Gevaarlijkheidsmeter:  
  (10/100)

Verwijder Capricornus advertenties (Gratis Instructies)

door Linas Kiguolis - - | Het type: Vervelende reclame

Hoe is mijn computer aan het Capricornus malware gekomen?

Als eerste zouden we je moeten waarschuwen dat Capricornus niet gezien wordt als een slechte applicatie. In realiteit is het een potentieel ongewild programma (PUP), wat ook wel bekend staat als adware. Alhoewel zou men kunnen zeggen, op de manier het programma zich gedraagt, dat het gezien kan worden als een malware categorie. De eerste lugubere functie dat deze adware heeft is het feit dat het op jouw computer kan opduiken zonder dat het jouw toestemming heeft gehad. Je kan te maken krijgen met Capricornus kapingen door het onverzorgd omgaan met het installeren van freeware. Hieruit leiden we af dat je best als gebruiker goed oplet bij het installeren van download managers, pdf-makers, video streaming software en gelijkaardige programma’s. Maar wat is de juiste manier om adware te installeren op jouw systeem? Ten eerste, zorg ervoor dat je alles twee keer nakijkt. Lees het privé-beleid en de gebruiksvoorwaarden elke keer als je een gratis programma installeert op je pc. Let er ook op dat je gebruik maakt van de aangepaste of geavanceerde installatie optie en vink alle vierkantje die al aangevinkt zijn uit. Pas ook op voor zinnen die vermelden dat je hiermee Capricornus toelaat tot al je webbrowsers. Ten slotte, zorg ervoor dat je een betrouwbare anti-spyware geïnstalleerd hebt op je computer. Wij bevel het gebruik van Reimage Reimage Cleaner Intego aan.

The example of ads by Capricornus virus

Capricornus adware. Wat is het?

Adware-achtige programma’s kunnen zeer vervelend zijn. Vandaag zullen we je eens voorstellen aan een ander potentieel ongewild programma (PUP) genaamd Capricornus en zullen we uitleggen wat je moet doen als je in contact komt met dit programma. Als eerste zullen we al een lijst voorzien met symptomen die verschijnen op jouw computer nadat de PUP uw pc is geïnfiltreerd.

 1. Vertragingen en browser gerelateerde problemen. Je computer begint zeer traag dingen te verwerken. Of op zen minst trager dan de computer normaal deed voordat het programma is binnengekropen op je computersysteem. De adware gebruikt namelijk gebruik van middelen van uw systeem, deze middelen zouden beter gebruikt worden voor iets anders.
 2. Een verschijning van irritante pop-up advertenties. Je kan verschillende advertenties bemerken die constant op je scherm te vinden zijn – ze zijn gekenmerkt als ‘ads by Capricornus’ oftewel ‘Capricornus ads.’ Je kan misschien ook banneradvertenties zien verschijnen of links in teksten.
 3. Verwijst je constant door naar websites van sponsors. Deze advertenties kunnen de gebruiker vaak verwarren omdat deze de gebruiker naar andere locatie brengt dan verwacht. Als voorbeeld; je klikt op een link met advertenties rond kleren, maar als je op de link klikt kom je terecht bij gratis software. Waarom? Laat ons het jou uitleggen.

Het Capricornus virus is een programma, dat geld voordient voor elke gebruiker die op een advertentie klikt. Deze advertenties worden gesponsord door verschillende bedrijven van derden, die proberen de populariteit van hun webpagina’s te vergroten. Jammer genoeg, kunnen zo een websites gevaarlijk zijn voor de gebruiker. Nu geven we je een belangrijke tip: browse nooit door website die er verraderlijk uitzien of waar je niet van zeker bent of ze veilig zijn. Ze kunnen heel gevaarlijk zijn en soms kan zelfs die ene simpele klik ervoor zorgen dat er een potentieel kwaadaardig programma wordt uitgevoerd.

Laatste notities over deze adware:

Het laatste dat ons onderzoeksteam heeft gevonden over het Capricornus malware is dat het de webbrowser data verzamelt van het slachtoffer! Het kan data verzamelen zoals, je zoekgeschiedenis, zoektermen, downloads, pc’s-locatie, IP-adres en nog andere. We zouden het ook zeer onwaarschijnlijk vinden dat je deze informatie zou willen verspreiden. Om deze willekeurige activiteiten van Capricornus te stoppen, moet je het programma verwijderen. We stellen uw voor om een betrouwbaar anti-spyware te installeren en deze een volledige systeem scan te laten uitvoeren – Deze kan je helpen met het detecteren en elimineren van potentieel ongewilde programma’s.

Capricornus verwijderproces:

Het Capricornus advertentie verwijderproces is niet zo moeilijk uit te voeren. Het kan gemakkelijk voltooi worden met de hulp van een manuele verwijderingsgids die wij voor je hebben ter beschikking stellen voor u – je kan het vinden, samen met een paar verduidelijkende afbeeldingen die uitleggen hoe je een PUP verwijdert, hier onder de tekst. Men heeft ook de mogelijkheid, zoals we reeds vermeld hebben, gebruik maken van anti-spyware programma om Capricornus te verwijderen. Het automatisch verwijderen is wel veel consistenter omdat dit niet enkel PUPs van je computer verwijdert, maar er ook voor zorgt dat uw computer prestatie voor een lange tijd optimaal zal blijven.

U kunt schade aangericht door het virus automatisch herstellen met de hulp van een van deze programma's: Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Wij bevelen deze toepassingen aan omdat ze potentieel ongewenste toepassingen en virussen samen met al hun bestanden en gerelateerde registerwaarden detecteren.

Aanbieding
doe het nu!
Download
Reimage Tevredenheid
Garantie
Download
Intego Tevredenheid
Garantie
Compatibel met Microsoft Windows Supported versions Compatibel met OS X Supported versions
Wat doe je wanneer het niet lukt?
Als u er niet in slaagde de virus schade te herstellen met Reimage Intego, stel dan een vraag aan ons ondersteuningsteam en voorzie zo veel details als mogelijk is.
Reimage Intego has a free limited scanner. Reimage Intego offers more through scan when you purchase its full version. When free scanner detects issues, you can fix them using free manual repairs or you can decide to purchase the full version in order to fix them automatically.

Manuele Capricornus advertenties Verwijdering Handleiding:

Verwijder Capricornus van Windows systems

 1. Klik op Start Control Panel Programs and Features (als u een Windows XP gebruiker bent, klik op Add/Remove Programs). Klik op 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (als u een 'Windows XP' gebruiker bent, klik op 'Add/Remove Programs').
 2. Als u een Windows 10 / Windows 8 gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra Quick Access Menu verschijnt, selecteer je Control Panel en Uninstall a Program. Als u een 'Windows 10 / Windows 8' gebruiker bent, klik dan met de rechter muisknop links onderaan in dit venster. Zodra 'Quick Access Menu' verschijnt, selecteer je 'Control Panel' en 'Uninstall a Program'.
 3. Verwijder Capricornus en gerelateerde programma's
  Zoek hier naar Capricornus en andere recentelijk geïnstalleerde programma's.
 4. Verwijder ze en klik op OK om de wijzigingen te bewaren. Rechter muisklik op alle verdachte waarden en selecteer 'Uninstall'

Verwijder Capricornus van Mac OS X systeem

 1. Als je OS X gebruikt, klik je op de Go knop links boven op het scherm en selecteer je Applications Klik op 'Go' en selecteer 'Applications'
 2. Wacht tot je de Applications map ziet en zoek hierin naar Capricornus of andere verdachte programma's. Klik nu met je rechtermuisknop op al deze waarden en selecteer Move to Trash Klik op alle kwaadaardige waarden en selecteer 'Move to Trash'

Verwijder Capricornus van Internet Explorer (IE)

 1. Verwijder gevaarlijke add-ons
  Start Internet Explorer, klik op het tandwiel icoon (IE menu) in de rechter bovenhoek van de browser en kies Manage Add-ons. Klik op het menu icoon en selecteer 'Manage add-ons'
 2. U zal een Manage Add-ons venster zien. Zoek hier naar Capricornus en andere verdachte plugins. Schakel deze waarden uit door op Disable: te klikken Rechter muisklik op elk van de kwaadaardige waarden en selecteer 'Disable'
 3. Wijzig je startpagina als deze door het virus aangepast was:
  Klik op het tandwiel icoon (menu) in de rechter bovenhoek van de browser en selecteer Internet Options. Blijf in de General tab.
 4. Verwijder hier de kwaadaardige URL en geef het domein van je keuze op. Klik op Apply om de wijziginen te bewaren. Verwijder de kwaadaardige URL, geffe je favoriete domein op en klik op 'Apply' om de wijzigingen te bewaren
 5. Herstel Internet Explorer
  Klik opnieuw op het tandwiel icoon (menu) en selecteer Internet options. Ga naar de Advanced tab.
 6. Selecteer hier Reset.
 7. Kijk in het niewe venster Delete personal settings na en selecteer Reset opnieuw om de Capricornus verwijdering te voltooien. Ga naar de 'Advanced' tab en klik op de 'Reset' knop. Selecteer nu 'Delete personal settings' en klik opnieuw op de 'Reset' knop

Verwijder Capricornus advertenties uit Microsoft Edge

Microsoft Edge instellingen resetten (Methode 1)

 1. Start de Microsoft Edge app en klik op More (drie puntjes in de rechter bovenhoek van je scherm).
 2. Klik op Settings om meer opties te openen
 3. Zodra het Settings venster verschijnt, klik je op de Choose what to clear knop onder de Clear browsing data optie Ga naar Instellingen en selecteer 'Choose what to clear'
 4. Selecteer hier alles wat je wilt verwijderen en klik op Clear. Selecteer de 'Clear' knop
 5. Nu een rechtermuisklik op de Start knop (Windows logo). Selecteer hier Task Manager. Open het start menu en selecteer 'Task Manager'
 6. In de Processes tab, zoek je naar Microsoft Edge
 7. Rechter muisklik er op en kies de Go to details optie. Als je de Go to details optie niet ziet, klik dan op More details en herhaal de vorige stappen. Rechter muisklik op 'Microsoft Edge' en selecteer 'Go to details' Selecteer 'More details' als de 'Go to details' optie niet verschijnt
 8. Als de Details tab verschijnt, zoek dan alles dat de Microsoft Edge naam bevat. Rechter muisklik op elk van hen en selecteer dan End Task om deze waarden te stoppen. Zoek de Microsoft Edge waarden en selecteer 'End Task'

De Microsoft Edge browser resetten (Methode 2):

Als Methode 1 niet werkte voor jou, moet je een geavanceerde Edge reset methode gebruiken.

 1. Opmerking: je moet een back-up maken van je data voor je deze methode toepast.
 2. Zoek deze map op je computer computer: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Selecteer alles wat erin bewaard is en rechter muisklik er op. Daarna optie Delete. Ga naar de Microsoft Edge map op je computer, rechter muisklik op elke waarde en klik op 'Delete'
 4. Klik op de Start knop (Windows logo) en typ window power op lijn Search my stuff.
 5. Rechter muisklik op de Windows PowerShell waarde en kies Run as administrator. Zoek Windows PowerShell, rechtr muisklik erop en selecteer 'Run as administrator'
 6. Van zodra je Beheerder bent: Verschijnt het Windows PowerShell venster, plak dit commando na PS C:\WINDOWS\system32> en druk op Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopieer en plak een vereist commando en druk op 'Enter'

Zodra deze stappen voltooid werden, zou Capricornus uit je Microsoft Edge browser verwijdert moeten zijn.

Verwijder Capricornus van Mozilla Firefox (FF)

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start Mozilla Firefox, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Add-ons Extensions. Klik op het menu icoon en selecteer 'Add-ons'
 2. Selecteer hier Capricornus en andere dubieuze plugins. Klik op Remove om deze waarden te verwijderen. Selecteer 'Extensions' en zoek naar kwaadaardige waarden. Klik op 'Remove' om ze allemaal te verwijderen
 3. Herstel Mozilla Firefox
  Klik op Firefox menu links vanboven en klik op het vraagteken. Kies hier Troubleshooting Information. Klik op het menu icoon en dan op '?'. Selecteer 'Troubleshooting Information'
 4. Nu zal je de Reset Firefox to its default state melding zien met de Reset Firefox knop. Klik een paar keer op deze knop en voltooi de verwijdering van Capricornus. Klik een paar keer op de 'Reset Firefox' knop

Verwijder Capricornus van Google Chrome

 1. Verwijder kwaadaardige plugins
  Start Google Chrome, klik op het menu icoon (rechter bovenhoek) en selecteer Tools Extensions. Klik op het menu icoon. Selecteer 'Tools' en 'Extensions'
 2. Selecteer hier Capricornus en andere kwaadaardige plugins en selecteer de prullenmand om ze te verwijderen. Zoek naar kwaadaardig waarden en verwijder ze door op de prullenmand te klikken
 3. Klik opnieuw op het menu icoon en kies Settings Manage Search engines onder de Search sectie. In 'Settings', selecteer je 'Manage search engines...'
 4. In de Search Engines..., verwijder je de kwaadaardige zoekmachines. Je zou enkel Google of je favoriete domaein moeten laten staan. Klik op 'X' om de kwaadaardige URLs te verwijderen
 5. Herstel Google Chrome
  Klik op het menu icoon in de rechter bovenhoek van je Google Chrome en selecteer Settings.
 6. Scroll naar beneden naar het einde van de pagina en klik op Reset browser settings. In 'Settings', scroll naar beneden tot aan de 'Reset browser settings' knop en klik erop
 7. Klik op Reset om deze actie te bevestigen en voltooi de verwijdering van Capricornus. Klik op de 'Reset' knop om de verwijdering te voltooien

Verwijder Capricornus van Safari

 1. Verwijder gevaarlijke extensies
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu aan de linker bovenkant van het scherm. Zodra je dit gedaan hebt selecteer je Preferences Klik op 'Safari' en selecteer 'Preferences'
 2. Selecteer hier Extensions en zoek naar Capricornus of andere verdachte waarden. Klik op de Uninstall knop om ze te verwijderen. Ga naar 'Extensions' en verwijder kwaadaardige add-ons
 3. Herstel Safari
  Start de Safari browser en klik op Safari in het menu gedeelte links boven op het scherm. Selecteer hier Reset Safari.... Klik op 'Safari' en selecteer 'Reset Safari...'
 4. Nu zal je een gedetailleerd dialoog venster te zien krijgen gevuld met herstel opties. Al deze opties zijn meestal aangevinkt, maar je kan specificeren welke je wenst te gebruiken. Klik op de Reset knop om het verwijderingsproces van Capricornus te voltooien. Selecteer alle opties en klik op de 'Reset' knop

Laat u niet bespioneren door de overheid

De overheid heeft veel problemen met het bijhouden van gebruikersgegevens en het bespioneren van burgers, dus u moet hier rekening mee houden en meer leren over dubieuze informatieverzamelingspraktijken. Vermijd ongewenste tracering door de overheid of spionage door volledig anoniem op het internet te surfen. 

U kunt een andere locatie kiezen wanneer u online gaat en toegang krijgen tot eender welk gewenst materiaal, zonder bijzondere inhoudelijke beperkingen. Door gebruik te maken van Private Internet Access VPN, kunt u eenvoudig genieten van een internetverbinding zonder risico's op hacken.

Controleer de informatie die toegankelijk is voor de overheid of elke andere ongewenste partij en surf online zonder bespioneerd te worden. Ook als u niet betrokken bent bij illegale activiteiten of vertrouwen heeft in uw selectie van diensten en platformen, dient u voor uw eigen veiligheid achterdochtig te zijn en voorzorgsmaatregelen te nemen door gebruik te maken van een VPN-dienst. 

Back-upbestanden voor later gebruik, in het geval van een malware-aanval

Computergebruikers kunnen verschillende verliezen lijden als gevolg van cyberinfecties of eigen foutieve handelingen. Softwareproblemen als gevolg van malware of direct gegevensverlies door versleuteling kunnen leiden tot problemen met uw apparaat of permanente schade. Als u over goede, actuele back-ups beschikt, kunt u na een dergelijke gebeurtenis gemakkelijk herstellen en weer aan het werk gaan.

Het is van essentieel belang om updates te maken van uw back-ups na eventuele wijzigingen op het apparaat, zodat u terug kunt keren naar het punt waar u aan werkte wanneer malware iets verandert of problemen met het apparaat gegevens- of prestatiecorruptie veroorzaken. Vertrouw op dergelijk gedrag en maak een dagelijkse of wekelijkse back-up van uw bestanden.

Als u beschikt over de vorige versie van elk belangrijk document of project, kunt u frustratie en problemen voorkomen. Het komt goed van pas wanneer malware uit het niets opduikt. Gebruik Data Recovery Pro voor systeemherstel doeleinden.

Over de auteur
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Als deze gratis verwijderingshandleiding je geholpen heeft en je teverden bent over onze dienst, overweeg dan slajblieft om een gift te doen om de dienst verder te laten bestaan. Zelfs het kleinste bedrag stellen wij ten zeerste op prijs.

Contact Linas Kiguolis
Over het bedrijf Esolutions

Bron: https://www.2-spyware.com/remove-capricornus-ads.html
Verwijdering gidsen in andere talen

Uw mening aangaande Capricornus ads