 4. Zodra de pop-up verschijnt, bevestig je de actie door op Firefox verversen te klikken; dit zou de verwijdering van Chroomium-Browser moeten voltooien Mozilla Firefox opnieuw instellen

Reset Google Chrome

Verwijder schadelijke extensies van Google Chrome: 

 1. Open Google Chrome, klik op Menu (drie verticale bolletjes rechts bovenaan) en selecteer Meer hulpprogramma's > Extensies.
 2. In het nieuw geopende venster zal je alle geïnstalleerde extensies zien. Verwijder alle verdachte plugins die gerelateerd kunnen zijn aan Chroomium-Browser door te klikken op Verwijderen. Reset Google Chrome

Wis cache en websitegegevens van Chrome:

 1. Klik op Menu en vervolgens op Instellingen.
 2. Selecteer onder Privacy en beveiliging Browsegegevens wissen.
 3. Selecteer Browsegeschiedenis, Cookies en andere sitegegevens, evenals Cached afbeeldingen en bestanden.
 4. Klik op Gegevens wissen.  Reset Google Chrome

Je homepagina veranderen:

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Zoek naar een verdachte website zoals Chroomium-Browser in het onderdeel Op startup. 
 3. Klik op Open een specifieke of set pagina's en klik op drie puntjes om de optie Verwijderen te vinden.

Reset Google Chrome:

Als bovenstaande werkwijze je niet heeft geholopen, moet je Google Chrome resetten om alle Chroomium-Browser-componenten te verwijderen.

 1. Klik op Menu en kies Instellingen.
 2. Bij Instellingen scroll je naar beneden en klik je op Geavanceerd.
 3. Scroll naar beneden en zoek het onderdeel Reset en opschonen. 
 4. Klik nu op Instellingen herstellen naar de oorspronkelijke standaardwaarden.
 5. Bevestig met Reset instellingen om de verwijdering van Chroomium-Browser te voltooien. Reset Google Chrome

Reset Safari

Verwijder ongewenste extensies van Safari:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. In het nieuwe venster klik je op Extensies
 3. Selecteer de ongewenste extensie gerelateerd aan Chroomium-Browser en selecteer Verwijderen.  Reset Safari

Verwijder cookies en andere websitegegevens van Safari: 

 1. Klik op Safari > Geschiedenis wissen
 2. In het uitklapmenu onder Wissen, klik je op volledige geschiedenis. 
 3. Bevestig met Geschiedenis wissen. Reset Safari

Reset Safari als bovenstaande stappen je niet hebben geholpen:

 1. Klik op Safari > Voorkeuren
 2. Ga naar het tabblad Geavanceerd
 3. Vink het vakje Toon Ontwikkelingsmenu in de menubalk aan. 
 4. Klik in de menubalk op Ontwikkelen, en selecteer dan Caches legen. Reset Safari

Na het verwijderen van deze potentieel ongewenste toepassing (POT) en het herstellen van al je browsers, raden we je aan de pc te scannen met een betrouwbare anti-spyware. Dit zal je helpen om verlost te worden van de Chroomium Browser register waarden en zal ook alle gerelateerde parasieten of mogelijke malware infecties die zich op je pc bevinden. Hiervoor kan je één van onze best gewaardeerde malware verwijderaars gebruiken: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner of Malwarebytes.

Aanbevolen voor jou

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Verwijdering gidsen in andere talen