Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Haal Chroomium Browser weg (Virus Verwijdering Handleiding) - 2021 update

door Gabriel E. Hall - - | Het type: Adware

De Chroomium-Browser is niet Google Chrome en het is ook niet Chromium

Advertenties van de Chroomium-Browser

De Chroomium Browser is een mogelijk ongewenst programma (PUP) dat computers binnensluipt via gewijzigde software installateurs en de standaardkoppelingen van de standaard browser vervangt met die van hemzelf. Het is een slecht geconfigureerde versie van het Chromium-project, bedoeld om advertenties voor de computergebruiker weer te geven. Het werkt op dezelfde manier als de eFast, Chedot of Tortuga-browser.

Het doel van dit louche programma is om u te dwingen een onbetrouwbare internetbrowser te gebruiken. Bovendien probeert het computergebruikers te misleiden en ze te laten denken dat ze de Google Chrome-browser gebruiken. Chroomium is gebouwd met behulp van de Chromium open broncode; Het is echter NIET de echte Google Chrome-browser, hoewel hij bijna identiek lijkt. Het Chroomium Browser-virus is een door advertentiesondersteunde applicatie, die gebruik maakt van gelieerde marketingstrategieën om inkomsten te genereren. Laat ons uitleggen hoe het werkt.

Wanneer dit programma zijn dubieuze bestanden op de getroffen computer plaatst, verwijdert het snelkoppelingen van andere webbrowsers en het startmenu van uw bureaublad en installeert Chroomium-snelkoppelingen in de plaats daarvan. De iconen van dergelijke snelkoppelingen verschillen nauwelijks van de echte Chrome-iconen, dus wordt u makkelijk misleid.

Als gevolg daarvan slaan de slachtoffers de Chroomium Browser op en gebruiken hem. Zoals we al hebben gezegd, is deze nepbrowser een door advertenties ondersteunde app, die is toegewezen aan de adware groep. Hij heeft ingebouwde extensies die functioneren om verschillende advertenties voor de computergebruiker te leveren.

U zult pop-up advertenties, in-tekst links of banners gaan zien als u via deze internet browser gebruikt om te internetten. Wees daarom extra waakzaam en klik niet op deze advertenties; Anders kunt u worden doorgestuurd naar websites van derden die deze louche webbrowsersoftware sponsoren.

Onnodig om te zeggen dat sommige websites van derden onbetrouwbaar of zelfs onveilig kunnen zijn, dus u moetniet uitproberen om ze te verkennen. U moet vooralniet akkoord gaan met het installeren van wat voor soort software dan ook bij het bezoeken van websites die worden gepromootdoor dit louche adware-programma.

Terwijl sommige van de apps WELLICHT veilig zijn, onthoud dat u ook aanbevelingen krijgt om misleidende applicaties te installeren. Het is onnodig om te zeggen dat het Chroomium-virus u naar onbetrouwbare websites kan leiden; experts van LesVirus.fr raden u ten zeerste aan om deze slechte webbrowser NIET te gebruiken en in plaats daarvan te vertrouwen op legitieme webbrowsers. Om de Chroomium-Browser te verwijderen, raden wij u aan om een anti-spyware programma te gebruiken, zoals bijvoorbeeld ReimageIntego.

Het Chroomium Browser-virusDe Chromium-Browser is een nep internetbrowser die telkens weer advertenties van derden levert, in de vorm van banners, pop-ups of in-text links

Distributietechnieken die worden gebruikt om nep webbrowsers te promoten

Deze misleidende app kan worden gekoppeld aan een aantal gratis programma's en samen met hen worden verspreid. Daarom raden wij u aan om elke installateur van gratis programma’s die u van het internet downloadt eerst zorgvuldig te controleren. U moet de gebruiksvoorwaarden van de software/privacybeleidsdocumenten aandachtig bestuderen en op zoek gaan naar verklaringen over “promotie van een derde partij”.

Vervolgens moet u bepaalde installatie-instellingen selecteren die optionele apps kunnen zichtbaar maken die mogelijk aan het door u geselecteerde programma kunnen worden gekoppeld. Daarom selecteert u de Geavanceerde of Aangepaste installatiemodus. Deze aanpassing opent een nieuw instellingsvenster of verruimt gewoon het huidige en laat een lijst zien van de extra apps die aan uw voorkeursprogramma waren gekoppeld.

Ten slotte, deselecteert u die installatievoorstellen; dat is alles wat u moet doen.

Snelle manieren om de Chroomium-Browser te verwijderen

Als u klaar bent met het verwijderen van het Chroomium-virus, moet u de instructies die door ons team zijn geleverd, nauwlettend bestuderen. In feite zijn de meeste adware-programma's gemakkelijk te verwijderen; u kunt dat ook handmatig doen. Het enige wat u hoeft te doen is om adware-gerelateerde bestanden op uw computer te vinden en ze te verwijderen. Om deze taak gemakkelijker te maken, hebben we een handleiding met afbeeldingen voor het handmatig verwijderen opgesteld. U vindt deze gids onder dit rapport.

Echter, als u realtime computerbescherming wilt garanderen en om ervoor te zorgen dat het alles schoon is en in een ongerepte toestand, raden we u aan om een computerbeveiligingsprogramma te installeren en er een systeemscan op uit te voeren. Het scant de hele pc tegen bedreigingen en verwijdert deze. U kunt zelfs overwegen omgebruik te maken een systeemonderhoudsprogramma en malware verwijderprogramma zoals ReimageIntego.

 

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.
Chroomium-Browser snapshot
Chroomium-Browser snapshotChroomium-Browser snapshotChroomium-Browser snapshot
Chroomium-Browser snapshot

Manuele Chroomium Browser Verwijdering Handleiding:

Verwijder Chroomium Browser van Windows systems

Als uw pc door de Chroomium-browser werd gecompromitteerd, moet u de bestanden van het virus vinden en zich ervan ontdoen. Deze taak kan echter moeilijk voor u zijn, vooral als u geen geavanceerde IT-expert bent.

Daarom raden wij u aan om anti-spyware- of anti-malware-programma's te gebruiken om de bedreiging en de locatie van de bestanden te identificeren en deze te verwijderen. U kunt proberen om de gevaarlijke programma's handmatig te verwijderen, als u dat wilt. Gebruik daar  de onderstaande instructies voor, maar vergeet niet om uw computer daarna te scannen met anti-malware software.

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Chroomium Browser en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Chroomium Browser en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Chroomium Browser van Mac OS X systeem

Om het Chroomium-virus uit Mac te verwijderen, volgt u de volgende tips op die door het 2-Spyware-team worden verstrekt.

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Chroomium Browser of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Chroomium Browser van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Chroomium Browser en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Chroomium Browser verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Chroomium Browser van Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Chroomium Browser uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Chroomium Browser van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Chroomium Browser en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Chroomium Browser. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Chroomium Browser van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Chroomium Browser en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Chroomium Browser. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Chroomium Browser van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Chroomium Browser of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Chroomium Browser te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Kies een goede webbrowser en verbeter uw veiligheid met een VPN-tool

Online spionage is de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en mensen zijn steeds meer geïnteresseerd in hoe ze hun privacy online kunnen beschermen. Een van de basismethoden om een beveiligingslaag toe te voegen: kies de meest persoonlijke en veilige webbrowser. Hoewel webbrowsers geen volledige privacybescherming en beveiliging kunnen bieden, zijn sommige veel beter in sandboxing, HTTPS-upgrade, actieve contentblokkering, trackingblokkering, phishingbescherming en vergelijkbare privacygerichte functies. 

Toch is er een manier om een extra beschermingslaag toe te voegen en een volledig anonieme webbrowserpraktijk te creëren met behulp van Private Internet Access VPN. Deze software leidt het verkeer om via verschillende servers en laat zo uw IP-adres en geolocatie in de vorm van een vermomming achter. De combinatie van een beveiligde webbrowser en Private Internet Access VPN laat u toe om te surfen op het internet zonder het gevoel te hebben dat u bespioneerd wordt of dat u het doelwit bent van criminelen. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Gepassioneerde virusonderzoeker

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Gabriel E. Hall
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-chroomium-browser.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Chroomium Browser